Ražošana

Konservu ražotājam mazāka peļņa

Mārtiņš Apinis, 31.05.2011

Jaunākais izdevums

Gada pirmajā ceturksnī samazinājusies zivju apstrādes uzņēmuma Brīvais Vilnis peļņa, tai sarukot līdz 61 765 latiem salīdzinājumā ar 98 895 latiem pērn šajā pašā laika periodā, liecinja uzņēmuma finanšu pārskats NASDAQ OMX Riga biržā.

Kompānijas peļņa par akciju sasniegusi divus santīmus salīdzinājumā ar 3,2 santīmiem gadu iepriekš.

Tajā pašā laikā uzņēmuma neto apgrozījums gandrīz dubultojies, tam sasniedzot nedaudz vairāk kā divus miljonus latu salīdzinājumā ar 1,19 miljoniem latu pērn gada pirmajos trijos mēnešos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Arnolds Babris stāsta, kāpēc kļuva par vienu no a/s Brīvais vilnis akcionāriem

Māris Ķirsons, 26.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kvalitatīvu zivju konservu ražošanā Latvijā ir gan iespējas, gan arī izaicinājumi, ko rada gan Latvijas valstī pieņemtie lēmumi, gan arī pasaules ģeopolitiskie notikumi

To intervijā Dienas Biznesam stāsta a/s Brīvais vilnis valdes priekšsēdētājs un tagad arī līdzīpašnieks Arnolds Babris. Viņš atzīst, ka zivju pārstrādē ir sava specifika, šogad pieprasījums pēc kvalitatīviem produktiem ļāvis audzēt ražošanas apjomus un līdz ar to arī samazināt zaudējumus.

Fragments no intervijas, kas publicēta 26. novembra laikrakstā Dienas Bizness:

Kāpēc kļuvāt par vienu no a/s Brīvais vilnis akcionāriem?

Tas, ka par uzņēmuma īpašniekiem kļūst tā vadītāji (valdes priekšsēdētājs Arnolds Babris un valdes loceklis, komercdirektors Māris Trankalis), nav nekas neparasts. Tādi precedenti Latvijā jau ir bijuši, un droši vien, ka tādi būs arī nākotnē. Jāatgādina, ka 2004. gadā bija grūts brīdis uzņēmumam, kas nestrādāja jau vairāk nekā sešus mēnešus. Tad a/s Brīvais vilnis akciju daļa nonāca baņķieru brāļu Belokoņu pārziņā. 2004. gada jūnijā es kļuvu par šī uzņēmuma vadītāju (M. Trankalis vadības komandai pievienojās 2007. gadā). Mums kopā izdevās reanimēt zivju konservu ražotni un saglabāt ražošanu, šodien – 14 gadus pēc šiem notikumiem – rūpnīca turpina strādāt, šobrīd mēnesī tiek saražoti 1,6 līdz 1,7 miljoni konservu kārbu dažādu zivju konservu, no kuriem, protams, lielākā daļa ir šprotes eļļā. Šogad brāļi Belokoņi izdarīja secinājumus, ka zivju konservu ražošana nav viņu biznesa profils, un nolēma fokusēties uz finanšu pakalpojumu jomu, un piedāvāja man un M. Trankalim iegādāties viņiem piederošās šī uzņēmuma akcijas. Rezultātā vairāk nekā 90% a/s Brīvais vilnis akciju nonāca manās un M. Trankaļa rokās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Valērijs Belokoņs ieguvis netiešu līdzdalību a/s Brīvais Vilnis

Žanete Hāka, 17.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baņķieris un uzņēmējs Valērijs Belokoņs ir ieguvis netiešu līdzdalību a/s Brīvais Vilnis 49,97% apmērā, liecina paziņojums NASDAQ OMX Riga.

Vienīgais SIA Brīvais Vilnis Company dalībnieks ir SIA Baltic Finance & Capital, kam pieder 100% no SIA Brivais Vilnis Company pamatkapitāla. Tādējādi SIA Brīvais Vilnis Company ir SIA Baltic Finance & Capital kontrolētā komercsabiedrība.

