Jaunākais izdevums

Jaunā taksometru kompānija Baltic Taxi ilgi neizdzīvos, tā uzskata kompānijas Rīgas taksometru parks prezidents Leopolds Muižnieks, raksta Telegraf.

Nav noslēpums, ka jaunas taksometru kompānijas Baltic Taxi parādīšanās tirgū izsauca dažādas reakcijas, raksta Telegraf. Sevišķi konkurentiem nepatīk jaunā uzņēmuma lobēšana no pašvaldības puses, kas esot redzams «ar neapbruņotu aci».

Tajā pašā laikā, konkurenti uzskata, ka ilgi ar jauno pārvadātāju konkurēt nenāksies. «Ilgi šī kompānija neizturēs, jo tam nav nekāda ekonomiska pamatojuma. Pašlaik vienkārši nav tik daudz klientu, lai varētu ienākt jauns spēlētājs,» tā L. Muižnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Strīds par preču zīmi Lady taxi turpinās

, 01.02.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Taxi Nurx, kas pazīstamā ar Lady taxi vārdu, ir iesniegusi apelācijas sūdzību Augstākajā tiesā par Rīgas apgabaltiesas lēmumu noraidīt uzņēmuma prasību, kurā tika lūgts pārtraukt uz SIA Lady taxi taksometru pārvadājumos lietotajām automašīnām izmantot šo preču zīmi, Db uzzināja tiesā.

Taxi Nurx ir dibināta 2006.gadā, bet SIA Lady taxi tikai pērn. Db jau ziņoja, ka Rīgas apgabaltiesa pagājušā gada decembrī noraidīja Taxi Nurx prasību un līdz ar to SIA Lady taxi varēja izmantot preču zīmi Lady Taxi.

Prasībā apgabaltiesai tika lūgts aizliegt SIA Lady Taxi izmantot komercdarbībā Taxi Nurx piederošo preču zīmi Lady Taxi un domēna vārdu lady-taxi.lv saistībā ar taksometru pakalpojumiem. Tāpat tika lūgts uzlikt par pienākumu SIA Lady Taxi mainīt firmas nosaukumu.

Pagājušā gada 30.aprīlī tiesa noteica pagaidu aizsardzības līdzekli un aizliedza SIA Lady Taxi komercdarbībā izmantot apzīmējumu Lady taxi saistībā ar taksometru pakalpojumu sniegšanu, tā nolemjot aizsargāt SIA Taxi Nurx likumiskās tiesības uz Lady Taxi preču zīmi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Augstākās tiesa nospriedusi aizliegt SIA Lady Taxi izmantot komercdarbībā MSIA Taxi Nurx preču zīmi Lady Taxi un domēna vāru lady-taxi.lv.

Tiesas lēmums paredz aizliegumu lietot identisku vai līdzīgu apzīmējumu saistībā ar taksometru pakalpojumu sniegšanu vai piedāvāšanu saistībā ar apzīmējumu Lady Taxi, apzīmējuma Lady Taxi izmantošanu lietišķajos dokumentos un reklāmā. Kā arī SIA Lady Taxi viena mēneša laikā no sprieduma spēkā stāšanās brīža jānomaina Komercreģistrā vārdu pret tādu, kuras nosaukumā nav apzīmējuma Lady Taxi. Pilns spriedums būs pieejams 3.aprīlī un pēc pilna nolēmuma sagatavošanas dienas lietas dalībnieki to 30 dienu laikā var pārsūdzēt Senātā, DB pastāstīja tiesas pārstāve Baiba Kataja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad dibinātā SIA Lady Taxi arī turpmāk varēs izmantot preču zīmi Lady Taxi, jo Rīgas apgabaltiesa noraidīja 2006. dibinātā SIA Taxi Nurx, pazīstama ar Lady Taxi vārdu, prasību, kurā tika lūgts pārtraukt uz taksometru pārvadājumos lietotajām automašīnām izmantot šo preču zīmi.

Prasībā tika lūgts aizliegt SIA Lady Taxi izmantot komercdarbībā Taxi Nurx piederošo preču zīmi Lady Taxi un domēna vārdu lady-taxi.lv saistībā ar taksometru pakalpojumiem. Tāpat tika lūgts uzlikt par pienākumu SIA Lady Taxi mainīt firmas nosaukumu.

Šā gada 30.aprīlī tiesa noteica pagaidu aizsardzības līdzekli un aizliedza SIA Lady Taxi komercdarbībā izmantot apzīmējumu Lady taxi saistībā ar taksometru pakalpojumu sniegšanu, tā nolemjot aizsargāt SIA Taxi Nurx likumiskās tiesības uz Lady Taxi preču zīmi.

Kopš SIA Taxi Nurx dibināšanas brīža 2006. gada 3. oktobra Rīgas pilsētas satiksmē visu diennakti piedalās vismaz 20 vieglās automašīnas ar figurālās preču zīmes Lady Taxi uzlīmēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas apgabaltiesa aizliegusi SIA Lady Taxi komercdarbībā izmantot apzīmējumu Lady Taxi saistībā ar taksometru pakalpojumu sniegšanu, tādējādi nolemjot aizsargāt SIA Taxi Nurx likumiskās tiesības uz Lady Taxi preču zīmi.

Db.lv jau vēstīja, takšu kompānija Taxi Nurx, kas Rīgas iedzīvotājiem pazīstama ar LadyTaxi vārdu, spiesta aizstāvēt savas intereses tiesā, jo pilsētā uzradies konkurents, kurš reģistrējis SIA Lady Taxi.

Tagad ar tiesas lēmumu atzīts, ka SIA Taxi Nurx ir vienīgie patiesie intelektuālie Lady Taxi preču zīmes īpašnieki, uzsver kompānija. Kopš SIA Taxi Nurx dibināšanas brīža 2006. gada 3. oktobra Rīgas pilsētas satiksmē visu diennakti piedalās vismaz 20 vieglās automašīnas ar figurālās preču zīmes Lady Taxi uzlīmēm.

«Uzņēmuma pastāvēšanas laikā notikušas neskaitāmas radio, televīzijas un preses intervijas par to, ka mūsu uzņēmumā taksometru pakalpojumus nodrošina autovadītājas sievietes un ka mūsu uzņēmums ir atpazīstams tieši pēc Lady Taxi preču zīmes, kas precīzi atspoguļo mūsu uzņēmuma darbības veidu un būtību. Mēs esam vienīgie patiesie intelektuālie Lady Taxi preču zīmes īpašnieki,» atklātā vēstulē medijiem uzsver Taxi Nurx valdes loceklis Normunds Nurks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Free Taxi no SIA Taxi 8880 par nosaukuma izmantošanu grib piedzīt tūkstoš latu

Jānis Rancāns, 03.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Free Taxi iesūdzējis Latvijas Republikas tiesā SIA Taxi 8880 par nelikumīgu nosaukuma Free Taxi izmantošanu taksometra pakalpojumam ar fiksētu cenu, liecina Free Taxi izplatītais paziņojums.

Kā norāda SIA Free Taxi, tad 2011. gada septembrī SIA Taxi 8880 masu saziņas līdzekļos izvietojusi reklāmas akciju, no kuras satura izriet, ka SIA Taxi 8880 ir izveidojusi pakalpojumu veidu ar nosaukumu Free Taxi, kura pamatā ir fiksēta braukšanas maksas noteikšana klientiem braucot konkrētā maršrutā.

SIA Free Taxi uzskata, ka SIA Taxi 8880, veicot minētā pakalpojuma reklamēšanu izmantojot nosaukumu Free Taxi, ir radījusi uzņēmumam zaudējumus, jo ir samazinājies uzņēmuma apgrozījums.

Patērētājam Taxi 8880 piedāvātos pakalpojumus bijis iespējams identificēt ar SIA Free Taxi, savukārt pasūtījumi ar pakalpojumu Free Taxi tikuši nodoti arī citiem taksometru uzņēmumiem, ar kuriem Taxi 8880 ir slēgti līgumi par fiksētas cenas pakalpojuma sniegšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Smile Taxi īpašnieki apsver iespēju iesūdzēt tiesā Taksi.LV «par identitātes zādzību un patērētāju maldināšanu». Taksi.LV automobiļi kopē Smile Taxi dzelteno krāsojumu un citus noformējuma elementus, uzskata Smile Taxi pārstāvji.

«Rīgas taksometru pakalpojumu tirgus ir nežēlīgs, un «taksometru vadītāju kari» iegūst jaunas formas. Apšaudīšanās un kautiņus nomainījuši izsmalcinātāki paņēmieni - atpazīstama zīmola imitācija,» pauž kompānijas Smile Taxi pārstāvji.

«Taksometru automobiļu krāsojums būtībā ir mūsu pakalpojumu iesaiņojums. Visā pasaulē preču un to iesaiņojuma kopēšana tiek vērtēta kā kontrabanda un viltojums, un tā ir aizliegta ar likumu. Nemaz jau nerunājot par elementāru biznesa ētiku. Vēl vairāk - līdz šim tirgū pastāvēja nerakstīta vienošanās - katrs pārvadātājs ieņem savu krāsu nišu,» pauž Smile Taxi pārstāvis Aleksejs Ignatjevs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vērīgie jau, visticamāk, pamanījuši pa Rīgas ielām pārvietojamies automašīnu Ford Mustang ar taksometru pakalpojumu sniedzēja Baltic Taxi marķējumu. Kā uzzināja Db.lv - vēlāk šim ekstravagantajam taksim varētu pievienoties vēl citi.

