Auto

Ķīniešu Great Wall sāks ar Baltiju

, 23.12.2009

International Motors (Nordic) AB vadītājs Torbjorns Lilruds (Torbjōrn Lillrud) solīja, ka pēc veiksmīga attīstības scenārija jau nākamā gada pavasarī Baltijā, tostarp Latvijā jau ieraudzīsim pirmos Great Wall modeļus. Viņš neslēpa, ka Great Wall viens no iedarbīgākajiem trumpjiem, protams, būšot automašīnas cena. (Foto: International Motors (Nordic) AB)

Jaunākais izdevums

Jau 2010. gada pavasarī uzzināsim ķīniešu autoražotāja Great Wall speciāli Eiropai paredzēto modeļu klāstu, cenas, kā arī tirgotāju vārdus.

Iepriekš jau ziņojām, ka Lielbritānijā bāzētā kompānija IM Group, kas importē un Eiropā tirgo Subaru, Isuzu un Daihatsu automašīnas, panākusi vienošanos ar Ķīnas automašīnu ražotāju Great Wall par šīs kompānijas automašīnu tirdzniecību Eiropā.

Ņemot vērā IM Group tiešo saistību ar japāņu Subaru zīmolu un tās pārstāvjiem Ziemeļeiropā, Subaru Nordic AB mātes uzņēmums International Motors (Nordic) AB ir izveidojusi jaunu apakšstruktūru Great Wall Motors Nordic AB, kuras mērķis ir 2010. gada pavasarī Baltijā, tostarp arī Latvijā, sākt tirgot ķīniešu automobiļu Great Wall. Pēc International Motors (Nordic) AB vadītāja Torbjorna Lilruda (Torbjōrn Lillrud) stāstītā Great Wall importētāja Great Wall Motors Nordic AB vadības krēsls atradīsies Zviedrijā, savukārt Baltijas tirgus lokālais ofiss atradīšoties Tallinā.

„Baltijas tirgus kapacitāte ir pietiekoši maza, lai salīdzinoši īsā laikā nokārtotu visas administratīvās formalitātes, sakārtot loģistiku un izveidot nepieciešamo dīleru tīklu, kā arī paveikt citus ar tirdzniecību un pēcpārdošanu saistītus jautājumus, ” tā T. Lilruds, piebilstot, ka pēcāk, proti, 2011. un 2012. gadā ķīniešu automarka parādīšoties arī Zviedrijā, Dānijā, Somijā un Norvēģijā. Great Wall Motor Company Ltd ir viens no lielākajiem Ķīnas autoražotājiem, tostarp lielākais SUV un pikapu ražotājs Ķīnā. Uzņēmuma saražotā produkcija tiek pārdota vairāk nekā 120 pasaules valstīs. Great Wall strādā vairāk nekā 22.000 cilvēku, gadā saražojot 800.000 jaunu automašīnu. Bez tam, Great Wall pieder pie Ķīnas strauji augošajiem uzņēmumiem, kas pēdējo 10 gadu laikā ir uzrādījis ievērojamu peļņas pieaugumu. Ķiniešu autoražotājs divus gadus pēc kārtas, proti, 2007. un 2008. gadā ir bijis autoritatīvā izdevuma Forbes Ķīnas top 100 uzņēmumu sarakstā.

Neesi abonents? Piesakies uz 2 nedēļu testa abonementu šeit!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Wall Street Memes iepriekšpārdošanas pēdējās dienas - 2023. gada visvairāk gaidtīto memu monētu izlaišanu. Žetons $WSM jau ir savācis vairāk nekā 25 miljonus ASV dolāru, tā ir viena miljona cilvēku kopiena, ar kuru mijiedarbojas Īlons Masks un kura cenšas gūt peļņu no GameStop, kas veicina akciju demokratizācijas kustību un piesaista kriptovalūtu.

Saskaņā ar Wall Street Memes tīmekļa vietni, drīz tā tiks ieviesta pirmā līmeņa decentralizētās biržas (CEX) sarakstā, kuras saskaņā ar neapstiprinātiem ziņojumiem būs vismaz divas top 10 biržas.

Izplatās spekluācijas par to, kuras biržas ir iekļautas rāmī, un vismaz viens YouTube lietotājs Binance uzskata par vienu no tirdzniecības vietām.

Bet pat tad, ja tas vēl nav Binance, daudzu populārāko biržu slazds šajā projekta izstrādes agrīnajā posmā nodrošinās to par labu Binance sarakstam nākotnē un sprādzienbīstamu cenu pieaugumu, kad tas tiks izlaists drīz.

