Pasaulē

Kopš A380 dzinēja problēmām turpina krist Rolls-Royce akciju cena

Lelde Petrāne, 08.11.2010

Jaunākais izdevums

Investoriem uztraucoties par Airbus A380 dzinēju problēmu ietekmi, turpina samazināties dzinēju ražotāja Rolls-Royce akciju cena, ziņo BBC.

Kopš aviokompānijas Qantas lidojuma laikā pagājušās nedēļas ceturtdienā sabojājās viens no Rolls-Royce ražotajiem dzinējiem tās akciju cena jau ir sarukusi par aptuveni 10%.

Kā vēstīts, pirmdien Qantas paziņoja, ka ir konstatējusi nelielas tehniskas problēmas trīs A380 dzinējos, tādēļ paturēs lidmašīnas uz zemes, lai veiktu papildus pārbaudes.

Visām sešām Qantas A380 lidmašīnām ir Rolls-Royce dzinēji.

Pastāv bažas, ka dzinēju problēmas varētu negatīvi ietekmēt gan Rolls-Royce reputāciju, gan pārdošanas apjomus. Turklāt, ja dzinēji tiks atsaukti, Rolls-Royce būs jāmaksā kompensācijas. Papildus tam kompānija zaudētu ienākumus, ko tā gūst no šo dzinēju apkalpošanas.

Rolls-Royce Trent 900 dzinēji ir uzstādīti vairāk nekā pusei no pašlaik izmantotajām A380 lidmašīnām. Pārējās ir aprīkotas ar General Electric un Pratt & Whitney ražojumiem.

Kopš problēmām, kas radās Qantas lidmašīnai, sarūk arī EADS - Airbus īpašnieces - akciju cena.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Foto: facebook.com/DinoZooLV

Neatkarīgi no mājdzīvnieka sugas, ikvienam mājas mīlulim nepieciešama kvalitatīva barība un aprūpe. Plašākais zoo preču interneta veikals Dinozoo.lv jau kopš 2018. gada mājdzīvnieku saimniekiem nodrošina iespēju visu mīluļiem nepieciešamo iegādāties ne tikai ērtāk un ātrāk, bet arī izdevīgāk. Dinozoo.lv interneta zoo veikals piedāvā preces gan suņu un kaķu, gan grauzēju, putnu un zivtiņu, gan arī eksotisko mājdzīvnieku īpašniekiem.

Kā atzīst uzticīgie Dinozoo.lv pircēji – plašais preču klāsts, daudzveidīgā izvēle, izdevīgie akciju un atlaižu piedāvājumi, kā arī ērtā iepirkšanās pieredze, ir tas, kas vilina iepirkties tieši Dinozoo.lv. Taču, kādas tad ir bijušas Dinozoo.lv pircēju un viņu mīluļu iecienītākās pērnā gada izvēles? Par populārākajām 2023. gada precēm un preču grupām stāsta Dinozoo.lv E-komercijas projektu vadītāja Jekaterina Kļučerova.

Komentāri

Pievienot komentāru