Būvniecība un īpašums

Kuldīgas novadā izdodas pārdot Ķimales muižu

Vēsma Lēvalde, 27.06.2011

Jaunākais izdevums

Kuldīgas novada domes rīkotajā izsolē Ķimales muižu jeb Padures skolas ēku un parku par 80,9 tūkstošiem latu ieguvis uzņēmējs Aivars Muravskis.

Iespējams, ka Aivars Muravskis ēku piemēros dzīvošanai, DB pieļāva Kuldīgas novada domes Nekustamo īpašumu nodaļas vadītāja Līga Akermane. Pagaidām ēkā vēl darbu turpinās skola, kurai tiek gatavotas citas telpas ar mazākām ekspluatācijas izmaksām.

Izsolē piedalījās divi pretendenti - Māris Saukāns, SIA RBS Skals padomes priekšsēdētājs, un A.Muravskis, kura uzņēmējdarbība saistīta ar pakalpojumiem ostās un kurš vēl nupat bija arī SIA Latvijas dzelzceļa ritošā sastāva serviss valdes priekšsēdis. Īpaša cīņa par Ķimales muižu nenotika, un uzvarētājs noskaidrojās pāris mirkļos. Izsoļu komisijas vadītāja Viktora Gotfridsona nosaukto sākumcenu (79,9 tūkstoši latu) pirmais par 500 latiem paaugstināja M.Saukāns, bet jau ar nākamo soli objektu ieguva A.Muravskis, ziņo Kuldīgas novada laikraksts Kurzemnieks.

A. Muravskim izsoles noteikumi uzliek arī vairākus ierobežojumus, norādīja L. Akermane. Aizsargājams ir muižas parks, Padures upe, noteikti arī citi, zemesgrāmatā fiksēti ierobežojumi.

DB rakstīja, ka 2010.gadā pretendentu trūkuma dēļ izsole nenotika.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Prezidentu vēlēšanu dienā veiktās izmaiņas LDZ ritošā sastāva serviss valdē neesot pateicība SC

Dienas Bizness, 12.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts prezidenta vēlēšanu dienā Uzņēmumu reģistrā klusi tiek veiktas divas izmaiņas LDZ ritošā sastāva serviss valdē. Par valdes priekšsēdētaju kļūst Svetlana Berga, bet par vienu no trijiem valdes locekļiem Ivars Rullis. Pēdējais nāk no dzelceļnieku vidus, savukārt valdes priekšsēdētājai Svetlanai Bergai ar darbu dzelzceļu nav bijis nekāds sakars.

Latvijas dzelzceļam ir četri meitas uzņēmumi. Viens no lielākajiem LDZ ritošais sastāva serviss. 2009. gadā tā apgrozījums bija 66 miljoni latu un krīzes laikā, kad Latvijas dzelzceļam izdevās saglabāt kravu apjomu, arī LDZ ritošā sastāva serviss spēja nodrošināt tehnisko pamatu. Finanšu rādītāji neliecina, ka uzņēmumā būtu nopietnas problēmas, kas prasītu valdes nomaiņu. Šogad pirmajos mēnešos kravu apjoms pieaudzis par 20 procentiem.

Satiksmes ministrs saka, ka par izmaiņām meitas uzņēmumu valdēs Latvijas dzelzceļa vadība ministru personīgi neinformējot. Viņš tik zinot, ka Bergai ir ievērojama pieredze finanšu grāmatvedībā un uzņēmuma vadībā. To, ka Bergas amats būtu Zaļo zemnieku pateicība saskaniešiem par valsts prezidenta balsojumu Augulis noliedz.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Liepājas kuģu būves rūpnīca strādājusi ar zaudējumiem

Žanete Hāka, 02.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn Liepājas kuģu būves rūpnīcas apgrozījums samazinājies par 51%, no 2,761 miljoniem eiro 2012. gadā līdz 1,354 miljoniem eiro, liecina Lursoft dati.

Gadu uzņēmums noslēdza ar zaudējumiem 171,122 tūkstošu eiro apmērā, savukārt iepriekšējo pārskata periodu uzņēmums bija noslēdzis gūstot 9,039 tūkstošu eiro peļņu.

Liepājas kuģu būves rūpnīca nodarbojas ar kuģu un laivu remontu un apkopi. Saimniecisko darbību uzņēmums uzsāka 2001. gada augustā un, kā liecina Lursoft pieejamie dati, Liepājas kuģu būves rūpnīcu dibinājis Ivars Muravskis. Kopš 2008. gada Liepājas kuģu būves rūpnīcas īpašnieku sarakstos sāk figurēt tagadējais uzņēmuma īpašnieks, Ivaram Muravskim (55%) un Sergejam Bičkovam (45%) piederošais, nekustamā īpašuma izīrētājs un apsaimniekotājs SIA Propertia.

Komentāri

Pievienot komentāru