Citas ziņas

Kurdjumovs: 1. slimnīca likvidēta netiks

Dienas Bizness, 10.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Prese, radio un preses aģentūras izplata baumas, ka mums ir mērķis privatizēt vai pārdot, vai atsavināt ne tikai 1.slimnīcas teritoriju, bet arī likvidēt 1.slimnīcu kā pašvaldības struktūru,» - tā galveno iemeslu, kādēļ trešdien bija jāsasauc preses konference, pamatoja Leonīds Kurdjumovs (SC), Rīgas domes (RD) Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētājs, vēsta Diena.lv.

L.Kurdjumovs šīs aizdomas kategoriski noliedza, sakot, ka RD tuvāko piecu gadu laikā neplāno mainīt ne šīs pašvaldības slimnīcas profilu, ne arī piederību. Šādu garantiju RD esot devusi vēstulē Rīgas 1.slimnīcas un Ādas un seksuāli transmisīvo slimību klīniskā centra vadībai.

Pēc RD pārstāvja teiktā, baumas skārušas abas šīs ārstniecības iestādes, jo valdība sniegusi iespēju abām slimnīcām izmantot ERAF naudu. Kopumā abām slimnīcām projektā paredzētā nauda ir ap 1,2 miljoniem latu. Līdzekļu izmantošanai jāsākas jau šogad, informē RD.

Ādas un seksuāli transmisīvo slimību klīniskajam centram no šīs naudas paredzēti ap 510 000 latu, savukārt Rīgas 1.slimnīcai - ap 727 000 latu. Nauda paredzēta gan medicīnas aprīkojuma un iekārtu iegādei, gan arī ēku rekonstrukcijai un renovācijai.

«Garantija - ja mēs saņemam šīs investīcijas, vismaz piecu gadu laikā abām iestādēm nebūs mainīts profils un piederība,» uzsver L.Kurdjumovs. Piecu gadu garantija esot tādēļ, ka šis laiks sakrītot ar iekārtu amortizācijas laiku. Sociālo jautājumu komitejas vadītājs arī uzsvēra, ka vismaz šajā domes sasaukumā nekādu izmaiņu Rīgas 1.slimnīcas un Ādas un seksuāli transmisīvo slimību klīniskā centra darbībā nebūšot. Viņš arī apstiprināja, ka Rīgas 1.slimnīcas ēkas un zeme joprojām piederot pašvaldībai.

Jau vēstīts, no 1.janvāra pēc Veselības ministrijas iniciatīvas Rīgas 1.slimnīca maina savu profilu - vairs nesniedz diennakts neatliekamo palīdzību, bet gan pārprofilējas lielākoties ambulatoras palīdzības sniegšanai. Kopš 1.februāra Rīgas 1.slimnīcā pieejams arī traumpunkts, tajā ik dienas esot ap 30 pacientu, no viņiem lielākā daļa ierodoties paši, daļu arī atvedot ātrās palīdzības mašīnas, ja traumas esot vieglas. Slimnīcā arī joprojām tiek veikta virkne plānveida operāciju, pacientiem pēc operācijas no pirmdienai līdz piektdienai iespējams uzturēties slimnīcas diennakts «viesnīcā». Tāpat arī strādā dienas stacionārs un poliklīnika.

Kā preses konferencē par finansējumu stāstīja Rīgas 1.slimnīcas vadītājs Andrejs Pavārs, tas liecinot par slimnīcas attīstības virzības turpinājumu un arī par ļoti nopietnu pazīmi, ka maz iespējama esot slimnīcas privatizēšana vai pārdošana.

Komentāri

Pievienot komentāru