Pasaulē

Laikraksts: Arco Vara veikusi mīklainu darījumu

Ritvars Bīders, 31.03.2011

Jaunākais izdevums

Radušās aizdomas par šaubīgu darījumu, kurā Igaunijas nekustamo īpašumu kompānija Arco Vara par 3,3 miljoniem konu (148,2 tūkst. Ls) pārdevusi savu meitas uzņēmumu Wilson Kinnisvara, atsaucoties uz laikrakstu Eesti Ekspress, ziņo BBN.

Arco Vara uzņēmumā Wilson Kinnisvara veikusi investīcijas vairāk nekā 19 miljonu kronu (853,1 tūkst. Ls) apmērā, turklāt tā īpašumā ir vērtīgs īpašums Tallinā, uz kura paredzēts būvēt daudzstāvu biroja ēku.

Plānotajā būvē savu galveno biroju grasās pārcelt apsardzes firma Falck.

Wilson Kinnisvara iegādājies uzņēmums PropertyS, kas kopīgi pieder Igaunijas Nordea bankai un uzņēmējam Tarmo Tomakam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Arco Real Estate kļūst par nacionālu nekustamo īpašumu uzņēmumu

Lelde Petrāne, 01.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu uzņēmums SIA Arco Real Estate šā gada 31.oktobrī izpircis Igaunijas kompānijai Arco Real Estate AS (Igaunijas kompānijas Arco Vara AS meitas uzņēmums) piederošas kapitāldaļas 70 % apmērā, kļūstot par nacionālu nekustamo īpašumu uzņēmumu. Par SIA Arco Real Estate kapitāldaļu kontrolpaketes īpašnieku kļuvis pašreizējais valdes priekšsēdētājs Aigars Šmits.

Tā kā Latvijas uzņēmumam, pēc Arco Vara AS rīkotājdirektora Tarmo Silda (Tarmo Sild) domām, nebija būtiskas ietekmes uz grupas kopējiem finanšu rezultātiem, tika pieņemts abpusējs lēmums par kapitāldaļu pārdošanu Aigaram Šmitam, teikts uzņēmuma izplatītajā paziņojumā.

SIA Arco Real Estate turpinās sniegt savus pakalpojumus kā līdz šim. Tāpat pašreizējā uzņēmuma vadībā un struktūrā netiks veiktas nekādas izmaiņas. Visi esošie sadarbības līgumi paliek spēkā un ir saistoši attiecībā pret jebkuru trešo personu. Saskaņā ar kapitāldaļu pārdošanas līgumu uzņēmuma vadība veiks zīmola maiņu 180 dienu laikā pēc kapitāldaļu iegādes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Arco Vara grupas uzņēmums par 1,138 milj. latu nopērk zemi Baltezerā

Ingrīda Drazdovska, 10.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Prime Capital izsolē iegādājusies divus zemes gabalus Garkalnes novadā, informē kompānija Arco Real Estate.

SIA Prime Capital īpašnieki ir Igaunijas nekustamā īpašuma uzņēmumu grupas Arco Vara meitas uzņēmums Arco Investeeringute (70%) un SIA Dreiliņi – Ulbroka – 1 (30%)

Nopirkto zemes gabalu platība ir 5.22 ha un 80.97 ha. Saskaņā ar izsoles nosacījumiem 70% no kopējās pirkuma cenas – 1.138 milj. latu – ir jāsamaksā mēneša laikā no izsoles, bet pārējos 30% – līdz šā gada beigām.

Arco Real Estate atgādina, ka viens no grupas uzņēmumiem Mazā Baltezera tuvumā jau ir izveidojis dzīvojamās apbūves zonu Mārsili – 124 apbūves zemes gabalus ar kopējo platību 25 ha.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Pie uzņēmuma jaunās korporatīvās identitātes šobrīd norisinās aktīvs darbs, kura rezultāts tiks ieviests jau nākamā gada sākumā,» biznesa portālam db.lv stāsta Arco Real Estate valdes priekšsēdētājs Aigars Šmits.

Kā vēstīts, nekustamo īpašumu uzņēmums SIA Arco Real Estate šā gada 31.oktobrī izpirka Igaunijas kompānijai Arco Real Estate AS (Igaunijas kompānijas Arco Vara AS meitas uzņēmums) piederošas kapitāldaļas 70 % apmērā, kļūstot par nacionālu nekustamo īpašumu uzņēmumu. Par SIA Arco Real Estate kapitāldaļu kontrolpaketes īpašnieku kļuvis A. Šmits.

«Jaunā zīmola izstrādē radoši izpaužas gan uzņēmuma iekšējie cilvēkresursi, gan pieaicinātā reklāmas aģentūra,» sacīja uzņēmuma vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Eurostat: Latvijā lielākais mājokļu cenu samazinājums ES

Dienas Bizness, 20.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvija ir viena no tām četrām Eiropas Savienības dalībvalstīm, kurā mājokļu cenas, salīdzinot šī gada 2. ceturksni ar pērnā gada attiecīgo periodu, ir samazinājušās (- 4,4 %), norādīts EUROSTAT publicētajā mājokļu tirgus pārskatā.

Analizējot Baltijas valstis, būtiskākais mājokļu cenu pieaugums konstatēts Igaunijā (+ 10,5 %), savukārt Lietuvā mājokļu cenas ir pakāpušās mērenāk (+ 3,5 %), informē Arco Real Estate pārstāvis Dainis Guks.

ARCO REAL ESTATE valdes priekšsēdētājs Aigars Šmits skaidro, ka EUROSTAT publicētie dati par Latvijas mājokļu cenu lejupslīdi ir likumsakarīgi, ņemot vērā pērn piedzīvoto darījumu skaita būtisku samazinājumu ekskluzīvo īpašumu segmentā. Cenu izmaiņas ietekmēja gan Imigrācijas likuma grozījumi, kas nerezidentiem noteica jaunu minimālās pirkuma summas slieksni, gan ģeopolitiskā situācija un Krievijas Federācijas rubļa devalvācija, precizē eksperts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Baltijas birža

Šodien kritums visās Baltijas biržās

Jānis Šķupelis, 24.01.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdienas tirdzniecības sesijas laikā Baltijas biržās dominēja sarkanā krāsa un samazinājās arī visu raksturojošo Baltijas biržu indeksu vērtība.

Visvairāk šoreiz saruka Tallinas biržās OMXT vērtība – par 1,84%. Tikmēr Rīgas un Viļņas biržu indeksu vērtība samazinājās par attiecīgi 0,99% un 0,52%.

Lielākais apgrozījums Baltijā kopumā šodien bija ar Arco Vara akcijām, kuras 11 darījumos (no tiem tikai viens bija liels) tika tirgotas 592,6 tūkst EUR apjomā. Rezultātā Arco akcijas cena nedaudz samazinājās – par 1,01% līdz 5,79 EUR.

Tikmēr Rīgas biržā šodien lielākais apgrozījums bija ar SAF Tehnikas akcijām (tas teju bija 14,9 tūkst. Ls). SAF akcijas cena tirdzniecības rezultātā pieauga par 1,74% līdz 2,87 EUR (tas bija straujākais kāpums Rīgas biržā šodien).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas nekustamā īpašuma fonds a/s EfTEN Kinnisvarafond (EfTEN) īpašumu pārvaldīšanai Latvijā kopā ar Latvijas partneri nodibinājis uzņēmumu SIA EfTEN Capital.

EfTEN Capital vadītājs Viljar Arakas atzīmē, ka EfTEN fondam Latvijā ir nākotnes plāni: «Tā nav vienreizēja vizīte pie mūsu dienvidu kaimiņiem. Mēs dibinām kopīgu uzņēmumu, un nākošais darījums jau tuvojas noslēgumam. EfTEN partneris Latvijā ir SIA Newcom, kura akcionārs ir Viktors Savins.»

SIA Newcom ir vairākuma akcionārs dažādos nekustamā īpašuma nozares uzņēmumos, būvniecības uzņēmumā un apsaimniekošanas uzņēmumā Latvijā. SIA Newcom meitas uzņēmums SIA Newcom Development dibināts, reorganizējoties Igaunijas nekustamā īpašuma grupas Arco Vara piederošajam uzņēmumam SIA Arco Development.

Komentāri

Pievienot komentāru
Baltijas birža

OMX Baltic Benchmark iekļaus iekļautas Harju Elekter, Lietuvos dujos un Latvijas kuģniecības akcijas

Žanete Hāka, 09.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārskatīts OMX Baltic Benchmark indeksa grozs nākamā gada pirmajam pusgadam, liecina paziņojums NASDAQ OMX Riga biržā.

Jaunais indeksa groza sastāvs stāsies spēkā no 2011.gada 3.janvāri.

Pārvērtēšanas rezultātā indeksā tiek iekļautas Harju Elekter, Lietuvos dujos un Latvijas kuģniecības akcijas.

No indeksa tiek izslēgtas Arco Vara, Baltika, Latvijas gāzes un Liepājas metalurga akcijas.

OMX Baltic Benchmark indeksa grozā ietilpst Apranga, Linas Agro Group, Snaigė, Bankas Snoras, Merko Ehitus, Silvano Fashion Group, City Service AB, Nordecon International AS, Šiaulių bankas, Ekspress Grupp, Olympic Entertainment Group, Tallink Grupp, Grigiškės, Panevėžio statybos trestas, Tallinna Kaubamaja, Grindeks, Pieno žvaigždės, Tallinna Vesi, Harju Elekter, Premia Foods AS, Teo LT, Invalda, Rokiškio sūris, Ūkio bankas, Klaipėdos nafta, Rytų skirstomieji tinklai, Ventspils nafta, Latvijas kuģniecība, SAF Tehnika, Žemaitijos pienas, Lietuvos dujos un Sanitas akcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Baltijas birža

Latvijā vislabākajās attiecībās ar investoriem – uzņēmums Grindeks

Ritvars Bīders, 25.01.2011

Vadims Rabša no GRINDEKS un NASDAQ OMX Riga valdes priekšsēdētājas vietnieks Indars Aščuks

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltic Market Awards ceremonijā galveno balvu par labākajām investoru attiecībām Baltijas valstīs saņēma Lietuvas telekomunikāciju uzņēmums TEO LT saņēma, otrajā un trešajā vietā atstājot Latvijas uzņēmumus Grindeks un SAF Tehnika.

Grindeks saņēma augstāko novērtējumu visā Baltijā kā uzņēmums ar pašām labākajām investoru attiecībām internetā un tika atzīts arī par uzņēmumu ar labākajām investoru attiecībām biržā NASDAQ OMX Riga 2010. gadā. Uz labāko investoru attiecību titulu starp Latvijas uzņēmumiem pretendēja arī SAF Tehnika un Latvijas gāze.

SAF Tehnika saņēma balvu par labākajām investoru attiecībām Baltijas valstīs starp mazas kapitalizācijas uzņēmumiem. Uzņēmums ir nepārspēts līderis šajā vērtēšanas kategorijā jau piekto gadu pēc kārtas. Baltijas pretendentu trijniekā uz šo balvu bija arī Olainfarm no Latvijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Laikraksts: Igaunijas uzņēmējs interesējas par investīcijām Tukuma Pienā un Tere

LETA, 17.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas reģionālais laikraksts Maaleht pieļauj, ka Igaunijas uzņēmējs Tomass Tols varētu būt investējis Latvijas piena pārstrādes uzņēmumā Tukuma Piens, kā arī, iespējams, interesējas par grūtībās nonākušo Igaunijas piena pārstrādes grupu Tere, kas pieder uzņēmējam Oliveram Krūdam.

Laikraksta rīcībā esošā informācija liecina, ka Tukuma Piena vadītājs Otto Tamme ir atguvis parādu no Krūdas. 2009.gadā viņa kompānija Dalton Eesti ieguva 47 miljonus Igaunijas kronu jeb trīs miljonu eiro vērtu parādzīmi no toreizējās Tere māteskompānijas Luterma. Procesa rezultātā tika pasludināts Luterna bankrots.

Pēdējo desmit gadu laikā Tamme ir bijis saistīts ar vairāku Tola investīciju vadību Igaunijā, Latvijā un Baltkrievijā.

Cita Igaunijas pārtikas grupa Maag Grupp publiski ir paziņojusi par interesi Tere iegādē. Aprīlī Maag Grupp piedāvāja par 60 miljoniem eiro iegādāties Tere, vēstīja laikraksts Postimees. Maag arī paziņoja, ka nevēlas Krūdu redzēt partneru vidū.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas nekustamo īpašumu kompānija Arco Vara parakstījusi līgumu par divu Bulgārijas kompāniju iegādi, liecina uzņēmuma paziņojums Nasdaq Tallinn.

Igaunijas uzņēmums iegādājies 100% abu kompāniju daļas. Bulgārijas uzņēmumiem pieder 8 zemes gabali netālu no Lozenas ciema Sofijas nomalē, un plānots, ka tajā attīstīs dzīvojamo māju projektu ar komercobjektiem, piemēram, tirdzniecības centriem, sporta centriem un restorānu.

Kopumā teritorija aizņem 12,2 hektārus un darījums tiks pabeigts divos posmos – pirmais posms (3 zemes gabali) līdz 2018.gada janvārim, bet otrais posms (5 zemes gabali) – līdz 2020.gada decembrim.

Projekta platība būs 70 tūkstoši m2 un tas tiks attīstīts 2 vai 3 posmos atkarībā no tirgus apstākļiem. Paredzams, ka kopējās investīcijas sasniegs 62 miljonus eiro. Pirmais posms tiks uzsākts 2018.gadā, un plānots, ka projekts tiks noslēgts aptuveni 2024.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Tallinas biržai 2011. gads bijis trešais visu laiku sliktākais gads

Lelde Petrāne, 02.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tallinas biržai 2011. gads bijis trešais sliktākais gads, kāds jebkad pieredzēts, ziņo baltic-course.com.

Biržas indekss OMXT samazinājies par 23,9% līdz 531,17 punktiem.

1998. gadā tas saruka par 65,8% un 2008. gadā - par 63%.

Gads visskumjākais bijis uzņēmumu Baltika un Arco Vara akcionāriem, jo akcijas piedzīvojušas kritumu attiecīgi par 73,7% un 62,6%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tallink valdes locekļa alga gada laikā pieaugusi līdz 21 875 eiro mēnesī

Lelde Petrāne, 07.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igauņu laikraksts Äripäev publicējis biržas sarakstā esošo kompāniju vadītāju sarakstu, kuri pērn saņēmuši lielākās algas, raksta bbn.ee.

Analīze rāda, ka vadītāju atalgojums pērn atkal sācis augt. Vienā gadījumā - Tallink - viena valdes locekļa alga palielinājusies no 12 910 eiro mēnesī līdz 21 875 eiro mēnesī jeb par apmēram 70 procentiem.

Medijs gan norāda, ka, tā kā Tallink nepublicē ienākumu datus, šis rādītājs ir atvērts interpretācijai. Tallink valdes locekļi ir Enns Pants, Andress Hunts, Lembits Kiters un Janeks Stalmeisters.

Vienā gadījumā - Silvano FG - kompānija 2011. gadā valdes locekļiem izmaksājusi 582 000 eiro, kas līdzinās 34 600 eiro mēnesī. Tomēr šis skaitlis ietver atlaišanas pabalstus, ko kompānija izmaksāja diviem bijušajiem valdes locekļiem pagājušā gada sākumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Baltijas biržās nedēļa iesākta ar kritumu

Žanete Hāka, 27.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdienu visas trīs Baltijas biržas noslēgušas ar indeksu kritumu, liecina biržu dati.

Baltijas biržas raksturojošais indekss OMX Baltic Benchmark saruka par 0,35% līdz 600,38 punktiem. Lielāko kritumu starp biržu indeksiem piedzīvoja OMX Vilnius – par 0,52% līdz 391,77 punktiem. OMX Tallinn saruka par 0,35% līdz 798,8 punktiem, savukārt mazākais kritums bija vērojams OMX Riga indeksam – par 0,18%.

Lielākais apgrozījums pirmdien bija ar Tallinas ūdensapgādes uzņēmuma Tallinna Vesi akcijām – 312,6 tūkstošu latu apmērā. Ar uzņēmuma akcijām tika veikti 72 darījumi, kuru laikā īpašnieku mainīja 29 tūkstoši akciju. Tiesa gan, pirmdien uzņēmuma akcijas cena nemainījās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Visās Baltijas biržās trešdien mīnusi

Žanete Hāka, 12.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdienas tirdzniecības sesiju Baltijas NASDAQ OMX biržas noslēdza ar kritumu, liecina biržu dati.

