Citas ziņas

Kuldīgas logotipu lūgs veidot māksliniecei Annai Orniņai

Vēsma Lēvalde, 05.05.2011

Jaunākais izdevums

Tevi varētu interesēt

Dalies ar šo rakstu

Neviens no atklātajā ideju konkursā «Kuldīgas logotipa izstrādāšana» iesniegtajiem logotipiem nav atzīts par uzvarētāju.

Tāpēc Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa veiks pārrunas ar Kuldīgas mākslinieci Annu Orniņu par Kuldīgas pilsētas logotipa izstrādi, pamatojoties uz veiksmīgu iepriekšējo sadarbību.

Kuldīgas mājas lapā www.kuldiga.lv visvairāk balsu tika saņemts par devīzi Žurkulēns – 75 balsis. Devīzes autorei Lindai Liņķei no Kurmāles pagasta Kuldīgas novadā nolemts piešķirt 100 Ls veicināšanas prēmiju. Veicināšanas prēmiju 50 latu apmērā dome piešķīrusi iesniedzējai ar devīzi Dzērve – Alisei Šternbergai no Snēpeles pagasta Kuldīgas novadā un iesniedzējam ar devīzi MILK Ltd. – dizaina autora grupai Jāņa Trautmaņa vadībā no Rīgas.

Kuldīgas tēls konkursa pretendentam bija jāveido kopā ar devīzi Kuldīga – pilsēta ar dvēseli, kurā izpaužas konkrēti atspoguļotas Kuldīgas iespējas un savdabība salīdzinājumā ar citām Baltijas jūras valstu pilsētām.

Iesniegtos darbus vērtēja konkursa komisija, kurā darbojās tūrisma speciālisti, pašvaldības pārstāvji, Valsts kultūras pieminekļu inspekcijas vadītājs Juris Dambis un Watchmens' House valdes loceklis Jānis Gailītis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kuldīga meklē dvēseli

Vēsma Lēvalde, 27.01.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēgusies 1. kārta konkursā par Kuldīgas tēla izstrādi, un tajā par labāko atzīta devīze Kuldīga – pilsēta ar dvēseli.

Konkursu rīkoja Kuldīgas dome 2010. gada beigās. Konkursa komisija pieņēmusi lēmumu neatzīt par uzvarētāju nevienu no konkursā iesniegtajiem vizuālajiem logotipiem, bet piešķirt balvu par devīzi Kuldīga – pilsēta ar dvēseli. Tās autors ir rīdzinieks Agris Auce.

Nolemts arī februārī rīkot atklātu otrās kārtas tēla konkursu ar mērķi iegūt jaunu Kuldīgas logo, nosakot, ka logotips jāveido saskaņā ar pirmajā konkursa kārtā izvirzīto devīzi Kuldīga – pilsēta ar dvēseli.

Konkursa komisija uzskata, ka vārds dvēsele piešķir Kuldīgai dziļumu, kvalitāti un vērtību. Autors uzskata, ka dvēseles jēdziens ir ļoti ietilpīgs un tas ļauj attīstīt šo pilsētas tēlu jebkurā Kuldīgai vēlamā virzienā.

Komentāri

Pievienot komentāru