Ražošana

Lango iegulda 2,1 milj. Ls

Sandra Dieziņa, 27.04.2006

Jaunākais izdevums

Gatavās un ātri pagatavojamās pārtikas ražotājs SIA Lango no 1. maija darbu sāks jaunā ražotnē, kura svinīgi atklāta Stopiņu novadā. Jaunajā ražotnē ieguldīti 2,1 miljoni Ls, no tā 1,6 miljoni Ls piesaistīti no Hansabankas. Investīcijas plānots atpelnīt astoņu gadu laikā. Projekta sadarbības partneris ir Vācijas arhitektu un inženieru birojs Concepta GMBH un projektu realizējis būvuzņēmums SIA RRB. Kā informēja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Andrejs Fraimanis, līdz ar jaunās ražotnes atklāšanu plānots kāpināt gan ražošanas apjomus, gan apgrozījumu. Pērn Lango apgrozīja 1,3 miljonus latus, kas ir par 47 % vairāk nekā gadu iepriekš, bet šogad plānotais apgrozījums ir 2 miljoni latu un šā brīža rezultāti liecinot, ka plānotais apjoms tiks sasniegts, sola A. Fraimanis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

SIA Lango izveido uzņēmuma padomi

, 16.12.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Lango šī gada 16. decembrī ir papildinājusi uzņēmuma stratēģiskās vadības struktūru un izveidojusi padomi, kuras sastāvā darbosies korporatīvo finanšu uzņēmuma Eventus Partners partneri, kas piedalīsies uzņēmuma ilgtermiņa stratēģijas izstrādē.

SIA Lango, līdzšinējie akcionāri, valdes priekšsēdētāja Andreja Fraimaņa vadībā, īstenojot ilgtermiņa stratēģiju, ir spēruši nākamo soli - nodibinājuši padomi, kas darbosies ar mērķi attīstīt darbību visos Baltijas valstu tirgos papildus piesaistot investīcijas komercdarbības paplašināšanai.

SIA Lango padomes priekšsēdētājs būs Normunds Meijers, līdzšinējais SIA Lango valdes loceklis, padomē darbosies Sandris Rūgums, SIA Eventus Partners partneris un valdes priekšsēdētājs, Mārtiņš Bluķis, SIA Eventus Partners partneris un valdes loceklis, Anitra Meijere, SIA Lango līdzīpašniece.

SIA Lango stratēģiskos un operatīvos darbības jautājumus turpinās risināt uzņēmuma valde ar tās valdes priekšsēdētāju Andreju Fraimani priekšgalā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lango pirmajā pusgadā sasniedzis 1,3 milj. latu lielu apgrozījumu

, 20.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā, 2007. gada 20. augustā

Informāciju sagatavoja SIA Lango sabiedrisko attiecību speciāliste Jolanta Gaudieša.

Gatavo un ātri pagatavojamo pārtikas produktu ražotājs SIA Lango šā gada pirmajā pusgadā sasniedzis 1 301 332 milj. latu lielu apgrozījumu, kas ir par 68% lielāks nekā pagājušā gada attiecīgajā laika periodā. Šie rezultāti sasniegti mērķtiecīgi īstenojot uzņēmumā noteikto stratēģiju un mērķus.

SIA Lango valdes priekšsēdētājs Andrejs Fraimanis apliecina: "Uzņēmuma aktīvā, mērķtiecīgā darbība un mūsu patērētāja vēlme baudīt kvalitatīvu, garšīgu un pazīstama Latvijas ražotāja gatavotu produktu ir ļāvusi sasniegt šos rezultātus un nodrošinās uzņēmuma apgrozījuma pieaugumu par 55% šī gada ietvaros."

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lango pirmajā ceturksnī kāpina apgrozījumu par 46%

, 18.04.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gatavo un ātri pagatavojamo pārtikas produktu ražotājs SIA Lango šā gada pirmajā ceturksnī sasniedzis 573 966 tūkstošus latu lielu apgrozījumu, kas ir par 46% lielāks nekā pagājušā gada attiecīgajā laika periodā. Šie rezultāti sasniegti, izstrādājot karstmaižu produktu grupu sadarbībā ar klientiem un ieviešot jauno Ikdienas produktu grupu.

2007. gadā uzņēmums pilnveido kartsmaižu produktu grupu sadarbībā ar degvielas uzpildes stacijām un preses un sīkpreču mazumtirdzniecības tīkliem, kā arī ir izveidojis Ikdienas produktu grupu, kas ir pieejamāka un cenā pievilcīgāka mūsu patērētājam.

Lango valdes priekšsēdētājs Andrejs Fraimanis norāda, ka šie rezultāti ir apliecinājums uzņēmuma mērķtiecīgi īstenotajai darbībai un patērētāju vēlmei saņemt arvien kvalitatīvu un garšīgu produktu no pazīstama un atzīta Latvijas ražotāja. 2007. gadā Lango plāno sasniegt 3 milj. latu lielu apgrozījumu Latvijas tirgū, tādejādi to kāpinot par 55%.

Uzņēmums turpina mērķtiecīgi īstenot 2007. gada stratēģiskos mērķus un šobrīd norit aktīvi sagatavošanās darbi, lai jau šogad uzsāktu eksportu uz Igauniju un Lietuvu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Izbeigts SIA Lango R&D tiesiskās aizsardzības process

Gunta Kursiša, 01.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas rajona tiesa lēmusi izbeigt SIA Lango R & D tiesiskās aizsardzības procesu, kas tika ierosināts šā gada jūnija sākumā, vēsta Lursoft.

Rīgas rajona tiesa lēmusi izbeigt SIA Lango R & D tiesiskās aizsardzības procesu, kas tika ierosināts šā gada jūnija sākumā, vēsta Lursoft.

Septembra sākumā par tiesiskās aizsardzības procesa administratoru iecelts Edgars Karelis.

Stopiņu novadā esošā gatavo ēdienu ražotājs Lango R & D pērn spēja saglabāt apgrozījumu 2011. gada līmenī, tomēr uzņēmuma zaudējumi ir pieauguši. 2012. gadā SIA Lango R & D apgrozījums veidoja 2,8 milj. Ls, bet zaudējumi – 146,8 tūkst. Ls.

«Grupas uzņēmumi mērķtiecīgi nodrošina uzņēmuma pamatdarbību un ir izpildījuši visas saistības pret piegādātājiem un darbiniekiem,» Db.lv pauda Lango R&D pārstāve Jolanta Gaudieša.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lango saņēmis ES struktūrfondu finansējumu 86 tūkstošu latu apmērā

, 10.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā, 2007. gada 10. septembrī

Informāciju sagatavoja SIA Lango sabiedrisko attiecību speciāliste Jolanta Gaudieša.

SIA Lango 2006. gada 27. augustā saņēma Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansējumu LVL 86005.62 apmērā projekta "Ražošanas modernizācija atbilstoši darba drošības prasībām" ietvaros.

"Latvijas investīciju un attīstības aģentūra" šī projekta atbalsta programmas "Atbalsts komercdarbības infrastruktūras modernizācijai" apakšprogrammas "Komercdarbības pilnveidošana atbilstoši standartu prasībām" ietvaros ir apstiprinājusi atbalsta summu, kas sastāda 55% no atbalstāmajām izmaksām, no kuras LVL 54730.85 ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums un LVL 31274.78 ir Latvijas Republikas finansējums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nominācija Gada prece 2006 piešķirta Lango diviem produktiem

, 09.05.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Lango ražotie produkti - klasiskās pankūkas ar gaļu un klasiskā sviestmaize ar vistu - saņem Latvijas Tirgotāju asociācijas iedibināto apbalvojumu Gada prece 2006, kas svinīgā pasākumā tiek pasniegta šī gada 9. maijā Latviešu biedrības namā.

SIA Lango valdes priekšsēdētājs Andrejs Fraimanis apgalvo: "Šī balva ir apliecinājums mūsu produktu kvalitātei un pierāda, ka to novērtē arī mūsu patērētājs. Šī atzinība ir novērtējums arī veiksmīgajai sadarbībai ar mūsu partneriem - tirgotājiem, kuru plauktos mūsu produktus atrod pircējs. Pastāvīgi domājam par produktu piedāvājuma pilnveidošanu, sekojot līdzi patērētāju interesēm un vēlmēm."

Patreiz Lango ražo trīs produktu grupas: salātus, pankūkas, un kārtainās sviestmaizes. Klasiskās pankūkas ar gaļu, kas jau otro gadu pēc kārtas ir iekļuvušas Latvijas atzītāko produktu sarakstā, uzņēmums ražo no saviem pastāvēšanas pirmsākumiem un šogad aprit 10 gadi kopš šis produkts ir pieejams tirgū. Šo pankūku ieviešanu sortimentā noteica patērētāju pieprasījums un jau tirgū esošas tradīcijas. Klasiskā sviestmaize ar vistu ir salīdzinoši jauns produkts, ko ražo no 2005. gada un ir iekarojis mūsu patērētāju uzticību. Svarīgi, ka Lango produktu ražošanā netiek pievienoti papildus konservanti un lai pagarinātu produktu realizācijas laiku, uzņēmums izmanto īpašu iepakojuma tehnoloģiju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maksātnespējas procesa lieta ierosināta pret SIA Nigga, kuras iepriekšējais nosaukums ir Lango, vēsta laikraksts Dienas bizness.

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā ar maksātnespējas pieteikumu pret gatavo un ātri pagatavojamo pārtikas produktu ražotāju vērsies olu ražotājs Balticovo. Lango 6.oktobrī mainījis nosaukumu uz SIA Nigga, liecina Komercreģistra informācija.

Saskaņā ar firmas.lv datiem SIA Nigga juridiskā adrese ir Duntes ielā 6, bet faktiskā adrese ir Stopiņu novada Stūraiņu ielā, kur atrodas Lango ražotne. Uzņēmuma Komunikācijas nodaļas vadītāja un valdes locekle Jolanta Gaudieša skaidro, ka, lai nodrošinātu Lango produkcijas ražošanas un izplatīšanas nepārtrauktību, tika nodibināts SIA Lango R&D, bet, nodalot uzņēmuma pamatdarbību no nekustamā īpašuma, SIA Lango nosaukums pārsaukts par SIA Nigga.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Lango audzē apjomus par 23 %

, 17.02.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vadošais gatavo un ātri pagatavojamo pārtikas produktu ražotājs SIA Lango noslēdzot 2008. gadu sasniedzis 3.75 milj. Ls lielu apgrozījumu, kas ir par 23% lielāks nekā pagājušā gada attiecīgajā laika periodā.

2008. gada rezultāti tika sasniegti, uzņēmuma ilgtermiņa stratēģijas ietvaros izveidoto konkurētspējīgo priekšrocību dēļ – Eiropas Savienības standartiem atbilstoša, moderna ražotne un tehnoloģiskās līnijas. Iespēja ievērojami palielināt ražošanas jaudas, nepalielinot darbinieku skaitu, bet tajā pašā laikā palielinot ražošanas rentabilitāti.

Pagājušajā gadā ir sakārtots produktu sortimenta portfelis, papildināts ar jauniem produktiem un iepakojumu veidiem. Labus attīstības rezultātus arī nākotnē nodrošinās uzņēmuma darba efektivitātes celšana. SIA Lango valdes priekšsēdētājs Andrejs Fraimanis: „2009. gadā tik strauju gatavo un ātri pagatavojamo pārtikas produktu nozares attīstību kā iepriekšējos gados vairs nevarēs sasniegt valstī esošās ekonomiskās situācijas dēļ. Uzņēmuma plānotais apgrozījuma palielinājums 2009. gadā ir saistīts tikai ar eksporta tirgu mērķtiecīgu apgūšanu un attīstīšanu, tādēļ 2008. gada decembrī ir nodibināta padome ar mērķi attīstīt darbību visos Baltijas valstu tirgos, papildus piesaistot investīcijas komercdarbības paplašināšanai.”

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Ieceļ Lango R & D tiesiskās aizsardzības procesa administratoru

Sandra Dieziņa, 10.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas rajona tiesa ierosinājusi SIA Lango R & D tiesiskās aizsardzības procesu. Par procesa administratoru iecelts Edgars Karelis, vēsta Lursoft.

SIA Lango R & D reģistrēts 2010. gadā, uzņēmuma pamatkapitālu veido 27 tūkst.Ls. Pēc Lursoft sniegtās informācijas, Stopiņu novadā esošais gatavo ēdienu ražotājs pagājušajā gadā piedzīvojis gan apgrozījuma, gan peļņas kritumu.

2012. gadā SIA Lango R & D apgrozījis 2,865 milj.Ls, savukārt zaudējumi pēc nodokļu nomaksas pieauguši līdz 146,897 tūkst.Ls.

