Jaunākais izdevums

No vadītājiem, jo īpaši jauniem un ambicioziem, sagaidām nevainojamu darba ētiku. Tomēr, nodevušies darbam, viņi ceļas agri un guļ nepietiekami. No vienas puses, tas var liecināt par nesavtīgu atdevi darbam, no otras - neveselīgs darbaholisms negatīvi ietekmē gan pašu, gan uzņēmuma stāvokli, raksta Business Insider.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Papildināta - Facebook ievieš savu, unikālu meklētāju

Gunta Kursiša, 16.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums Facebook paziņojis par jaunievedumu savā sociālajā tīklā – meklēšanas rīku. Tā kā šis rīks ir integrēts tikai Facebook, tas nekonkurēs ar tradicionālajiem interneta meklētājiem, ziņo BBC.

Papildināta ar 5. un 6. rindkopu.

Turpmāk Facebook ļaus lietotājiem meklēt sociālā tīkla saturu, atbildot uz tādām meklētājā ierakstītām frāzēm, kā «draugi, kam patīk Star Wars un Harijs Poters».

Jaunais rīks nav interneta meklētājs, tādēļ tas tiešā veidā nekonkurē ar Google, uzsvēra Facebook līdzdibinātājs un izpilddirektors Marks Cukerbergs. Tajā pašā laikā sociālajā tīklā integrēts Microsoft Bing meklētājs, ko var izmantot gadījumos, kad Facebook meklētājs nespēj atrast atbildes.

Līdz šim Facebook ir saņēmis kritiku par to, ka tā meklētājs ir ierobežots un neefektīvs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

FOTO: 26 tehnoloģiju produkti, kas Kickstarter piesaistījuši vairāk nekā vienu miljonu dolāru

Db.lv, 21.08.2018

Blink: 1,069 miljoni dolāru; projektu atbalstījuši: 6879

Mājas drošības kameras sistēma, ko vēlāk iegādājās Amazon

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja jaunajam uzņēmējam šķiet, ka viņš ir izgudrojis labu ideju, taču trūkst naudas finansējumam, jāmeklē veidi, kā to piesaistīt un Kickstarter ir viens no variantiem, raksta Business Insider.

Kickstarter tehnoloģiju sektors ir laba vieta, kur ieskatīties investoriem, taču, kā liecina statistika, visvairāk viņi iecienījuši viedtālruņus, viedās mājsaimniecības un virtuves iekārtas, kā arī austiņas.

Kaut arī Kickstarter projekta atbalstīšana var sniegt potenciāli labu atdevi, pastāv arī risks, jo daži produkti tā arī nekad neierauga dienasgaismu vai ierauga to daļēji, savukārt citi pēc pāris gadiem pārtrauc darbību, atstājot ieguldītāju ar tukšām rokām vai nevajadzīgu programmatūru.

Viens no populārākajiem Kickstarter produktiem ir Pono Music – Neila Janga MP3, kas piesaistīja vairāk nekā 6 miljonus dolāru no 18,2 tūkstošiem atbalstītāju, taču to pārtrauca ražot 2017.gadā. Pebble ar trīs projektu palīdzību piesaistīja vairāk nekā 43 miljonus dolāru, taču 2016.gadā pieteica bankrotu un tā aktīvus iegādājās Fitbit.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Latvijas «trakākais automobiļu ražotājs» apvilcis Bentley ar čūskas ādu

Gunta Kursiša, 12.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīdziniekiem piederošais automašīnu ražotājs Dartz, kura iespaidīgās automašīnas «filmējušās» Holivudas filmā un kura spēkratus iekāro arī pasaulslaveni mūziķi, nolēmis nosvinēt gaidāmo Čūskas gadu, apvelkot Bentley markas automašīnu ar čūskas ādu.

Jaunā automašīna nodēvēta par Bentley SS (saīsinājums no snake skin (čūskas āda)), un patlaban ir saražotas četras šādas automašīnas, savukārt plānos ir radīt vēl sešas ar čūskas ādu apvilktas automašīnas. Viena no Bentley SS markas automašīnām nesen tika pārdota kādam Lielbritānijas futbolistam, Db.lv stāstīja Kannās bāzētā uzņēmuma Elite Wrap, kas veica automašīnas «ietīšanu» čūskas ādā, izpilddirektors un īpašnieks Igors Daļeckis.

Viņš norāda, ka par automašīnām izrādīta liela interese, kā piemēru minot Francijas un Lielbritānijas futbola klubu spēlētājus. Tomēr paredzēts, ka šāda veida automašīnas tiks ražotas ierobežotā daudzumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Meklē 50 miljonus dolāru MySpace reinkarnācijai

Dienas Bizness, 20.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

MySpace mātes kompānija Interactive Media Holdings patlaban aktīvi meklē finansējumu 50 miljonu dolāru apmērā, lai jau nākamgad laistu klajā sociālā tīkla MySpace reinkarnāciju Spotify un Pandora slepkavas izskatā.

Dokumentos, kas nonākuši Business Insider rīcībā, Interactive Media Holdings norāda, ka meklē investorus, kas būtu gatavi ieguldīt kompānijā kopumā 50 miljonus dolāru, no kuriem lielākā daļa tiks novirzīti MySpace pārveidē par tiešsaistes mūzikas servisu Pandora un Spotify konkurentu.

No 50 miljoniem aptuveni piektdaļa tiks tērēta marketinga aktivitātēm, 15 – 25 miljonus dolāru paredzēts tērēt licenču iegādei no ierakstu kompānijām, bet vēl tikpat lielu summu - atlikt operatīvajām izmaksām.

Interactive norāda, ka lielākais MySpace trumpis ir tas, ka portāls ierakstu kompānijām maksā zemāku maksu par mūzikas atskaņošanu. Tāpat MySpace pieejami aptuveni 27 miljoni ieraksti no mūziķiem, kuri nav noslēguši līgumus ar ierakstu kompānijām. Tā ir aptuveni puse no portālā atskaņotās mūzikas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Astoņi cilvēki, kas nonākuši cietumā savu Facebook aktivitāšu dēļ

Gunta Kursiša, 10.07.2013

Kamerons Dembrozio (Cameron D'Ambrosio) (18) cietumā nokļuvis, jo vietnē Facebook publicējis vardarbīgu dziesmu tekstu, ko pats sarakstījis. Dziesmas tekstā iekļauts daudz lamu vārdu, kā arī pieminētas slepkavības un spridzināšana Bostonā. Tiesa jaunieti apžēloja.

Ekrānšāviņš: Youtube

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējā laikā aiz restēm nonākuši daudzi gados jauni sociālā tīkla Facebook lietotāji, kas medijā pauduši neviennozīmīgi vērtētus ziņojumus, vēsta Business Insider.

Dažos gadījumos Facebook lietotāju paustais sociālajā medijā bijis patiesi aizskarošs, bet citkārt – tie bija pagalam neveiksmīgi joki. Kāds pusaudzis ticis arestēts par vardarbīgu repa dziesmu teksta publicēšanu Facebook.

Lielākā daļa arestēto sociālā medija lietotāju ir rīkojušies impulsīvi, norāda Business Insider.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Cik vērts patlaban ir 10 tūkstošu dolāru ieguldījums tehnoloģiju kompānijās?

Žanete Hāka, 20.11.2015

Zynga

Datums, kad kompānija sāka kotēt akcijas biržā: 2011.gada 6.decembris
Pašreizējā summa, ieguldot 10 tūkstošus dolāru, pirms akcijas sāka kotēt biržā: 2600 dolāri

Foto: Reuters/Scanpix

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šis gads pasaules biržās nav bijis īpaši ražīgs ar starptautisko tehnoloģiju kompāniju sākotnējiem publiskajiem piedāvājumiem (IPO), raksta Business Insider.

Tomēr nevar teikt, ka aktivitāte tirgū ir pavisam apsīkusi – tikko publiskā tirgū savas akcijas sāka kotēt uzņēmumi Match Group un Square. Abu uzņēmumu akcijas cena pirmās tirdzniecības dienas laikā pieauga par attiecīgi 22% un 45%.

Šis pieaugums Business Insider raisījis jautājumu – ja kāds būtu investējis vairākās pasaulē zināmās tehnoloģiju kompānijās 10 tūkstošus dolāru, pirms tās savas akcijas sāka kotēt biržā, cik šo kompāniju akcijas būtu vērtas patlaban?