Sarunā ar Db.lv Baltic Taxi direktors Ingus Kļaviņš pastāstīja, ka mērķis, uzņēmuma taksometru floti papildinot ar ekstravagantiem automašīnu modeļiem, ir radīt dažādību piedāvājumā, kā arī pārsteigumu klientos.

I. Kļaviņš skaidro, ka Ford Mustang taksometrs klientiem pieejams vienādā cenā ar citiem kompānijas taksometriem, taču nedaudz dārgāk brauciens ar Ford Mustang izmaksā tad, ja to speciāli izsauc. Tas tāpēc, ka, kamēr visi citi Baltic Taxi taksometri atrodas vairākos stratēģiskajos punktos un klientu var uzņemt vidēji 15 minūšu laikā, nemērojot garu ceļu, marķētais Ford Mustang ir tikai viens, līdz ar ko tam dažkārt nākas mērot ceļu cauri visai pilsētai, lai nonāktu pie klienta. Pēc Kļaviņa teiktā, atšķirība ir aptuveni pieci santīmi uz kilometru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Noraida pieteikumu par Baltic Taxi maksātnespēju

Elīna Pankovska, Db, 20.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa ir izbeigusi pret taksometru kompāniju SIA Baltic Taxi ierosināto maksātnespējas lietu, Db uzzināja tiesā.

Maksātnespējas pieteikumu tiesā bija pieteikusi Transporta grupa Rīgas Taxi, kurai Baltic Taxi, esot parādā nedaudz vairāk nekā 4 tūkstošus latu, apgalvo Rīga Taxi vadītājs Genādijs Aksjonovs.

Viņš skaidroja, ka Baltic Taxi būtībā ir dibināta jau 2003. gadā un sākotnēji strādāja ar nosaukumu Elegant Taxi. Šai kompānijai pirms dažiem gadiem radās finanšu problēmas, tāpēc Rīga Taxi esot palīdzējusi un, pēdējo savu darbības gadu šī kompānija strādājusi «zem Rīga Taxi karoga».

Tomēr uzņēmums transporta grupai palika parādā minēto naudas summu, ko tobrīd piedzīt nav bijis iespējams, jo uzņēmums bija maksātnespējīgs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Lietuvas Nacionālais kiberdrošības centrs: Yandex.Taxi sūta datus uz Krievijas interneta adresēm

LETA, 03.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Taksometru tiešsaistes pakalpojumu operatora «Yandex.Taxi» lietotne sūta datus uz Krievijas interneta adresēm, piektdien paziņoja Lietuvas Nacionālais kiberdrošības centrs, kas ir pakļauts Aizsardzības ministrijai.

«Veicot analīzi, Nacionālais kiberdrošības centrs konstatēja, ka lietotne pa šifrētu sakaru kanāliem regulāri pieslēdzas un uztur aktīvu savienojumu ar 11 unikālām IP adresēm, no kurām 10 pieder Krievijas Federācijai. Datu nodošana notiek cikliski,» teikts Nacionālā kiberdrošības centra ziņojumā.

Nacionālais kiberdrošības centrs joprojām iesaka Lietuvas iedzīvotājiem neizmantot šo lietotni.

Lietuvas Nacionālais kiberdrošības centrs norādījis, ka «Yandex.Taxi» lietotne pieprasa piekļuvi lielam daudzumam konfidenciālu lietotāju datu un atļaujas ierīces funkciju izmantošanai.

Analīzē secināts, ka lietotne ir kvalitatīva, tā ir labi optimizēta, datu nodošanai tiek izmantoti šifrēti kanāli.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Transporta grupa Rīgas Taxi Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesā ir pieteikusi uzņēmējam Jānim Naglim piederošās taksometru kompānijas Baltic Taxi maksātnespēju.

Uzņēmējam Jānim Naglim piederošās taksometru firmas SIA Baltic Taxi, esot parādā Rīga Taxi nedaudz vairāk kā 4 tūkstošus latu, Db saka Rīga Taxi vadītājs Genādijs Aksjonovs.

