Enerģētika

Konig Distribution investē 258 000 eiro noliktavu aprīkošanā ar saules paneļiem

Db.lv, 29.08.2023

Jaunākais izdevums

Vairumtirdzniecības un izplatīšanas uzņēmums “Konig Distribution” sadarbībā ar enerģētikas uzņēmumu grupu “AJ Power” realizējis apjomīgu tehniskās modernizācijas projektu, aprīkojot noliktavu kompleksus Rīgā, Daugavpilī un Liepājā ar saules paneļiem pašpatēriņam.

Kopējā uzstādītā saules paneļu jauda sasniedz 322 kW. Plānots, ka uzstādītie saules paneļi gada laikā saražos vairāk nekā 272 000 kWh zaļās elektroenerģijas.

“Nepastāvīgos laikos uzņēmumiem ir jādara viss iespējamais, lai stiprinātu savu energoneatkarību un veicinātu ilgtspēju. Noliktavu aprīkošana ar modernām saules enerģijas tehnoloģijām ir rūpīgi plānots un mērķtiecīgs solis uzņēmuma attīstībā. Tas ļaus uzņēmumam no enerģijas patērētājiem kļūt par ražotājiem, tādējādi samazinot ikmēneša elektrības rēķinus,” skaidro AS “Konig Distribution” vadītāja Jekaterina Binklere.

Modernizācijas projekta ietvaros uz “Konig Distribution” noliktavu jumtiem izvietoti saules paneļi, kas nākamo 10 gadu laikā saražos vairāk nekā 2 500 MWh elektroenerģijas. Kopējās projekta investīcijas sasniedz 258 428 eiro. Projekts realizēts par AS “Konig Distritbution” uzņēmuma līdzekļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ģenerālprokuratūra ierosinājusi pārbaudi, lai noskaidrotu, vai minerālūdens "Borjomi" tirdzniecība Latvijā nav sankciju pārkāpums, svētdien vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Pēc kara sākuma Pēterim Avenam un viņa biznesa partneriem piederošais "Borjomi" minerālūdens no Latvijas veikalu plauktiem pazuda. Lielajās veikalu ķēdēs tas aizvien nav atrodams, bet mazākās "Borjomi" ir atgriezies. Ģenerālprokuratūra uzdevusi Valsts ieņēmumu dienestam pārbaudīt, vai tas nav sankciju pārkāpums.

2006.gadā Krievija pret saviem kaimiņiem sāka pārtikas karu. Aizliedza Latvijas šprotu, un Gruzijas un Moldovas vīnu importu. Tas toreiz ticis pamatots ar izdomātām bažām par sabiedrības veselību. Aizliegums skāra arī vienu no slavenākajām Gruzijas eksporta precēm - minerālūdeni "Borjomi". 2013.gadā "Borjomi" ražotāja kontrolpaketi pārņēma Krievijas "Alfa grupa", pēc kā importa embargo pazuda un gruzīņu minerālūdens atkal parādījās tā lielākajā eksporta tirgū - Krievijā.

Komentāri

Pievienot komentāru