Citas ziņas

Kopā ar leišiem labiekārtos pludmales

Vēsma Lēvalde, 29.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils, Rojas, Klaipēdas, Palangas un Neringas pašvaldības apvienojušās projektā, kura ietvaros labiekārtos pludmales un uzlabos atpūtnieku drošību.

Projekts Vides aizsardzības paaugstināšana Latvijas un Lietuvas pierobežas reģionos pretendēs uz Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas finansējumu. Projekta vadošais partneris ir Ventspils pilsētas dome. Projektu paredzēts īstenot partnerībā ar Klaipēdas pašvaldību (Lietuva), Palangas pašvaldību (Lietuva), Neringas pašvaldību (Lietuva) un Rojas novada domi. Projekta ietvaros Ventspilī plānots izvietot jaunas laipas, skatu platformu, celiņus un soliņus, kā arī pilnveidot glābšanas dienesta aprīkojumu (binokļi, rācijas, kardiopulmonārās atdzīvināšanas komplektu, elpināšanas maisu un glābšanas virvi ar somu). Tāpat projekts paredz peldūdeņu analīžu veikšanu, Zilā karoga kustības informatīvā pasākuma organizēšanu, vides izglītojošo informatīvo materiālu izdošanu un vides speciālistu pieredzes apmaiņu cīņā ar smilšu izraisīto krasta eroziju.

Projekta kopējās izmaksas plānotas 826,8 tūkst. Ls apmērā, t.sk. Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums 702,8 tūkst. Ls. Ventspils aktivitāšu īstenošanai plānoti 267 tūkstoši latu. Projektu plānots pabeigt 2013.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Meklē būvnieku pludmales labiekārtošanai

Vēsma Lēvalde, 16.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas pilsētas pašvaldības iepirkumu komisija atkārtoti izsludinājusi iepirkumu pludmales pielāgošanai cilvēkiem ar invaliditāti.

Iepirkums paredz nojaukt noliktavas ēku Jūrmalas parkā pie Glābšanas stacijas. Atbilstoši SIA WS izstrādātajam tehniskajam projektam tās vietā plānots uzstādīt sanitāros moduļus, kas īpaši pielāgoti cilvēkiem ar redzes un kustību traucējumiem, kā arī labiekārtot apkārtējo teritoriju.

Aktivitāte paredzēta Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas projektā Mana sociālā atbildība.

Pieteikumu iesniegšanas termiņš ir 2012. gada 1. augusts.

Db.lv rakstīja, ka 2012. gada 2. aprīlī uzsākta Latvijas - Lietuvas pārrobežu sadarbības projekta Mana sociālā atbildība (My Social Responsibility) īstenošana. Projekta mērķis ir veicināt vienlīdzīgas pieejas nodrošināšanu un invalīdu integrācijas sabiedrībā veicināšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru