Pasaulē

Krievijas pilsēta vēlas pievienoties Igaunijai

Ritvars Bīders, 14.04.2010

Jaunākais izdevums

Krievijas pilsētiņa Ivangoroda, kas robežojas ar Igauniju nosūtījusi petīciju Krievijas un Igaunijas prezidentiem, lūdzot šīs pilsētiņas pievienošanu Igaunijai, atsaucoties Krievijas RFE/RL.

Ivangorodas domes vadītāja vietnieks Jurijs Gordējevs vēstules, kurās savākti aptuveni 660 no 11 tūkst. pilsētiņas iedzīvotāju parakstiem, nosūtījis uz Tallinu un Maskavu.

J. Gordējevs norāda, ka petīcijā teikts, ka daži no Ivangorodas rajoniem, kas atrodas pie Krievijas-Igaunijas robežas bija daļa no Igaunijas aptuveni pirms 300 gadiem. Šo iemeslu dēļ Ivangorodu vajadzētu pievienot Igaunijas teritorijai, tā viņš.

Ivangoroda atrodas tieši pretī Igaunijas pilsētai Narvai.

J. Gordējevs atzīst, ka šīs petīcijas iespaidā Ivangoroda netiks pievienota Igaunijai, taču norāda, ka šādā veidā tiks pievērsta uzmanība pilsētiņas problēmām. Viņš skaidro, ka pēc rajonu apvienošanas Krievijā, Ivangoroda gadā saņem par aptuveni 50 miljoniem rubļu (850 tūkst. latu) mazāku finansējumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Lux Express: konkurence pārvadājumos ar autobusu Baltijas reģionā pērn divkāršojusies

Nozare.lv, 01.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskajos pārvadājumos ar autobusiem pērn visu pārvadātāju piedāvātais sēdvietu skaitu kopumā ir divkāršojies, norāda Lux Express valdes priekšsēdētājs Hannes Sarpū.

«Jāatzīst, nekad vēl nav bijis tik daudz konkurentu pasažieru pārvadājumos maršrutā Sanktpēterburga - Baltijas valstis un īpaši - Sanktpēterburga - Tallina, kurā konkurence ir kļuvusi daudz sīvāka tieši pērn,» skaidro Sarpū.

Viņš norāda, ka Sanktpēterburga ir Baltijas valstīm tuvākā lielākā megapolise ar vairāk nekā pieciem miljoniem iedzīvotāju. «Jau vairāk nekā desmit gadu laikā viņu populārākais galamērķis īsiem atvaļinājumiem ir bijusi Somija. Bet apmēram pirms diviem - trim gadiem Baltijas valstis, galvenokārt Igaunija, kā arī Latvija, sāka piesaistīt arvien vairāk Sanktpēterburgas iedzīvotāju, organizējot tūrisma seminārus, piedaloties gadatirgos un ar reklāmas kampaņām masu medijos, popularizējot Igauniju un Latviju kā galamērķus,» skaidro Lux Express vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru