Jaunākais izdevums

Lasvegasā darbu sākusi viena no pasaules ievērojamākajām tehnoloģiju izstādēm Patērētāju elektronikas preču šovs (Consumer Electronics Show). Piecas dienas ilgajā pasākumā savus jaunākos sasniegumus demonstrēs pasaules nozīmīgākās tehnoloģiju kompānijas.

Sagaidāms, ka izstādi apmeklēs apmēram 150 tūkstoši kompāniju un nozares pārstāvju, tirdzniecības nozares pārstāvju, tehnoloģiju ekspertu, žurnālistu, publicistu un slavenību.

Izstādes pirmā diena aizvadīta TV iekārtu, automašīnu un datorspēļu noskaņās. Kompānija Panasonic nāca klajā ar jaunāko OLED displeju un planšetdatoru, kas spēj attēlot augstas izšķirtspējas saturu. Ar šā gada Bravia modeļiem iepazīstināja kompānija Sony. Jaunie Bravia aprīkoti ar jaunu dizainu un pārspēj HD izšķirtspēju. Tāpat Sony izrādīja Xperia Z viedtālruni, kurš ir ūdens necaurlaidīgs.

Autoražotājs Audi izstādē demonstrējis automašīnu, kura spēj pārvietoties bez vadītāja. Līdzīgas automašīnas izstrādā arī kompānijas Google un Toyota.

Izstādes pirmajā dienā arī vairākas datorspēļu ierīču ražotājas iepazīstināja ar saviem produktiem. Tā, piemēram, kompānija Razer demonstrēja savu jauno planšetdatoru, kas īpaši piemērots spēļu spēlēšanai.

CES vēsturiski tiek prezentētas ierīces, kas turpmākajos gados kļuvušas populāras un radušas plašu pielietojumu. Tā, piemēram, 1970. gadā izstādē tika prezentēts videokasešu ierakstītājs, 1981. gadā CD atskaņotājs, 1996. gadā DVD diski, 2001. gadā Microsoft Xbox spēļu konsole, 2012. gadā Intel Ultrabook u. c.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas uzņēmums SIA Helico Aerospace Industries, kas no 6.-9. janvārim piedalās pasaules lielākajā tehnoloģiju un inovāciju izstādē CES 2015 (Consumer Electronics Show) ASV, ar savu bezpilota lidaparātu AirDog, kas autonomi seko sportistam un filmē ar GoPro sporta kameru, atzīts par labāko CES 2015 robotu un ieguvis otro vietu Best of CES Awards 2015 balsojumā.

«Tagad AirDog oficiāli ir labākais drons un tas ir liels sasniegums mums visiem,» saka AirDog idejas autors Edgars Rozentāls.

AirDog ir vienīgais uzņēmums no Latvijas, kas šogad piedalās CES 2015 izstādē ASV. Visa Airdog komanda, kas piedalās izstādē, ir no Latvijas, kā arī izstādes stends ir izstrādāts Latvijā un to veica uzņēmums Mindworks Ramps.

CES 2015 (Consumer Electronics Show) ir pasaulē lielākā tehnoloģiju un inovāciju izstāde, kas norisinās Lasvegasā (ASV) un kurā šogad piedalās nepilni 4 tūkstoši dalībnieku.

SIA Helico Aerospace Industries apvieno inženieru, uzņēmēju, aviācijas un programmēšanas ekspertu komandu, kurus vieno un aizrauj aktīvs dzīvesveids un ekstrēmie sporta veidi. Uzņēmums atrodas Rīgā un nodarbina 20 darbiniekus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas uzņēmums SIA Helico Aerospace Industries, kas izstrādājis bezpilota lidaparātu AirDog, no 6.-9. janvārim piedalās pasaules lielākajā tehnoloģiju un inovāciju izstādē CES 2015 (Consumer Electronics Show), kas ikgadu norisinās Lasvegasā, ASV.

«Braucot uz šo izstādi, mūsu mērķis bija parādīt tehnoloģiju pasaulei, ka AirDog, ar kuru veiksmīgi startējām kolektīvās iepirkšanās vietnē Kickstarter, ir praktiski gatavs lietošanai un nodemonstrēt tā demo lidojuma prasmes plašākai publikai. Šim nolūkam mēs izvēlējāmies izstādes vietu ne tikai hallē, bet arī ārpus tās, pie kuras uzstādījām skeitborda rampu.

Turklāt, lai to visu parādītu atraktīvāk, mēs piesaistījām Red Bull komandas pārstāvi un Latvijā pirmo profesionālo skeitbordistu Madaru Apsi, kurš uz izveidotās rampas rādīja dažādus iespaidīgus trikus, bet Airdog tam sekoja pa gaisu un filmēja,» stāsta AirDog idejas autors Edgars Rozentāls.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā izveidotais informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmums SIA "TestDevLab" šonedēļ piedalīsies tehnoloģiju izstādē "CES 2023", kas notiks Lasvegasā, informē uzņēmuma sabiedrisko attiecību vadītājs Kristaps Skutelis.

"TestDevLab" šajā pasākumā piedalīsies ar stendu, kas atradīsies Lasvegasas konferenču un Pasaules tirdzniecības centra Ziemeļu hallē. Tajā ikviens izstādes apmeklētājs varēs aprunāties ar uzņēmuma pārstāvjiem un uzzināt par tā piedāvātajiem programmatūras testēšanas pakalpojumiem un produktiem. Īpašs uzsvars tiks veltīts uzņēmuma izstrādātajām testēšanas jomā unikālajām audio un video kvalitātes nodrošināšanas tehnoloģijām.

Skutelis norāda, ka dalība šajā izstādē ir lielisks veids, kā satikt lielu skaitu tehnoloģiju uzņēmumu un aizvadīt vērtīgas sarunas par potenciālu sadarbību.

"CES 2023" ir ikgadēja starptautiska tehnoloģiju izstāde, kas pirmoreiz organizēta pirms 55.gadiem. Tajā ik gadu piedalās aptuveni 174 valstu uzņēmumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

FlyCap fonds: AirDog komandai ir handikaps pār citiem dronu nozares spēlētājiem

LETA, 12.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bezpilota lidaparāta AirDog komandai ir handikaps pār citiem dronu nozares spēlētājiem, un viņi to izmantos, aģentūrai LETA sacīja viens no AirDog investoriem, fonda FlyCap valdes loceklis Jānis Liepiņš.

Kā stāstīja Liepiņš, FlyCap par AirDog zinājuši un interesējušies vēl pirms Kickstarter kampaņas, bet investēt nolemts vēlāk, kad kļuva skaidrs, ka produkts cilvēkiem patīk. «Zinājām un interesējāmies par AirDog vēl pirms Kickstarter, bet pēc Kickstarter par viņiem interesējās visi,» stāsta Liepiņš. «Līdz ar to arī mums likās interesanti «iestartēt» brīdī, kad ir jau kāds, kurš noticējis.»

Runājot par citām AirDog kvalitātēm, Liepiņš minēja uzņēmuma komandu. «Noteikti patika komanda, kas bija ļoti aktīva un godam pārstāvēja arī starptautiskajā arēnā. Viņi ir ļoti profesionāli,» turpina Liepiņš. «Un arī produkts, jo produkts izceļas uz vispārējā dronu piedāvājuma, un ir ļoti labi «nomārketēts».»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Divi kompānijas 3D Systems ēdiena 3D printeri pārdošanā nonāks vēlāk šogad, taču to prezentācija jau ir notikusi Patērētāju elektronikas šovā CES 2014.

Jaunie printeri rada interesantas formas krāsainus saldumus, kuriem par bāzi izmantots cukurs, tāpat tie arī printē šokolādi. Ierīce Chefjet printē vienkrāsainas formas ēdamlietas, bet Chefjet Pro – krāsainus cukura izstrādājumus.

Saldumu un šokolādes printēšanas tehnoloģija ir līdzīga kā, piemēram, plastmasas objektu printēšana – ēdiena kārtas tiek klātas kārtu pa kārtai.

Vienkāršākā versija maksās aptuveni piecus tūkstošus ASV dolāru, bet krāsainā 3D printera versija būs aptuveni divas reizes dārgāka. Eksperti pauž, ka printera cena pamatīgi ierobežos tā pārdošanas nākotnes izredzes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Pilnā sparā rit CES 2014; šeit apskati līdz šim interesantāko

Gunta Kursiša, 09.01.2014

Kanādiešu WowWee MiP miniatūrie roboti. Tos kontrolē programmatūra viedtālruņos. Roboti nonāks veikalu plauktos līdz šā gada maijam, un to cena būs 99 ASV dolāri.

Foto: APSCANPIX

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lasvegasā pilnā sparā rit Patērētāju elektronikas šovs (Consumer Electronics Show, CES), un šonedēļ tas ir pasaulē galvenais notikums tehnoloģiju pasaulē, kas piesaistījis gan lielāko kompāniju uzmanību, gan industrijas profesionāļus no dažādām pasaules valstīm.

CES nereti ir pasākums, kurā daudzas kompānijas savus inovatīvākos produktus prezentē pirmo reizi. Piedāvājam aplūkot interesantākās tehnoloģijas, kas prezentētas šogad. CES 2014 norisinās no 7. līdz 10. janvārim.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Biznesa cerība lidos zemāk

Didzis Meļķis, 17.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sevišķi augsto lidojumu bezpilotu lidaparātu lietošanai biznesā ASV regulators neparedz, otrdien raksta laikraksts Dienas Bizness (7. lpp.)!

Tā var spriest pēc ASV Federālās Aviācijas administrācijas (FAA) publiskotā «ieteikuma par jauniem noteikumiem mazām bezpilotu lidaparātu (BPL) sistēmām», kas lasāms tiešsaistē. Ņemot vērā ASV tirgus nozīmību jaunāko tehnoloģiju izrāvieniem, kuros savu līdzdalību piesaka arī aizvien vairāk Latvijas sākumuzņēmumu, sekot ASV regulējumu tendencēm ir svarīgi arī mūsu platuma grādos. Tā nesenajā globāla mēroga gada notikumā inovāciju un elektronikas jomā – Losandželosas patērētāju elektronikas šovā (CES) janvāra sākumā ‒ Latvijas Helico Aerospace Industries prezentēja savu AirDog jaunāko prototipu, kas ieguva labākā robota/BPL titulu un otro labāko vērtējumu visu iegūto CES balvu starpā. Šīs publikācijas tapšanas laikā DB ar kompānijas pārstāvi sazināties gan neizdevās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pūļa finansējuma vietnē Kickstarter savākti nepieciešamie 250 000 ASV dolāru (213 000 eiro) jauna bezpilota vadāmā lidaparāta AirDog modeļa ADII attīstīšanai, liecina informācija Kickstarter mājaslapā.

Ceturtdienas rītā bija savākti 258 994 dolāri (220 000 eiro). Plānots, ka kampaņa ilgs līdz rītdienai, 11.augustam.

Kampaņas laikā jau pilnībā izmantots izdevīgākais piedāvājums par 999 ASV dolāriem (875 eiro) iegūt savā rīcībā vienu jaunā modeļa bezpilota lidaparātu, kura piegāde saskaņā ar plānu sāksies uzreiz pēc kampaņas beigām.

TEV VARĒTU INTERESĒT ARĪ:

Sākta pūļa finansējuma piesaiste jauna Airdog modeļa attīstīšanai

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas tehnoloģiju kompānija Samsung Lasvegasā notiekošajā tehnoloģiju izstādē CES demonstrējusi sava darba rezultātus lokāmo displeju jomā – viedtālruņu prototipus un TV ar izliektu ekrānu.

Samsung lokāmus displejus cenšas izstrādāt jau vairākus gadus, taču patlaban, kā izskatās, beidzot nonākusi pie ierīču, kas aprīkotas ar šādiem ekrāniem, laišanas masu produkcijā. Samsung lokanie displeji paver jaunas mobilo ierīču izmantošanas iespējas – tiem ir mazāks svars, bet salocīti tie aizņem mazāk vietas.

CES izstādē Samsung demonstrēja arī viedtālruņa prototipu, kura ekrāna malas bija izliektas, lai varētu izmantot, piemēram, saņemto īsziņu attēlošanai. Tehnoloģiju eksperti norāda, ka ierīce izskatās un strādā kā pilnvērtīgs viedtālrunis, lai gan darāmā joprojām esot daudz.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Papildināta - AirDog piesaista divu miljonu ASV dolāru investīcijas

LETA, 19.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas uzņēmums SIA Helico Aerospace Industries, kas izstrādājis bezpilota lidaparātu AirDog, piesaistījis divu miljonu ASV dolāru (1,88 miljonu eiro) lielas papildu investīcijas, raksta portāls labsoflatvia.com.