Ar 1. novembra darījumu Kārlis Hauks pārdevis 100% no SIA Baltic Finance & Capital pamatkapitāla V. Belokoņam. tādējādi SIA Baltic Finance & Capital vienīgais dalībnieks ir Valērijs Belokoņs un SIA Baltic Finance & Capital ir V. Belokoņa kontrolētā komercsabiedrība.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Brīvā viļņa padomi vadīs Ilona Drikina

Žanete Hāka, 21.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reģistrētas izmaiņas AS Brīvais vilnis padomē, liecina Lursoft dati.

Par uzņēmuma padomes priekšsēdētāju iecelta tā līdzšinējā padomes priekšsēdētāja vietniece Ilona Drikina, savukārt padomes priekšsēdētāja vietnieces pienākumus turpmāk pildīs Anda Caune, kura līdz šim bija AS Brīvais vilnis padomes locekle.

Vēl bez I. Drikinas un A. Caunes amatu nomaiņas padomē iecelti divi jauni locekļi – Ilmārs Reinis un Kaspars Vārpiņš. No padomes locekles amata atcelta Vera Korčaka.

Jaunieceltā AS Brīvais vilnis padomes priekšsēdētāja kopumā ieņem amatus septiņus dažādos Latvijā reģistrētos uzņēmumos. I.Drikina ir ne tikai AS Brīvais vilnis padomes priekšsēdētāja, bet arī SIA Belokon Food valdes priekšsēdētāja, AS Belokon Holdings valdes locekle, AS BFFH padomes priekšsēdētāja un citu uzņēmumu amatpersona.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Brīvais vilnis iesniedzis biržā pieteikumu par akciju izslēgšanu no regulētā tirgus

Žanete Hāka, 14.06.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS «Brīvais vilnis» iesniedzis Nasdaq Riga iesniegumu par AS «Brīvais vilnis» publiskajā apgrozībā esošo akciju izslēgšanu no regulētā tirgus, informē uzņēmums.

2019.gada 28.februārī notika AS «Brīvais vilnis» ārkārtas akcionāru sapulce, kurā tika pieņemts lēmums par AS «Brīvais vilnis» publiskajā apgrozībā esošo akciju izslēgšanu no regulētā tirgus.

2019.gada 25.aprīlī AS «Brīvais vilnis» akcionārs SIA Mūsu investīciju fonds izteica obligāto AS «Brīvais vilnis» akciju atpirkšanas piedāvājumu, kas noslēdzās 2019.gada 24.maijā.

Par akciju izslēgšanu sekos atsevišķs biržas paziņojums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

SIA Mūsu investīciju fonds pēc atpirkšanas piedāvājuma būs ieguvis 97,41% AS Brīvais vilnis akciju

Db.lv, 23.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Mūsu investīciju fonds izteiktā AS Brīvais vilnis obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma ietvaros tika piedāvāts atpirkt 81 469 sabiedrības akcijas, liecina paziņojums Nasdaq Riga.

Pēc akciju atpirkšanas piedāvājuma izpildes SIA Mūsu investīciju fonds rīcībā būs 3 019 205 AS Brīvais vilnis akcijas, kas veido 97,41% no sabiedrības pamatkapitāla un balsstiesīgo akciju skaita.

Db.lv jau rakstīja, ka AS Brīvais vilnis valde 28.februārī sasaukusi ārkārtas akcionāru sapulci, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

Sapulcē plānots lemt par AS Brīvais vilnis akciju izslēgšanu no regulētā tirgus.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija decembrī nolēma atļaut SIA Mūsu investīciju fonds izteikt AS Brīvais vilnis obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu.

49,79% SIA Mūsu investīciju fonds pamatkapitāla pieder Arnoldam Babrim, savukārt 50,21% sabiedrības pamatkapitāla pieder Mārim Trankalim.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

A Corporation iegādājies 2250 Brīvā viļņa akcijas

Žanete Hāka, 22.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA A Corporation iegādājusies 2250 zivju pārstrādes uzņēmuma Brīvais vilnis akciju, liecina paziņojums Oficiālās obligātās informācijas centralizētās glabāšanas sistēmā.

Uzņēmums par akcijām kopumā samaksājis 1642,5 latus, maksājot 0,73 latus par akciju.

Kā liecina ziņojums, SIA A Corporation valdes priekšsēdētāja Ilona Drikina ir AS Brīvais vilnis padomes priekšsēdētāja.

Informācija NASDAQ OMX liecina, ka lielākais uzņēmuma akcionārs ir SIA Brīvais Vilnis Company, kuram pieder 49,97% AS Brīvais vilnis akciju, savukārt SIA A Corporation pieder 45,91% uzņēmuma akciju.

AS Brīvais vilnis akcijas cena šajā gadā ir pieaugusi par 82%, un patlaban viena akcija maksā 0,639 latus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zivju pārstrādes uzņēmums AS "Brīvais vilnis" pagājušajā gadā strādāja ar 14,327 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 28,7% vairāk nekā gadu iepriekš, kā arī uzņēmums guva peļņu 818 703 eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā norādīts, ka "Brīvais vilnis" 2022.gadā saražoja 20,15 miljonus kārbu dažādu zivju konservu, tostarp 6,9 miljonus kārbu šprotu. No kopumā saražotā pērn pārdoti 20,4 miljoni kārbu par 14,3 miljoniem eiro. Pērn pārdoto kārbu daudzums, salīdzinot ar 2021.gadu, palielinājies par 11,5%.

"Brīvā viļņa" apgrozījuma pieaugumu sekmēja ne tikai pārdošanas apmēru kāpums, bet arī inflācijas radītais cenu pieaugums, teikts vadības ziņojumā.

Vienlaikus uzņēmuma vadība atzīmē, ka pērn "Brīvais vilnis" nostabilizēja darbību Latvijas tirgū, kā arī palielināja pārdošanas apmērus Uzbekistānā un Spānijā. Tāpat, pēc vadības ziņojumā minētā, palielinājusies uzņēmuma preču zīmes atpazīstamība.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Brīvais vilnis šā gada apgrozījumu un peļņu plāno pērnā gada līmeni

Žanete Hāka, 08.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada finanšu rādītājus AS Brīvais Vilnis plāno noturēt 2014.gada līmenī, liecina uzņēmuma paziņojums Nasdaq Riga.

2014.gadā AS Brīvais Vilnis apgrozījums bijis nedaudz mazāks kā 2013.gadā. Tīrā peļņa tiek plānota lielāka nekā 500 tūkstoši eiro, kas arī ir zemāks rādītājs nekā 2013.gadā.

Galvenais iemesls apgrozījuma un tīrās peļņas samazinājumam ir nestabilā ekonomiskā situācija Krievijā un citās NVS valstīs, skaidro uzņēmums.

Db.lv jau rakstīja, ka pērnā gada deviņos mēnešos AS Brīvais vilnis peļņa sasniegusi 313,7 tūkstošus eiro, kas ir par 45% mazāk nekā pērnā gada attiecīgajā periodā. AS Brīvais vilnis saimnieciskās darbības rezultāti, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir mazāk veiksmīgi, jo Krievijas rubļa vērtības krišanās ir atstājusi uz tiem zināmu iespaidu, skaidro uzņēmums.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2014.gadā AS Brīvais Vilnis plānoja investēt 500 tūkstošus eiro iekārtās jaunajai caurspīdīgā iepakojuma līnijai, liecina uzņēmuma paziņojums Nasdaq Riga.

Gada laikā tika investēti papildus 200 tūkstoši eiro un kopējais investīciju apjoms sasniedza 700 tūkstošus eiro.

Šobrīd, pēc uzņēmuma pārstāvju teiktā, AS Brīvais Vilnis ir līderis konservu ražošanā caurspīdīgajā iepakojumā.

Db.lv jau rakstīja, ka pērnā gada deviņos mēnešos AS Brīvais vilnis peļņa sasniegusi 313,7 tūkstošus eiro, kas ir par 45% mazāk nekā pērnā gada attiecīgajā periodā, liecina uzņēmuma pārskats Nasdaq Riga.

