Tehnoloģijas

Laiž klajā Tildes Biroja jauno versiju

Gunta Kursiša, 08.10.2013

Jaunākais izdevums

Oktobra sākumā laists klajā Tildes Birojs 2014.

Tajā iekļauti vairāki jauninājumi, piemēram, tāds pareizrakstības rīks, kas analizē teksta struktūru un labo kļūdas, kas tiek pieļautas, lietojot interpunkciju divdabja teicienos. Tāpat iekļauts arī valodas stila korektors.

Sinonīmu vārdnīcas krājums ir vairāk nekā 84,5 tūkstoši vārdu.

Tulkošanas iespējas nodrošina LetsMT! platforma.

Tildes Birojs 2014 radīts, kompānijai Tilde sadarbojoties ar Edinburgas, Upsalas, Kopenhāgenas un citu universitāšu pētniekiem.

Patlaban Tildes Birojam ir aptuveni 300 tūkstoši licencētu lietotāju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Tildes mašīntulks uzvar pasaules mēroga sacensībās

Zane Atlāce - Bistere, 06.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas uzņēmuma Tilde izstrādātais jaunākais mašīntulks uzvarējis starptautiskās mašīntulkošanas sacensībās, paziņots trešajā pasaules mašīntulkošanas konferencē WMT2018, kas nedēļas nogalē noslēdzās Briselē, Beļģijā.

Tilde uzvarēja sacensībās par labāko igauņu–angļu valodas mašīntulku, pārspējot tādu tehnoloģiju gigantu kā Google, Microsoft un Yandex publiskos risinājumus.

«Tik augsta atzinība pasaules mēroga sacensībās apliecina, ka Tildes komanda ir izvēlējusies pareizo attīstības ceļu, īpaši attīstot digitālās tehnoloģijas skaitliski mazākām valodām. Uzvara sacensībās parāda, ka spējam sekmīgi mēroties ar lielākajiem pasaules uzņēmumiem. Tas ir iedrošinājums turpināt darbu, lai stiprinātu latviešu valodu un citas mazākas valodas digitālajā pasaulē,» uzsver Tildes valdes priekšsēdētājs Andrejs Vasiļjevs.

WMT2018 konferences rīkotāji katru gadu izsludina mašīntulkošanas sacensības dažādām valodām. Šī gada sacensību uzdevumos ietilpa arī ziņu tulkošana no igauņu valodas uz angļu valodu un no angļu valodas uz igauņu valodu. Četrus mēnešus pētniecības un izpētes centri no visas pasaules, arī Tilde, izstrādāja jaunākās un efektīvākās sistēmas konkrētā uzdevuma izpildei.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinot attīstīt latviešu valodas pieejamību un atbalstu digitālajā vidē, valodu tehnoloģiju uzņēmums Tilde laidis klajā produktu — Tildes Birojs 2016.

Tildes Biroju šobrīd izmantojot vairāk nekā 350 tūkstoši lietotāju gan Latvijā, gan ārpus tās. Tilde vadītājs Andrejs Vasiļjevs pirmās 150 programmas Tildes Birojs 2016 licences uzdāvināja Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) direktoram Andrim Vilkam ceremonijā Gaismas pils telpās.

Latvijā radītajā datorprogrammā Tildes Birojs 2016 ir iekļauts latviešu valodas mašīntulks un pieejama latviešu valodas gramatikas pārbaude. Produktam ir jauns dizains, kā arī uzlabota, lietotāja vajadzībām pielāgojama funkcionalitāte, padarot programmas lietošanu ērtāku un ātrāku. Jaunums ir teksta atpazīšana dažādu formātu attēlos, kā arī ir iekļautas 5 jaunas sinonīmu vārdnīcas un ir nodrošināta gramatiskā analīze vēl 6 valodām.

Komentāri

Pievienot komentāru