Komercķīlu reģistrā reģistrēta 6 ķīlas, kurās kā devējs vai arī parādnieks norādīts SIA Lango R & D. Viena no ķīlām, 2011.gada nogalē dotā, pērn pārjaunota. SIA Lango R & D īpašnieks ir SIA FF Foods, kura kapitāldaļu turētājas ir Ilze Freimane un Lūcija Meijere. FF Foods pāgājušo gadu pabeidza ar 4,1 miljonu Ls apgrozījumu, kas ir par 2,4 % vairāk nekā gadu iepriekš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Veiktas izmaiņas Lango valdē un padomē

Sandra Dieziņa, Db, 09.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veiktas izmaiņas ātri pagatavojamo produktu ražotāja SIA Lango valdē un padomē, liecina Lursoft informācija. No valdes atbrīvots valdes loceklis Normunds Meijers, bet valdē iecelta valdes locekle Lūcija Meijere.

Savukārt padomē iecelti padomes loceklis Mārtiņš Bluķis, padomes locekle Anitra Meijere, Padomes priekšsēdētājs Normunds Meijers un padomes loceklis Sandris Rūgums. Notikušās izmaiņas SIA Lango sabiedrisko attiecību speciāliste Jolanta Gaudieša skaidroja ar pērn decembrī izveidoto padomi. Jau ziņots, ka padomes sastāvā darbosies korporatīvo finanšu uzņēmuma Eventus Partners partneri, kas piedalīsies uzņēmuma ilgtermiņa stratēģijas izstrādē, lai sasniegtu izvirzīto mērķi kļūt par Baltijas valstu tirgus līderi, papildus piesaistot investīcijas komercdarbības paplašināšanai.

SIA Lango padomes loceklis Sandris Rūgums iepriekš skaidroja: "Lango ir inovatīvs uzņēmums un tirgus līderis gatavo un ātri pagatavojamo pārtikas produktu sektorā Latvijā. Uzņēmuma līdzšinējā straujā attīstība ļauj pamatoti uzskatīt uzņēmumu par industrijas celmlauzi. Šobrīd ir nepieciešams turpināt iesākto attīstoties citos tirgos, it īpaši pārējās Baltijas valstīs, tādējādi kļūstot par patiesi Pan-Baltic uzņēmumu. Šī stratēģija tiks realizēta vairākos posmos. Pašlaik tiek investēts Lietuvas tirgus apguvē un kā nākošais stratēģiskais solis tiks veikta Igaunijas tirgus apguve, kura realizācijai tiks papildus piesaistītas investīcijas."

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lango pirmajā pusgadā palielina apgrozījumu par 35%

, 25.08.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gatavo un ātri pagatavojamo pārtikas produktu ražotāja SIA Lango ražošanas apjomu un apgrozījuma rādītāji turpina augt arī šajā gadā. Apgrozījums pirmajā pusgadā Latvijā ir pieaudzis par 35%, salīdzinot ar attiecīgo periodu 2007.gadā, sasniedzot 1.8 miljonus latu, Db.lv informēja SIA Lango sabiedrisko attiecību speciāliste Jolanta Gaudieša.

SIA Lango valdes priekšsēdētājs Andrejs Fraimanis apliecina: "Šo rezultātu pamatā ir mērķtiecīgs un aktīvs visas Lango komandas darbs, īstenojot izvēlēto stratēģiju un izmantojot uzņēmuma konkurētspējīgās priekšrocības – augstas, nemainīgas kvalitātes, garšīgs, drošs, ērti lietojams, vizuāli pievilcīgi iepakots produkts un inovatīvas ražošanas tehnoloģijas. Sekojot pasaules un īpaši Baltijas valstu ekonomikas attīstības tendencēm, analizējot gatavo un ātri pagatavojamo pārtikas produktu tirgus pētījumus, mēs esam definējuši un uzsākuši īstenot mērķus un uzdevumus, kas ļauj ne tikai veiksmīgi izdzīvot šajā sarežģītajā periodā, bet arī mērķtiecīgi attīstīties un pilnveidoties, iekarojot jaunus tirgus un nodibinot meitas uzņēmumu UAB Lango LT Lietuvā."

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grupas uzņēmums SIA FF Foods, kas kopš 2012.gada jūnija pārstāv zīmolus Lango un Iļģuciema maiznīca konditoreja, šodien pieņēmis lēmumu apturēt ražotņu darbību, līdz ar to ar 1.februāri FF Foods pārtrauc visas uzņēmumu grupā ražotās produkcijas piegādi visiem klientiem, aģentūru LETA informēja uzņēmuma vadītājs Andrejs Fraimanis.

«Ekonomiskās situācijas ietekmē sadarbības partneri Krievijā nav norēķinājušies par produkcijas piegādēm. Otrkārt, situāciju pasliktināja bankas pieņemtais lēmums pārdot uzņēmumu aktīvus citai personai, par to pat neinformējot uzņēmumu, kā rezultātā nodarīti būtiski zaudējumi. Un, treškārt, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pieņemtais lēmums veikt laikā nenomaksāto nodokļu piespiedu piedziņu no uzņēmumu bankas kontiem, atsakoties piekrist risinājumu piedāvājumiem, kas tika izteikti no uzņēmuma puses,» sacīja Fraimanis.

Viņš arī norādīja, ka, neraugoties uz 15.janvārī pieņemto tiesas lēmumu par tiesiskā aizsardzības procesa (TAP) sākšanu, VID turpinājis uzņēmuma naudas līdzekļu ieturēšanu no uzņēmuma kontiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Trīs Lango produkti ieguvuši Gada preces 2007 apbalvojumu

, 28.04.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Lango ražotie produkti – klasiskie salāti – pikantie siera, klasiskā sviestmaize ar vistu un klasiskās pankūkas ar žāvētas gaļas un siera pildījumu - atzīti par 2007. gada iecienītākajiem produktiem Latvijā, Db.lv informēja SIA Lango sabiedrisko attiecību speciāliste Jolanta Gaudieša.

Latvijas Tirgotāju asociācijas iedibināto apbalvojumu Gada prece 2007 šodien svinīgā pasākumā pasniedz LR Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze.

SIA Lango valdes priekšsēdētājs Andrejs Fraimanis: "Šis apbalvojums liecina, ka patērētāji novērtē mūsu produktu lieliskās garšas īpašības, kvalitāti, drošību un lietošanas ērtības. Atkārtota šīs balvas saņemšana pierāda, ka mūsu izvēlētā darbības stratēģija ir pareiza. Šī nominācija ir atzinība arī mūsu sadarbības partneriem – tirgotājiem, kuru plauktos mūsu produktus atrod pircējs. Pastāvīgi domājam par produkta piedāvājuma pilnveidošanu, sekojot līdzi patērētāju interesēm un vēlmēm."

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lango atbalsta dejotājus Dziesmu un deju svētkos

, 02.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Lango 2008. gada XXIV Vispārējo Latviešu Dziesmu un XIV Deju Svētkos iesaistās kā deju svētku finansiālais atbalstītājs, Db.lv informēja SIA LANGO sabiedrisko attiecību speciāliste Jolanta Gaudieša.

SIA Lango valdes priekšsēdētājs Andrejs Fraimanis: ''Latvieši vienmēr ir bijuši dziedātāju un dejotāju tauta, savukārt Lango – aktīva dzīvesveida piekritējs, līdz ar to priecājamies atbalstīt dejotājus Latviešiem tik nozīmīgajā kultūras notikumā - Dziesmu un deju svētkos 2008. Man prieks, ka Lango gardās sviestmaizītes un salātiņi dos spēku dejotājiem lustīgākam deju solim un dziedātājiem skanīgākam dziedājumam, savukārt organizatoriem un brīvprātīgajiem izturību svētku radīšanā.''

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gatavo un ātri pagatavojamo pārtikas produktu ražotāja SIA Nigga jeb bijušā Lango kreditori sapulcē vienojušies par bankrota procedūras uzsākšanu, liecina ieraksts Maksātnespējas reģistrā.

Reģistrā arī norādīts, ka uzņēmuma pieteikto un atzīto kreditoru prasījumu summa uz šā gada februāri veidoja 3,57 milj. Ls.

DB jau rakstīja, ka pagājušā gada decembrī Vidzemes priekšpilsētas tiesa SIA Nigga atzina par maksātnespējīgu. Pieteikumu pret gatavo un ātri pagatavojamo pārtikas produktu ražotāju iesniedza olu ražotājs Balticovo. Pagājušā gada 6.oktobrī Lango mainījis nosaukumu uz SIA Nigga.

SIA Lango 2009. gadu noslēdza ar 3,2 milj. Ls lielu apgrozījumu, kas ir par 27% mazāk nekā attiecīgajā periodā 2008.gadā. Jāpiebilst, ka SIA Lango 2009.gadu noslēdza ar 170 tūkst. Ls lieliem zaudējumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Lango sāk ekspansiju Lietuvā

Sandra Dieziņa, 11.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gatavo un ātri pagatavojamo pārtikas produktu līderis Latvijā SIA Lango izveidojis meitasuzņēmumu Lietuvā UAB Lango LT un gatavojas ekspansijai kaimiņvalsts tirgū.

UAB Lango LT vadītājs Reinis Bērzkalns informē, ka kompānijas mērķis ir ieiet Lietuvas tirgū, piedāvājot patērētājam garšīgu, kvalitatīvu, drošu un konkurētspējīgu produktu. Kompānija neslēpj ambiciozos mērķus triju gadu laikā apgūt visu Lietuvas tirgu un piecu gadu laikā kļūt par vienu no vadošajiem spēlētājiem gatavās un ātri pagatavojamās pārtikas produktu nozarē. Pirmajā darbības gadā iecerēts sasniegt 2.5 miljonu LTL (0.5 milj. Ls) lielu apgrozījumu.

Patlaban uzsākta biroja izveide Viļņā, kā arī notiek distribūcijas izveide piegādēm visā Lietuvā. Kopējās investīcijas šajā projektā ir 250 tūkstoši eiro. Lango valdes priekšsēdētājs Andrejs Fraimanis uzsver, ka Baltijas tirgus ir vienots, tāpēc netiek izslēgti nākamie soļi paplašināšanās virzienā arī Igaunijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Lango strauji audzē apgrozījumu

, 18.04.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gatavo un ātri pagatavojamo pārtikas produktu ražotājs SIA Lango šā gada pirmajā ceturksnī sasniedzis 573 966 tūkstošus latu lielu apgrozījumu, kas ir par 46% lielāks nekā pagājušā gada attiecīgajā laika periodā, Db.lv informēja SIA Lango sabiedrisko attiecību speciāliste Jolanta Gaudieša.

Šie rezultāti sasniegti, izstrādājot karstmaižu produktu grupu sadarbībā ar klientiem un ieviešot jauno Ikdienas produktu grupu.

2007. gadā uzņēmums pilnveido kartsmaižu produktu grupu sadarbībā ar degvielas uzpildes stacijām un preses un sīkpreču mazumtirdzniecības tīkliem, kā arī ir izveidojis Ikdienas produktu grupu, kas ir pieejamāka un cenā pievilcīgāka.

Lango valdes priekšsēdētājs Andrejs Fraimanis norāda, ka šie rezultāti ir apliecinājums uzņēmuma mērķtiecīgi īstenotajai darbībai un patērētāju vēlmei saņemt arvien kvalitatīvu un garšīgu produktu no pazīstama un atzīta Latvijas ražotāja. 2007. gadā Lango plāno sasniegt 3 milj. latu lielu apgrozījumu Latvijas tirgū, tādejādi to kāpinot par 55%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Lango startē ar picām

Sandra Dieziņa, 17.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gatavo un ātri pagatavojamo pārtikas produktu ražotājs SIA Lango R&D startē picu nišā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Lango sāk vasaru ar veselīgiem zaļumu salātiem