Pavisam deviņos mēnešos saražoti 16,2 miljoni kārbu 150 veidu zivju konservu, no tā 6,7 miljoni bijušas kārbu šprotes. Šogad pārdoti 15,5 miljoni kārbu konservu par 8,9 miljoniem eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Brīvais vilnis iegulda pusmiljonu eiro jaunā iepakojumā; cer mainīt visu zivju konservu biznesu

Gunta Kursiša, 27.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas zivju konservu ražošanas uzņēmums Brīvais vilnis ieguldījis pusmiljonu eiro jauna, caurspīdīga plastikāta konservu iepakojuma izveidē. Uzņēmuma vadītājs Andris Babris norāda, ka nākotnē šis iepakojums «varētu izmainīt visu zivju konservu biznesu».

Tuvākos divus gadus šis iepakojums būs pieejams tikai Brīvajam vilnim, savukārt pēc tam to varēs sākt izmantot arī citi zivju konservu ražošanas uzņēmumi.

«Uzņēmums pirms diviem gadiem sāka darbu pie jaunu zivju konservu iepakojuma veidu meklēšanas, kas patērētājiem dotu iespēju redzēt produkciju, kas atrodas konservos. Šāds lēmums tika pieņemts, jo dažu negodprātīgo uzņēmēju dēļ patērētājiem sāka zust ticība zivju konservu kvalitātei slēgtajās kārbās» stāstīja Brīvā viļņa valdes priekšsēdētājs Arnolds Babris.

Jaunais iepakojums izveidots, sadarbojoties ar Vācijas ražotāju Weidenhammer Packaging Group GmbH. Jaunu iekārtu iegādei un esošo modernizācijai tika piesaistīts Lauku atbalsta dienesta līdzfinansējums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Brīvais vilnis nopelnījis 480 tūkstošus latu

Žanete Hāka, 19.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada deviņos mēnešos AS Brīvais vilnis nopelnījis 480 tūkstošus latu, liecina paziņojums NASDAQ OMX Riga.

Brīvais vilnis 2007. un 2008. gadā bija pārtraucis zivju konservu eksportu uz Krieviju. Konservu eksports uz Krieviju atsākās 2009. gada beigās, 2010. gadā sasniedzot 20 % no visa eksporta apjoma, 2011.gadā – 34 %, bet 2012.gada deviņos mēnešos - 37%. 2012. gada beigās un 2013. gadā Krievijas eksports varētu sasniegt 40%.

Eksports uz Krieviju uzņēmumam ļāvis ievērojami palielināt kopējos ražošanas apjomus, kas ir ievērojami uzlabojis uzņēmuma finanšu rādītājus. 2012.gada 9 mēnešu neauditēts rezultāts 480 tūkstoši Ls

AS Brīvais Vilnis plāno savu produkciju realizēt Francijā sākot ar šā gada. beigām. Ir sāktas sarunas ar potenciālajiem partneriem, uzsver kompānijas pārstāvji, norādot, ka turpinās darbs, lai atrastu partneri Ķīnā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Brīvais vilnis pērn saražojis 24 milj. kārbu konservu

Gunta Kursiša, 10.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Brīvais vilnis pagājušajā gadā saražojis 24,1 milj. kārbu dažāda sortimenta zivju konservu un nopelnīja 172,3 tūkst. Ls, informē Lursoft.

Kopumā, pārdodot 24,4 milj. kārbu konservu, 2011. gadā uzņēmums apgrozīja 8,6 milj. Ls. No kopējā saražotā zivju konservu klāsta tika saražoti 11,3 milj. kārbu šprotu.

2011. gada apgrozījums ir par 21% lielāks nekā iepriekšējā gadā.

A/s Brīvais vilnis dibināta 1992. gadā, un tā pamatkapitāls ir trīs milj. Ls.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Arnolds Babris, bet uzņēmuma valdes locekļa amatā darbojas Zinaida Ekmane, Vasilijs Iļušins un Māris Trankalis.

A/s Brīvais vilnis darbības veids ir zivju, vēžveidīgo un mīkstmiešu pārstrāde un konservēšana.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Brīvais vilnis plāno kāpināt ražošanas jaudu par 25%

Žanete Hāka, 18.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamajā gadā AS Brīvais vilnis plāno iegādāties vairākas jaunas iekārtas par 200-300 tūkstošiem latu, liecina uzņēmuma paziņojums NASDAQ OMX Riga.

Jaunās iekārtas tikšot uzstādītas papildus jau esošajām iekārtām, un jauno iekārtu uzstādīšanas rezultātā uzņēmuma ražošanas jaudas varētu pieaugt par 25%.