Lielākais kritums bija NASDAQ OMX Riga biržas indeksam – par 1,4% līdz 420,82 punktiem. OMX Vilnius samazinājās par 0,38% līdz 398,72 punktiem, savukārt OMX Tallinn saruka par 0,16% līdz 815,36 punktiem.

Baltijas biržu raksturojošais OMX Baltic Benchmark samazinājās par 0,17% līdz 614,1 punktam.

Lielu kāpumu piedzīvoja Tallinas nekustamā īpašuma kompānijas Arco Vara akcijas cena, uzlecot par 13,64% līdz 0,879 latiem. Ar uzņēmuma akcijām tika veikti 72 darījumi. Savukārt lielākais kritums bija Ventspils naftas akcijas cenai, kura saruna par 5,81% līdz 0,989 latiem.

Lielākais apgrozījums bija ar Lietuvas lauksaimniecības kompānijas Rokiškio sūris akcijām – 236 tūkstoši latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Kāpums vienīgi NASDAQ OMX Riga

Žanete Hāka, 13.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien pieauga vienīgi NASDAQ OMX Riga biržas indekss, savukārt OMX Tallinn un OMX Vilnius samazinājās, liecina biržu dati.

Baltijas biržu raksturojošais indekss OMX Baltic Benchmark saruka par 0,54% līdz 610,78 punktiem. Lielāko kritumu piedzīvoja OMX Tallinn – par 0,83% līdz 808,62 punktiem, savukārt OMX Vilnius samazinājās par 0,04% līdz 398,58 punktiem.

Savukārt 1,5% lielu kāpums bija vērojams OMX Riga indeksam, kurš sasniedza 427,12 punktus.

Lielākais apgrozījums NASDAQ OMX Baltijas biržās bija ar Igaunijas azartspēļu kompānijas Olympic Entertainment Group akcijām – 172,2 tūkstoši latu, akcijas cenai sarūkot par 0,58%. Otrs lielākais apgrozījums bija ar Igaunijas apakšveļas ražotāja Silvano Fashion Group akcijām – 167 tūkstoši latu, bet trešais lielākais – ar Tallink Grupp akcijām 56 tūkstošu latu apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Kāpums vienīgi Viļņas biržā

Žanete Hāka, 19.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien Baltijas biržu indeksi tirdzniecības sesiju noslēdza dažādi, liecina NASDAQ OMX biržu dati.

Baltijas biržu raksturojošais indekss OMX Baltic Benchmark saruka par 0,04% līdz 618,77 punktiem.

Lielāko kritumu varēja vērot NASDAQ OMX Tallinn, kuru raksturojošais indekss samazinājās par 0,21%. OMX Riga gandrīz nemainījās un bija 439,07 punkti, savukārt OMX Vilnius pakāpās par 0,36% līdz 403,95 punktu atzīmei.

Lielākais apgrozījums trešdien bija ar Lietuvas uzņēmuma Lesto AB akcijām – 111,37 tūkstošu latu apmērā. Otrajā vietā ierindojies Tallinas kuģotājs Tallink Group ar 81,8 tūkstošu latu apgrozījumu, savukārt trijnieku noslēdz azartspēļu rīkotājs Olympic Entertainment Group, kura akciju apgrozījums bija nepilni 63 tūkstoši latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Kāpums tikai Rīgas biržā

Žanete Hāka, 26.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdienu pozitīvā teritorijā noslēdza tikai NASDAQ OMX Riga, pārējām Baltijas biržām piedzīvojot kritumu.

Biržu raksturojošais indekss OMX Baltic Benchmark saruka par 0,17%. Lielāko kritumu varēja vērot NASDAQ OMX Tallinn, kuras indekss samazinājās par 0,21%, savukārt OMX Vilnius saruka par 0,1%.

Lielākais apgrozījums trešdien Baltijas biržās bija ar Lietuvas lauksaimniecības kompānijas Linas Agro Group akcijām – 341 tūkstotis latu. Tam sekoja Tallink Grupp ar 205 tūkstošiem latu un Olympic Entertainment Group ar 69 tūkstošiem latu.

Lielākais cenas pieaugums trešdien bija Igaunijas nekustamo īpašumu kompānijas Arco Vara akcijai – par 5,08%, savukārt straujākais kritums – apģērbu mazumtirgotājam Baltika – par 2,2%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Grindeka cenai lielākais kritums starp Baltijas Oficiālā saraksta akcijām

Žanete Hāka, 09.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdienu NASDAQ OMX Baltijas biržas aizvadīja ar dažādiem rezultātiem, OMX Baltic Benchmark sarūkot par 1,1% līdz 619,92 punktiem, liecina biržu dati.

Kritums bija vērojams vienīgi NASDAQ OMX Tallinn, kuras indekss saruka par 1,49% līdz 818,42 punktu atzīmei. OMX Riga pakāpās par 0,06% līdz 449,85 punktiem, bet OMX Vilnius pieauga par 0,18% līdz 414,97 punktiem.

Baltijas Oficiālā un Otrā saraksta tirdzniecības apgrozījums pirmdien sasniedza 573 tūkstošus latu. Aktīvākā tirdzniecība nedēļas pirmajā darbdienā notika ar Igaunijas kuģniecības kompānijas Tallink Grupp akcijām, apgrozījumam sasniedzot 206 tūkstošus latu, uzņēmuma akcijas cenai pieaugot par 0,11%. Otro vietu ar 114,2 tūkstošu latu lielu apgrozījumu ieņēma Igaunijas apakšveļas tirgotājs Silvano Fashion Group, savukārt trijnieku noslēdza Lietuvas telekomunikāciju uzņēmums Teo LT ar 41 tūkstoti latu, akcijas cenai augot par 0,26%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Kritums visās Baltijas biržās

Žanete Hāka, 11.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien kritumu piedzīvoja visi NASDAQ OMX Baltijas biržu indeksi, liecina biržas dati.

OMX Baltic Benchmark saruka par 0,96% līdz 610,06 punktiem. Par 1,06% līdz 815,18 punktiem saruka OMX Tallinn, bet par 1,03% līdz 449,64 punktiem – OMX Riga biržas indekss. Mazāko kritumu – par 0,08% līdz 407,48 punktiem piedzīvoja OMX Vilnius indekss.

Baltijas Oficiālā un Otrā saraksta apgrozījums sasniedza 917 tūkstošus latu. No tiem 256,8 tūkstoši latu veidoja tirdzniecība ar Igaunijas kuģniecības uzņēmuma Tallink Grupp akcijām. Otra aktīvākā tirdzniecība notika ar Igaunijas azartspēļu kompānijas Olympic Entertainment Group vērtspapīriem – 146 tūkstošu latu apmērā, savukārt trešā aktīvāk tirgotā akcija bija Igaunijas nekustamā īpašuma kompānijai Arco Vara – 82,9 tūkstošu latu apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Straujākais kritums Rīgas biržā

Žanete Hāka, 13.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdienu NASDAQ OMX Baltijas akciju tirgus indekss OMX Baltic Benchmark saruka par 0,39% līdz 600,15 punktiem, liecina biržu dati.

Straujākais kritums bija vērojams Rīgas biržā, kuras indekss OMX Riga samazinājās par 0,69% līdz 446,72 punktiem. Par 0,51% līdz 799,2 punktiem saruka OMX Tallinn, bet OMX Vilnius pieauga par 0,34% līdz 409,52 punktu atzīmei.

Kopējais Baltijas Oficiālā un Otrā saraksta tirdzniecības apgrozījums sasniedza 757,3 tūkstošus latu.

Aktīvākā tirdzniecība piektdien notika ar Igaunijas kuģniecības uzņēmuma Tallink Grupp akcijām, apgrozījumam sasniedzot 165,3 tūkstošus latu. Otra aktīvāk tirgotā akcija bija Igaunijas nekustamā īpašuma uzņēmumam Arco Vara, kuras tirdzniecības apgrozījums sasniedza 87,9 tūkstošus latu. Savukārt trešā tirgotākā akcija bija Lietuvas telekomunikāciju uzņēmumam Teo LT, apgrozījumam sasniedzot 52,2 tūkstošus latu.

Komentāri

Pievienot komentāru