Ražošana

Latvia Timber International kāpina finansiālos rādītājus

Žanete Hāka, 19.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kokapstrādes uzņēmuma SIA Latvia Timber International apgrozījums pagājušajā gadā sasniedzis 6,5 miljonus latu, kas ir par 48,27% vairāk nekā iepriekšējā gadā, liecina Lursoft dati.

Arī uzņēmuma peļņa, salīdzinot ar 2011.gadu, palielinājusies par 70,92%, sasniedzot 48,12 tūkstošus latu.

Iesniegtajā vadības ziņojumā uzņēmums ziņo, ka pērn uzņēmums iepircis 24,79 tūkstošus kubikmetru zāģmateriālu, savukārt kopējais realizācijas apjoms aizvadītajā gadā sasniedzis 23,47 tūkstoši kubikmetru, kas ļāvis uzņēmumam nostiprināt savas pozīcijas vietējā tirgū.

Šogad SIA Latvia Timber International plāno saglabāt savas pozīcijas, vienlaicīgi meklējot jaunas iespējas produkcijas realizācijai, kā arī ražot produkciju ar lielāku pievienoto vērtību, lai sasniegtu plānoto apgrozījumu un peļņu.

Limbažu novadā esošais SIA Latvia Timber International reģistrēts 1992.gadā, kad dibināts kā Latvijas – Dānijas kopuzņēmums. Patlaban uzņēmuma kapitāldaļu turētājs ir dāņu LTI Holding A/S.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Sapratām, ka nevarēsim konkurēt ar lielajiem uzņēmumiem zāģmateriālu ražošanā un nolēmām iet dziļākā apstrādē.

Limbažu novada pašvaldība, piesaistot Eiropas Savienības fondu atbalstu, Limbažu industriālajā teritorijā blakus kokapstrādes uzņēmumam SIA Latvia Timber International šogad plāno uzbūvēt ražošanas angāru 2000 m2 platībā. Tā būvniecības izmaksas plānotas 1,4 miljonu eiro apjomā, 1,2 miljoni eiro būs ERAF finansējums.

SIA Latvia Timber International ir izteicis vēlmi paplašināt ražošanu, nodrošināt investīcijas proporcionāli infrastruktūrā ieguldītajam finansējumam un izveidot vairāk nekā 20 jaunas darba vietas, informē Limbažu novada domes priekšsēdētājs Didzis Zemmers. Tomēr SIA Latvia Timber International valdes loceklis Valdis Noriņš konkrētus uzņēmuma attīstības plānus pagaidām neatklāj. «Kamēr objekts nav uzcelts, nezinu tā kopējās izmaksas un nepieciešamo investīciju apjomu. Kamēr nekas nav noticis, nevēlos uzņēmuma plānus oficiāli apstiprināt,» viņš teic.

Komentāri

Pievienot komentāru