Jaunākais izdevums

Sieviešu veļas ražotāja SIA V.O.V.A. pievērsusies greznākas un krāsainākas veļas kolekciju izstrādei, jo tieši šādai veļai esot audzis pieprasījums.

Sākoties ekonomiskajai krīzei, veļas ražotāji prognozēja pircēju maksātspējas kritumu un loģiski secināja, ka jāražo vairāk klasiskās līnijas kolekcijas, kas nav pakļautas mainīgajai modei, DB pastāstīja SIA V.O.V.A. līdzīpašnieks Vladimirs Zozuļa. Tomēr pērnais gads apliecinājis, ka krīzē sievietes meklē krāsaināku, greznāku veļu, gan saglabājot vēlmi iegādāties to par zemāku cenu.

Tāpēc 2010. /2011. gada ziemai un 2011. gada pavasarim uzņēmuma dizaineres izstrādājušas jaunas kolekcijas atbilstoši pieprasījumam. Klientu konferencē SIA V.O.V.A. modeles demonstrēja 50 kolekcijas, no kurām klienti izvēlas tās, ko uzņēmums ieviesīs ražošanā. Konferencē piedalījās uzņēmuma pasūtītāji no Krievijas, Ukrainas, Lietuvas, Igaunijas, Zviedrijas, Somijas, Francijas un Vācijas. Pasaules modes tendences šogad diktē atgriešanos 20. gs. 50. gados, pastāstīja SIA V.O.V.A. dizainere Oksana Savicka. Augsts viduklis, greznas mežģīnes - Brižitas Bardo un Džinas Lolobridžidas tēli. Savukārt krāsu galerijā blakus klasikajai melnajai un baltajai krāsai šogad veļa būs arī tumši zila, koraļļu krāsas, oranža. No veļas materiāliem topā ir samts, arī satīns un smalkas mežģīnes. Lielāko daļu moderno izejmateriālu SIA V.O.V.A. iepērk no veļas materiālu ražotāja SIA Lauma Fabrics.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

SIA V.O.V.A. atver uzņēmumu Kaļiņingradā

Vēsma Lēvalde, 31.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veļas ražotāja SIA V.O.V.A. palielinājusi darbinieku skaitu filiālēs Ventspilī un Daugavpilī, kā arī nodibinājusi uzņēmumu Kaļiņingradas apgabalā Krievijā.

Ventspilī strādājošo skaits pieaudzis no 30 līdz 50, bet Daugavpilī – no 40 līdz 62. Kaļiņingradas apgabalā pagaidām darbā pieņemti 25 cilvēki, DB informēja viens no SIA V.O.V.A. dibinātājiem Vladimirs Zozuļa. «Kaļiņingradas apgabalā iegādājāmies ražotni, kura ir brīvajā ekonomiskajā zonā, tāpēc tur ir atlaides izejmateriālu ievešanai, kas citur Krievijā būtu ievērojami dārgāk,» lēmumu investēt Krievijas anklāvā skaidro V. Zozuļa. Turklāt Krievija pagaidām ir lielākais SIA V.O.V.A. noieta tirgus, arī Rietumeiropa, kur uzņēmums veiksmīgi sācis apgūt tirgus, no Kaļiņingradas ar roku aizsniedzama. Vairāk lasiet šodienas Dienas Biznesā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tekstilrūpniecības eksperti 2013.gadā paredz nelielu apjoma kāpumu, taču būtisku kvalitatīvu izaugsmi.

Kopējais nozares apgrozījuma pieaugums nepārsniegs 3-4%, lēš eksperti.

Apjomu audzēt nav iespējams darbaroku trūkuma dēļ, atzīst Latvijas Vieglās rūpniecības asociācijas (VRUA) vadītājs Guntis Strazds. Viņam piekrīt vairāki lielo tekstilražošanas uzņēmumu vadītāji. Vienlaikus nozarē īstenotie attīstības projekti ir vērsti uz inovatīvu produktu ražošanu un izmaksu minimizēšanu.

Veļas materiālu un veļas šūšanas apgrozījums paliks 2012.gada līmenī, jo sasniegti jaudas griesti, uzskata G. Strazds. «Esam gatavi arī tam, ka kopējais apjoms varētu nedaudz kristies,» skeptiskāk prognozē Latvijas Veļas ražotāju asociācijas (LATVERA) vdītājs Jurijs Hadarovičs. Tirgu ietekmēs eiro un dolāra stabilitāte, kā arī ekonomiskā situācija lielākajās noieta valstīs – galvenokārt austrumu virzienā, norāda J.Hadarovičs. Savukārt darbaspēka problēmu Liepājā, kur koncentrēti veļas šūšanas uzņēmumi, daļēji atrisinājis bezdarbnieku pārkvalifikācijas projekts. No 60 vakancēm 36 jau ir aizpildītas, liecina LATVERA dati. «Nākamgad plānojam apgrozījuma pieaugumu vien 5% robežās, jo tirgū ir ļoti sīva konkurence ar Turcijas, Ķīnas un citu valstu tekstilražotājiem, kas nozīmē, ka cenas celt nevaram,» informē SIA Lauma Fabrics ģenerāldirektors Edijs Egliņš. Ap 10% lielu apgrozījuma pieaugumu nākošajā gadā plāno veļas šūšanas SIA V.O.V.A., taču galvenokārt paplašinot ražošanu Krievijas filiālē un attīstot firmas veikalu tīklu Baltijas valstīs un NVS. Labi attīstās arī uzņēmuma Daugavpils filiāle, apgalvo SIA V.O.V.A. finanšu direktore Viktorija Zozuļa. Ņemot vērā iepriekšējo gadu pieredzi, janvāri nolemts veltīt jauna produkta ieviešanai ražošanā. «Gada sākumā tirgus ir mazaktīvs, tāpēc varēsim koncentrēties produkcijas dažādošanai – sāksim šūt peldkostīmus,» stāsta V. Zozuļa. Funkcionālās veļas virzienā strādā a/s Lauma Lingerie, atklāj valdes priekšsēdētāja Linda Matisone. Tāpat uzņēmums izvērš firmas veikalu tīklu. 42 veikaliem septiņās valstīs 2013.gadā pievienosies jauni veikali, tostarp jaunos tirgos, piemēram, Saūda Arābijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Organizējot kolektīvo atvaļinājumu, uzņēmēji nošauj divus zaķus – motivē darbiniekus un taupa izmaksas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Mainīts apakšveļas ražotāja V.O.V.A. valdes sastāvs

Dienas Bizness, 24.01.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apakšveļas ražotāja SIA «V.O.V.A.» valdē otrdien, 23.janvārī reģistrētas izmaiņas - no valdes atbrīvota Nataļja Martiņišina, un viņas vietā valdē iecelta Anna Šavlova, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Annai Šavlovai būs tiesības pārstāvēt komercsabiedrību atsevišķi.

Reģistrētas arī citas izmaiņas - SIA «V.O.V.A.» valdes locekles Viktorijas Zozuļas pārstāvības tiesības mainītas no tiesībām pārstāvēt komercsabiedrību kopīgi ar vismaz vienu no valdes locekļiem uz tiesībām pārstāvēt komercsabiedrību atsevišķi.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētāja amatu saglabā Vladimirs Zozuļa, kuram ir tiesības pārstāvēt uzņēmumu atsevišķi.

SIA «V.O.V.A.» reģistrēta 1991.gadā, tās pamatkapitāls ir 142 268 eiro un vienīgais īpašnieks - uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Vladimirs Zozuļa.

2016.gadā SIA «V.O.V.A.» apgrozījums bija 4,129 miljoni eiro un tās peļņa pēc nodokļiem bija 55 tūkstoši eiro. Uzņēmums nodarbināja 207 darbiniekus un nodokļos Latvijas valsts budžetā samaksāja 268 tūkstošus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

V.O.V.A. peļņa pērn nogāzusies par 44,54%

Dienas Bizness, 09.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apakšveļas ražotājas SIA V.O.V.A. apgrozījums pērn bijis 5,740 miljonu eiro apmērā, kas ir par 2,34% mazāk nekā 2012. gadā. Ievērojami straujāk nekā apgrozījums pērn sarukusi Liepājā bāzētā uzņēmuma peļņa, kura samazinājusies no 524,884 tūkst. eiro (368,891 tūkst.Ls) 2012.gadā līdz 291,121 tūkst. eiro (204,601 tūkst.Ls) pērn, kas ir kritums par 44,54%.

Šogad SIA V.O.V.A. plāno palielināt savus ražošanas un pārdošanas apjomus par 5,50%, ievērojamus līdzekļus arī investējot jaunu iekārtu, tehnikas un datorprogrammu iegādei.

SIA V.O.V.A. reģistrēta 1991.gada 19.maijā, uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Vladimirs Zozuļa. Patlaban, pēc uzņēmuma sniegtās informācijas, 20,00% no tā saražotās produkcijas tiek eksportēti uz Skandināviju, Rietumeiropu un Āziju, bet pārējie 80,00% - uz NVS un Baltijas valstīm.

Komentāri

Pievienot komentāru