Investīcijas paredzētas produkta mārketingam un virzīšanai tirgū, lai tas kļūtu par populārāko un veiksmīgāko aktīvo sporta veidu filmētājlidaparātu.

Kopumā AirDog ir saņēmis investīcijas jau 3,3 miljonu ASV dolāru (3,09 miljonu eiro) apmērā no veiksmīgās KickStarter kampaņas un tagad investīciju piesaistes kampaņā, ko vadīja Seraph Group, arī no tādiem uzņēmumiem kā IT-Farm Corporation, Base Ventures, FlyCap, Imprimatur Capital, kā arī no vairākām privātpersonām.

Šī gada sākumā AirDog,, kas autonomi seko sportistam un filmē to ar GoPro sporta kameru, pasaules lielākajā tehnoloģiju un inovāciju izstādē CES 2015 atzīts par labāko robotu un ieguvis otro vietu Best of CES Awards 2015 balsojumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Withings izstrādājusi un prezentējusi tehnoloģiju komplektu, kas paredzēts miega kvalitātes uzlabošanai, pamodinot gulošos piemērotākajā brīdī, vēsta BBC.

Withings tehnoloģija Aura tiek pozicionēta kā «gudrā miega» sistēma, un to veido trīs daļas. Pirmā ir sensors, kas atrodas zem gulētāja matrača un, saskaņā ar Withings pausto, monitorē ķermeņa kustības, elpošanu un sirds ritmu. Otra ierīce, kas atrodas blakus gultai, paredzēta skaņas, temperatūras un gaismas mērījumiem. Tāpat šī ierīce darbojas kā pulkstenis un modinātājs, kā arī LED apgaismojums, kas maina krāsu. Trešā «gudrā miega» tehnoloģijas sastāvdaļa ir viedtelefonā lejuplādējama lietotne, kas sistēmu kontrolē un sniedz datus par miegu. Kompānija skaidro, ka, mainot apgaismojumu no zila uz dzeltenu, un tad sarkanu, iespējams cilvēkus padarīt miegainākus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmie bezpilota lidaparāti AirDog patlaban ir ceļā pie beta testētājiem, kas atrodas ārpus ASV, ziņo kompānija.

Eksemplāri izsūtīti uz kompānijas loģistikas partneru izplatīšanas centru.

«Šis process ir aizņēmis vairāk laika nekā mēs vēlējāmies, un arī mūsu klienti gaida, līdz ar to mēs ar nepacietību gaidām, kādus piedzīvojumus mūsu klienti iemūžinās ar AirDog,» paziņojumā uzsver ražotāji.

Lai sāktu piegādes uz ASV nepieciešams sagaidīt FCC sertifikāciju.

Kā ziņots, šī gada sākumā AirDog, kas autonomi seko sportistam un filmē to ar GoPro sporta kameru, pasaules lielākajā tehnoloģiju un inovāciju izstādē CES 2015 tika atzīts par labāko robotu un ieguva otro vietu Best of CES Awards 2015balsojumā.

Tas ļāva projektam gūt lielu atpazīstamību un investīciju piesaistes kampaņā, ko vadīja Seraph Group, piesaistīt investīcijas divu miljonu ASV dolāru (1,80 miljonu eiro) apmērā arī no tādiem uzņēmumiem kā IT-Farm Corporation, Base Ventures, FlyCap, Imprimatur Capital, kā arī no vairākām privātpersonām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Sonarworks piesaista 6 miljonus dolāru investīcijas

Db.lv, 14.07.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas audio tehnoloģiju inovators, profesionālas skaņas digitālās kalibrēšanas uzņēmums Sonarworks noslēdzis papildus finansējuma raundu, investīciju fonda Almaz Capital (ASV) vadībā piesaistot 6 miljonus dolāru.

Raunda noslēgšanā piedalījās arī līdzšinējie investori Karma Ventures un Proks Capital, kā arī jaunie investori Trind Ventures, Smart Growth VC, LLC., Wiser Financial Advisors OÜ, un biznesa eņģeļi Cesar Lamschtein un Victor Yun. Papildus finansējums ļaus Sonarworks paplašināt SoundID mašīnmācīšanās tehnoloģiju integrāciju patērētāju elektroierīcēs visā pasaulē.