Viņš skaidro, ka Baltix Taxi būtībā ir dibināta jau 2003. gadā un sākotnēji strādāja ar nosaukumu Elegant Taxi. Šai kompānijai dažus gadus atpakaļ radās finanšu problēmas, tāpēc Riga Taxi esot palīdzējusi un, pēdējo savu darbības gadu šī kompānija strādājusi «zem Rīga Taxi karoga». Tomēr uzņēmums transporta grupai palika parādā minēto naudas summu, ko tobrīd piedzīt nav bijis iespējams, jo uzņēmums bija maksātnespējīgs.

Šogad šo uzņēmumu pārņēma Jānis Naglis, kas sadarbībā ar aviokompāniju airBaltic izveidoja jaunu taksometru kompāniju. Tas bija nepieciešams, lai taksometru kompānija varētu strādāt Rīgas lidostā, kur viena no prasībām ir vairāku gadu pieredze taksometru biznesā. Līdz ar to airBaltic un J. Naglis nevarēja veidot jaunu taksometru kompāniju, jo citādi netiktu izpildītas lidostas prasības. Šādā veidā tās formāli «uz papīra» tiek izpildītas. Tomēr līdz ar uzņēmuma pārņemšanu, pārņemtas ir arī Elegant Taxi parādsaistības, uzskata G. Aksjonovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīga Taxi šefs: man trūkst nekaunības, lai «piesūktos» valsts dotācijai

Gunta Kursiša, 14.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Man nav tādas nekaunības, lai «piesūktos» pie valsts budžeta caur valstij tobrīd piederošo airBaltic vai arī pasažieru pārvadājumu dotāciju formā, kā to dara Rīgas Taksometru parks,» norāda Rīga Taxi valdes priekšsēdētājs Genādijs Aksjonovs, kas ir sašutis, ka «kompānijas, kas strādā ar zaudējumiem, man vēl pamācīs, kā organizēt savu biznesu».

G. Aksjonovs retoriski jautā, vai esot pieņemami, ka «taksometru kompānijas, kuras medijos sevi tēlo kā pašas godīgākās, kā izrādās no publikācijām medijos, piemēram 2011. gadā ir strādājuši ar gandrīz pusmiljonu latu lieliem zaudējumiem, turklāt zaudējumi, saskaņā ar publiskotajiem datiem, pēdējā gadā ir pieauguši pat par 31,3%».

«Un viņi mani pamācīs, kā organizēt biznesu? Absurds! Jā, man nav tādas nekaunības, lai «piesūktos» pie valsts budžeta caur valstij tobrīd piederošo airBaltic vai arī pasažieru pārvadājumu dotāciju formā, kā to dara Rīgas Taksometru parks,» G. Aksjonovs ir sašutis. «Taču es ļoti ceru, ka ilgtermiņā Latvijā tiks novērtēti uzņēmēji, kuri saimniecisko darbību veic ar pašu spēkiem, nevis pārdala nodokļos nomaksāto naudu, tai skaitā manis nomaksāto,» viņš norāda.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par taksometru kompānijas Baltic Taxi lielāko īpašnieku ir kļuvusi pati kompānija SIA Baltic Taxi, kurai tagad pieder 90% no uzņēmuma, liecina Lursoft pieejamie dati.

Uzņēmumu reģistru apkalpojošā uzņēmuma Lursoft dati liecina, ka Baltic Taxi īpašnieku sarakstā ir pats uzņēmums SIA Baltic Taxi, Baltijas Aviācijas sistēmas (BAS), kurām pieder 7% no uzņēmuma, un SIA Baltic Taxi vienīgais valdes loceklis Jānis Naglis, kura īpašumā ir 3% kapitāldaļu.

Līdz šim Baltic Taxi 51% īpašnieks ir bijis BAS, bet 49% kapitāldaļu piederēja J. Naglim.

Situācija, kad uzņēmums pieder pats sev, nav tipiska, un viens no iespējamajiem variantiem, kā Baltic Taxi ir kļuvis pats par savu lielāko īpašnieku, varētu būt, ka līdzšinējie īpašnieki nav apmaksājuši savas daļas uzņēmuma pamatkapitālā, Db.lv skaidroja zvērināta advokāte Andra Rubene.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas Aizsardzības ministrijai pakļautais Nacionālais kiberdrošības centrs, kas trešo mēnesi seko taksometru tiešsaistes pakalpojumu operatora «Yandex.Taxi» darbībai, atkārtoti ieteicis cilvēkiem neizmantot šīs kompānijas lietotni, piektdien vēsta Lietuvas sabiedriskais radio.

Kiberdrošības eksperti konstatējuši, ka šī lietotne pieprasa pieeju sensitīviem klientu datiem un sūta tos uz Krievijas interneta adresēm.

Kā norādījis Nacionālā kiberdrošības centra vadītājs Rītis Rainis, nav tehnisku iespēju noskaidrot, cik cilvēku Lietuvā šo lietotni izmanto.

Kad «Yandex.Taxi» pirms trim mēnešiem sāka darbību Lietuvā, Nacionālais kiberdrošības centrs ieteica neinstalēt un neizmantot minēto lietotni, norādot, ka tā, iespējams, «rada apstākļus personas datu nelikumīgai vākšanai un uzkrāšanai, bet tas raisa bažas saistībā ar drošību».

Tika norādīts uz kompānijas iespējamo saistību ar Kremlim tuvām personām un uzsvērts, ka ir īpaši svarīgi, lai lietotne netiktu izmantota valsts ierēdņu un amatpersonu un Aizsardzības ministrijas darbinieku ierīcēs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aviokompānijas airBaltic un taksometru kompānijas Baltic Taxi vadība pauž sašutumu par abu uzņēmumu nomelnošanu no dažu mediju puses.

Kā liecina airBaltic prezidenta Bertolta Flika un Baltic Taxi valdes locekļa Jāņa Nagļa izplatītais paziņojums, abas kompānijas izpelnījušās nedalītu kritisku reakciju tikai no divām personām - Sanitas Jembergas (laikraksts Diena) un Ilzes Jaunalksnes (TV3 radījums Nekā personīga), saņemot vairākus jautājumus.

airBaltic un Baltic Taxi arī publicē Dienas žurnālistes jautājumus Jānim Naglim, kas kopmānijai nav sķituši korekti:

1) Jums daļēji piederošā viesnīca Islande un kempings ABC tiek reklamēti kā airBaltic hotels. Kad šie uzņēmumi ieguva tiesības izmantot šo zīmolu? Uz kāda pamata tas notiek? Ja tas ir līgums par zīmola izmantošanu, uz cik gadiem tas noslēgts? Kādu atlīdzību airBaltic saņem par zīmola izmantošanu? Kādi kritēriji bija jāizpilda, lai abas viesu mītnes iegūtu šo nosaukumu?

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Cik maksās Yandex.Taxi pakalpojums Rīgā?

Lelde Petrāne/Elīna Pankovska, 15.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Yandex.Taxi sācis darboties Rīgā – Latvija kļuvusi par pirmo Eiropas Savienības valsti, kurā serviss uzsācis darbību. Izsaukt taksometru iespējams iOS un Android mobilajos pielikumos latviešu, krievu, angļu un citās valodās. Serviss automātiski nosaka lietotāja atrašanās vietu un nosūta pieprasījumu vistuvāk esošajam vadītājam.

Mašīnas piebraukšana Rīgā maksāšot ne vairāk par 0,71 eiro, bet pēc tam ne vairāk kā 0,36 eiro par kilometru vai 0,13 eiro par brauciena minūti, informē pakalpojuma sniedzējs. Tā, piemēram, aizbraukt no tirdzniecības centra «Spice» līdz «Laimas» pulkstenim varot par apmēram 4,60 eiro. No viesnīcas «Radisson Blu Elizabete Hotel» līdz starptautiskajai lidostai «Rīga» – par aptuveni 7,40 eiro. Samaksāt par vešanu var skaidrā naudā vai ar bankas karti pielikumā, tas paskaidro.

«Mēs jau pasen sākām domāt par ienākšanu Baltijas valstīs. Visvairāk piedāvājumu sadarboties tiek saņemts no Latvijas, tāpēc mēs nolēmām sākt ar Rīgu. Mūsu tehnoloģijas un algoritmi padara taksometru par ērtu un ne pārāk dārgu pilsētas transporta veidu. Yandex.Taxi automātiski nodod pieprasījumu vadītājam, kurš atbrauks visātrāk. Tādā veidā viņam nenākas ilgi gaidīt uz izsaukumu vai braukt pie klienta cauri visai pilsētai. Serviss rēķinās ar situāciju uz ceļa, lai izveidotu optimālu maršrutu. Nākamo pieprasījumu pēc vadītāja tas jau laicīgi meklē vietā, kurp taksometrs ved pasažieri. Šādas tehnoloģijas samazina braucienu pašizmaksu – vadītāji nopelna vairāk, savukārt lietotāji maksā mazāk,» stāsta Yandex.Taxi starptautiskās attīstības direktors Mušegs Saakjans.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viļņas mērs Remigijs Šimašus lūdzis Lietuvas Konkurences padomei izmeklēt, vai taksometru tiešsaistes pakalpojumu operatora «Yandex.Taxi» reklāma atbilst likumiem un vai tā nemaldina patērētājus.