Wall Street Memes iepriekšpārdošana joprojām ir atvērta, tāpēc nav ko zaudēt laiku un iegādājies žetonus pirms tā slēgšanas. Žetona, $WSM, cena ir 0,0337 ASV dolāri, un drīzumā tā varētu tikkt tirogta par 10 reizes lielāku vērtību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autodīleru starpā sākusies sīva cīņa par iespējām pārstāvēt Ķīnas autoražotāja Great Wall zīmolu Baltijā, ziņo Dienas Bizness.

Latvijas Subaru pārstāvji Ad Rem Auto un Partner Motors arī esot pretendentu pulkā. «Tas ir ne tikai patīkams pārsteigums, bet laba zīme tam, ka Baltijas autotirgotāji redz Great Wall potenciālu. Pagaidām es nevaru nosaukt Baltijas dīleru vārdus, varu minēt tikai to, ka Great Wall tirgotāji atradīsies lielākajās Baltijas pilsētās. Latvijā tā būs Rīga, savukārt Igaunijā bez Tallinas Great Wall tikšot pārstāvēts arī Tartu un Pērnavā, Lietuvā Great Wall pārstāvniecības atradīsies Viļnā un Kauņā, un iespējams vēl kādā pilsētā,» DB atklāja International Motors (Nordic) AB pārstāvis Ringo Rāhumels.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau 2010. gada pavasarī uzzināsim Great Wall speciāli Eiropai paredzēto modeļu klāstu, cenas, kā arī tirgotājus. Iepriekš jau ziņojām, ka Lielbritānijā bāzētā kompānija IM Group, kas importē un Eiropā tirgo Subaru, Isuzu un Daihatsu automašīnas, panākusi vienošanos ar Ķīnas automašīnu ražotāju Great Wall par šīs kompānijas automašīnu tirdzniecību Eiropā.

Ņemot vērā IM Group tiešo saistību ar japāņu Subaru zīmolu un tās pārstāvjiem Ziemeļeiropā, Subaru Nordic AB mātes uzņēmums International Motors (Nordic) AB ir izveidojusi jaunu apakšstruktūru Great Wall Motors Nordic AB, kuras mērķis ir 2010. gada pavasarī Baltijā, tostarp arī Latvijā, sākt tirgot ķīniešu automobiļus Great Wall. Pēc International Motors (Nordic) AB vadītāja Torbjorna Lilruda (Torbjōrn Lillrud) stāstītā, Great Wall importētāja Great Wall Motors Nordic AB vadības krēsls atradīsies Zviedrijā, savukārt Baltijas tirgus lokālais ofiss atradīšoties Tallinā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau ar nākamo gadu Latvijā, Lietuvā un Igaunijā tiks uzsākta Ķīnas autoražotāja Great Wall Motor Company automašīnu tirdzniecība. Vēlāk šo automašīnu tirdzniecību plānots uzsākt arī citur Eiropā, ziņo just-auto.com.

Lielbritānijā bāzētā kompānija IM Group, kas importē un tālāk Eiropā tirgo Subaru, Isuzu un Daihatsu automašīnas, panākusi vienošanos ar Ķīnas privāto automašīnu ražotāju Great Wall par šīs kompānijas automašīnu tirdzniecību Eiropā, sākot jau ar nākamo gadu.

Plānots, ka 2010. gadā Great Wall automašīnas būs nopērkamas tikai Baltijas valstīs. 2011. gadā plānots uzsākt šo auto tirdzniecību Skandināvijā, Lielbritānijā un Īrijā.

IM Group norāda, ka Great Wall ir izstrādājusi un uzbūvējusi speciālu automašīnas modeli - The Phenom - Eiropas tirgum. Auto atbilstot visiem Eiropas Savienības (ES) noteiktiem standartiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Wall Street Memes drīz būs izpārdots – kas ir šī populārā kriptovalūta?

Sadarbības materiāls, 30.08.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kriptovalūtu cenas pēdējā laikā piedzīvojušas gan pamatīgus kritumus, gan kāpumus. Lai gan kriptovalūtu tirgus pašlaik neizskatās īpaši iedvesmojoši investīciju veikšanai, daudzi šobrīd spekulē par Wall Street Memes cenas kāpumu. Tas gaidāms līdz ar žetona iepriekšpārdošanas beigām, kad $WSM tiks kotēts biržās.

Pēdējo divu mēnešu laikā projekta atbalstītāju skaits ir ievērojami pieaudzis un aktivizējis meme monētu kopienu, kurā ir vairākas ietekmīgas personas, tostarp miljardieris un inovators Elons Masks. Arī lieli investori izrāda interesi par šo iepriekšpārdošanu, un viens investors paziņoja, ka Wall Street Memes ir ieguldījis vairāk nekā 1 miljonu ASV dolāru.

Tagad, kad Wall Street Memes iepriekšpārdošana beidzot ir pārsniegusi 25 miljonu ASV dolāru robežu, situācija sāk uzkarst vēl vairāk – ir atlicis mazāk nekā viens mēnesis, lai pievienotos un kļūtu par vienu no pirmajiem $WSM investoriem.

Kas ir Wall Street Memes un kāpēc tajā investēt?

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Ķīnas autoražotājs Great Wall Motor atklāj pirmo rūpnīcu Eiropā un sola «ieņemt» šo pasaules daļu

Lelde Petrāne, 22.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Great Wall Motor kļuvis par pirmo ķīniešu autoražotāju, kas, plānojot palielināt pārdošanas apjomus, atver montāžas rūpnīcu Eiropā, ziņo BBC.

Rūpnīca Bulgārijas ziemeļu ciematā Bahovitsā saražošot 50 tūkstošus transportlīdzekļu gadā.

Rūpnīca izveidota sadarbībā ar Great Wall Motor Bulgārijas partneri Litex Motors.

Tajā tiek ražoti: Great Wall Hover, Steed un Voleex modeļi.

Rūpnīcā sākotnēji tiks nodarbināti 150 strādājošie, kuri būšot spējīgi saražot 4000 transportlīdzekļus gadā. 2013. gadā, kad rūpnīcai jāsāk strādāt ar pilnu jaudu, tajā strādāšot 2000 cilvēki.

«Great Wall plāni uzbūvēt rūpnīcu Bulgārijā un tur ražot automobiļus saistīti ar mērķi palielināt mūsu ražošanas kapacitāti un eksportēt šīs automašīnas uz Eiropas tirgu,» teikusi kompānijas prezidente un vadītāja Fenga Jinga Vanga.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīniešu autoražotājs Great Wall Motor Co., kurš jau Itālijā pārdod SUV modeli Hover, atklāj, ka tuvākajā laikā plāno ienākt arī citos nozīmīgākajis Eiropas tirgos, vēsta Automotive news.

Great Wall Motor Co oficiālajā paziņojumā tiek vēstīts, ka tuvāko divu vai trīs gadu laikā kompānijas mērķis ir ienākt Vācijas, Francijas, Lielbritānijas un Spānijas tirgos. Great Wall ir Ķīnas lielākais SUV un pikapu ražotājs, kurš veiksmīgi savu produkciju tirgo arī citviet pasaulē. Piemēram, Austrālijā, kur ķīnietis parādījās 2009. gada vidū, šogad tirdzniecības apjomi būs vismaz 8000 jeb divreiz vairāk nekā pērn. Arī Itālijā, kur 2009. gadā pārdeva 2 700 Great Wall auto, šogad šis skaitlī būšot vismaz 6 000 vienības.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Vai pirkt Ethereum? Labākā ETH altenatīva šobrīd

Sadarbības materiāls, 26.06.2023

Jau kādu laiku novērojama lejupslīde tradicionālo kriptovalūtu tirgū – arī Ethereum gadījumā. Kas šobrīd ir labākā alternatīva, ko iegādāties?

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vai ir par vēlu iegādāties Ethereum? Ethereum cena krīt, bet Wall Street Memes varētu sasniegt $1

Jau kādu laiku novērojama lejupslīde tradicionālo kriptovalūtu tirgū. Tas attiecas arī uz Ethereum (ETH) – otru lielāko kriptovalūtu pasaulē. Tas liek investoriem aizdomāties, vai nav par vēlu iegādāties ETH?

Aplūkosim ETH cenas rādītājus, to nākotnes prognozes, kā arī labāko alternatīvu jaunajiem kriptovalūtu investoriem.

Ethereum cena 2023. gadā un tās nākotnes prognozes

Šobrīd Ethereum cena par vienu žetonu ir ap 1814$. Saskaņā ar prognozēm, šogad ETH cena varētu palikt 1800 – 1900$ diapazonā. Paredzams, ka vidējā tirdzniecības cena būs aptuveni 1880,75$ ar potenciālo peļņu no ieguldījumiem (ROI) 5% apmērā.

Saskaņā ar Cryptonewz datiem, līdz 2025. gadam Ethereum varētu sasniegt maksimālo līmeni 6500$ un minimālo cenu 4500$ apmērā. Savukārt 2030. gadā paredzams, ka žetons varētu sasniegt maksimālo 20 500$ līmeni, bet minimālā cena būs 14 000$.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc veiksmīgas iepriekšpārdošanas, kuras laikā tika savākti vairāk nekā 25 miljoni ASV dolāru, Wall Street Memes tagad gatavojas ļoti gaidītajai 1. līmeņa palaišanai biržās 27. septembrī.

Šis sasniegums līdzekļu vākšanā izceļ sabiedrības uzticību un rada pamatu nozīmīgam biržas sarakstam. Līdz debijai publiskajā tirgū ir atlikušas nedaudz vairāk kā 2 nedēļas, Wall Street Memes (WSM) gatavojas investoru pieplūdumam, kas ar nepacietību gaida cenu pieaugumu pēc tā ieviešanas tirgū.

Iegādājies Wall Street Memes

Wall Street Memes pēdējais posms: pēdējā iespēja iegādāties $WSM žetonus

Pēdējos mēnešos Wall Street Memes ir kļuvušas par vienu no 2023. gada lielākajām memu valūtu iepriekšpārdošanām, sākotnējā investīciju kārtā piesaistot vairāk nekā 25 miljonus ASV dolāru. Šie panākumi nostāda WSM labvēlīgā pozīcijā kriptovalūtu nozarē, kur kopienas atbalsts ir vissvarīgākais.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas pilnvaroto autotirgotāju asociācija (LPAA) par iespējamo ķiniešu autoražotāja Great Wall ienākšanu Latvijā neko nav dzirdējusi.

LPAA valdes priekšsēdētājs Olafs Ozols atzina, ka oficiālas informācijas par britu kompānijas IM Group nodomiem, kura plāno jau nākamajā gadā sākt Great Wall produkcijas tirdzniecību Latvijā pagaidām neesot. "Man tā ir pirmā dzirdēšana,” atbildēja O. Ozols. Arī vairums aptaujāto autotirgotāju Latvijā, tostarp arī Subaru pārstāvji Igaunijā par IM Group plāniem neko nebija dzirdējuši. Inchcape grupas vadītājs Latvijā Andris Kulbergs atzina, ja arī šis paziņojums nav tikai tukši vārdi, manuprāt, šobrīd Baltijas tirgus nav gatavs jauniem eksperimentiem, lai cik ķiniešu auto būtu interesanti un finansiāli pievilcīgi. Tie pircēji, kuri vēl lūkojas jaunu auto virzienā priekšroku dod pārbaudītām vērtībām. Atgādināsim, ka Lielbritānijā bāzētā kompānija IM Group, kas importē un tālāk Eiropā tirgo Subaru, Isuzu un Daihatsu automašīnas, panākusi vienošanos ar Ķīnas privāto automašīnu ražotāju Great Wall par šīs kompānijas automašīnu tirdzniecību Eiropā, proti, no 2011. gada kā pirmās nosaucot visas trīs Baltijas valstis, vēstīja just-auto.com. Vēlāk šo automašīnu tirdzniecību plānots uzsākt arī citur Eiropā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīniešu autoražotājs Great Wall Motor Co. paredzējis Bulgārijā sākt vieglo automobiļu ražošanu, lai no 2011. gada saražotā produkcija nonāktu Eiropas tirgos.

Great Wall un Bulgārijas kompānijas Litex parakstītais līgums paredz, ka sadarbības partneri nosprauduši mērķi uzbūvēt jaunu ražotni Lovehā (Lovech), kas ir 150 kilometru attālumā no Bulgārijas galvaspilsētas Sofijas. Sākotnēji jaunajā rūpnīcā plāno ražot četrus modeļus, proti, Florid un Coolbear sedanus, SUV modeli Hover kā arī Wingle pikapu. Ražotājs plāno gadā saražot 50 tūkst. automašīnu.

Atgādināsim, ka Great Wall Motor Co. ir pirmais ķīniešu autoražotājs, kurš veiksmīgi ir izpildījis nepieciešamo modeļu sertifikāciju, ko prasa Eiropas tirgus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums Soira šogad nosaukts starp labākajiem pārtikas un dzērienu ražotājiem pasaulē, iegūstot augsto, 2-zvaigžņu Great Taste balvu abiem vērtētajiem sieriem.

