Citas ziņas

Kuldīgas pašvaldība lemj par prēmiju Šmēdiņam

Vēsma Lēvalde, 10.08.2012

Jaunākais izdevums

Kuldīgas novada dome šodien ārkārtas sēdē lems par naudas balvas piešķiršanu pludmales volejbolistam Jānim Šmēdiņam.

Plānots, ka sportists saņems 4000 latu, līdzīgi kā Rīgas dome piešķīrusi Šmēdiņa pāriniekam Mārtiņam Pļaviņam. Pašvaldība sagaidīs bronzas medaļnieku lidostā, savukārt visa Kuldīga sportistu sagaidīs pirmdienas vakarā pie domes ēkas. Par godu pludmales volejbolistu iegūtajai bronzas medaļai Kuldīgas domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa tērpusies zaļā, arī daudz kuldīdznieki staigā zaļos krekliņos, db.lv uzzināja Kuldīgas domē.

Jau ziņots, ka ceturtdienas, 9.augusta, vakarā pirmo medaļu Latvijai Londonas olimpiskajās spēlēs izcīnīja pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Latvijas Volejbola federācijas valdes locekli, pludmales sporta centra Brazīlija īpašnieku Andri Blaku

Lelde Petrāne, 18.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild Latvijas Volejbola federācijas valdes loceklis, pludmales sporta centra Brazīlija īpašnieks Andris Blaka.

Andris Blaka ir Jūrmalā augusta beigās notiekošā starptautiska mēroga turnīra pludmales volejbolā vīriešiem CEV Satellite Jūrmala idejas iniciators. Šāda mēroga turnīrs pēdējo piecu gadu laikā Baltijas valstīs nav noticis, tas ir iekļauts Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) 2014. gada oficiālajā pludmales volejbola kalendārā un starptautiskajā turnīru sistēmā ar iespēju sportistiem iegūt reitinga punktus.

Brazīlija ir izklaides un sporta centrs, kas piedāvā uzspēlēt pludmales volejbolu, neizbraucot no Rīgas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Degsme, ticība un pārliecība, ka cītīgs darbs nes augļus, ir Latvijas sieviešu volejbola izlases galvenās treneres Ingunas Minusas sabiedrotie

Inguna pati izprot «drēbi» un ir piedzīvojusi gan spožu uzvaru pludmales volejbola disciplīnā Eiropas līmenī, gan, protams, izjutusi zaudējuma smeldzi, bet tā rūdās tērauds. Fakts, ka pats savulaik esi bijis profesionāls sportists, nepadara par lielisku treneri, viņasprāt, tam ir jābūt dabas dotam talantam. Ir jābūt vēlmei sevi pilnveidot un jāspēj motivēt komanda neatlaidīgam, ilgstošam darbam, tikai tad var plūkt augļus – uzvaras.

Fragments no intervijas, kas publicēta 26. oktobra laikrakstā Dienas Bizness:

Patlaban Latvijā par sporta karaļa titulu cīnās te hokejs, te futbols, te basketbols. Volejbols cīņā par troni vismaz pagaidām aktīvi nepiedalās. Kādēļ, tavuprāt, volejbols nespēj popularitātes ziņā apsteigt citus sporta veidus un atrodas tādā kā pabērna lomā?

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

FOTO: 300 tonnas smilšu un pludmales volejbols Doma laukumā

Laura Mazbērziņa, 28.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Doma laukumā ir izbērtas gandrīz 300 tonnas smilšu, jo no 28. augusta līdz 1. septembrim, tur noritēs Rīgas pludmales volejbola nedēļa.

Rīgas pludmales volejbola nedēļā katru dienu notiks dažādi pasākumi - tradicionālais pludmales volejbola turnīrs «King&Queen», Bērnu diena, amatieru turnīrs, kā arī Eiropas mēroga smilšu cīņas, kurā savu dalību jau ir apstiprinājuši Latvijas vadošie pludmales volejbola dueti – Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, kā arī Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs.

«Pludmales volejbols ir demokrātisks un ikvienam pieejams sporta veids, ko var spēlēt teju jebkurā vietā. Kāpēc gan neļauties kādai avantūrai? Aizdomājos, ka būtu interesanti sarīkot turnīru Doma laukumā, uz vairākām dienām bruģēto laukumu pārveidojot par pludmales volejbola valstību. Tas ir izdevies – esam gatavi vest uz Doma laukumu smilšu kravas, bumbas un volejbola tīklus, pierādot, ka nekas šajā pasaulē nav neiespējams. Parādīsim gan pilsētas iedzīvotājiem, gan viesiem, ka pludmales volejbols ir viens no aizraujošākajiem sporta veidiem pasaulē,» stāsta Arnis Tunte, SIA «O-Sands» vadītājs, pasākuma idejas autors un galvenais rīkotājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Pasaules volejbola turnīra posms Jūrmalā – ieguvums ne tikai sportam, bet arī ekonomikai

Jānis Buks, Latvijas Volejbola federācijas prezidents, 19.06.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītās nedēļas nogalē Jūrmalā norisinājās Pludmales volejbola pasaules līmeņa turnīrs "Beach Pro Tour Challenge Jūrmala", kurā četras dienas Majoru saulainajā pludmalē noritēja spraigas spēles ar negaidītu lielu dalībvalstu skaitu – 32.

Pasākuma rīkošanā ieguldīts milzīgs komandas darbs. Eiropā ir daudz vietu, kur var spēlēt pludmales volejbolu, konkurence pasākumu rīkotāju vidū ir sīva, tāpēc sarunu process bija garš, taču mums izdevās sevi pierādīt no labākās puses. Kā sava veida mēraukla pasaules volejbola turnīriem ir Šveices pilsēta Gštade, kas allaž izceļas ar visaugstāko organizatorisko līmeni, līdz ar to šobrīd, runājot ar delegāciju pārstāvjiem un dzirdot, ka mūsu posms tiek salīdzināts ar Šveici, zinu, ka esam paveikuši lielisku komandas darbu. Uzskatu, ka šādi pasākumi ir milzīgs ieguvums ne tikai Latvijas sportistiem, bet arī ekonomikai.

Kopā mūsu valstī bija ieradušās teju 100 komandas no visas pasaules. Viskuplāk pārstāvētās delegācijas bija no Ķīnas, Brazīlijas un ASV. Bez tam daudzas delegācijas mūsu valstī uzturas jau vairāk nekā nedēļu, trenējoties gan Rīgā, gan Jūrmalā un sildot mūsu valsts ekonomiku – mitinoties viesnīcās, izmantojot ēdināšanas un izklaides iespējas. Notikumiem seko līdzi arī ārvalstu mediji, līdz ar to Latvijas vārds izskan visā pasaulē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Londonas Olimpiskajām spēlēm sekojuši līdzi 74% Latvijas iedzīvotāju

Lelde Petrāne, 21.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2012.gada Londonas Vasaras Olimpisko spēļu norisei sekojuši līdzi 74% Latvijas iedzīvotāju, turklāt visbiežāk, skatoties spēļu translācijas televīzijā. Latvijas iedzīvotāji par iecienītākajiem sporta veidiem Olimpisko spēļu laikā atzinuši pludmales volejbolu, BMX un vieglatlētiku, liecina mediju aģentūras Mindshare veiktais pētījums par iedzīvotāju interesi par Londonas Vasaras Olimpiskajām spēlēm.

Visbiežāk Latvijas iedzīvotāji Londonas Olimpiskajām spēlēm sekojuši līdzi, skatoties translācijas televīzijā (85%), savukārt 57% respondentu norādījuši, ka par aktualitātēm uzzinājuši, lasot ziņas internetā un laikrakstos. Visaktīvāk ziņām internetā un laikrakstos sekojuši līdzi iedzīvotāji vecumā no 20 līdz 29 gadiem (65%). Jaunieši vecumā līdz 19 gadiem aktīvi smēlušies informāciju arī sociālajos tīklos (norādījuši 43% aptaujāto jauniešu), kā arī no draugiem un paziņām (35%). Savukārt spēļu translācijas internetā skatījušies 20% iedzīvotāju (norādījuši 30% vīriešu un 16% - sieviešu).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kuldīgas novadā budžeta izdevumi pārsniegs ieņēmumus

Vēsma Lēvalde, 28.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kuldīgas novada dome apstiprinājusi 2013.gada budžetu, kurā ieņēmumi ir 13,5 miljoni latu, bet izdevumi - 15,5 milj. Ls.

Tai skaitā 164 tūkstoši latu paredzēti kā līdzekļi neparedzētiem gadījumiem. Naudas līdzekļu atlikums gada sākumā bija 1,12 milj. Ls, naudas atlikums gada beigās pārsniedz 253,59 tūkstošus latu. Plānoti aizņēmumi 1,7 milj. Ls apjomā, savukārt atmaksājamie aizņēmumi ir 588,4 tūkst. Ls.

Kuldīgas novada pašvaldības speciālā budžeta 2013. gada ieņēmumi ir 333,8 tūkst. Ls un tikpat – izdevumi. Naudas līdzekļu atlikums kā gada sākumā, tā beigās ir 40 tūkst. Ls.

Kuldīgas novada 2013. gada budžeta prioritātes ir rekonstruēt un būvēt ielas un inženierkomunikācijas; rūpēties par iedzīvotāju labklājību, ieviešot jaunus sociālā atbalsta pasākumus; pilnveidot mācību un darba vidi skolās un bērnudārzos; attīstīt kultūras, sporta un tūrisma infrastruktūru un pasākumus; atbalstīt iedzīvotāju un uzņēmēju iniciatīvu sava novada labā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Tiek atklātas Covid-19 pandēmijas ietekmētās Tokijas olimpiskās spēles

LETA, 23.07.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 23.jūlijā tiks atklātas Tokijas vasaras olimpiskās spēles, kas Covid-19 pandēmijas dēļ tika pārceltas no pērnā gada uz šo vasaru.

Atklāšanas ceremonija Tokijas olimpiskajā stadionā sāksies plkst.14 pēc Latvijas laika, tiešraidē to translējot Latvijas Televīzijai (LTV).

Nāciju parādi uzsāks antīko olimpisko spēļu mājvieta Grieķija, bet pēc tam valstis sekos pēc japāņu alfabēta, izņemot mājinieci Japānu, kas stadionā iesoļos kā pēdējā. Latvijas delegācija stadionā iesoļos kā 194., sarkanbaltsarkano karogu nesot tenisistei Aļonai Ostapenko un 3x3 basketbola izlases spēlētājam Agnim Čavaram.

Ceremonijas noslēgumā tiks iedegta 2021.gada vasaras olimpisko spēļu lāpa.

Covid-19 ierobežojumu dēļ atklāšanas ceremonija un spēļu sacensības noritēs bez skatītāju klātbūtnes.

Tokijai olimpisko spēļu rīkošana tika uzticēta 2013.gadā, kad tās kandidatūra tika atzīta par labāko konkurencē ar Stambulu un Madridi. Tokija olimpiskās spēles uzņēma arī 1964.gadā. Tokijai tika uzticēta arī 1940.gada spēļu rīkošana, taču vēlāk tā atteicās uzņemt sporta forumu, kas vēlāk Otrā pasaules kara dēļ tika atcelts pavisam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ilgstošā sausuma dēļ, trūkstot lopbarībai, jau tiek likvidēti mājlopi, aģentūru LETA informēja Kuldīgas novada lauksaimnieki. Kuldīgas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Signeta Lapiņa informēja, ka Kuldīgas novada pašvaldība rosina Ministru kabinetam izsludināt ārkārtas situāciju lauksaimniecībā.

Smagākā situācija izveidojusies lopkopjiem. Saimniecības likvidē lopus, jo nespēj tos pabarot. Ganības ir izdegušas, tāpēc lopiem nav, ko ēst. Zemnieki lopus baro ar pagājušā gadā novākto sienu. Tas rada bažas par to, ar ko baros lopus šajā ziemā.

Bioloģiskā saimniecība Rozbeķi no Kabiles pagasta pārdos aptuveni 40 gaļas lopus, lai pabarotu piena govis. Saimniecība ir 300 hektārus liela, un tajā tiek audzēti aptuveni 150 lopi, tai skaitā 50 piena govis. "Audzējam kviešus, miežus, auzas, griķus. No izaudzētā barojam lopus, citus gadus ražu pat pārdodam, taču, tā kā šogad mums ir stipri mazāka raža, nesanāks pat pabarot savus lopus," pastāstīja saimnieks Māris Lankovskis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kuldīgas novadā pagājušajā naktī, iespējams, aizdedzināta Kuldīgas rajona prokuratūras prokurora, bijušā Kuldīgas policijas iecirkņa priekšnieka Ginta Mežiņa automašīna, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Kuldīgas novada Pelču pagasta Ābeļciemā, iespējams, aizdedzināta Mežiņa un viņa dzīvesbiedres automašīnas. Tāpat degusi pirts mājiņa.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova aģentūrai LETA apliecināja, ka par automašīnu degšanu Pelču pagastā policijā sākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana.

Tikmēr prokuratūrā neapstiprināja, vai degusi Mežiņa automašīna. Prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska vien atzīmēja, ka kriminālprocesa laikā krimināllietā esošie materiāli ir izmeklēšanas noslēpums un ar tiem drīkst iepazīties amatpersonas, kuras veic izmeklēšanu.

Kuldīgas novada pašvaldība šodien informēja, ka naktī uz 16.jūliju Kuldīgas novada Pelču pagasta Ābeļciemā notikusi, domājams, ļaunprātīga dedzināšana, aizdedzinot divas automašīnas un pirts mājiņu. Valsts policijā pašvaldībai apstiprināja šo faktu un norādīja, ka par noziedzīgo nodarījumu ierosināts kriminālprocess.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kuldīgas novada Domes deputāti lēmuši par vienreizēju materiālā pabalsta piešķiršanu SIA Kurzemes finieris darbiniekiem, liecina vietnē kuldiga.lv publicētā informācija.

Kuldīgas novada Domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa par pieņemto lēmumu izteikusies: «Deputāti, izvērtējot situāciju, kas radusies SIA Kurzemes finieris, ir atzinuši to par ārkārtas. SIA Kurzemes finieris ir viens no lielākajiem Kuldīgas novada ražojošiem uzņēmumiem, tādēļ finansiālās grūtībās nokļuvušas daudzas Kuldīgas novadā dzīvojošās ģimenes. Darbinieki nespēj samaksāt komunālos maksājumus, apmaksāt bērniem pusdienas skolā vai pirmskolas izglītības iestādē, iegādāties ikdienai nepieciešamās preces vai pakalpojumus.»

Kuldīgas novada pašvaldība ir saņēmusi SIA Kurzemes finieris darbinieku iesniegumu par to, ka uzņēmums noteiktu periodu nav izmaksājis darba samaksu. Vienlaicīgi ir saņemts VAS Latvijas Attīstības finanšu institūcija Altum iesniegums, kurā tiek norādīts, ka 2014. gada 15. oktobrī Altum pārņem valdījumā SIA Kurzemes finieris piederošos nekustamos īpašumus un kustamo mantu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Ceturto reizi Latvijas uzņēmēji vienosies kopīgā sporta pasākumā

Lelde Petrāne, 10.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas lielākās uzņēmēju organizācijas – Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) ceturto gadu organizē Latvijas Uzņēmēju sporta spēles 2016, kas norisināsies no 10. līdz 12.jūnijam atpūtas kompleksā Lejastiezumi pie Usmas ezera.

Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Līga Meņģelsone komentē: «Uzņēmēju sporta spēles organizējam ar mērķi veicināt saliedētību uzņēmumu kolektīvos un lai pēc labi padarīta darba sekotu laba atpūsta vasaras sākumā. Turklāt, kā zināms, vislabākās idejas rodas neformālas tīklošanās reizēs – un Uzņēmēju sporta spēlēs būs visplašākās kontaktu dibināšanas iespējas.»

10.jūnija vakarā sporta garu meklēs Nakts stafetē. Savukārt oficiāla Sporta spēļu atklāšana notiks 11. jūnija rītā, kad, piedaloties LDDK un LTRK vadībai, tiks svinīgi pacelts Sporta spēļu karogs un komandas piedalīsies kopīgā gājienā. Latvijas Uzņēmēju sporta spēļu programmā būs gan tradicionālie komandu sporta veidi – basketbols, futbols, pludmales volejbols, – gan individuālie sporta veidi, kā arī tiek plānoti dažādi pārsteigumi un izklaides programma. Mammas un tēti varēs neuztraukties par saviem bērniem, jo tie tiks pieskatīti un izklaidēti visas dienas garumā, piedāvājot viņu vecumam atbilstošas sportiskas aktivitātes. Par sportistiem rūpēsies arī Latvijas Uzņēmēju sporta spēļu 2016 vadītājs un aktieris Andris Bulis. Bet vakara noslēgumā sporta cienītājiem būs iespēja baudīt Intara Busuļa un Abonementa orķestra koncertu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājā aicina uz elektroniskās mūzikas festivālu

Vēsma Lēvalde, 06.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājā jūlija pēdējās brīvdienās tiek solīts Latvijā lielākais elektroniskās mūzikas festivāls Shine Cafe 2012.

6. jūnijā Biļešu serviss sācis tirgot sarīkojuma biļetes, kuru cena uz 34 stundu brīvdabas sarīkojumu maksā sešus latus. Pasākuma dienā cena pieaugs, brīdina organizatori.

Biļete uz pasākumu dod iespēju apmeklēt visas festivāla teritorijā notiekošās aktivitātes. Festivāla teritorijā darbosies arī telšu pilsētiņa, tāpēc Biļešu servisa kasēs var iegādāties arī par vienu latu dārgāku komplekso biļeti - ar ieeju telšu pilsētiņā. Netiek tirgotas biļetes uz vienu dienu, jo festivāls norisināsies 34 stundas bez pārtraukuma.

Elektroniskās mūzikas festivāls Shine Cafe 2012 notiek Baltijas jūras krastā, Liepājas pludmalē, Kūrmājas prospekta galā. Festivāla norises vietās tiek solītas kafejnīcas, ūdens atrakcijas, pludmales volejbols, radošās meistarklases un kinoizrādes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Drošas braukšanas skolas jauno vadītāju Jāni Vanku

Lelde Petrāne, 29.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild SIA Drošas braukšanas skola vadītājs Jānis Vanks. «Uzņēmumu ir radījuši entuziasti, kam patīk strādāt gan ar auto, gan cilvēkiem. Bieži iesaistāmies un arī paši īstenojam satiksmes drošībai veltītus sociālos projektus,» par savu darbavietu stāsta J. Vanks.

Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Viss, kas saistīts ar automašīnām un braukšanu, ir mana sirds lieta. Šajā nozarē vēl ir daudz darāmā. Jāstrādā, lai valstī mazinātu ceļu satiksmes negadījumu un tajos cietušo skaitu. Tas ir izaicinājums, un man patīk izaicinājumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Bankrotējušajā Kurzemes finierī jaunais nomnieks Stiga RM pieņēmis 62 darbiniekus

LETA, 19.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tukuma novada mežizstrādes uzņēmums SIA Stiga RM atjaunojis bankrotējušā kokapstrādes uzņēmuma SIA Kurzemes finieris darbību Kuldīgā, kur pieņēmis darbā 62 strādniekus, aģentūru LETA informēja Stiga RM valdes loceklis Andris Ramoliņš.

Ramoliņš apstiprināja, ka ražotne veiksmīgi strādā un ražo finieri, bet no plašākiem komentāriem viņš atturējās.

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Kuldīgas filiālē pavisam reģistrējušies vairāk kā 20 cilvēki, kuru pēdējā darba vieta bijusi Kurzemes finieris. Pēc filiāles vadītājas teiktā, šis skaitlis nav liels. Pēc sarunām ar Stiga RM pārstāvi sapratām, ka lielāko daļu bijušo Kurzemes finiera darbinieku ņems atpakaļ darbā, pastāstīja NVA Kuldīgas filiāles vadītāja Sandra Krinkele.

Iepriekš Kuldīgas Sociālais dienests, pamatojoties uz Kuldīgas novada domes lēmumu par ārkārtas situāciju, 74 grūtībās nonākušajiem Kurzemes finiera strādniekiem izmaksāja vienreizējus pabalstus 320 eiro apmērā, kā arī piešķīra brīvpusdienas diviem strādnieku bērniem. Jaunu palīdzību bijušajiem Kurzemes finiera darbiniekiem pašvaldība pēc tam vairs nav sniegusi - situācija ir uzlabojusies, un ražotne uzņēmuma Stiga RM vadībā atsākusi darbu, skaidroja Kuldīgas novada domē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Iedzīvotāju protestu dēļ gatavi mainīt vēja parka ieceri

Vēsma Lēvalde, 16.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nelabvēlīgu sabiedriskās apspriešanas rezultātu dēļ SIA Vējpūtis pieļauj iespēju atteikties no idejas par vēja parka būvniecību Kuldīgas novada Turlavas pagastā.

Sabiedriskajā apspriešanā Kuldīgas novada dome saņēmusi 495 anketas, no kurām 25 gan atzītas par nederīgām, db.lv informēja domes sabiedrisko attiecību speciālists Eduards Dambergs. Tikai 11 anketās izteikts atbalsts vēja parkam, bet 459 ideja ir noraidīta.

Kuldīgas novada dome savu lēmumu pieņems 25.jūlijā domes sēdē, taču jau tagad uzņēmējiem ir skaidrs, ka iecerētajā vietā vēja parku nebūvēs, db.lv atzina viens no projekta iniciatoriem Elmārs Zelgalvis. «Iepriekšējā izpēte liecināja, ka tur ir laba, pieņemama vieta,» viņš skaidroja. Ieceri bija plānots īstenot ar ārvalstu investora atbalstu, piesaistot kredītu, stāstīja E.Zelgalvis. «Ja varēs, varēs, ja nē - būs jāmet domu pie malas. Ar varu jau neko neizdarīsi,» viņš komentēja sabiedriskās apspriešanas rezultātus. Tomēr konkrēts lēmums par projekta nākotni neesot pieņemts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kuldīgas vecpilsēta iegūs vēl vienu restaurētu koka ēku – veco rātsnamu, otrdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Valsts nozīmes arhitektūras pieminekli restaurēs SIA Ostas celtnieks, informē Kuldīgas novada dome. Līguma summa ir vairāk nekā pusmiljons eiro, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) informācija. Paredzēts, ka būvdarbi ilgs līdz nākamā gada februārim.

Kuldīgas vecais rātsnams ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis un nozīmīga Kuldīgas vecpilsētas kultūras mantojuma daļa, kura šobrīd atrodas sliktā stāvoklī. Vecais rātsnams ir nozīmīgs gan kā pilsētbūvniecības paraugs, gan kā tradicionālo kultūras vērtību radīšanas vieta, jo tajā darbojas Kuldīgas Aktīvās atpūtas centrs, Tautas lietišķās mākslas studijas Varavīksne un Ķocis, kā arī pensionāru rokdarbu veikaliņš un radošā fotostudija. Pēc pašvaldības pasūtījuma ēkas tehnisko projektu izstrādājusi SIA Wonderfull.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pašvaldībās balso par vietējiem līderiem, ne partijām

Vēsma Lēvalde, Māris Ķirsons, Kārlis Vasulis, 03.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašvaldību vēlēšanās lielākos panākumus gūst vietējie līderi neatkarīgi no tā, kādas partijas nozīmīti piesprauduši; daļa pašvaldību vadītāju saglabā amatu. Tāds ir pašvaldību vēlēšanu rezultāts.

Tiesa, ir vairākas pašvaldības, kur varas maiņa ir neizbēgama, piemēram, Daugavpilī, kur pašreizējās vadītājas Žannas Kulakovas pārstāvētais saraksts nav pārvarējis pat iekļūšanas latiņu. Savukārt vislielākos laurus ir plūkusi Latgales partija ar Jāni Lāčplēsi (Saeimas deputāts no Vienotības frakcijas) priekšgalā, kā arī Saskaņas centrs.

Daļa pilsētu (Rīga, Ventspils, Valmiera, Rēzekne utt.) un novadu mēru saglabās savus posteņus, daļai nāksies meklēt sabiedrotos pozīciju noturēšanai. Vietu Ventspils domē nostiprinājis Aivars Lembergs (4128 plusi, 612 svītrojumi), neatstājot nekādas cerības līdzšinējiem opozīcijas deputātiem. No 13 vietām 9 ir Latvijai un Ventspilij, līdz ar to jautājums par koalīciju pat nav aktuāls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Optibet, ņemot vērā sabiedrības negatīvo reakciju, atceļ plānu atvērt totalizatoru

Dienas Bizness, 25.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils pilsētas dome saņēmusi SIA Optibet vēstuli par sava iesnieguma par atļaujas saņemšanu totalizatora vai derību likmju pieņemšanas vietas atvēršanai Kuldīgas ielā 15 atsaukšanu, pamatojot to ar sabiedrības negatīvo reakciju.

SIA Optibet iesniegums ar lūgumu izsniegt atļauju totalizatora vai derību likmju pieņemšanas vietas atvēršanai Kuldīgas ielā 15, Ventspilī, tika saņemts šā gada 17.oktobrī.

Lai noskaidrotu, vai azartspēļu organizēšana Kuldīgas ielā 15, nerada būtisku Ventspils iedzīvotāju interešu aizskārumu, Ventspils pilsētas domes Ekonomikas nodaļa š.g. 30.oktobrī izsludināja publisko apspriešanu, kā arī š.g. 14.novembrī organizēja iedzīvotāju sabiedrisko apspriešanu Ventspils Kultūras centra telpās.

Publiskās apspriešanas laikā par totalizatora vai derību likmju pieņemšanas vietas atvēršanu 80% pilsētas iedzīvotāju izteica noraidošu attieksmi. Arī sabiedriskās apspriešanas laikā, kas norisinājās Ventspils pilsētas domes Kultūras centra telpās, visi klātesošie pauda negatīvu attieksmi pret totalizatora vai derību likmju pieņemšanas vietas atvēršanu Kuldīgas ielā 15.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Nodod Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijai nekustamo īpašumu Kuldīgā, Kalna ielā

Lelde Petrāne, 03.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kuldīgas novada Domes deputāti pieņēmuši lēmumu par nekustamā īpašuma Kuldīgā, Kalna ielā 19 nodošanu īpašumā bez atlīdzības Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijai (RPIVA).

Kuldīgas novada Dome bija saņēmusi iesniegumu no RPIVA, kurā izglītības iestāde lūdz veikt ieguldījumu īpašumā Kalna ielā 19 vai nodot to īpašumā bez atlīdzības izglītības un zinātnes uzdevumu veikšanai. Nekustamais īpašums sastāv no skolas ēkas, palīgceltnes un 1653 m2 liela zemesgabala.

RPIVA nekustamo īpašumu Kuldīgā, Kalna ielā 19 no pašvaldības nomā kopš 1997. gada 1. augusta. Šo gadu laikā RPIVA nekustamajā īpašumā ir veikusi regulāru telpu restaurāciju un remontdarbus, un ieguldījumi ir dzēsti ar nomas maksas atlaidēm.

RPIVA ir valsts akreditēta augstskola ar filiālēm visā Latvijā. Kuldīgas filiāle ir otra lielākā studentu skaita ziņā. Jau vairākus gadus studējošo skaitam ir tendence pieaugt. No 2002. gada RPIVA Kuldīgas filiāli vada Ruta Karloviča.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Kuldīga aicina uz Hercoga Jēkaba gadatirgu

Vēsma Lēvalde, 08.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

13. oktobrī Kuldīgas Rātslaukumā notiks trešais Hercoga Jēkaba gadatirgus.

Tirgus laikā arī tiks sumināti konkursa Sakoptākā Kuldīgas novada lauku sēta un konkursa Skaistākais Kuldīgas dārzs uzvarētāji.

Rudens tirgū jeb dižandelē visapkārt rībēs, skanēs, smaržos, burbuļos un sprēgās. Tirgus rati vai lūzīs no tuvu un tālu amatnieku darinājumiem. Pagastu ļaudis cels laukā no apcirkņiem, pagrabiem, lādēm, mucām un toveriem to labāko, kas pašu rokām audzēts, raudzēts, darināts un brūvēts. Kaulēties, jārēties, lielīties, acis mielot un vēderu lutināt te varēs ikviens, sola Kuldīgas novada dome.

Improvizētās hercoga manufaktūrās meistari un mācekļi grebs, kals, pīs, vīs un audīs. Seno spēļu pagalmā lidos cirvji, arbaletu bultas, dārdēs dižgabals, verēs iejusties bruņinieka un dzirnavnieka tēlos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Veido un attīsta biznesa kvartālus

Monta Šķupele, 14.06.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ne tikai Rīga, bet arī pilsētas reģionos aizvien vairāk domā, kā degradētās teritorijas izmantot un izveidot tās par vietu biznesa attīstībai, apvienojot uzņēmējus un veidojot biznesa kvartālus.

Viens no pēdējā laika spilgtākajiem piemēriem ir radoši industriālā kvartāla izveide Kuldīgā. Jau ilgu laiku Kuldīgā pieprasījums pēc ražošanas telpām ir lielāks nekā piedāvājums. Tas jo īpaši ir aktuāli jaunuzņēmumiem, kuri ir jaunpienācēji Kuldīgas uzņēmēju vidē un ir plašāku telpu meklējumos. “Ja arī ir iespēja tikt pie kādām telpām, tad tās bieži vien ir nepiemērotas un prasa manāmus ieguldījumus no paša uzņēmēja puses, bet jaunam uzņēmumam startā nav tik daudz līdzekļu, lai vienlaicīgi varētu izdarīt visu. Radoši industriālā kvartāla attīstītājs nāca klajā ar līdz šim nebijušu piedāvājumu, izremontēja ražošanas telpas, ņemot vērā uzņēmēju vajadzības. Uzņēmumiem ir vieglāk maksāt lielākus ikmēneša maksājumus, nevis uzreiz ieguldīt lielus līdzekļus telpu remontā. Kvartālam tikai sākot savu darbību, uzrunājām tā attīstītāju, minot, ka LIAA Kuldīgas biznesa inkubatorā ir vairāki uzņēmumi, kuri ir telpu meklējumos. Ikviens telpu īpašnieks būtu ieinteresēts ātri aizpildīt telpas, lai tās varētu ātrāk sākt atpelnīt ieguldījumus,” stāsta LIAA Kuldīgas biznesa inkubatora vadītāja Līga Raituma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Kuldīgā vēlas būvēt vēl vienu koģenerācijas staciju

Vēsma Lēvalde, 02.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kuldīgas dome izsludinājusi sabiedrisko apspriešanu SIA R.S.V. iecerei būvēt jaunu koģenerācijas staciju Kuldīgā.

Projekta iniciatīva saistīta ar SIA Kurzemes finieris vēlmi paplašināt darbību un tam nepieciešamo siltumenerģiju, db.lv informēja SIA R.S.V. pārstāvis Raimonds Spūls-Vilcāns. Projekta izmaksas ir vairāki miljoni latu, un to nodrošināšanai plānots piesaistīt ārvalstu investoru, kā arī kredītlīdzekļus.

Šā gada 3.aprīlī paredzēta projekta prezentācija pašvaldībā. Objektu iecerēts būvēt ar elektrisko jaudu līdz 1 MW un siltuma jaudu līdz 3 MW. Būvi projektē Kuldīgas novada Padures pagastā reģistrētā SIA Struņķkrogs.

Apspriešana noritēs līdz 21. aprīlim, savukārt novada dome lēmumu plāno pieņemt 25.aprīlī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Noraida vēja parka ieceri Kuldīgas novada Turlavā

Vēsma Lēvalde, 26.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kuldīgas novada dome nolēmusi neakceptēt SIA Vējpūtis astoņu vēja elekstrostaciju būvniecības ieceri Turlavas pagastā, Kuldīgas novadā.

Lēmums pieņemts, balstoties uz sabiedriskās apsriešanas rezultātiem, lai arī iecere atbilst teritorijas plānojumam. Publiskās apspriešanas mērķis ir saskaņot sabiedrības un būvniecības ieceres ierosinātāja intereses, nodrošinot pašvaldības lēmumu atklātumu saistībā ar teritorijas attīstību, kā arī iespēju sabiedrībai piedalīties lēmumu pieņemšanā, norādīts domes lēmumā.

Db.lv rakstīja, ka ka būvniecības ieceri par vēja elektrostaciju izvietošanu zemes īpašumos Atālmauļas, Kalnažumpji un Dižskābji, Turlavas pagastā atbalsta 11 iedzīvotāji, bet pret to iebilst 459 iedzīvotāji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Veido pārrobežu lietišķo kontaktu datubāzi

Vēsma Lēvalde, 28.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmējiem drīzumā varētu būt pieejama Kurzemes, Zemgales un Ziemeļlietuvas uzņēmumu un mūžizglītības iestāžu datubāze.

Šādu datubāzi sācis veidot Kurzemes Plānošanas reģions sadarbībā ar biedrību Tehnoloģiju attīstības forums.

Tās mērķis ir apzināt ekonomiski aktīvos uzņēmumus, kā arī palīdzēt uzņēmējiem veidot lietišķos kontaktus, meklēt sadarbības partnerus, kā arī iegūt plašu informāciju par nepieciešamajām uzņēmējdarbības atbalsta aktivitātēm, tai skaitā mūžizglītības piedāvājumu Kurzemē, Zemgalē un Ziemeļlietuvā.

Datubāzē informācija par uzņēmumiem tiks iekļauta bez maksas, tādēļ Kurzemes Plānošanas reģiona administrācija aicina uzņēmējus būt atsaucīgiem un aktīviem – pievienot datubāzē informāciju par savu uzņēmumu, aizpildot anketu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien stājas spēkā jaunais Latvijas administratīvi teritoriālais iedalījums, kas noslēdz otro pašvaldību reformu pēc valsts neatkarības atjaunošanas.

Reforma paredz, ka līdzšinējām 119 pašvaldībām beidzas pilnvaras un tās tiek nodotas jaunajām pašvaldībām, no kurām daudzas ir izveidotas, apvienojot kādreizējos novadus. Turpmāk Latvijā būs 43 pašvaldības.

Reformas veidotāji paredzēja, ka Latvijā būs 42 pašvaldības, bet Satversmes tiesa atzina Varakļānu novada pievienošanu Rēzeknes novadam par neatbilstošu Satversmei, līdz ar to pašlaik Varakļānu novada pašvaldība turpinās darbu kā patstāvīga teritoriālā vienība.

Administratīvi teritoriālā reforma paredz, ka Ādažu novads tiks apvienots ar Carnikavas novadu, veidojot jaunu Ādažu novadu.

Aizkraukles novadā tiks apvienots Aizkraukles, Kokneses, Neretas, Pļaviņu un Skrīveru novads.

Komentāri

Pievienot komentāru