Citas ziņas

Kreituse: Ceru, ka Ušakovs nebūs piektais, ko Ameriks «apēdīs»

Dienas Bizness, 16.07.2013

Jaunākais izdevums

«Saskaņas centrs ir Rīgas partija. Un, ja saskaņieši nemainīsies, tik turpinās tāpat, un ja viņu lielais kompanjons kārtējo reizi atkal ir Ameriks, norises ir grūti prognozējamas. Skaitīju, cik reizes noticis tā, ka priekšnieki aiziet un viņu vietnieks Ameriks iznāk priekšā. Ameriks ir četrus «apēdis». Tad tā jau nav vienkārši sagadīšanās, bet likumsakarība,» intervijā laikrakstam Latvijas Avīze sacījusi Rīgas Stradiņa universitātes Eiropas studiju fakultātes Politikas zinātnes katedras vadītāja profesore Ilga Kreituse.

«Ceru, ka Ušakovs nebūs piektais, ko viņš «apēdīs»,» viņa piebildusi. Saruna bijusi par to, vai nākamajā valdībā ietilps Saskaņas centrs.

«Turpinot darboties tā kā pašreiz, SC Latvijas mērogā nekad neiegūs vairāk par 30 procentiem. Tālāk jautājums ir tikai, cik un kādas partijas, kādi politiskie spēki spēlē pretī.

Šobrīd izskatās, ka viena partija ir beigusi savu eksistenci. Un atkal atkārtojas vēsture! Bija kādreiz tāds Saimnieks – sāka skaisti, ar labām idejām. Pēc tam atradās iekšējie un ārējie spēki... un uz nākamajām Saeimas vēlēšanām tādas partijas vairs nebija,» skaidrojusi Kreituse.

Pēc viņas domām, «laikā, kad Zatlers ļoti ātrā tempā taisīja partiju, vajadzēja mazliet paskatīties atpakaļ, uz citu pieredzi. Šodien redzams, ka Reformu partija politikā praktiski ir aizgājusi pa skuju taku. Patīk tas vai ne, centrbēdzes spēki darbojas. Partija iekšēji neprot izvērtēt, kas var būt līderis un ko varētu izdarīt».

«To bendē nost turēšanās pie atsevišķa cilvēka, kuram nav autoritātes sabiedrībā. Turēšanās pie Sprūdža kunga Reformu partijai ir akmens kaklā. Vjačeslavs Dombrovskis kaut ko mēģina saglābt Izglītības ministrijā, taču viņam atkal ir fiksi klāt Ķīļa kungs ar gudriem padomiem, bet bez praktiskās realizācijas. Sākumā es atbalstīju Ķīļa kunga idejas. Tās bija labas, bet ar labām idejām vien, tā teikt, ceļš uz elli bruģēts. Praktiskā realizācija gandrīz noveda pie kraha, studenti gandrīz palika bez diplomiem. Rezultātā viss ir palicis turpat vien, kur bijis.

Šo politisko spēku mēs uz nākamajām vēlēšanām varētu noņemt no dienaskārtības. Jautājums ir, kas notiks ar Vienotību,» Latvijas Avīzei paudusi Kreituse.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Sākam biznesu: zina atšķirību starp profesionālu un «parastu» pirotehniku

Anda Asere, 19.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Salūts ir kā labs vīns, kad pietiek pat ar vienu malku – uguņošanai nevajag būt ilgai.

Arī mirkli var padarīt pietiekami efektīgu un neviens neskatās pulkstenī, uzskata Ilze Jakuša-Kreituse, SIA Faville īpašniece. Viņas uzņēmums nodarbojas ar pirotehniskajiem pakalpojumiem un visu veidu specefektiem kino vajadzībām – izstrādā ieroču rekvizītus, sprādzienus, ložu trāpījumu imitācijas, miglu, sniegu u.tml.

Uzņēmumam karstākais darba laiks ir gada nogale, kad notiek lielākā daļa pasākumu ar salūtu. Novembrī ir valsts svētki, decembrī – korporatīvie pasākumi, balles un Jaungada svinības. Daudz darba esot arī vasarā, kad cilvēki vēlas uguņošanu savās kāzās. Savukārt specefekti filmām mēdz būt nepieciešami visu gadu, un ir neparedzami pasūtījumi. «Sadarbojamies ar kolēģiem citās valstīs, kuri koncentrējas tikai uz kino specefektiem, un gadās, ka reizēm viņiem trīs mēnešus nav darba. Tāpēc mēs izvēlējāmies plašāku darba lauku. Latvija ir pārāk maza, lai atļautos tikai vienu darbības jomu,» norāda Ilze. Lai gan specefektu izstrāde ir neregulāra, tā ir biznesa ienesīgākā daļa. Taču biežuma ziņā lielāko daļu pasūtījumu veido pirotehniskie pakalpojumi.

Komentāri

Pievienot komentāru