2020. gada sākumā Sonarworks prezentēja savu jaunāko tehnoloģijas sasniegumu - SoundID - tā tika izziņota lielākajā tehnoloģiju izstādē pasaulē CES 2020, kas katru gadu norisinās Lasvegasā, ASV.

SoundID ļauj izveidot katram lietotājam personalizētu skaņas profilu, balstoties uz klausītāja dzirdi un individuālajām skaņas vēlmēm. Šī tehnoloģija strauji guva starptautisku industrijas interesi un atzinību. Nepilna gada laikā tirgū jau parādījās pirmie produkti ar SoundID integrāciju. Sonarworks uzsāka sadarbību ar ikonisko amerikāņu zīmolu Gateway, integrējot skaņas tehnoloģiju jaunākajos uzņēmuma planšetdatoros. Tāpat SoundID tehnoloģija jau atrodama austiņu ražotāja Monoprice premium zīmola Monolith bezvadu austiņās, kā arī pirmajās bluetooth bezvadu Drop Panda audiofīlu kategorijas austiņās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informācijas tehnoloģiju milžu pretenzijas uz nākotnes automašīnu tirgu sastop tradicionālās industrijas pretspiedienu, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Šonedēļ Lasvegasā notiekošais Patērētāju elektronikas šovs (CES) cita starpā ir arī futūristiska cīņas arēna par patērētāju maciņiem nākotnes pelnošākajās industrijās. Viedtālruņu u.c. viedo komunikācijas ierīču plaša patēriņa tirgus strauji piesātinās, un tādiem tirgus līderiem kā Apple un Google ir vērā ņemamas iestrādes nākamajam tehnoloģiju progresa lēcienam ar visplašāko ietekmi uz sabiedrību, kas acīmredzami sāk materializēties tieši bezvadītāju auto būvē.

Tradicionālie autoražotāji Eiropā, ASV un Japānā gan nepaliek atbildi parādā, un, kā redzams video tiešsaistē, naksnīgajā Lasvegasā uz smalku pasākumu CES ietvaros Mercedes F 015 savu smokingoto pasažieri nogādāja, viņam pat nepaskatoties uz ceļu automašīnas priekšā un niekojoties ar mirdzošām interaktīvām padarīšanām salonā. Vienlaikus kļuvis zināms par Ford un Toyota mešanos uz vienu roku kopējas programmatūras lietošanā, lai savienotu autobraucēju viedtālruņus ar viņu tuvākās nākotnes braucamajiem, un tā nav ne Apple, ne Google, bet gan vecā labā fordiņa pašu izstrādāta tehnoloģija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pūļa finansējuma vietnē Kickstarter sākta kampaņa, kuras mērķis ir savākt 250 000 ASV dolāru (219 010 eiro) jauna bezpilota vadāmā lidaparāta AirDog modeļa ADII attīstīšanai, liecina kampaņas mājaslapā pieejamā informācija.

Dažas dienas pēc kampaņas sākuma to ar 102 672 ASV dolāriem (89 944 eiro) atbalstījis 101 cilvēks. Kampaņa ilgs līdz 11.augustam.

Kampaņas laikā jau pilnībā izmantots izdevīgākais piedāvājums par 999 ASV dolāriem (875 eiro) iegūt savā rīcībā vienu jaunā modeļa bezpilota lidaparātu kura piegāde, saskaņā ar plānu, sāksies uzreiz pēc kampaņas beigām.

Kā ziņots, 2015.gada sākumā AirDog, kas autonomi seko sportistam un filmē to ar GoPro sporta kameru, pasaules lielākajā tehnoloģiju un inovāciju izstādē CES 2015 tika atzīts par labāko robotu un ieguva otro vietu Best of CES Awards 2015 balsojumā.

Tas ļāva projektam gūt lielu atpazīstamību un investīciju piesaistes kampaņā, kuru vadīja Seraph Group, piesaistīt investīcijas divu miljonu ASV dolāru (1,80 miljonu eiro) apmērā arī no tādiem uzņēmumiem kā IT-Farm Corporation, Base Ventures, FlyCap, Imprimatur Capital, kā arī no vairākām privātpersonām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sociālais tīkls "Twitter" pavēstījis, ka testēs jaunu funkciju, kas lietotājiem ļauj kontrolēt, kurš var atbildēt uz viņu ziņām, vai pilnībā bloķēt atbildes, ziņo BBC.

"Mēs vēlamies palīdzēt cilvēkiem justies droši, piedaloties "Twitter" sarunās," tas informē.

Šāds solis sperts laikā, kad sociālo mediju uzņēmumi izjūt arvien lielāku spiedienu risināt tā saucamās kiberhuligānisma problēmas. "Twitter" jau ieviesis funkciju, kas lietotājiem ļauj slēpt atbildes uz viņu tvītiem.

Par jaunās funkcijas testēšanu "Twitter" paziņojis izstādē "CES" Lasvegasā.

Jaunā funkcija, kas tiks testēta šā gada sākumā, ļaus lietotājiem atbildēm izvēlēties četrus atšķirīgus iestatījumus: atļaut atbildēt ikvienam; atļaut atbildēt lietotājiem, kuriem tiek sekots vai kuri ir pieminēti; atļaut atbildēt pieminētajiem cilvēkiem; neatļaut atbildes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Atļauj LDz slēgt līgumu ar Nordes būve & BCC par dzelzceļa elektrificētā tīkla modernizāciju

LETA, 29.01.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB), izskatot AS "BMGS" sūdzību, nolēma atļaut VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) slēgt līgumu ar personu apvienību "Nordes būve & BCC", kuras sastāvā ir SIA "Nordes būve" un SIA "Baltic Construction Company (BCC)", par dzelzceļa elektrificētā tīkla modernizāciju, liecina IUB publiskotā informācija.

"BMGS" iesniedza sūdzību LDz rīkotajā konkursā, jo uzņēmums nepiekrita LDz iepirkuma komisijas lēmumam, ka uzņēmuma piedāvātais speciālists projekta vadītāja amatam un tehniskais piedāvājums neatbilst atsevišķām konkursa nolikuma prasībām, norādīts IUB lēmumā.

Tāpat lēmumā norādīts, ka "BMGS" uzskata, ka LDz ir izrādījis favorītisku attieksmi un vēlējies, lai konkursā uzvar personu apvienība "Nordes būve & BCC".

Savukārt IUB Iesniegumu izskatīšanas komisija, izskatot sūdzību, uzskata, ka, lai arī "BMGS" iesniegums ir daļēji pamatots, konstatētie pārkāpumi nevarēja ietekmēt lēmumu par līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu, tādēļ LDz iepirkuma komisijas lēmums par konkursa rezultātiem ir atstājams spēkā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunākā Kickstarter, vietnes, kura nodarbojas ar ziedojumu vākšanu daudzsološiem projektiem, sensācija rokas pulkstenis Pebble Smartwatch līdz janvāra beigām nonāks pie saviem pirmajiem īpašniekiem.

Lasvegasā notiekošajā tehnoloģiju izstādē CES kompānija Pebble Technology, kas izstrādā pulksteni, pavēstījusi, ka pirmie tā modeļi tirdzniecībā nonāks jau 23. janvārī. Cilvēki, kuri vietnē Kickstarter ziedoja naudas līdzekļus pulksteņa izstrādei, savus modeļus saņems laika posmā no sešām līdz astoņām nedēļām.

Pulkstenis paredzēts izmantošanai kopā ar Android un Apple viedtālruņiem. Ar ierīcēm tas savienojams, izmantojot Bluetooth tehnoloģijas. Pulsktens informē savu īpašnieku par ienākošajiem zvaniem, īsziņām un e-pastiem. Tāpat ar tā palīdzību var kontrolēt notiekošo sociālajos portālos Facebook un Twitter.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Ārsta palīgs uz plaukstas locītavas

Jānis Vēvers, 03.03.2020

Dalies ar šo rakstu

Foto: Publicitātes

Valkājamās viedierīces sāk attaisnot uz tām jau sen liktās cerības, pieskatot lietotāja veselības stāvokli un atslogojot ārstus.

Globālās urbanizācijas tendences, cilvēkiem pametot ciematus un aizvien kuplākā skaitā koncentrējoties pilsētās, novecojošā sabiedrība un arī daudzu indivīdu ieradums katras sīkākas kaites novēršanu uzticēt profesionāliem speciālistiem rada pamatīgu spiedienu uz veselības aprūpes sistēmu.

Valstu valdības labi apzinās, ka budžeta iespējas neļauj palielināt ārstu skaitu, tādēļ jāmeklē citi risinājumi. Jau vairākus gadus palīdzīgu roku cenšas sniegt tehnoloģiju nozare, un pārredzamā nākotnē tās pienesums solās būt iespaidīgāks nekā jebkad.

