Finanses

Latu rezerves fondu turpmāk sauks Eiro rezerves fonds

Žanete Hāka, 17.12.2013

Jaunākais izdevums

Līdz ar Latvijas pievienošanos eirozonai 2014. gada 1. janvārī, vairākas izmaiņas paredzamas atvērtā ieguldījumu fonda Latu rezerves fonds darbībā, tanī skaitā pārtraukumi darījumu veikšanā gada nogalē, informē SEB bankas pārstāve Kristīne Martinsone.

Pēc 1. janvāra fonda pamatvalūta no latiem tiks mainīta uz eiro pēc oficiālā maiņas kursa, kas nozīmē, ka turpmāk fonda ieguldītāju portfeļa vērtība tiks atspoguļota eiro valūtā un līdz ar to arī fonda nosaukums tiks mainīts no Latu rezerves fonds uz Eiro rezerves fonds. Taču pāreja uz eiro neietekmēs fonda daļu skaitu. Fonda ieguldīšanas politika un pārvaldīšanas komisija paliks nemainīga.

Latu rezerves fonda pārvaldnieks Jānis Rozenfelds: skaidro, ka, turpinot tradīciju fonda nosaukumā izmantot Latvijas nacionālo valūtu, turpmāk tam būs cits nosaukums – Eiro rezerves fonds, un eiro kļūs par tā pamatvalūtu. Turklāt, lai sekmētu ieguldījumu piesaisti, nolemts, ka minimālā ieguldījuma summa no 2014. gada 1. janvāra būs 15 eiro līdzšinējo 15 latu vietā. Savukārt tiem ieguldītājiem, kuri vēl šogad plāno darījumus, pirkšanu un pārdošanu ar Latu rezerves fonda apliecībām šogad iespējams īstenot līdz 19. decembra pulksten 14, lai varētu veiksmīgi pabeigt saņemto rīkojumu apstrādi un nodrošinātu veiksmīgu pāreju uz uzskaiti eiro valūtā.

Darījumi ar Eiro rezerves fonda apliecībām tiks atsākti 2014. gada 2. janvārī plkst.00.00. Ja laika posmā no 19. decembra plkst.14 līdz nākamā gada 2.janvāra plkst.00.00, ieguldītājs iesniegs rīkojumu par fonda daļu pirkšanu vai pārdošanu, darījums netiks izpildīts un tiks atcelts. Lai šajā laikā iesniegts darījums tiktu izpildīts, tas būs jāiesniedz vēlreiz pēc 2014. gada 2. janvāra plkst. 00.00.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājā ielu uzturēšanai ziemas apstākļos izlietots par 319 tūkstošiem latu mazāk

Žanete Hāka, 10.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas ielu uzturēšanai pagājušā gada nogalē izlietots par 319 tūkstošiem latu mazāk nekā 2012. gada novembrī un decembrī.

Aizvadītā gada nogalē Liepājā temperatūra tikpat kā nenokrita zem nulles, nebija arī sniegs vai nopietnāka brauktuvju apledošana, atsevišķās dienās piedzīvojām pat gaisa temperatūras siltuma rekordus.

Ja 2012. gada novembrī un decembrī tika izlietoti 441,2 tūkstoši latu, bet pagājušā gada novembrī un decembrī – 122 tūkstoši latu.

Šajā summā ielākā izdevumu daļa ir maksa par diennakts dežūrām AS Latvijas autoceļu uzturētājs Liepājas ceļu rajonam –64,78 tūkstoši latu. Lai uzņēmums spētu sniegt pakalpojumus ziemas apstākļos jebkurā diennakts laikā, tam ir jānodrošina nepieciešamās tehnikas gatavība, kaisāmā materiāla rezerves, automašīnu šoferu dežūras, kā arī jāveic citi priekšdarbi saskaņā ar līgumu par ielu uzturēšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Pēc pievienošanās eiro mainīs Latu rezerves fonda nosaukumu

Žanete Hāka, 15.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz ar Latvijas pievienošanos eirozonai 2014. gada 1. janvārī, tiks veiktas izmaiņas atvērtā ieguldījumu fonda Latu rezerves fonds darbībā, liecina paziņojums NASDAQ OMX Riga biržā.

Fondam turpmāk būs cits nosaukums. Fonda ieguldīšanas politika un pārvaldīšanas komisija paliek nemainīga.

Fonda pamatvalūta no latiem tiks mainīta uz eiro pēc oficiālā maiņas kursa. Turpmāk ieguldītāja portfeļa vērtība tiks atspoguļota eiro valūtā. Pāreja uz eiro neietekmēs fonda daļu skaitu.

Treškārt, minimālā ieguldījuma summa no 2014. gada 1. janvāra būs 15 eiro (iepriekš 15 lati).

Lai tehniski nodrošinātu iepriekš minētās izmaiņas, decembra nogalē būs darījumu veikšanas ierobežojumi – laika posmā no 19.decembra plkst. 14.00 līdz 2014. gada 2. janvārim nebūs iespējams veikt darījumus ar Latu rezerves fonda apliecībām.

Komentāri

Pievienot komentāru