Iekārtas plānots uzstādīt līdz 2013.gada beigām, skaidro uzņēmuma pārstāvji.

Db.lv jau ziņoja, ka šā gada deviņos mēnešos AS Brīvais vilnis saražojis 18,4 miljonus kārbu 130 veidu zivju konservu.

Aptuveni puse jeb 9.3 miljoni kārbu bijušas šprotu konservi.

Ražošanas apjoms salīdzinājumā ar 2011.gada deviņiem mēnešiem ir palielinājies par 5,7%, kas ir saistīts ar realizācijas apjoma palielināšanos, skaidro uzņēmuma pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Brīvais vilnis izveido produktu Āzijas tirgum

Jeļena Šaldajeva, 17.10.2019

Brīvais vilnis valdes priekšsēdētājs un līdzīpašnieks Arnolds Babris

Foto: Maksims Frederiks Šaldajevs

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai noturētu savas pozīcijas tirgū, AS Brīvais vilnis pastāvīgi uzlabo produkcijas kvalitāti un tās daudzveidību, saglabājot ražošanas tradīcijas.

AS Brīvais vilnis uzsāk jaunu ražošanas sezonu ar apņēmību īstenot jaunas idejas. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs un līdzīpašnieks Arnolds Babris norāda, ka, izstrādājot jaunus produkcijas veidus, tiek ņemtas vērā ne vien garšas īpašības, bet arī ietekme uz veselību. Pateicoties termiskajai apstrādei, konservi nesatur mākslīgos pārtikas produktu konservantus, un uzņēmums nelieto garšas pastiprinātājus.

A. Babris piebilst, ka tiek uzlabota ne vien produkta garša, bet arī tā iepakojums. Brīvais vilnis sadarbībā ar Šveices uzņēmumu O Klein izstrādāja caurspīdīgo vāciņu, kurš nu jau kļūst ļoti populārs un pieprasīts. Plastmasas vāciņu ir vieglāk atvērt, un caur to ir redzams produkts. Kopā ar Vācijas kompāniju Vaidenhamer tika iegūta augstvērtīga plastmasas caurspīdīga konservu kārba, kura ir labāka par stiklu un kurā produkta garša ir labāka nekā jebkurā citā iepakojumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nasdaq Riga valde 6. novembrī nolēma piemērot uzraudzības statusu AS «Brīvais vilnis», liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

Birža uzraudzības statusu piemēro saskaņā ar biržas noteikumiem «Par finanšu instrumentu iekļaušanu un tirdzniecību biržas regulētajos tirgos», kas nosaka, ka birža uzraudzības statusu piemēro, ja tiek izteikts emitenta akciju atpirkšanas piedāvājums vai ir publiski paziņots par nodomu izteikt šādu piedāvājumu.

AS «Brīvais vilnis» 6. novembra paziņojumā informē, ka no akcionāra SIA «Mūsu Investīciju Fonds» ir saņemta informācija par to, ka, ņemot vērā, ka ir sasniegts Finanšu instrumentu likuma 66.panta 4.daļas 1.punktā noteiktais slieksnis obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma izteikšanai, šobrīd tiek gatavots obligātais akciju atpirkšanas piedāvājums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Par Brīvā viļņa akciju piedāvā 0,73 latus

Žanete Hāka, 08.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien sākas zivju pārstrādes uzņēmuma AS Brīvais Vilnis obligātais akciju atpirkšanas piedāvājums, liecina paziņojums NASDAQ OMX Riga biržā.

Vienas uzrādītāja akcijas, kas atrodas publiskajā apgrozībā, atpirkšanas cena ir 0,73 lati. Piedāvājuma termiņš ir 30 kalendārās dienas. Obligāto atpirkšanas piedāvājumu izteikusi SIA A Corporation.

Db.lv jau rakstīja, ka baņķiera un uzņēmēja Valērija Belokoņa brālis Vilorijs Belokoņs ieguvis nozīmīgu līdzdalību Brīvais vilnis. Tā kā abi Belokoņi tagad kontrolē 90,85% uzņēmuma akciju, tie plāno arī pārējo akciju izpirkšanu.

Brīvā viļņa paziņojums biržā februāra sākumā liecināja, ka Vilorijs Belokoņs ir ieguvis nozīmīgu līdzdalību Brīvajā vilnī, no Ilonas Drikinas pilnībā atpērkot SIA A Corporation, kurai savukārt piederēja 1267020 jeb 40,88% Brīvā vilņa akciju. Tādejādi Vilorijs Belokoņs ir ieguvis kontroli pār A Corporation un netiešas balsstiesības Brīvajā vilnī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zivju pārstrādes uzņēmums AS "Brīvais vilnis" šovasar paralēli zivju apstrādei ir sācis jaunu darbības virzienu - saldēt ogas, informēja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Arnolds Babris.

Viņš teica, ka vasaras mēnešos sezonalitātes dēļ uzņēmums nesaldē zivis. Lai saldētava nestāvētu tukša un saldējamās kameras būtu noslogotas, uzņēmums nolēmis vasarās saldēt ogas. Visa nepieciešamā dokumentācija un sertifikācija, tostarp darbam ar bioloģiskajiem produktiem, šim nolūkam ir nokārtota.

Babris piebilda, ka rudenī saldētavas telpās plānots uzstādīt arī jaunu tehnoloģisko iekārtu saldēto ogu šķirošanai. "Brīvais vilnis" ogas plāno saldēt vien vasarā, kad tās pieejamas arī Latvijas dabā. Tikmēr ziemā, kā ierasts citus gadus, uzņēmums turpinās saldētavās uzglabāt zivis. Tādējādi infrastruktūra būšot efektīvāk noslogota.

Kompānija saldētu ogu realizācijai ir piesaistījusi arī sadarbības partneri, līdz ar to par noieta iespējam nebažījas. "Paši nodrošināsim industriālo platformu, bet tie, kas pārdod un piegādā šo produkciju citiem, mums jau ir atrasti," viņš teica. "Brīvais vilnis" neizslēdz nākotnē uzsākt arī ogu tālāku pārstrādi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Brīvā viļņa peļņa sarukusi

Žanete Hāka, 29.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada pirmajā ceturksnī AS Brīvais vilnis saražojis 4,9 miljoni kārbu dažāda (125) sortimenta zivju konservu, no tā 2,3 miljoni kārbu šprotes. Pārdoti 3,8 miljoni kārbu konservu par 2,1 miljonu eiro.

Uzņēmums pirmajā ceturksnī nopelnījis 47,52 tūkstošus eiro. Pērn attiecīgajā periodā tā bija 95 tūkstoši eiro.

Kā jau ziņots, 18. maijā uzņēmums apturēja konservu ražošanu sakarā ar izejvielu deficītu un zemiem pārdošanas apjomiem Krievijā un Vidusāzijas valstīs. Pārējās Sabiedrības struktūrvienības turpina darbu, veicot kārtējos iekārtu un telpu remontus. Intensīvi turpinām strādāt pie jaunu realizācijas tirgu apgūšanas Rietumeiropā, Ziemeļamerikā, Dienvidamerikā un citur pasaulē.

Uzņēmums strādā pie inovatīva iepakojuma ieviešanas.

Sabiedrības mērķis ir turpināt sakārtot uzņēmumu atbilstoši Eiropas Savienības kvalitātes prasībām, reāli samazināt produkcijas ražošanas izmaksas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Brīvais vilnis apsver iespēju veikt alternatīvu testēšanu

LETA, 27.11.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zivju pārstrādes uzņēmums AS "Brīvais vilnis" apsver iespēju veikt alternatīvus Covid-19 testus darbiniekiem, kuriem konstatēta inficēšanās ar vīrusu, sacīja kompānijas valdes priekšsēdētājs Arnolds Babris.

Viņš pauda, ka pagaidām vēl līdz galam nav skaidrs, kā varētu tikt veikti šie testi, taču pieļāva iespēju, ka uzņēmums varētu iegādāties testus un tos veikt no Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) neatkarīga medicīniskā personāla vadībā.

Babris minēja, ka uzņēmuma darbiniekiem konstatētie Covid-19 pozitīvie testi devuši iespēju veselības ministrei Ilzei Viņķelei (AP) paziņot par masveidīgu saslimšanu uzņēmumā, taču tas, ka 70 uzņēmuma darbiniekiem konstatēts pozitīvs Covid-19 tests, bet slimība norit bez simptomiem, vēl nenozīmē, ka viņi ir slimi.

Tāpat Babris norādīja, ka uzņēmumā tiek pildītas SPKC epidemioloģiskās prasības, noraidot veselības ministres pausto, ka Covid-19 ierobežojumu neievērošana "Brīvajā vilnī" novedusi pie stingriem ierobežojumiem visā pašvaldībā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Brīvais vilnis šogad saražojis 18,4 miljonus zivju konservu kārbu

Žanete Hāka, 30.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada deviņos mēnešos AS Brīvais vilnis saražojis 18,4 miljonus kārbu 130 veidu zivju konservu, liecina uzņēmuma paziņojums NASDAQ OMX Riga.

Aptuveni puse jeb 9.3 miljoni kārbu bijušas šprotu konservi.

Ražošanas apjoms salīdzinājumā ar 2011.gada deviņiem mēnešiem ir palielinājies par 5,7%, kas ir saistīts ar realizācijas apjoma palielināšanos, skaidro uzņēmuma pārstāvji.

Šā gada deviņos mēnešos pārdoti 17,5 miljoni kārbu konservu par 6,8 miljoniem latu.

Savukārt AS Brīvais vilnis peļņa deviņos mēnešos bijusi 482,7 tūkstoši latu. Gada laikā ievērojami augusi uzņēmuma peļņa, jo pērn kompānija nopelnīja 123 tūkstošus latu. Kā skaidro AS Brīvais vilnis pārstāvji, peļņas izmaiņas ir saistītas ar sortimenta struktūras un realizācijas tirgu izmaiņām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Brīvā viļņa finanšu rezultātus pasliktina rubļa vērtības krišanās

Žanete Hāka, 28.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada deviņos mēnešos AS Brīvais vilnis peļņa sasniegusi 313,7 tūkstošus eiro, kas ir par 45% mazāk nekā pērnā gada attiecīgajā periodā, liecina uzņēmuma pārskats Nasdaq Riga.

Pavisam šā gada deviņos mēnešos saražoti 16,2 miljoni kārbu 150 veidu zivju konservu, no tā 6,7 miljoni bijušas kārbu šprotes. Šogad pārdoti 15,5 miljoni kārbu konservu par 8,9 miljoniem eiro.

AS Brīvais vilnis saimnieciskās darbības rezultāti, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir mazāk veiksmīgi, jo Krievijas rubļa vērtības krišanās ir atstājusi uz tiem zināmu iespaidu, skaidro uzņēmums.

AS Brīvais vilnis komercdarbības veidi ir zivju un zivju produktu pārstrāde un konservēšana, pārtikas produktu vairumtirdzniecība, kā arī pārējā citur nekvalificētā komercdarbība.

Šis ir 23. uzņēmuma darbības gads kopš tā pārveidošanas par akciju sabiedrību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

FKTK brīdina AS Brīvais vilnis par revidētā gada pārskata publicēšanas kavējumu

Žanete Hāka, 30.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome nolēmusi izteikt brīdinājumu AS Brīvais vilnis par Finanšu instrumentu tirgus likuma (FITL) pārkāpumu, jo uzņēmums likuma noteiktajā termiņā nebija publicējis revidēto 2014. gada pārskatu kopā ar zvērināta revidenta atzinumu.

Tā kā AS Brīvais vilnis akcijas ir iekļautas AS NASDAQ OMX Riga Otrajā sarakstā, uzņēmumam ir jāievēro FITL noteiktais termiņš revidētā gada pārskata publicēšanā, informē FKTK.

Taču, ņemot vērā, ka AS Brīvais vilnis revidētā gada pārskata publicēšanas termiņu ir kavējis pirmo reizi un FKTK padomes lēmuma pieņemšanas dienā pārskats jau bija publicēts, kā arī tika sniegts skaidrojumu par radušos situāciju, FKTK nolēma, ka šajā gadījumā ir samērīgi izteikt brīdinājumu, nevis piemērot soda naudu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Kā top? Šprotes eļļā uzņēmumā Brīvais vilnis

Māris Ķirsons, 05.10.2018

Šprotu ražošanai ir derīgas Baltijas jūras brētliņas – sardīņu sugas zivis, un reņģes – siļķu sugas zivis.

Foto: Brīvais vilnis/Māris Ķirsons

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Portāls db.lv viesojas zivju pārstrādes uzņēmumā Brīvais vilnis.

Šprotes bez konservantiem un garšas pastiprinātājiem Lavijā ražo jau sen. Pašreizējā Brīvā viļņa ražotne strādā no 1985. gada, bet uzņēmuma saknes meklējamas jau 1949. gadā.

Brīvā viļņa produktos tiek izmantotas tikai ziemas periodā noķertās zivis, jo tās ir treknas un tām ir tukši vēderi.

No kopējiem ražošanas apmēriem šprotes ir dominējošais produkts. Kopumā šogad a/s Brīvais vilnis ražošanas apjomi salīdzinājumā ar pērno gadu ir pieauguši par 20%.

Ik dienu Brīvais vilnis saražo aptuveni 80 000 (savulaik bija pat 100 000 – 130 000) konservu (kārbu skaits), no kuriem 70% ir šprotes. Zivju konservu jomā šprotēm neesot analogu. Kvalitatīvu šprotu ražošana ir ļoti sarežģīts un darbietilpīgs process, tāpēc šprotes ir delikatese.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Arī baņķiera un uzņēmēja Valērija Belokoņa brālis Vilorijs Belokoņs ieguvis nozīmīgu līdzdalību zivju pārstrādes uzņēmumā Brīvais vilnis. Tā kā abi Belokoņi tagad kontrolē 90,85% uzņēmuma akciju, tie plāno arī pārējo akciju izpirkšanu.

Brīvā viļņa paziņojums biržā NASDAQ OMX Riga liecina, ka Vilorijs Belokoņs ir ieguvis nozīmīgu līdzdalību Brīvajā vilnī, no Ilonas Drikinas pilnībā atpērkot SIA A Corporation, kurai savukārt piederēja 1267020 jeb 40,88% Brīvā vilņa akciju. Tādejādi Vilorijs Belokoņs ir ieguvis kontroli pār A Corporation un netiešas balsstiesības Brīvajā vilnī.

Līdz ar to Vilorijam Belokoņam un Valērijam Belokoņam kopā netieši pieder 90,85% no balsstiesībām Brīvajā vilnī. Valērijam Belokoņam pieder netiešas balsstiesības Brīvajā vilnī, kopš pērna gada decembra realizējot kontroli pār zivju pārstrādes uzņēmuma akcionāru SIA Brīvais Vilnis Company.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Par zivju pārstrādes uzņēmuma Brīvais vilnis īpašniekiem kļuvuši Māris Trankalis un Arnolds Babris

LETA, 05.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par zivju pārstrādes uzņēmuma «Brīvais vilnis» īpašniekiem kļuvuši kompānijas valdes loceklis un izpilddirektors Māris Trankalis un kompānijas valdes priekšsēdētājs Arnolds Babris, liecina publiskotais paziņojums Oficiālās regulētās informācijas centralizētās glabāšanas sistēmā.

Paziņojumā teikts, ka SIA «A Corporation» un SIA «Baltic Finance & Capital» ir pārdevušas visas tām piederošās «Brīvā viļņa» akcijas SIA «Mūsu investīciju fonds», kura īpašnieki, pēc «Firmas.lv» datiem, ir Trankalis (50,21%) un Babris (49,79%).

Tāpat «Firmas.lv» informācija liecina, ka «A Corporation» un arī «Baltic Finance & Capital» kopš 2018.gada 24.oktobra pieder Kanādā reģistrētajai kompānijai «Nordburg Nordic L.P.», kuras patiesā labuma guvēji ir Baltkrievijas pilsonis Denis Damme un Ukrainas pilsone Anna Oniščenko.

Savukārt līdz šā gada 24.oktobrim «Baltic Finance & Capital» vienīgais īpašnieks bija «Baltic International Bank» līdzīpašnieks Valērijs Belokoņs, bet «A Corporation» vienīgais īpašnieks bija «Baltic International Bank» līdzīpašnieks Vilorijs Belokoņs.

Komentāri

Pievienot komentāru