Portāls apkopojis datus un publicējis skaitļus, ko var aplūkot galerijā augstāk! Jāatzīmē, ka šīs summas neietver dividenžu maksājumus, kuri daudzos gadījumos papildinātu ienākumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

Trīs pazīmes, kuras atšķir īstu līderi no vienkārši vadītāja

Dienas Bizness, 21.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lasot līderībai veltīto literatūru, reizēm šķiet, ka potenciāls būt par līderi visiem ierakstīts jau zvaigznēs. Autors Lī Makkeons (Les McKeown) žurnālā Business Insider raksta, ka minētajam tomēr nevar piekrist.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Facebook lietotāju skaits sasniedz jaunu rekordu

Žanete Hāka, 28.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ vienas dienas laikā sociālās vietnes Facebook lietotāju skaits sasniedzis vienu miljardu cilvēku, raksta Business Insider.

Facebook īpašnieks un vadītājs Marks Cukerbergs informēja, ka pirmdien saziņai ar draugiem un ģimeni vietni izmantojis katrs septītais cilvēks uz planētas.

Šis lietotāju skaits bija tikai laika jautājums, norāda Business Insider. Kompānijas vidējais lietotāju skaits mēnesī ir 1,49 miljardi, un uzņēmums iepriekš paziņoja, ka jūnijā tā vidējais lietotāju skaits vienas dienas laikā bija 968 miljoni.

Tādējādi Facebook ir kļuvis par vienīgo sociālo portālu, kura lietotāju skaits pārspēj jebkuras valsts pasaulē lietotāju skaitu, un to portāls paveicis nepilnu 12 gadu laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānijas Samsung mobilās divīzijas vadītājs DJ Kohs paziņojis, ka uzņēmums novembrī varētu prezentēt salokāmu viedtālruni Galaxy X, raksta Business Insider.

Viņš gan nav minējis konkrētu datumu, kad salokāmais tālrunis varētu būt pieejams tirgū, kaut arī iepriekš viņš devis mājienus, ka tas varētu notikt šajā vai nākamajā gadā. Pagājušajā mēnesī intervijā Business Insider viņš sacīja, ka šī tālruņa parādīšanās nav tālu.

«Tas ir tuvu finišam, un patlaban mēs fokusējamies un lietotāju pieredzi,» toreiz viņš minēja.

Pagaidām par šo tālruni nekas sīkāk nav zināms, izņemot to, ka tā būs maza planšetdatora izmērā, nedaudz smagāks nekā parastais tālrunis un gandrīz skaidrs, ka tas būs dārgāks.

Eksperti uzsver, ka, ja jaunais tālrunis būs pieejams jau šogad, tas varētu likt dažiem potenciālajiem iPhone lietotājiem pārdomāt savu pirkumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Izveidots esošo un gaidāmo viedtālruņu tops

Gunta Kursiša, 02.10.2013

15. BlackBerry Z10. Jaunā BlackBerry 10 operētājsistēma ir «diezgan laba», lai arī nepiedāvā tādas iespējas kā iOS un Android sistēmas, raksta Business Insider.

Foto: REUTERS/SCANPIX

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Medijs Business Insider izveidojis sarakstu ar «pasaulē labākajiem viedtālruņiem». Topa augšgalā gozējas Apple jaunākais viedtālrunis iPhone 5S, HTC Google Edition telefons, kā arī Motorola jaunākā viedierīce.

Labākos viedtālruņus Business Insider skatījumā varat aplūkot augstāk galerijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Sazvērestības teoriju apvītajā Bilderbergas konferencē šonedēļ tiekas pasaules ietekmīgākie cilvēki

Gunta Kursiša, 07.06.2013

Šogad konference norisinās no 6. līdz 9. jūnijam pieczvaigžņu viesnīcā The Grove, kur apmešanās uz vienu diennakti maksā 400 ASV dolārus. Viesnīca atrodas Lielbritānijas pilsētiņā Vatfordā.

Foto avots: The Grove

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairāk nekā simts pasaulē ļoti ietekmīgas personas šonedēļ pulcējas no Londonas netālu esošajā pilsētiņā Vatfordā, lai piedalītos vienā no pasaules slepenākajām un neviennozīmīgāk vērtētajām sanāksmēm - Bilderbergas konferencē, raksta Business Insider.

Bilderbergas konference notiek aptuveni sešdesmit gadus, un tajā piedalās ietekmīgākie cilvēki ASV un Eiropā – kompāniju vadītāji, politikas smagsvari, ekonomisti, uzņēmēji u.c. Ikgadējā pulcēšanās ir iespēja «pasaules elitei» pārrunāt globāli svarīgus jautājumus, vēsta medijs.