Lietuvas galvaspilsētas pašvaldība paziņojusi, ka «Yandex.Taxi» reklāmā, kas tiek izplatīta pa dažādiem kanāliem, teikts, ka kompānija piedāvā taksometru pakalpojumus, un par to liecina arī uzņēmuma nosaukums, taču «Yandex.Taxi» vēl līdz šim Viļņas pašvaldībā nav lūdzis atļauju pārvadāt pasažierus ar vieglajām automašīnām.

«Mēs lūdzam sākt izmeklēšanu par iespējamu reklāmas likuma piektā panta pārkāpumu, kā arī pieņemt lēmumu par pagaidu pasākumu - noteikt par pienākumu pārtraukt publicēt reklāmu, kas neatbilst noteiktajām prasībām,» sacīts Viļņas mēra iesniegumā Konkurences padomei.

Mērs arī informējis Konkurences padomi, ka kompānijas «ETN Baltic» reklāmas stendos pilsētas ielās no trešdienas plānots izvietot «Yandex.Taxi» reklāmu, kas pēc pašvaldības domām, ir maldinoša. Pašvaldība kompāniju par to jau ir brīdinājusi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas taksometru tiešsaistes pakalpojumu operators «Yandex Taxi» pirmdien sācis darboties Igaunijas otrajā lielākajā pilsētā Tartu.

Līdz ar ar to Tartu kļūvusi par otro Igaunijas pilsētu, kur pieejami «Yandex Taxi» pakalpojumi. Kopš 1.maija tie pieejami Tallinā.

«Yandex Taxi» strādā nevis nepastarpināti ar vadītājiem, bet gan sadarbojas tikai ar taksometru firmām un dispečerdienestiem. Izsaukt taksometru iespējams mobilajā lietotnē. Serviss automātiski nosaka lietotāja atrašanās vietu un nosūta pieprasījumu vistuvāk esošajam vadītājam.

Par plānu ieiet Baltijas valstu tirgos «Yandex Taxi» paziņoja 2016.gadā. Kopš šā gada marta «Yandex Taxi» darbojas Rīgā.

Pēdējā laikā liela uzmanība «Yandex Taxi» pievērsta Lietuvā, kur Aizsardzības ministrijai pakļautais Nacionālais kiberdrošības centrs ieteicis neizmantot «Yandex Taxi» lietotni, jo konstatējis, ka šī lietotne sūta datus uz Krievijas interneta adresēm. Centrs norādījis, ka lietotnes vajadzība saņemt informāciju no mobilās ierīces «iespējams, rada apstākļus personas datu nelikumīgai vākšanai un uzkrāšanai, bet tas rada bažas saistībā ar drošību».

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Baltic Taxi pārtrauc darbību Valmierā

Dienas Bizness, 16.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltic Taxi no šī gada 20. maija pārtrauc pakalpojumu sniegšana Valmierā. Uzņēmums norāda, ka šāds solis sperts, lai koncentrētos darbībai Rīgā un Jūrmalā.

«Darbības pārtraukšanai Valmierā pamatā ir uzņēmuma straujā un dinamiskā izaugsme, kā rezultātā ir nepieciešama jaunu investoru piesaiste un līdzšinējās darbības prioritāšu pārvērtēšana, nodarbinot visas automašīnas Rīgā un Jūrmalā,» norāda Baltic Taxi directors: Ingus Kļaviņš.

Baltic Taxi savus spēkus Valmierā sāka izmēģināt 2011. gada nogalē. Uzņēmumā uzskata, ka Baltic Taxi ienākšana Valmierā ļāva sarosīties arī konkurentiem: «Lepojamies, ka līdz ar Baltic Taxi ienākšanu Valmieras taksometru tirgū, paaugstinājās arī konkurentu sniedzamo pakalpojumu kvalitāte, taksometri kļuva tīrāki, paši šoferi palika pieklājīgāki un estētiskāk ģērbti. Esam patiesi priecīgi par to, ka mums ir izdevies paaugstināt Valmieras taksometru pakalpojumu standartus un ceram, ka tie tādi arī saglabāsies.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Fliks: maksātnespējas pieteikumi tomēr ir patīkamāki par šaušanu uz mūsu automašīnām

, 14.10.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šobrīd Baltic Taxi gaida pirmo dokumentu, kas apstiprinātu un skaidrotu maksātnespējas pieteikumu uzņēmumam un tā iemeslus.

Par to paziņojis viens no taksometru uzņēmuma pastarpinātajiem īpašniekiem, airBaltic prezidents Bertolds Fliks. «Līdz tam pievienojos Baltic Taxi komandai un valdes loceklim Jānim Naglim - vēlu veiksmes Rīgas Taksi publiskajā telpā. Jāpiebilst, ka maksātnespējas pieteikumi tomēr ir patīkamāki par šaušanu uz mūsu automašīnām,» paziņojumā saka B. Fliks.

«Ņemot vērā vakardienas publikācijas medijos par taksometru tirgus situāciju šogad (Db ziņoja, ka taksometru bizness var zaudēt 40 līdz 60% tirgus apjoma – autora piebilde), secinām, ka Baltic Taxi ar savu ikmēneša apgrozījumu sastāda līdz pat 50 % no visas legālās tirgus daļas Rīgā, vienlaikus nodarbinot tikai 3% no taksometru automašīnām, kas reģistrētas un strādā tirgū,» teikts paziņojumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Riepu dūrējiem taksometram, kurā atradās Dombrovskis, var piespriest piecus gadus cietumā

Gunta Kursiša, 15.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iespējamais sods, kas var tikt piešķirts taksometru vadītājiem, kas aizšķērsoja ceļu Baltic Taxi taksometram, kurā tobrīd atradās ministrs Vjačeslavs Dombrovskis un divi Saeimas deputāti, un pārdūra tā riepu, ir brīvības atņemšana uz pieciem gadiem, īslaicīga aizturēšana (no trim dienām līdz trim mēnešiem) vai piespiedu darbs, naudas sods un policijas kontrole.

Taksometru vadītājiem sods tiks piemērots pēc panta par huligānismu vairāku personu grupā. Šādi gadījumi, kad «izrēķinās» taksometru vadītāji policijas redzeslokā bieži nav nonākuši, Db.lv stāstīja Valsts Policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis.

Interneta plašumos jau izskanēja informācija, ka Izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis un divi Saeimas deputāti kļuvuši par lieciniekiem tā dēvētajiem «taksometru kariem» - Baltic Taxi automašīnai, kurā atradušies politiķi, uzbrukuši konkurējošas kompānijas taksometru vadītāji. To Db.lv apstiprināja arī ministra padomniece komunikācijas jautājumos Una Ahuna-Ozola.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Baltic Taxi pārdēvēts par SIA Baltijas Taksometrs

Žanete Hāka, 07.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nosaukumu mainījis SIA Baltic Taxi, kas pārsaukts par SIA Baltijas Taksometrs, liecina Lursoft dati.

Jāpiebilst, ka vakar Komercreģistrā līdz ar līdzšinējā SIA Baltic Taxi nosaukuma maiņu reģistrēts arī jauns uzņēmums SIA Baltic Taxi, kura vienīgais kapitāldaļu turētājs ir Sergejam Seņkānam piederošais SIA Environment Solutions. Jaunreģistrētā uzņēmuma reģistrētais un apmaksātais pamatkapitāls ir 64 tūkstoši eiro.

Lursoft esošā informācija rāda, ka Sergejs Seņkāns vēl bez SIA Environment Solutions ir arī SIA Lauku izaugsmes grupa un SIA Teritoriju apsaimniekošanas serviss kapitāldaļu turētājs.

6.maijā Komercreģistrā reģistrēti 66 jauni komersanti.

Db.lv jau rakstīja, ka Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesā ierosināta taksometru kompānijas Baltic Taxi tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) lieta, liecina informācija Maksātnespējas reģistrā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Baltic Taxi pēc TAP ierosināšanas iestājušās saistības un prasījuma tiesības vairāku miljonu eiro apmērā

Žanete Hāka, 24.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Liepājas autobusu parks meitas sabiedrībai Baltic Taxi pēc tiesiskās izsardzības procesa ierosināšanas ir iestājušās saistības divu miljonu eiro apmērā pret SIA Finanšu restrukturizācijas un risinājumi, kā arī prasījuma tiesības 2,5 miljonu eiro apmērā pret SIA Baltijas Aviācijas Sistēmas.

Minētās saistības plānots dzēst saskaņā ar SIA Baltic Taxi izstrādājamo tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu. SIA Baltic Taxi plāno atjaunot savu maksātspēju. Ņemot vērā minēto, līdz tiesas noteiktajam termiņam tiks izstrādāts un saskaņots attiecīgās sabiedrības tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāns.

Db.lv jau rakstīja, ka Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesā ierosināta taksometru kompānijas Baltic Taxi tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) lieta, liecina informācija Maksātnespējas reģistrā.

Tiesa Baltic Taxi TAP lietu ierosinājusi 18.februārī.

Baltic Taxi komunikācijas konsultante Ligita Brodiņa norādīja, ka uzņēmums lūdzis ierosināt TAP, lai stiprinātu savu spēju pildīt uzņemtās saistības īslaicīgu finansiālu apsvērumu dēļ.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Viedoklis: Krievijas Yandex.Taxi vēlme ienākt Latvijā ir loģiska, jo tirgū ir plašas iespējas

LETA, 01.08.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas tiešsaistes pakalpojumu operatora Yandex.Taxi vēlme ienākt Baltijas un arī Latvijas tirgū ir loģisks solis, jo ir skaidrs, ka tirgū neizbēgami ienāks jauni konkurenti, komentējot Yandex.Taxi nodomus, norādīja Taxify vadītājs Latvijā Juris Krūmiņš.

Krūmiņš skaidro, ka Yandex ir spēcīgākais spēlētājs Krievijā un tā ienākšana Baltijā un NVS valstīs ir loģisks nākamais solis. Ar Krievijas pārstāvi esot pārrunāta arī iespējamā sadarbība. «Jauni spēlētāji tirgū ir tikai apsveicami, jo tas liek uzņēmumiem būt inovatīviem, atšķirīgiem un nodrošināt labāku pakalpojumu gala patērētājiem, kas ir Taxify stiprā puse,» izteicās Krūmiņš.

Viņš gan norādīja, ka Rīgā vēl aizvien 75% taksometru pasūtījumu tiek veikti ar telefona zvana starpniecību vai «noķerot» taksometru uz ielas, līdz ar to gan Taxify, gan citām aplikācijām vēl esot plašas izaugsmes iespējas. Krūmiņš uzskata, ka iespējamā kopbraukšanas regulējuma ieviešana noteikti palielinātu braucienu skaitu un dotu iespēju aizvien vairāk klientu atļauties pasūtījuma transporta pakalpojumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas taksometru tiešsaistes pakalpojumu operators YandexTaxi uzsācis savu darbību Helsinkos ar citu nosaukumu Yango.

Mobilā aplikācija Yango ir pieejama Somijas iedzīvotājiem Google Play vai App Store aplikāciju vietnēs, šī aplikācija ir somu, latviešu, krievu, angļu un citās valodās. Tūristiem no Latvijas, kuriem jau ir Yandex.Taxi aplikācija, braucienu rezervācijas Helsinkos var veikt caur jau esošo aplikāciju – nav nepieciešams ielādēt jaunu aplikāciju.

Brauciena izmaksas ar Yango aplikāciju Helsinkos sākas no 3 eiro, tas ietver vienu kilometru un trīs minūtes ceļā. Pēc tam – pilsētā ne vairāk kā 1,20 eiro par kilometru un 0,15 eiro par minūti ceļā (sastrēgumu stundās – 0,45 eiro). Pasūtot braucienu, aplikācija aprēķina precīzu cenu, ņemot vērā tā brīža satiksmes situāciju, un cena nemainīsies, pat ja vadītājs iekļūs sastrēgumā vai nolems to apbraukt. Norēķināties par braucienu ar Yango starpniecību var ar aplikācijā pievienotu bankas karti vai arī skaidrā naudā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Riga Taxi: lidosta, nepagarinot līgumu, gadā zaudēs ap 100 tūkstošiem latu

Nozare.lv, 12.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja starptautiskā lidosta Rīga nepagarinās līgumu ar taksometru kompāniju Riga Taxi (ar lidostu gan tiešais līgums slēgts kā ar uzņēmumu SIA Apvienība Taxi), uzņēmumam radīsies zaudējumi 13 000 latu apmērā, savukārt lidostai zaudējumi būs 8 100 latu mēnesī jeb gandrīz 100 000 latu gadā, skaidro Riga Taxi valdes priekšsēdētājs Genādijs Aksjonovs.

8 100 lati mēnesī tiekot maksāti tikai par to, ka ir atļauts iebraukt lidostas teritorijā.

Viņš gan uzsver, ka lidosta uzņēmumu vēl nav informējusi par to, ka līgums netiks pagarināts, tāpēc uzņēmuma vadība esot nosūtījusi vēstuli ar lūgumu pagarināt līgumu, kurš beidzas 14.septembrī, un sniegt komentāru pa izveidojušos situāciju. Par to, ka līgums netiks pagarināts, uzņēmums uzzinājis tikai no masu medijiem.

Ja uzņēmumam neļaušot lidostā strādāt, tikšot izmantotas visas likumīgās iespējas, lai to apstrīdētu. Netiek izslēgta iespēja vērsties tiesā. Uzņēmumā uzsver, ka sākusies asa konkurences cīņa, tāpat arī likumdošana nav sakārtota. «Ir skaidri redzams, ka tā ir cīņa par vietu lidostā, jo trim kompānijām, kas strādā lidotā, ir kļuvis par šauru,» uzsver uzņēmumā.

Komentāri

Pievienot komentāru