Par šā gada lielo izrāvienu solās kļūt valkājamo ierīču spēja reģistrēt sirds kardiogrammu. Ņemot vērā, ka sirds un asinsvadu slimības ir viens no galvenajiem priekšlaicīgas nāves cēloņiem pasaulē, elektrokardiogrammas daudziem pacientiem būtu īsts glābējs, jo laikus brīdinātu ārstu par briestošajām problēmām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

LG Electronics radījis zīmolu ThinQ, lai zem viena zīmola apvienotu visas savas 2018. gada mājsaimniecības iekārtas, plaša patēriņa elektronikas preces un pakalpojumus, kas izmanto mākslīgo intelektu.

LG ThinQ produktiem un pakalpojumiem būs spēja izmantot padziļinātu mācīšanos un komunicēt vienam ar otru, pielietojot dažādas mākslīgā intelekta platformas no citiem ražotājiem, kā arī LG paša izstrādāto DeepThinQ tehnoloģiju.

LG pirmo reizi par savu darbību mākslīgā intelekta attīstīšanas lauciņā paziņoja 2017. gada CES izstādē, kad tika prezentēta DeepThinQ tehnoloģija. Tai sekoja Wi-Fi savienojumu iekļaušana visās premium iekārtās, kas šogad nonāks tirgū. Jūnijā LG Seulā atvēra mākslīgā intelekta laboratoriju, lai apvienotu visus dažādos mākslīgā intelekta pētījumus un tehnoloģijas, kas atpazīst, deducē un mācās no balss, video un sensoriem. LG mākslīgā intelekta laboratorija palīdzējusi izstrādāt pasaulē pirmo gaisa kondicionētāju, kas spēj nolasīt telpas apmērus, kā arī inteliģentos ledusskapjus, veļas mazgājamās mašīnas un robotus putekļusūcējus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vienu no Latvijas startup veiksmes stāstiem, bezpilota lidaparātu ražotāju "AirDog", iegādājies viens no lielākajiem ASV gudro māju drošības risinājumu izstrādātājiem "Alarm.com".

"Nasdaq" biržā kotētais uzņēmums ar "AirDog" iegādi plāno sekmēt robotikas izpēti un attīstību "Alarm.com" viedajām mājām un biznesa tehnoloģijām un veicināt kompānijas starptautisko izaugsmi, tajā skaitā Baltijas valstīs.

Darījuma summu puses neatklāj.

"Mūsdienu mainīgajā un strauji progresējošajā informācijas tehnoloģiju laikmetā robotika ir nozare, kurā nepieciešama daudzpusīga pieeja problēmu risināšanā," norāda "AirDog" līdzdibinātājs un izpilddirektors Agris Ķipurs. "Plecu pie pleca mēs sadarbojamies visās jomās, ko apvieno robotika, lai ikdienas problēmām kopīgi izstrādātu nākamās paaudzes risinājumus. Spēku apvienošana ar "Alarm.com" ir iespēja paplašināt mūsu inženieru komandu un pilnībā izmantot tās radošo potenciālu."

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

LG līdz gada beigām plāno tirgū piedāvāt viedtālruni ar lokāmu displeju

Jānis Rancāns, 26.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija LG šā gada pēdējā ceturksnī tirdzniecībā gatavojas ieviest viedtālruni ar lokāmu OLED displeju.

Kompānijas mobilās struktūrvienības viceprezidents Jons Buhjuns (Yoon Bu-hyun) norādījis, ka pie šādu displeju izgatavošanas notiek ļoti intensīvs darbs. No plašākiem komentāriem LG pārstāvis atteicies, vēsta The Verge.

Nav zināms, vai ar lokāmu displeju būs aprīkots LG nākamais viedtālrunis Optimus G2, kuru kompānija, kā uzskata analītiķi, visticamāk, tirdzniecībā ieviesīs 2013. gada trešajā ceturksnī.

Ziņas par LG plāniem nākt klajā ar viedtālruni, kas aprīkots ar lokāmu displeju, izskanēja jau gada sākumā, kad kompānijas tehnoloģiskais direktors Skots Ahns (Skott Ahn) pavēstīja, ka uzņēmums plāno izstrādāt viedtālruņus, kas spēj piemēroties sejas īpatnībām, kad tiek turēts pie auss.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bezpilota braukšanas tehnoloģiju ieviešana uzņēmumā Audi tuvojas sacīkšu ātrumā, informēja Moller Baltic Import SE pārstāve Anda Budļevska.

Sonomas trasē Kalifornijā Audi RS 7 bezpilota braukšanas koncepcija esot pārspējusi iepriekš uzrādītos rezultātus. Audi bezpilota braukšanas iespēju pirmo reizi piedāvās nākamajā Audi A8 paaudzē.

«Sonomā mēs apli pēc apļa novedām Audi RS 7 bezpilota braukšanas koncepciju līdz tās fiziskajām robežām, un tā tika galā ar uzdevumu ar vienotu precizitāti,» stāsta Tomass Millers [Thomas Müller], kurš Audi atbild par bremžu, stūrēšanas un vadītāja palīgsistēmu attīstību. «Automobilis uzrādīja tādus apļa laikus, kas bija labāki nekā uzrādījuši sporta auto vadītāji.» RS 7 4050 metru apli nobrauca 2:01.01 minūtēs.

Komentāri

Pievienot komentāru
DB Viedoklis

Redakcijas komentārs: Ķīnas un ASV tango gadsimts

Didzis Meļķis - DB starptautisko ziņu redaktors, 25.04.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pret Ķīnu vērstie ASV protekcionisma pasāku­mi, sākot ar tērauda un alumīnija ievedmuitas tarifiem, kas tika izsludināti martā un beidzot ar vēl plānotajiem plašam preču spektram, ie­zīmē taktikas maiņu Vašingtonas jau ilgsto­šajā cīņā par savu līderes pozīciju noturēšanu iepretī Ķīnas pieteikumam globālajā konkurencē.

Līdz šim, neatkarīgi no tā, kurai partijai piederēja ASV prezidents, administrācijas taktika bija multilaterāla starptautiskās tirdzniecības un komerctiesību vides ra­dīšana, spiežot uz ASV un Rietumiem raksturīgiem glo­bālajiem standartiem. Pašreizējā administrācija tā vietā ir ķērusies pie vienpusējas taktikas, nemeklējot alianses un neatsaucoties uz kādiem vispārējiem principiem, bet vienkārši «uzbraucot», ja kaut kas nepatīk. Itin kā sadzī­visko «uzbraucienu» gadījumā, tā arī šādā starptautiskā uzvedībā ir risks, ka pretējā puse atbildēs tāpat un tad nu ies vaļā. Tas tad arī ir pamatā pēdējā pusotra mēneša bažām par briestošu tirdzniecības karu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārbūvējot kādreizējo Rīgas Vieglās rūpniecības tehnikuma ēku Rīgā, A. Briāna ielā 13, šovasar tiks uzsākta modernas prototipēšanas darbnīcas "Riga Makerspace’’ izveide, pielāgojot telpas Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas un Latvijas Mākslas akadēmijas vajadzībām.

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) būvniecības iepirkumā pieteikušies 11 pretendenti. VNĪ uzsāk vērtēšanas procesu, informē VNĪ valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs.

Attīstāmajās ēkās plānots izvietot sešas minēto skolu izglītības programmām atbilstošas jauna produkta parauga izgatavošanas jeb prototipēšanas darbnīcas, kas ļaus nodrošināt skolēniem un studentiem kvalitatīvu un konkurētspējīgu mācību procesu. Papildus tam tiks ierīkotas mūsdienīgas telpas semināriem un cita veida pasākumiem. Būvdarbus plānots pabeigt 2023. gada vasarā.

Piedāvājumus iesnieguši būvuzņēmēji: PS "CES Group", PS "MMG", "Kvintets M – FALKORS Building Industry – Ramda C", Personu apvienība "P un P", piegādātāju apvienība 3A, piegādātāju apvienība "BBA, TILTS,PMK", pilnsabiedrība "SBSC", SIA "REATON, LTD", PS "RERE MEISTARI 1", SIA "Selva Būve" un AS "UPB". Piedāvājumu summas – no 5,3 miljoniem eiro līdz 7,75 miljoniem eiro. Par iepirkuma uzvarētāju un līguma summu varēs runāt tikai pēc piedāvājumu izvērtēšanas.

Komentāri

Pievienot komentāru