Sandra Dieziņa, 27.06.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Lango, vadošais gatavās un ātri pagatavojamās pārtikas ražotājs, sāk piedāvāt jaunu produktu grupu – svaigos salātus. Jau no šodienas trīs veidu jaunie salāti ir pieejami tirdzniecības vietās degvielas uzpildes stacijās un preses tirdzniecības punktos. Plānots, ka drīzumā jaunie produkti būs pieejami arī lielveikalos. “Sekojot tirgus tendencēm un ieklausoties patērētāju vēlmēs, esam radījuši jaunu produktu grupu „Svaigie salāti”. Arī šo Lango produktu receptes pamatā ir kvalitāte un nevainojamas garšas īpašības. Līdz ar jauno produktu grupu mēs plānojam palielināt apgrozījumu par 15%. Mūsu patērētāji arvien lielāku uzmanību pievērš veselīgam dzīves veidam, tādēļ paredzam, ka šis produkts tiks iekļauts pastāvīgajā sortimentā un tiks ražots cauru gadu,” komentē SIA Lango valdes priekšsēdētājs Andrejs Fraimanis. Zaļumu lietošanas nepieciešamību ikdienā komentē Latvijas Diētas ārstu asociācijas priekšsēdētājs Andis Brēmanis: “Dārzeņi un zaļumi ir jāēd visu gadu ne tikai vasarā. Zaļumos - dillēs, pētersīļos, lociņos, puravos un selerijās tikpat kā nav kaloriju – tie satur līdz 90% ūdens un tajos atrodas cilvēka veselībai svarīgi vitamīni un minerālvielas, kā piem., C vitamīns, E vitamīns, un beta karotīns. Svarīga dārzeņu un zaļumu sastāvdaļa ir kālijs, kas veicina liekā šķidruma izvadīšanu no organisma. Savukārt lapās, rutkos, puravos, lokos un tomātos ir daudz dzelzs. Zaļumiem ir īpaša garša, jo to sastāvā ir ēteriskās eļļas. Tās palīdz daudzveidot ēdiena garšas buķeti – tādēļ ir iespējams samazināt sāls vai citu neveselīgu piedevu lietošanu. Zaļumi ir teicams antioksidantu avots, kas palīdz cīnīties pret brīvajiem radikāļiem, kas izraisa piem., sirds asinsvadu slimības.” Jauno Lango “Svaigo salātu” grupā ir trīs veidu svaigie salāti: ar sieru, vistu, un tunci. Mērce ir iepakota atsevišķā trauciņā un patērētājs pats var pievienot sev nepieciešamo daudzumu. Trauciņā ir arī dakšiņa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Lango samazina cenas vairākiem produktiem

, 26.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gatavo un ātri pagatavojamo pārtikas produktu ražotājs SIA Lango vidēji par 15% samazina cenu vairākiem uzņēmumā ražotajiem produktiem.

Kā informē uzņēmuma sabiedrisko attiecību speciāliste Jolanta Gaudieša, šāds lēmums pieņemts, izvērtējot gan ekonomisko situāciju valstī, gan ņemot vērā patērētāja pirktspēju. Produktus ar jauno cenu patērētājs varēs atpazīt pēc īpašas uzlīmes uz produkta.

Šo cenu pazeminājumu bijis iespējams īstenot, pateicoties uzņēmuma investīcijām ilgtermiņā tehniskajā un tehnoloģiskajā bāzē, kas ļauj palielināt ražošanas apjomus papildus nepalielinot izmaksas, bet tādejādi veicinot ražošanas rentabilitāti. Tāpat uzņēmums pēdējā pusgadā aktīvi un mērķtiecīgi ir īstenojis virkni produktu ražošanas efektivitāti veicinošu pasākumu, sakārtojis un optimizējis produktu sortimentu, pilnveidojis izejvielu un materiālu iepirkumu sistēmu, kā arī uzsācis produkcijas eksportu uz Lietuvu, nodibinot meitas uzņēmumu UAB Lango LT.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

Akcīzes ieņēmumi pārsniedz plānoto, PVN ieņēmumi nedaudz atpaliek

Zane Atlāce-Bistere, 31.07.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan konsolidētajā kopbudžetā šā gada jūnija mēnesī bija 19,3 milj. eiro deficīts, šā gada pirmais pusgads kopbudžetā kopumā noslēgts ar 230,7 milj. eiro pārpalikumu, informē Finanšu ministrijā (FM).

Šā gada pirmajā pusgadā, salīdzinot ar 2016.gada attiecīgo periodu, pārpalikums konsolidētajā kopbudžetā palielinājās par 44,6 milj. eiro, ko sekmēja straujāks nodokļu ieņēmumu pieaugums. Nodokļu ieņēmumu plāns kopbudžetā pirmajā pusgadā izpildīts 101,5% apmērā un virsplāna ieņēmumi veidoja 55,0 milj. eiro. Vienlaikus FM uzsver, ka ik gadu vēsturiski gada sākumā kopbudžetā veidojas pārpalikums, kas gada nogalē, izdevumiem pieaugot straujāk gan valsts budžetā, gan pašvaldību budžetos, veido finansiālo deficītu. Vispārējās valdības budžeta deficīts 2017.gadam, kas iekļauts Stabilitātes programmā 2017.-2020.gadam, tiek prognozēts 0,8% no IKP apmērā jeb 209,6 milj. eiro (pēc EKS 2010 metodoloģijas).

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Jūlijā notiks SIA Nigga jeb Lango kreditoru sapulce

Elīna Pankovska, 22.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gatavo un ātri pagatavojamo pārtikas produktu ražotāja SIA Nigga jeb Lango kreditori uz kārtējo sapulci Liepājā sanāks 8.jūlijā, liecina ieraksts Maksātnespējas reģistrā. Pagaidām ir notikušas divas kreditoru sapulces.

Tur arī norādīts, ka uzņēmuma pieteikto un atzīto kreditoru prasījumu summa uz šā gada februāri veidoja 3,57 milj. Ls.

DB jau rakstīja, ka šā gada decembrī Vidzemes priekšpilsētas tiesa SIA Nigga atzina par maksātnespējīgu. Pieteikumu pret gatavo un ātri pagatavojamo pārtikas produktu ražotāju iesniedza olu ražotājs Balticovo. Pagājušā gada 6.oktobrī Lango mainījis nosaukumu uz SIA Nigga.

SIA Lango 2009. gadu noslēdza ar 3,2 milj. Ls lielu apgrozījumu, kas ir par 27% mazāk nekā attiecīgajā periodā 2008. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Lango apgrozījumam +67%

, 24.01.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gatavo un ātri pagatavojamo pārtikas produktu ražotājs SIA Lango, noslēdzot 2007.gadu, sasniedzis 3 123 286 milj. latu lielu apgrozījumu, kas ir par 67% lielāks nekā pagājušā gada attiecīgajā laika periodā, liecina uzņēmuma sniegtā informācija medijiem.

SIA Lango valdes priekšsēdētājs Andrejs Fraimanis: "Šis Lango attīstībā ir bijis veiksmīgs gads un reālie darbības rezultāti ir par 10% pārsnieguši prognozēto. Šādus rezultātus sasniedzām pateicoties mērķtiecīgajām investīcijām ražotnes izveidē un inovatīvajās ražošanas tehnoloģijās."

2007.gada laikā uzņēmums ir investējis 290 000 latu, tajā skaitā Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansējumu LVL 86005.62 apmērā projekta Ražošanas modernizācija atbilstoši darba drošības prasībām ietvaros, iekārtās un progresīvās ražošanas tehnoloģijās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Lango saņēmis ES struktūrfondu finansējumu

, 10.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Lango 2006. gada 27. augustā saņēmusi Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansējumu LVL 86005,62 apmērā projekta Ražošanas modernizācija atbilstoši darba drošības prasībām ietvaros, liecina uzņēmuma sniegtā informācija medijiem.

Latvijas investīciju un attīstības aģentūra šī projekta atbalsta programmas Atbalsts komercdarbības infrastruktūras modernizācijai apakšprogrammas Komercdarbības pilnveidošana atbilstoši standartu prasībām ietvaros ir apstiprinājusi atbalsta summu, kas veido 55% no atbalstāmajām izmaksām, no kuras LVL 54730,85 ir Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansējums un LVL 31274,78 ir Latvijas Republikas finansējums.

"Uzskatu, ka uzņēmumam ir jāattīstās investējot modernās tehnoloģijās un jaunās ražošanas iekārtās. Šis līdzfinansējums ļāva iegādāties papildus esošajām jaunas, modernas, visām darba drošības prasībām atbilstošas ražošanas līnijas, kas cels uzņēmuma ražošanas produktivitāti un veicinās kopējās nozares attīstību," skaidroja SIA Lango valdes priekšsēdētājs Andrejs Fraimanis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

SIA Lango apgrozījums samazinājies par 27%

, 09.02.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gatavo un ātri pagatavojamo pārtikas produktu ražotājs SIA Lango noslēdzis 2009. gadu ar 3,2 miljonu latu lielu apgrozījumu, kas ir par 27% mazāk nekā attiecīgajā periodā 2008. gadā.

SIA Lango valdes priekšsēdētājs Andrejs Fraimanis atzīst, ka 2009. gads gatavo un ātri pagatavojamo pārtikas produktu nozarē ir bijis grūts. Viņš skaidro, ka pērn pirmajā pusgadā uzņēmums ir pārskatījis un optimizējis ražošanas procesus, kā arī optimizējis loģistiku, tādējādi samazinot izmaksas.

A. Fraimanis cer, ka Lango šo gadu pabeigs ar peļņu.

Komentāri

Pievienot komentāru