Noteikums, kas jāievēro visiem Bilderbergas kluba biedriem, ir tas, ka par Bilderbergas klubu ir aizliegts runāt, un šī slepenība jau radījusi vairākas sazvērestības teorijas, arī tādas, ka Bilderbergas elite atbildīga par finanšu krīzi un slēpj zāles no vēža.

Business Insider apkopojis interesantus faktus par Bilderbergas konferenci, par kuriem vairāk varat uzzināt galerijā augstāk.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Tas bija īsts iebrukums – taču pozitīvs!» tā Sambukas pašvaldības mēra vietnieks Džuzepe Kačopo izdevumam Business Insider raksturo ārvalstu pircēju interesi par Sicīlijas reģiona mazpilsētas pamestajām mājām.

CNN Travel jau janvārī ziņoja, ka Sambuka – 5800 iedzīvotāju liela pilsētiņa kalna galā ar skatu uz Vidusjūras salu un pludmalēm – tirgū izlikusi desmitiem māju tikai par vienu eiro. Ziņu kāri pārtvēra visas pasaules mediji. Stāsts par viena eiro mājām gan ne visos medijos tiek atspoguļots korekti – patiesībā mājas tiek izsolītas, un viens eiro ir sākumcena. Sambukas mērs Business Insider stāsta, ka neviena māja nav pārdota par vienu eiro, taču jauno īpašnieku samaksātās summas attiecībā pret reālo tirgus vērtību ir niecīgas – starp 1000 un 25 000 eiro.

Tagad nu jau daudzu līdzīgu Itālijas mazpilsētu mērķis ir atdzīvināt vietējo sabiedrību un cīnīties ar depopulāciju, jo pēdējo gadu laikā gados jauni cilvēki arvien biežāk izvēlas dzīvi lielākās pilsētās vai ārzemēs un vietējā ļaužu komūna noveco.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskās kompānijas Subway sabiedrisko attiecību krīze un nespēja tikt līdzi tirgus tendencēm ir tikai aisberga redzamā daļa kompānijas problēmām, raksta Business Insider.

Franšīzes ņēmēji norāda, ka kompānijas vadība ir pārāk lēni inovāciju ieviešanā un ir pieņēmuši lēmumus, kas nogalina biznesu. Trīs franšīzes ņēmēji Business Insider norādījuši, ka uzskata, ka uzņēmumam jānomaina augstākā vadība, tajā skaitā, vadītāja Sjūzena Greko, kas ir tīkla līdzdibinātāja Freda Delukas jaunākā māsa.

Vairāki uzņēmumam tuvu stāvoši cilvēki norādījuši, ka kompānijas pārdošanas apjomi un citi rādītāji pērn ir pasliktinājušies, tādējādi Subway pārdošanas apjomi sarūk jau ceturto gadu. Kompānijas veikalu skaits ASV sarucis par 909, zaudējot gandrīz trīsreiz tirdzniecības vietu nekā gadu iepriekš, un kāds franšīzes ņēmējs lēš, ka aptuveni trešdaļa Subway tirdzniecības vietu varētu būt zaudējumus nesošas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

FOTO: Kurās valstīs ir visaugstākie nodokļi?

Žanete Hāka, 19.02.2016

27. Japāna

Kopējais nodokļu apmērs: 51,3%
Šajā valstī ir piektais augstākais nodokļu slogs Āzijā.

Foto: Freeimages

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ik gadu Pasaules Ekonomikas forums publicē Pasaules konkurētspējas ziņojumu, kur apkopo informāciju par pasaules valstu ekonomiku stāvokli, raksta Business Insider.

Ziņojumā tiek apkopoti dažādi dati, tostarp, informācija par nodokļu slogu, un, jo augstāks ir punktu skaits, jo zemāka valsts konkurētspēja.

Pasaules Ekonomikas forums izmanto Pasaules Bankas apkopoto informāciju par valstu kopējo nodokļu likmi. Tā tiek aprēķināta, ņemot vērā kopējo nodokļu apjomu – piecus dažāda veida nodokļus un nodevas (uzņēmumu peļņas vai ienākumu nodoklis, sociālās nodevas un darbaspēka nodokļi, ko maksā darba devējs, nekustamā īpašuma nodokļus, apgrozījuma nodokļus un citus mazāka apmēra nodokļus).