Pasaules vadošās pārtikas vērtēšanas sistēmas Great Taste eksperti 2023.gadā lēmuši piešķirt 2 zelta zvaigznes abiem pieteiktajiem sieriem: cietajam sieram Birznieku un mīkstajam sieram Gauja.

Konkursā, kuram tika pieteikti 14 195 produkti, stingrā, aklās vērtēšanas žūrija nodēvējusi Soira produktus par tādiem “no kuriem grūti atteikties”.

Katru gadu Great Taste piešķir trīs nominācijas:

1 zvaigzne – “ēdiens / dzērien, kas sniedz fantastisku garšu”

2 zvaigznes – “krietni pārsniedz vienkārši labu garšu”

3 zvaigznes – “nepārspēti garšīgs ēdiens / dzēriens”

Aprakstīts kā “brīnišķīgs meistardarbs, kura intensīvais laba piena aromāts apliecina piena devēju labturību, bet saldenā riekstainā garša burtiski dejo vienotā harmonijā. Siers ar pārsteidzošu dziļumu”, cietais siers “Birznieku” guva žūrijas atzinību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kriptovalūta ir digitālā nauda, ko nepārvalda centrālā sistēma, piemēram, valdība. Kriptovalūtas ir veidotas uz blokķēdes tehnoloģijām un pašlaik vispopulārākās ir tādas kriptovalūtas kā Bitcoin un Ethereum.

Kriptovalūtu dažādums pieaug ar katru dienu un ir viegli apjukt plašajā izvēlē. Tāpēc ir svarīgi izvēlēties kvalitatīvus kriptovalūtu projektus, kuri varētu nest ienākumus.

Šajā rakstā mēs iepazīstināsim jūs ar 5 labākajām kriptovalūtām, kuras iegādāties 2023. gada augustā Ethereum vietā.

Saraksts ar labākajām kriptovalūtām, kuras iegādāties 2023. gada augustā

1. Wall Street Memes - Wall Street Memes projekts, kas ir ar spēcīgu kopienas atbalstu

2. Sonik Coin - Zibenīgi augoša kriptovalūta, kas var kļūt par lielisku pasīvo ienākumu avotu

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nav šaubu, ka Bitcoin savā īsajā vēsturē ir saskārusies ar lieliem kāpumiem un kritumiem un joprojām Bitcoin saskaras ar cenu nepastāvību.

Šobrīd Bitcoin tirdzniecība ir par vairāk nekā 50% zemāka salīdzinājumā ar visu laiku augstāko cenu. Skatoties uz Bitcoin vēsturi katra gada septembrī, tad septembris nav bijis labākais laiks priekš Bitcoin, tikai 2015. un 2016. gadā Bitcoin bija novērojama pozitīva kustība.

Augustā Bitcoin nokritās līdz -11%, kas arī sagaidāms septembrī, bet neaizmirsīsim, ka digitālo aktīvu cenas ir atkarīgas no daudziem faktoriem, piemēram kā, vispārējā noskaņojuma kriptogrāfijas tirgū, makroekonomikas un citiem faktoriem.

Vai šis būtu piemērotākais laiks, lai iegādātos Bitcoin? Daudzi nozares eksperti uzskata, ka nē. Viņi uzskata, ka tagad labākai laiks būtu ieguldīt tādās alternatīvajās kriptovalūtās kā yPredict, Launchpad XYZ un Wall Street Memes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīnas uzņēmums Great Wall Motors pirmdien paziņojis par nodomiem izteikt piedāvājumu, lai iegādātos visu vai daļu no Itālijas un ASV autobūves grupas Fiat Chrysler Automobiles (FCA).

«Mums ir iecere veikt pirkumu,» norādīja Great Wall Motors preses pārstāve, taču viņa nepaskaidroja, vai iespējamais darījums attieksies uz FCA kopumā vai tikai vienu no tā zīmoliem.

Tikmēr ASV izdevums Automotive News iepriekš vēstīja, ka Great Wall Motors prezidents e-pastā norādījis, ka viņa uzņēmums plāno iegādāties FCA zīmolu Jeep.

FCA vadītājs Serdžo Markione jau iepriekš norādījis, ka uzņēmumu paredzēts pārdot. Aprīlī viņš pavēstīja, ka Jeep un Chrysler Ram zīmoli ir pietiekami spēcīgi, lai tie varētu darboties kā atsevišķi biznesi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Nosaukti pasaulē labākie darbadevēji

Jānis Rancāns, 15.11.2012

10. Autodesk. ASV programmatūras kompānija nodarbina 7,2 tūkstošus cilvēku, un katram no tiem reizi četros gados papildus atvaļinājumam piedāvā sešas nedēļas garas, pilnībā apmaksātas brīvdienas, pretī neprasot neko.

Avots: ekrānuzņēmums no glassdoor.com

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konsultāciju un tirgus pētījumu kompānija Great Place to Work nākusi klajā ar savu ikgadējo pasaules labāko darbavietu sarakstu. Lielākā daļa saraksta galvgalī esošo darbavietu ir starptautiskās ASV kompānijas.

Great Place to Work savu sarakstu veido galvenokārt aptaujājot kompāniju darbiniekus un izmantojot dažādu auditorfirmu atzinumus. No sarakstā iekļautajiem 25 darba devējiem 20 kompānijas ir reģistrētas ASV.

Aizvadītajā gadā 25 pasaules labākie darba devēji kopumā radījuši 120 tūkstošus jaunu darbavietu.

Db.lv piedāvā aplūkot Great Place to Work izvēlētās desmit labākās darbavietas. Pilns Great Place to Work 25 pasaules labāko darba devēju saraksts apskatāms klikšķinot šeit.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kriptovalūtu cenas var būt ļoti svārstīgas. Kopš kriptovalūtu, piemēram, Bitcoin un Ethereum, izlaišanas brīža to vērtība ir strauji kāpusi un kritusies – dažkārt pat dažu minūšu laikā –, un daudzi investori ir nesaprašanā, kā vispār var rasties šādas svārstības.

Kriptovalūtu svārstīgums ir problēma, par kuru uztraucas daudzi tirgotāji un investori. Bet kāpēc mēs redzam Bitcoin un citu kriptovalūtu cenu svārstības? Kāpēc kriptovalūtu tirgus ir tik nestabils?

Šajā rakstā mēs izanalizēsim kriptovalūtu tirgus svārstīgumu, kā arī izskatīsim dažas jaunas kriptovalūtas, piemēram, Wall Street Memes, Sonik Coin un Launchpad XYZ, kas varētu piedāvāt labu peļņu no ieguldījumiem pat “lāču” tirgus apstākļos.

3 iemesli, kādēļ kriptovalūtu cenas ir svārstīgas

Kriptovalūtas ir augsta riska un augsta ienesīguma ieguldījumu aktīvu klase, un to tirdzniecība prasa spēju analizēt un izpratni par pamatā esošo tehnoloģiju un tirgus virzītājspēkiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dogecoin ir meme kriptovalūta, kas 2013. gadā aizsākās kā joks, galu galā sasniedza kopējo novērtējumu vairāk nekā 80 miljardu ASV dolāru apmērā un visu laiku augstāko vērtību (ATH) 0,7376 ASV dolāru apmērā. Kopš tā laika monētas vērtība ir samazinājusies par 91%.

Pamatojoties uz pašreizējo Dogecoin cenu 0,064$ par vienu žetonu, hipotētiska 1$ mērķa cena nozīmē peļņu gandrīz 15 reižu apmērā. Vai tas vispār ir iespējams? Aplūkosim sīkāk, kāpēc Dogecoin turētājiem vajadzētu nopietni pārskatīt savas cerības. Tāpat pastāstīsim vairāk par labākajām jaunajām Dogecoin alternatīvām – Wall Street Memes un Chimpzee.

Dogecoin cenas vēsture

Pirms iedziļināties Dogecoin cenu prognozē, ir vērts ielūkoties galvenajos Dogecoin cenas vēstures punktos:

• Dogecoin sākotnēji tika izveidots kā joks, pamatojoties uz "doge meme”.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pakrojas muižā, Lietuvā norisinās festivāls "Lielās Ķīnas laternas: Visuma zīmes", kura ietvaros apskatāmas ar rokām gatavotas trīsdesmit gaismu laternu kompozīcijas.

Festivāla eksponāti izgatavoti Ķīnā.

Laternas uzstādītas, izmantojot 16 000 metru ķīniešu zīda, vairāk nekā 10 00 spuldzīšu, kurām strāvas padevi nodrošina 6 kilometrus garš elektrības kabelis. Viss atceļojis sešos jūras konteineros no Ķīnas.

Pakrojas muižas teritorijā skatāma Āfrikas dzīvnieku pasaule, polārlāču ledāji, dzērvju sala, persiku koku mežos spēlējas pērtiķi, redzama arī Ziemassvētku eglīte, ap kuru norisināsies pasaka par Riekstkodi. Festivāla centrālais objekts ir ķīniešu Jaunā gada simbols monstrs Nian. Nākamajam, Cūkas gadam, veiksmi nesīs cūkas templis un eksotiskās ķīniešu zodiaka zīmes. No porcelāna izgatavota trīs metrus augsta pūķa un fēniksa skulptūra.

Komentāri

Pievienot komentāru
DB Viedoklis

Redakcijas komentārs: Eiropai nepieciešams savs «zīda ceļš»

Līva Melbārzde - DB galvenā redaktore, 29.04.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīnas valdība savā ceļā uz pasaules supervaru ir sasniegusi nākamo pakāpi. Ķīna vairs negrib būt tikai pasaules «fabrika», tā grib būt arī pasaules tehnoloģiskā līdere. Lai to uzskatāmi demonstrētu citām valstīm, Ķīna ir pagrābusies no savas bagātīgās vēstures lādes un izcēlusi no turienes leģendu par viduslaiku tirdzniecības āderi – zīda ceļu, pa kuru jau Marko Polo no Venēcijas ceļoja uz Ķīnu.

Tikai tas zīda ceļš, kas ir iezīmējies šodienas Ķīnas vadoņu vīzijās, ir daudz visaptverošāks. Tas ir paplašināts ar milzīgām infrastruktūras investīcijām – ceļos, dzelzceļa līnijās, avio savienojumos, kuģošanas maršrutos utt., un šajā jomā Ķīna ne tikai grib ciešāk savienot Eiropu ar Āziju, bet arī Ķīnu ar Āfriku.

Var nojaust, ka ar šo stratēģiju ķīnieši, protams, saista arī savas politiskās intereses – būt par pretpolu ASV uz starptautiskās skatuves, un šī mērķa vārdā ķīnieši ir gatavi tērēt simtiem miljardu dolāru vai eiro. Tikai nevajag domāt, ka šis dāsnums ir kāda īpašā labdarība. Par šiem ķīniešu ieguldījumiem citu valstu infrastruktūrā ir jāmaksā ar ekonomisku un politisku sadarbību, kā to jau rāda piemēri Dienvidaustrumāzijā un Āfrikā. Arī Eiropa te nebūs izņēmums, un ir naivi domāt, ka kredīti tiek altruistiski dāļāti bez konkrēta politiskā aprēķina. Turklāt arī Eiropā jau šī ķīniešu stratēģija strādā. Grieķijas ostas jau daļēji ir ķīniešu kontrolē. To papildinās dzelzceļa līnija no Serbijas uz Ungāriju, saprotams, aprīkota ar ķīniešu vilcieniem. Tagad acs uzlikta arī Dženovas ostām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ChatGPT ir guvis lielu popularitāti kopš tā atklāšanas pagājušajā gada beigās. Nav noslēpums, ka šis terzēšanas robots spēja aizstāt daudzas profesijas, un tā turpinot pilnveidoties, ChatGPT būs pašsaprotama ikdiena no mūsu dzīves.

ChatGPT terzēšanas robots izmanto dabiskās valodas apstrādi, lai izveidotu cilvēcisku sarunu dialogu. Tas var atbildēt uz jautājumiem un veidot dažādu rakstu saturu, tostarp ralstus, sociālo mediju ziņas, e-pastu un citus.

Daudzi investori lūdz AI tirdzniecības padomus, kā arī kriptovalūtu cenu prognozes.

Un jāņem vērā, ka Bitcoin neparedzamā un nepastāvīgā būtība padara tā cenu prognozēšanu sarežģītu arī tādiem rīkiem kā ChatGPT.

Kriptovalūtu tirgus ar katru dienu paplašinās arvien vairāk, piedāvājot dažādus kripto projektus, kuros investēt. Un izvēlēties paliek ar vien grūtāk, kuros un kāpēc labāk investēt.

Pašlaik tirgū ir tādi altkoini, kas tirgu pārņemuši un parādījuši spēcīgu potenciālu. Zemāk jūs variet iepazīties ar trīs populārām kriptovalūtām, kuras vērts izskatīt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējo 24 stundu laikā Ripple (XRP) cena ir pieaugusi par 8%, un, sasniedzot 0,811954 ASV dolāru atzīmi, tā ir kļuvusi par ceturto lielāko kriptovalūtu tirgū, apsteidzot BNB.

XRP pašreizējā cena nozīmē arī to, ka pēdējo septiņu dienu laikā tā vērtība ir pieaugusi par 71% un kopš gada sākuma – par aptuveni 138%, turklāt pagājušajā nedēļā pieņemtais lielā mērā pozitīvais lēmums Ripple-SEC lietā palīdzēja padarīt šo altkoinu par vienu no šobrīd perspektīvākajām kriptovalūtām. Tomēr tirgū parādījušās jaunas, pagaidām mazpazīstamas kriptovalūtas, kuras varētu pārsniegt Ripple sniegumu, piemēram, Evil Pepe Coin.

Ripple (XRP) cenas analīze

Ripple (XRP) uzvar līdz šim svarīgākajā juridiskajā cīņā kriptovalūtu vēsturē pret ASV Vērtspapīru un biržas komisiju (SEC), un tiesa ir atbalstījusi XRP. Rezultātā XRP netika klasificēts kā vērtspapīrs. Tas veicinājis kriptovalūtas cenas kāpumu un kopēju pozitīvu skatījumu uz XRP izaugsmi turpmāk.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašlaik tirgū ir vairāk nekā 20 000 kriptovalūtu, un katru dienu tiek izdotas jaunas. Tas var kļūt par īstu pārbaudījumu pat pieredzējušiem kriptovalūtu investoriem, kuri mēģina atšķirt labus projektus no sliktiem un zināt, kad pārdot un kad turēt.

Ņemot to vērā, mēs esam izanalizējuši pašreizējo tirgu un atlasījuši piecas populārākās kriptovalūtas, kuras šobrīd ieteicams iegādāties.

5 populārākās kriptovalūtas, ko iegādāties augustā

1. Wall Street Memes – Šobrīd populārākā meme kriptovalūta, kas ātrā laikā piesaistījusi vairāk nekā 20 miljonus dolāru

2. XRP20 – XRP jaunākā versija, kas pāršalc kriptovalūtu pasauli

3. Shibie Coin – Shiba Inu un Bārbijas pievilcības apvienojums

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autodīleru starpā sākusies sīva cīņa par iespējām pārstāvēt Ķīnas autoražotāja Great Wall zīmolu Baltijā. Eiropas tirgum pielāgoto Great Wall pick up modeli Baltijā ieraudzīsim gada nogalē, bet rudenī ķīniešu autoražotājs sola atklāt tirgotāju vārdus. Pretendentu pulkā ir arī Latvijas Subaru pārstāvji Ad Rem Auto un Partner Motors.

Intervija 8,9

Jānis Ģīlis: Ir pamats būt optimistiem

Laikā, kad visapkārt čīkst un pīkst, ka viss ir slikti, man martā mēneša apjoms krūšu operāciju skaita ziņā bijis tik liels kā nekad iepriekš, tā plastiskais ķirurgs J. Ģīlis.

Iepirkumi 6,7

Sūdzas par dempingu ēdināšanā

Iepirkumu uzraudzības birojā pieci uzņēmumi iesnieguši sūdzību, apstrīdot ēdināšanas iepirkumu Siguldā un paužot aizdomas par cenu dempingu.

Lauksaimniecība 10

Paplašina graudu apstrādes kompleksu

Dānijas kapitāla SIA Artis JP ar ERAF atbalstu investējusi vairāk nekā 300 tūkstošus latu, modernizējot un paplašinot graudu apstrādes kompleksu Gudeniekos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Volkswagen plāno izveidot lētu automašīnu ražošanas kopuzņēmumu ar Ķīnas Great Wall

LETA, 22.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas autobūves koncerns Volkswagen plāno izveidot kopuzņēmumu ar Ķīnas partneri, lai Āzijas tirgum nodrošinātu lētas automašīnas, trešdien vēsta vācu laikraksts Manager Magazin.

Laikraksts norāda, ka Volkswagen apsver vienošanās noslēgšanu ar Ķīnas uzņēmumu Great Wall Motors.

Manager Magazin raksta, ka abu uzņēmumu starpā tiek pārrunāti kopīgi plāni par lētu automašīnas modeļu izstrādi, laikrakstam piebilstot, ka šis ir Volkswagen ilgtermiņa projekts.

Laikraksts ziņo, ka Volkswagen marketinga vadītājs Kristiāns Klingers vadīs šo projektu, un autoražotājs varētu apsvērt iespēju iegādāties Great Wall Motors akcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru