Pakalpojumi

Klientu skaita pieaugums atspoguļojas apgrozījuma rādītājos

Linda Zalāne, 12.05.2016

Jaunākais izdevums

Ēku servisa uzņēmums SIA Termex izaugsmi balsta ēku īpašnieku vēlmē paaugstināt to energoefektivitāti

Uzņēmums ir spējis kāpināt apgrozījumu no 257 tūkst. eiro 2012. gadā līdz vairāk nekā diviem miljoniem eiro 2015. gadā. SIA Termex iekļauta laikraksta Dienas Bizness un Lursoft veidotajā straujāk augošo kompāniju jeb Gazeļu sarakstā. «Klientu skaita pieaugums tiešā veidā atspoguļojas apgrozījuma rādītājos. Katru gadu esam dubultojuši apgrozījumu attiecībā pret iepriekšējo gadu. 2016.gadā prognozējam uzņēmuma apgrozījuma pieaugumu par 50 līdz 100%, salīdzinot ar 2015.gadu. 2016.gada 1.ceturksnī apkalpojām gandrīz 100 klientus,» atklāj SIA Termex valdes loceklis Gints Krīgers.

Uzņēmums pārsvarā apkalpo objektus Rīgā, bet atsevišķi darbi tiek veikti arī citās Latvijas pilsētās.

«Cenšamies panākt, ka līgumu ar klientu slēdzam uz ilgāku laika periodu – vismaz diviem vai trim gadiem, jo pirmajā gadā ēku un tajā darbojošās sistēmas var tikai iepazīt. Reālus energoefektivitātes uzlabojumus var veikt ilgākā laika periodā,» norāda G. Krīgers. Labais piemērs ir kāds tirdzniecības centrs Rīgā, kas līgumā paredzējis papildu vienošanos, ka trīs gadu periodā Termex ir jāpanāk siltuma un elektrības patēriņa samazinājums par 15%.

Visu rakstu Apkopj un palīdz ietaupīt lasiet 12. maija laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi atzinīgi vērtē veikalus, kas ieviesuši aizsargbarjeras pie kasēm, tomēr vērš uzmanību, ka tie samazina, bet ne pilnībā izslēdz iespēju inficēties ar Covid-19. Servisa pakalpojumu sniedzējs SIA Termex līdz šīs nedēļas beigām plāno ar aizsargstikliem aprīkot vēl vismaz 150 kases Rimi Latvija, Maxima un citās tirdzniecības vietās, tādējādi mazinot saslimšanas risku.

SPKC pārstāve Ilze Arāja norāda: “Stikla aizsargbarjeras pie kasēm samazina darbinieku tiešo saskari ar pircējiem, bet pilnībā nenovērš risku inficēties ar Covid-19. Mehāniskas barjeras ir efektīvas kombinācijā ar biežu roku mazgāšanu un regulāru virsmu tīrīšanu, tai skaitā skārienjūtīgu ekrānu un kases aparātu dezinfekciju.” SPKC epidemiologi uzsver, ka gan veikalu darbiniekiem, gan apmeklētājiem svarīgi ievērot arī 2 m distanci, rūpīgi izvērtēt katru tirdzniecības vietas apmeklējuma nepieciešamību un saslimšanas gadījumā ievērot pašizolēšanos.

Kopš valstī izsludināta ārkārtas situācija, SIA Termex mazumtirdzniecības veikalu tīklu Rimi Latvija, Maxima un citās tirdzniecības vietās ar organiskā stikla aizslietņiem aprīkojis vairāk nekā 260 kases, uzstādījis 154 roku dezinfekcijas līdzekļus, nodrošinājis iespēju 2000 iepirkuma ratiņus izmantot bez monētām, kā arī uzklājis 14 km līmlentes, lai pie kasēm un tirdzniecības zālēs atzīmētu 2 m distanci starp pircējiem. Gandrīz 50 veikalos palielināta arī ventilācijas sistēmu jauda, lai nodrošinātu vairāk svaiga gaisa telpās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunajā mācību gadā Mārupes pamatskolā stundas vadīs arī novada uzņēmumu vadītāji un darbinieki, informēja izglītības iestādes pārstāvji.

To paredz skolas vecāku iniciatīvas grupas, skolas administrācijas un skolotāju kopīgi izstrādātā Mārupes pamatskolas attīstības programma «Skola dodas dzīvē - dzīve ienāk skolā».

No septembra 7. un 9.klasēm matemātikas, fizikas, dabaszinību un bioloģijas stundas notiks gan ārpus skolas telpām - sešos Mārupes novada uzņēmumos, gan kā ierasts skolā, bet stundas kopā ar priekšmetu skolotājiem vadīs uzņēmumu pārstāvji.

Mārupes pamatskolas direktore Sigita Sakoviča norāda, ka, pateicoties skolas vecāku iniciatīvai, pamatskolā šogad tiks sākts ieviest «Skola 2030» idejas. «Reformas mērķis ir lietpratīgs skolēns, kas prot risināt reālās dzīves izaicinājumus un veidojas par laimīgu un atbildīgu personību,» norāda direktore.

Komentāri

Pievienot komentāru