Īsāk sakot, tie ir visi nodokļi, kas tiek piemēroti biznesam, taču tur neiekļauj tos nodokļus, ko piemēro cilvēkiem, kas strādā šajos uzņēmumos. Business Insider apkopoja informāciju par 27 valstīm, kurās ir augstākie nodokļi un tie pārsniedz 50%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV Kalifornijas štata apgabaltiesā iesniegta kolektīva prasība pret sociālo tīklu Facebook, kas tiek apsūdzēts portāla lietotāju privāto vēstuļu caurlūkošanā un iegūto datu piegādāšanā trešajām personām - reklāmdevējiem, tirgotājiem u.c.

Kā vēsta Business Insider, viens no prasības iesniedzējiem ir blogeris Metjū Kempbels (Matthew Campbell), kurš uztur blogu Blue Hog Report. Otrs prasības iesniedzējs ir Oregonas štata iedzīvotājs Maikls Herlijs (Michael Hurley).

«Pretēji sludinātajam, privātās Facebook lietotāju vēstules sistemātiski tiek caurlūkotas ar mērķi uzzināt portāla lietotāju komunikācijas saturu. Šāda prakse ļauj Facebook iegūt lietotāju datus un gūt labumu no šīs informācijas, daloties ar to ar trešajām personām - reklāmdevējiem, tirgotājiem u.c.» Business Insider citē iesniegumu tiesā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

FOTO: Korumpētākās valstis attīstīto valstu vidū

Žanete Hāka, 06.06.2016

Īrija – 75 punkti. Lai arī valstij ir augsts novērtējums, nesen tika ziņots, ka politiķi visos līmeņos nav korekti deklarējuši savus ienākumus.

Foto: Freeimages

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ik gadu pasaules pretkorupcijas kompānija Transparency International publicē savu ikgadējo korupcijas uztveres indeksu, kurā tiek atspoguļots, kā cilvēki savā valstī vērtē korupcijas līmeni, raksta Business Insider.

Kompānijas eksperti uzsver, ka nav ātrs un padziļināts veids, kā mērīt absolūto korupcijas līmeni valstī, jo korupcija parasti tiek rūpīgi slēpta. Tomēr, balstoties uz dažādiem mērījumiem un pētījumu rezultātiem, iespējams valstis sarindot pēc korupcijas līmeņa. Pētījumā iekļautas 168 valstis. Vismazāk korumpētākā valsts saņem 100 punktus, bet visaugstāk korumpētākā – 0 punktus.

Viskorumpētākās valstis atrodas Āfrikā un Tuvajos Austrumos, kur nereti ir visvājākā likumdošana un valdības politikas, turklāt augstāka nabadzības izplatība. Tomēr Business Insider nolēma apkopot informāciju par demokrātiskajām, attīstītajām valstīm, kurās ir visaugstākais korupcijas līmenis. Šajā sarakstā iekļautas Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas valstis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Medijs Busines Insider, viesojoties Davosā, kur patlaban notiek Pasaules ekonomikas forums, ievērojis iespaidīgās cenas ātrās ēdināšanas iestādē McDonald's.

Tās sniedzot lielisku priekšstatu par cenām Šveicē. Turklāt šīs cenas, kā raksta Business Insider, ir no lētākās ātrās ēdināšanas vietas Šveices pilsētā.

Tā, piemēram, parastais čīzburgers maksā 12 Šveices frankus jeb 9,87 eiro (6,94 lati), bet par dubulto čīzburgeru jāšķiras pat no 17 Šveices frankiem jeb 14,01 eiro (9,85 lati).

Latvijā čīzburgera cena ir ap 1 eiro.

Prestižais Davosas forums šogad notiek no 22. līdz 25.janvārim un, kā ierasts, pulcina pasaules eliti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

ASV labāko mazo uzņēmumu īpašnieki sniedz padomus, kā padarīt nelielu biznesu veiksmīgu

Gunta Kursiša, 04.07.2013

Arizonas štats – Aviācijas skolas Guidance Aviation Inc. Vadītājs Dž. Stončipers: «Pulcējiet ap sevi vislabākos cilvēkus un ļaujiet tiem darīt to, ko viņi vislabāk prot. Ikviens cilvēks manā komandā pats par sevi ir līderis, un es nevarētu gūt panākumus bez viņiem»

Ekrānšāviņš: Youtube

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV mazo uzņēmēju īpašnieki un vadītāji, kas atzīti par labākajiem valstī, stāsta, kas nodrošinājis viņiem panākumus biznesā un labākā mazā uzņēmuma godu.

Katrā ASV štatā tika izraudzīts viens mazā uzņēmuma īpašnieks, kas piedalījās «Nacionālajā mazo uzņēmumu nedēļā» (National Small Business Week), kurā tika izvēlēts ASV labākais mazais uzņēmējs, ziņo Business Insider.

18 ASV labāko mazo uzņēmumu īpašnieku padomus varat aplūkot galerijā.

Small Business Person Of The Year nominācijas ieguvējs ir aviācijas skolas Guidance Aviation vadītājs Džons Stončipers (John Stonechiper).

ASV par mazo uzņēmumu uzskatāms komersants, kurā strādā mazāk nekā 250 darbinieki. Saskaņā ar Eiropas Savienības standartiem, mazs uzņēmums ir tāds, kurā nodarbināti mazāk par 50 strādājošajiem, savukārt Austrālijā – mazāk par 15 darbiniekiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daudziem cilvēkiem privātās lidmašīnas, piemēram, 61,5 miljonu ASV dolāru vērtais Gulfstream G550 vai Bombardier Global Series jau šķiet luksusa ceļošanas līdzeklis, taču ir cilvēki, kas var atļauties vēl vairāk, raksta Business Insider.

Šādu cilvēku dēļ lidmašīnas tiek transformētas par privātām lidojošām pilīm.

Lai šo pieprasījumu apmierinātu, Airbus un Boeing saviem Airbus Corporate Jet un Boeing Business Jet zīmoliem ir izveidojuši lidmašīnu VIP versijas.

Šī lidmašīna ir garākā pasaulē un otra lielākā lidmašīna, kāda vēsturiski ir izgatavota, un tā bez nosēšanās spēj lidot 14,8 tūkstošus kilometru.

Galerijā augstāk iespējams ielūkoties Boeing 747-8 VIP versijā, kuras platība ir 444,6 kvadrātmetri.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Spēcīgais pasaules ekonomikas stāvoklis un augošās naftas cenas varētu paaugstināt arī lidmašīnu un viesnīcu cenas nākamajā gadā, raksta Business Insider.

Nākamajā gadā aviobiļešu cenas vidēji varētu palielināties par 2,6%, bet viesnīcu numuriņu cenas – par 3,7%, prognozē Carlson Wagonlit Travel (CWT) and the Global Business Travel Association (GBTA) eksperti.

Tajā pašā laikā bremzējošs faktors ir tirdzniecības karš starp lielajām valstīm.

Dažās valstīs, tajā skaitā, Indijā, Jaunzēlandē, Norvēģijā, Vācijā un Čīlē, lidmašīnu biļešu cenas varētu augt par vairāk nekā 7%.

Aviokompāniju izmaksas, tajā skaitā, darbaspēka un degvielu cenas, pēdējā laikā pieaug, tādējādi liekot pārvadātājiem pacelt cenas, lai spētu noturēt peļņu.

Savukārt viesnīcu pakalpojumu cenas pieaugs, atsaucoties uz pieaugošo pieprasījumu pēc istabām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Goldman Sachs ekonomists: iespējams, iepriekšējās siltās ziemas izjaukušas sezonalitāti ekonomikā

Gunta Kursiša, 07.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nodarbinātība būvniecības nozarē ir kritusies aukstās ziemas dēļ, tāpat arī autonozare varētu būt kļuvusi par upuri nemīlīgajam laikam, uzskata Goldman Sachs ekonomists Kriss Davsijs (Kris Dawsey), raksta Business Insider.

Iespējams ir arī tas, ka nesenās salīdzinoši siltākās ziemas izjaukušas sezonālos faktorus ekonomikā, un no laikapstākļiem atkarīgās jomas tagad sagaida mazāku kritumu biznesā un ir kļuvušas optimistiskākas, iestājoties gada aukstajam laikam. Ja šāds apgalvojums ir patiess, tad jebkura «normāla» ziema radītu sarūgtinājumu sezonāli ietekmējamu nozaru uzņēmējiem, uzskata ekonomists. Viņš gan piebilst, ka šoziem, visticamāk, šis nebūs tāds gadījums.

Šogad ASV piemeklējusi sevišķi barga ziema, kas ietekmējusi arī ekonomiku. Piemēram, auto nozarē strādājošie decembrī novērojuši kritumu auto pārdošanas apjomos. Tāpat Goldman Sachs ekonomists pieļauj, ka aukstums vainīgs pie tā, ka no līdzšinējā kursa uz leju novirzījusies nodarbinātības izaugsme.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

FOTO: NBA kluba īpašnieka 19 miljonu dolāru vērtā brīvdienu māja

Zane Atlāce - Bistere, 27.12.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dallasas Mavericks īpašnieks, veiksmīgs uzņēmējs un AXS TV vadītājs Marks Kubans par 19 miljoniem dolāru iegādājies brīvdienu īpašumu ar skatu uz Kluso okeānu, vēsta Business Insider.

Īpašums atrodas Lagūnas pludmalē Kalifornijā. Sešu guļamistabu māja īpaši izceļas ar aizbīdāmām sienām, kas pēc vajadzības izzūd, paverot skatu uz okeānu vai izeju uz privāto peldbaseinu.

Galerijā ieskats ekskluzīvajā īpašumā!

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Business Insider: gada sliktākie darbinieki

Dienas Bizness, 20.11.2012

ASV slepenā dienesta darbinieku izklaides ar Kolumbijas prostitūtām. Aprīlī, kad ASV prezidents Baraks Obama apmeklēja Kolumbiju, desmit ASV Slepenā dienesta aģenti un astoņas militārpersonas bija sarīkojušas orģijas ar divdesmit Kolumbijas prostitūtu piedalīšanos. Kad kļuva zināms par specdienestu darbinieku izklaidēm, no amata atkāpās vairākas augsti stāvošas amatpersonas.

Foto: AFP/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītie 12 mēneši bijuši dažādu ar darbu saistītu skandālu bagāti Dažādu neētisku izdarību dēļ masu mediju uzmanības lokā nokļuvuši gan kompāniju viceprezidenti, gan picu piegādātāji.

ASV medijs Business Insider apkopojis 21 gada sliktāko darbinieku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

13 drošākie un lētākie tūristu galamērķi pasaulē

Zane Atlāce - Bistere, 07.04.2017

13. Singapūra
Ik gadu šo pilsētvalsti apmeklē vairāk nekā 15 miljoni tūristu. Amatpersonas pēdējos gados centušās palielināt šo skaitli, legalizējot kazino un veicinot medicīnas tūrismu.

Avots: www.freeimages.com

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Klajā nācis kārtējais Pasaules ekonomikas foruma ceļojumu un tūrisma konkurētspējas ziņojums, kas tiek publicēts reizi divos gados.

Tajā vērtēts tūrisma sektors 136 valstīs, analizējot dažādus parametrus, tostarp drošību un aizsardzību, dabas resursus, infrastruktūru, veselību un higiēnu, kā arī cenas un konkurētspēju, raksta Business Insider.

Kuras ir tūristiem draudzīgākās valstis cenu, drošības un arī higiēnas ziņā, skatiet galerijā!

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Papildināta - Pasaules akciju tirgi aizvada šā gada sliktāko nedēļu

Žanete Hāka, 21.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajā nedēļā no akciju tirgus aizplūduši 8,3 miljardi ASV dolāru, kas ir augstākais apjoms pēdējo 15 nedēļu laikā, raksta Business Insider.

Investori pārdod savas akcijas, pievēršoties drošākiem ieguldījumu produktiem, ņemot vērā bažas par Ķīnas ekonomikas attīstību, kas var ietekmēt arī globālo tautsasmniecību.

Līdzekļi arvien straujāk aizplūst arī no jaunattīstības valstu tirgiem – investori no tiem aizpludinājuši sešus miljardus ASV dolāru, kas ir septitā nedēļa pēc kārtas, kad šie fondi piedzīvo kritumu un ir lielākais nedēļas apjoms piecu nedēļu laikā.

Jaunattīstības obligāciju fondi zaudējuši 2,5 miljardus dolāru, kas ir lielākais nedēļas kritums kopš 2014.gada janvāra.

Naudas tirgus fondos tika investēti 8,2 miljardi ASV dolāru, bet dārgmetālos investēti 18 miljoni dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru