Citas ziņas

LATVIAN HAWKS AIZVADA DRAMATISKU PIRMO LĪGAS SPĒLI

, 18.09.2007

Jaunākais izdevums

Latvian Hawks pirmā Īrijas hokeja līgas spēle, kas norisinājās sestdien, 15. septembrī ne tikai ievadīja līgas oficiālo atklāšanas pasākumu, bet arī kļuva par vienu no dramatiskākajam spēlēm komandas vēsturē. Latvian Hawks sīvā cīņā pret līgas spēcīgāko komandu Dundalk Bulls zaudēja ar rezultātu 13:6. Šī spēle ļaus izvērtēt komandas vājās puses, pie kurām ar dubultu motivāciju strādāt, lai novērstu tās nākošreiz. Komanda ir apņēmības pilna cīnīties par uzvaru nākamajās spēlēs.

Spēle jau no paša sākuma izvērtās spraiga, jo Dundalkas Bulls jau no pirmās minūtes uzsāka agresīvu uzbrukumu sēriju Latvian Hawks vārtiem, un pirmos divus spēles periodus latvieši pavadīja savā laukuma pusē spēlējot aizsardzībā. Rezultāts pēc pirmā puslaika 6:1, pēc otrā jau 11:2 Dundalk Bulls labā. Vārtus Latvian Hawks labā guva Viktors Serdjukovs spēles 5. minūtē un Aigars Brencis 34. minūtē.

Spēles trešajā periodā Latvian Hawks lauza spēles gaitu un sāka daudz aktīvāk spēlēt uzbrukumā gūstot četrus vārtus - 43 minūtē pēc Aigara Brenča piespēles vārtus gūst Viktors Serdjukovs, 49. minūtē pēc Serdjukova piespēles Brencis iemet nākamos vārtus. Arī piektos vārtus, nepilnas divas minūtes pirms spēles beigām, atkal gūst Serdjukovs un pēc pāris sekundēm no Roitmana piespēles Brencis iemet pēdējos vārtus.

Speciāli uz šo spēli no Latvijas bija ieradies neatkarīgās amatieru līgas (NAHL) vārtsargs Eduards Roitmans no Latvijas Hansabnaka SK, jo Latvian Hawks vārtsargs Mārtiņš Strazds, traumu dēļ bija spiests pamest komandu. Roitmans ir bijis atzīts par labāko Eiropas Jauniešu Čempionātā vārtsargu. No 2000. - 2002. gadam spēlējis "Liepājas metalurgā" kā Latvijas, tā arī Austrumeiropas līgā. Pašlaik spēlē NAHL Hansabankas SK komandā, piedaloties augstākās līgas spēlēs, kā arī RD Electronics meistarsacīkstēs. Spēlē pret Dundalk Bulls Roitmans ne tikai glāba daudzas neiespējamas situācijas, bet arī rezultatīvi piespēlēja palīdzot Latvian Hawks gūt 6-tos vārtus.

Pretinieku komandas nepārtrauktajos uzbrukumos divi Latvian Hawks spēlētāji guva nopietnas traumas, Ivo Ķirsim tika spēcīgi sadragāts deguns un plecs, savukārt Vasilijam Prjalkinam, spēlējot uzbrukumā, tika lauzta plaukstas locītava. Pašlaik abi spēlētāji jūtas labi un, izejot rehabilitācijas kursu, varēs drīz atgriezties treniņos un piedalīties spēlēs.

Uz spēli bija ieradies liels latviešu atbalstītāju skaits, kas bija nopietni gatavojušies šai spēlei gan izmantojot tipisko latviešu līdzjutēju atribūtiku, gan sniedzot nenovērtējamu emocionālu atbalstu komandai kā labākajos, tā arī grūtākajos spēles brīžos. Šajā ziņā Dundalk Bulls nevarēja lepoties ar lielu līdzjutēju skaitu, bet kā īpašo pārsteigumu viņi bija sagādājuši karsējmeitenes, kas prasmīgi centās novērst latviešu spēlētāju uzmanību.

Kā goda viesis uz spēli ieradās Latvijas vēstniecības Īrijā ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Indulis Ābelis kopā ar ģimeni. Pirms spēles, personīgi uzrunājot komandu, vēstnieks novēlēja veiksmi un izbaudīt spēli! Lai arī viņam ir ļoti saspringts grafiks, viņš solījās, iespēju robežās, apmeklēt arī turpmākās spēles.

Latvian Hawks ir pirmā latviešu hokeja komanda, kas dibināta Īrijā, ir iekļuvusi Īrijas hokeja līgas A grupā un piedalīsies līgas čempionātā, kas norisināsies no 2007. gada 15. septembra līdz 2008. gada martam.

Spēlē pret Dundalkas Bulls komandas, pamatsastāvā spēlēja Viktors Serdjukovs, Jānis Ķipars, Nikolajs Cervjakovs, Aigars Brencis, Ģirts Jumburgs. Otrajā maiņā - Ģints Ginters, Gaidis Dārziņš, Ivo Ķirsis, Viktors Cervjakovs, Jānis Kļaviņš. Trešo maiņu pārstāvēja Arvis Makars, Janeks Jukams, Kaspars Ivanans, Vasilijs Prjalkins, Ivo Vitoliņš. Rezervisti: Renārs Petrovskis, Jānis Brovackis un Igors Zavalnevs. Visus trīs periodus vārtos stāvēja Eduards Roitmans.

Vairāk informāciju par Latvian Hawks spēlēm un dalību čempionātā varat iegūt sazinoties ar Ievu Baradousku ([email protected]) kā arī komandas mājaslapā www.latvianhawks.com

Ieva Baradouska

Latvian Hawks mediju koordinatore

[email protected]

www.latvianhawks.com

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

LATVIAN HAWKS PREZENTĒ JAUNĀS FORMAS UN KOMANDAS SASTĀVU IIHL ČEMPIONĀTAM

, 11.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Preses relīze: 11.09.2007

Pirmdien, 10. septembrī Latvian Hawks prezentēja jaunās komandas formas, kas turpmāk veidos vienotu identitāti pirmajai latviešu hokeja komandai Īrijā. Jaunie formas tērpi tiks pirmo reizi publiski atrādīti pirmajā Latvian Hawks spēlē Īrijas hokeja līgas (IIHL) čempionāta atklāšanas dienā 15.septembrī. Jaunajās formās dominē Latvijas karoga tumši sarkanā krāsa, kas akcentēta ar zilas krāsas līniju. Kā stāsta komandas menedžeris Janeks Oberts, šīs krāsas visvairāk atbilst idejai, kā komanda vēlās tikt atpazīta kā Īrijas, tā starptautiskā mērogā. "Jauno formu krāsas simbolizē latviskumu, tajā pašā laikā veidojot komandas unikālo tēlu, pārstāvot latviešus Īrijā", piebilst J. Oberts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dalība Eiropas elites līgā futbola klubam Ventspils palīdzēs izkulties no zaudējumiem.

Šogad pirmo reizi Latvijas futbola vēsturē Latvijas futbola klubs Ventspils ir izcīnījis tiesības spēlēt UEFA Eiropas līgas grupas turnīrā. Arī notikušajā UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīrā šim klubam izdevās bīstami pietuvoties slavenās līgas grupu turnīram. Šie panākumi Ventspilij varētu palīdzēt noslēgt gadu ar peļņu.

Nenoliedzams ir fakts, ka dalība šajā līgā ir saistīta arī ar finansiālu ieguvumu. FK Ventspils vadība lēš, ka, lielā mērā pateicoties tieši dalībai šajā līgā, šo sezonu izdosies pabeigt ar «+» zīmi. «Nav daudz uzņēmumu, kas šogad varēs palepoties ar peļņu, bet izskatās, ka mēs būsim viens no tiem,» atzīst FK Ventspils direktors Sergejs Barkovskis. Savukārt Latvijas Futbola federācijas priekšsēdētājs, uzņēmējs Guntis Indriksons Db norādīja, ka tieši dalība UEFA FK Ventspils varētu ļaut izkulties no vairāku miljonu latu lieliem zaudējumiem. Runājot par citu mūsu valsts klubu izredzēm izcīnīt tiesības spēlēt UEFA līgā, G. Indriksons ir visai skeptisks, norādot, ka pašreiz tādu vairs nav. «Latvijā futbols nekad nav bijis pelnošs bizness, tāds tas nav šobrīd, un esmu pārliecināts, ka kaut cik pārskatāmā nākotnē arī nebūs,» tā G. Indriksons.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizraušanās ar galda spēlēm rosina izveidot savu spēli Cargomaster par Latvijai svarīgu nozari – tranzītu, ko iecerēts piedāvāt arī citu valstu spēļu entuziastiem

«Latvijai svarīga ekonomikas attīstības sfēra ir tranzīts, gribējās šo tēmu iesaistīt spēlē, tāpēc ņēmu to par pamatu. Sākumā bija vairāki varianti – gribējām, piemēram, iesaistīt dzelzceļu, bet pēc vairākiem izstrādes variantiem palikām pie smagajām mašīnām. Ja cilvēkiem patiks šī spēle, varam paplašināt gan karti uz dažādām pusēm, gan ieviest jaunus transporta līdzekļus,» norāda Artūrs Jaunzems, galda spēles Cargomaster idejas autors un SIA BKU Group īpašnieks. Idejas līdzautore Liene Ziediņa piebilst, ka šobrīd šāds modelis – spēlei vēlāk iznāk papildinājumi – ir populārs. Tāds, piemēram, ir Katanai. «Tagad mums ir Eiropas karte, un, ja tiešām spēle cilvēkiem iepatiksies, ir iespēja izplesties pa citiem kontinentiem,» viņa teic.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien nolēmu aizbraukt ciemos pie tēva. Uz jautājumu, kā tad viņam iet, saņēmu lakonisku atbildi: D****. Garlaicīgi. Futbola pa TV nav. Jopcik ar ārā! Čempi arī atcēla. Par olimpiādi gan vienalga, tur normāla futbola nav.

Covid-19 ir skāris un ietekmējis visas dzīves jomas. Arī sportu. Sporta industrija bija viena no stūrgalvīgākajām un ilgi nespēja pieņemt lēmumu par savu dīkstāvi. Bija mēģinājumi spēlēt pie tukšām tribīnēm, dezinficēt skatītāju vietas pirms sporta pasākumiem, noteikt atsevišķus reģionus, kurus vīruss skāris mazāk un tur aizvadīt spēles, taču jau no paša sākuma tas, ka sports varētu palikt vīrusa neskarts, izskatījās kā naiva cerība, kurai nebūs lemts piepildīties. Patiesībā sporta pasaule vēl aizvien nespēj sadzīvot ar šo notikumu pavērsienu, brīžiem ar pilnīgi nepamatotu optimismu spekulējot par čempionātu atsākšanās termiņiem un turnīru norises datumiem. Ja cilvēki vēl var mainīt savu ikdienas paradumu sportot, tad pats sports nevar atļauties apstāties.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Sākam biznesu: Skinny Latvian piedāvā bikses tieviem un gariem vīriešiem

Anda Asere, 22.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skinny Latvian niša ir izvēlēta šaura – bikses tieviem un gariem vīriešiem; uzņēmums domā arī par apģērbiem sievietēm.

Skinny Latvian šī brīža pamatfokuss ir izgatavot bikses gariem un tieviem vīriešiem, kuru augums ir līdz 2,05 m. Tādu gan ir samērā maz – aptuveni 5%. «Tas ir nišas produkts,» saka Ivars Krūtainis, SIA Skinny Latvian īpašnieks. Viņš pats ir garš un vienmēr viņam ir bijušas problēmas nopirkt drēbes, it sevišķi bikses un kreklus. Piemēram, krekliem piedurknes ir par īsu, savukārt, izvēloties lielāku izmēru, lai roku garums būtu pieņemams, krekls karāsies kā maiss. Ar biksēm – līdzīgi. Ivars bija gadiem mocījies, meklējot apģērbu, tāpēc brīdī, kad apsvēra domu uzsākt ko savu, lēmums bija skaidrs – jāšuj drēbes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Apkopota statistika par vārdu - Jānis un Līga - skaitu

, 20.06.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tuvojoties Līgo svētkiem, Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) ir apkopojusi statistiku par divu populāro vārdu - Jāņu un Līgu - īpašnieku skaitu. Statistika liecina, ka Iedzīvotāju reģistrā reģistrēti 63 950 Jāņi un 10 785 Līgas*, no tiem pirmos Līgo svētkus sagaida 271 mazais Jānis un 56 Līgas.

Tāpat kā pērn, visvairāk Jāņu ir vecuma grupā no 36 līdz 60 gadiem - 21 059. Vecuma grupā no 19 - 35 gadiem ir 16 474 personas ar vārdu Jānis, nedaudz mazāk Jāņu ir cienījamā vecumā - grupā no 61 gada un vairāk - 16 179, bet no 1-18 gadiem - 9 967 personas.

Savukārt, visvairāk Līgu ir vecumā no 19-35 gadiem - 5 034, bet vecuma grupā no 1-18 gadiem ir 2 742 personas ar vārdu Līga; no 36-60 gadiem - 2 571 Līgas, bet populārā vārda īpašnieces cienījamā vecumā (no 61 gada un vairāk) Latvijā ir 382.

Šobrīd visvairāk šo vārdu īpašnieku dzīvo Rīgā: Jāņi Rīgā ir 11 591, savukārt, Līgas Rīgā ir 1 885. Salīdzinoši ar Latvijas rajoniem - Rīgas rajons ir Jāņu un Līgu visapdzīvotākais: Jāņi Rīgas rajonā ir 5 206, bet Līgas - 855.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirms izšķirošajām SEB Baltijas Basketbola līgas (SEB BBL) 2007./08.gada sezonas spēlēm, SEB Baltijas grupa un SEB BBL noslēdza vienošanos par finansiāla atbalsta sniegšanu arī turpmākos trīs gadus, Db.lv informēja SEB Baltijas Basketbola līgas preses dienests.

Vienošanās parakstīšanas svinīgajā ceremonijā no SEB Baltijas grupas puses piedalījās SEB Latvija prezidents Ainārs Ozols, SEB Igaunija mārketinga direktors Karls Multers un SEB Lietuva viceprezidents Vitauts Sinius, no SEB BBL puses - valdes priekšsēdētājs Ojārs Kehris, direktors Romualds Brazausks un valdes loceklis Karels Loids.

SEB Baltijas grupa ir SEB BBL ģenerālsponsors no līgas pirmās dienas. Ar 2005./06.gada sezonu Baltijas Basketbola līga ieguva arī līdzšinējo nosaukumu – SEB Baltijas Basketbola līga. Jaunā vienošanās liecina, ka līdzšinējā sadarbība ir bijusi abpusēji veiksmīga. SEB BBL ir izveidojusies par svarīgākajām sporta sacensībām visu Baltijas valstu līmenī. Sadarbības turpināšana ļaus vēl vairāk nostiprināt SEB BBL prestižu un nozīmību Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un tālu aiz Baltijas valstu robežām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Panākumu izcīnot Čikāgas «Bulls» komandai, ceturtdien latvieša Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas «Knicks» vienība palika kā pēdējā, kas jaunajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonā vēl nav tikusi pie uzvarām.

Aizvadītajā mačā «Bulls» ar rezultātu 91:86 (18:20, 19:19, 28:20, 26:27) pieveica Atlantas «Hawks».

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 16 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija Robins Lopess, bet spožu sniegumu nodemonstrēja somu talants Lauri Markanens, kura spēles stils tiek pielīdzināts Porziņģim. Markanens izcēlās ar 14 punktiem, 11 no tiem sametot otrajā puslaikā, turklāt arī trāpot svarīgu trejaci 48,5 sekundes pirms pamatlaika beigām. Tāpat Markanens arī savāca 12 atlēkušās bumbas.

Tikmēr «Hawks» sastāvā rezultatīvākais ar 23 punktiem bija piecus tālmetienus realizējušais Marko Belinelli.

Vēl pirms divām dienām bez uzvarām bija arī Dalasas «Mavericks» komanda, bet trešdien tā svinēja panākumu. Tiesa, ceturtdien «Mavericks» atkal zaudēja, ar 91:96 (14:28, 21:26, 33:22, 23:20) atzīstot Memfisas «Grizzlies» pārākumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešu basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis 30.novembrī viesosies slavenajā Džimija Falona šovā «Tonight», vēsta televīzijas kanāls NBC.

Falona vadītais šovs ir viens no populārākajiem «late-night talk show» raidījumiem pasaulē, kurā līdz šim neviens Latvijas pārstāvis nav bijis uzaicināts.

Pašlaik 22 gadus vecais Porziņģis pārstāv Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Ņujorkas «Knicks», bet 30.novembrī komandai nav iecerēta spēle. Tuvāko dienu laikā klubs aizvadīs mačus pret Atlantas «Hawks», Hjūstonas «Rockets», Portlendas «Trail Blazers» un Maiami «Heat», kas 29.novembrī tiks uzņemta savā laukumā.

Savukārt pēc tam nākamo spēli «Knicks» aizvadīs vien 3.decembrī, uzņemot Orlando «Magic».

Pagaidām Porziņģis aizvada savu labāko sezonu NBA, jo ar vidēji 27,3 iemestiem punktiem viņš ir līgas ceturtais rezultatīvākais spēlētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Lauksaimniecība

Pieprasa Latvian Dairy maksātnespēju

Sandra Dieziņa, 13.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība Baltais ceļš prasa SIA Latvian Dairy maksātnespēju.

Maksātnespējas procesa lieta ierosināta Rīgā, Vidzemes priekšpilsētas tiesā 8. februārī.

Kā sarunā ar DB norādīja LPKS Baltais ceļš valdes priekšsēdētāja Ilze Aizsilniece, SIA Latvian Dairy kooperatīvam palicis parādā ap 140 tūkstošiem eiro, «uz kontaktiem uzņēmums vairs neiziet», līdz ar to celta prasība tiesā. Iedevām vairākas piena kravas pagājušā gada novembrī un decembrī, kad piena iepirkuma cenas vēl nebija sarukušas, bet naudu joprojām neesam saņēmuši, sacīja Aizsilniece. Viņa norādīja, ka uzņēmuma īpašnieki neatrodas Latvijā, te sastopami tikai juristi. Situācija nozarē pašlaik ir sarežģīta, iepirkuma cenas samazinās, daži kombināti pienu vairs neiepērk, piebilda Aizsilniece. Iepriekš arī LPKS Pienene KT valdes priekšsēdētāja Astrīda Pauliņa stāstīja, ka Latvian Dairy kooperatīvam nav samaksājis 150 tūkstošus eiro un cieš zemnieki. Pēc koopeartīvu aplēsēm, Latvian Dairy kopējais parāds zemniekiem esot sasniedzis jau 1,8 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Katru kalendāro gadu februāra pirmā svētdiena ir amerikāņu futbola finālspēles Super Bowl laiks. Šo pasaulē finansiāli ienesīgāko sporta un arī izklaides pasākumu svētdienas vakarā pie televizoru ekrāniem noskatās aptuveni 100 miljonu cilvēku, turklāt vidēji katrs sestais pēc tam pirmdien nespēj aiziet uz darbu.

Un tas ir saprotams – visu amerikāņu futbolu apvij milzīga jezga un Super Bowl ir sezonas kulminācija. Tas spēj aizraut pat pret sportu visvienaldzīgāko skatītāju. Šova mērogs un pompozitāte ir kā ekskluzīvs klubs, kur jebkuram ir iespēja būt piederīgam kaut vienu vakaru.

Jādomā, ne tikai manu sākotnējo interesi par šo sporta veidu lielā mērā ir ietekmējusi Holivuda. Ikviens zina kādu filmu, kur amerikāņu futbola treneri, visslavenāko Holivudas aktieru atveidoti, ar prātam neaptverami iedvesmojošu runu pilnībā maina spēles ritējumu un uzvar komanda, kuras spēlētāji jau bija atmetuši pēdējās cerības.

Man šīs filmas ir kā mūsdienu vesterni, kur kovbojus ar viskija pudeli rokās ir nomainījuši sportisti ar milzīgām alus reklāmām fonā. Tajās mēs varam aizrautīgi vērot viņu cīņu ar visdažādākajiem mūsdienu vilinājumiem un problēmām, ar kurām tad tiek vēl vairāk kairināta interese par šo sporta veidu. Tā ir neatņemama Amerikas popkultūras sastāvdaļa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

LTAB: Jāņi ir apzinīgāki autoīpašnieki nekā Līgas

Dienas Bizness, 22.06.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (LTAB) ir apkopojis datus par autoīpašniekiem ar vārdiem Jānis un Līga, to izraisītajiem ceļu satiksmes negadījumiem un Bonus – Malus klasēm. LTAB dati liecina, ka vairāku iepriekšējo gadu tendence, ka Jāņi ir neapzinīgāki autoīpašnieki kā Līgas, ir mainījusies, un statistika pierāda, ka, piemēram, pērn proporcionāli vairāk CSNg ir izraisīti tieši ar transportlīdzekļiem, kuru īpašnieces ir Līgas.

Saskaņā ar LTAB datiem, 2014.gadā transportlīdzekļi, kuru īpašnieki ir Jāņi, kopumā izraisījuši 809, bet Līgas – 104 CSNg. «Ja vērtējam šos datus kontekstā ar kopējo Latvijā uz Jāņiem un Līgām reģistrēto transportlīdzekļu skaitu, tad varam secināt, ka pērn transportlīdzekļi, kuru īpašnieki ir Jāņi, proporcionāli pret transportlīdzekļiem, kuru īpašnieces ir Līgas, izraisījuši par 0,8 % mazāk CSNg,» stāsta LTAB valdes priekšsēdētājs Juris Stengrevics, piebilstot, ka pēc LTAB pieejamiem datiem Latvijā ir reģistrēti 50230 transportlīdzekļi, kuru īpašnieki ir Jāņi un 4245 transportlīdzekļi, kas pieder Līgām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Arābu līgas valstu Ekonomikas savienības ģenerālsekretārs pauž interesi par ekonomisko sadarbību ar Latviju

Dienas Bizness, 26.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Arābu līgas valstu Ekonomiskās savienības padomes ģenerālsekretārs vēstnieks Mohameds El Rabijs (Mohamed El Rabie), tiekoties ar Latvijas vēstnieci Ēģiptē Ivetu Šulcu, uzsvēra, ka Arābu līgas un Eiropas Savienības (ES) attiecības ir vēsturiski nozīmīgas, un tai ir svarīgi mācīties no ES pieredzes. Baltijas valstu integrācijas ES pieredze ir nesena un tādēļ varētu būt vērtīga, informē vēstniecība Ēģiptes Arābu Republikā.

Tā kā Arābu līgas pastāvīgā uzmanības centrā ir sadarbība ar privāto sektoru, tika pausta interese par Latvijas pieredzi valsts un privātā sektora dialoga veidošanā, kā arī sieviešu nodarbinātībā valsts un privātā sektorā.

Vēstniece informēja par Baltijas valstu un Ziemeļvalstu (NB8) reģionālo sadarbību, Latvijas gaidāmo prezidentūru Baltijas Ministru padomē un NB8 2016. gadā, kā arī aktuālām tēmām Latvijas prezidentūras laikā ES.

Sarunā ģenerālsekretārs vērsa uzmanību, ka, lai arī minētā organizācija tika izveidota vēl pirms Eiropas Kopienas dibināšanas, padomes attīstību ir traucējušas pašu dalībvalstu politiskās attiecības, un tā nav spējusi sasniegt to ekonomiskās integrācijas pakāpi kā Eiropas Savienībai. Tādēļ ik gadu notiek divi atsevišķi samiti – viens veltīts politiskām, savukārt otrs – ekonomiskām attiecībām. Nākamais ekonomiskām attiecībām veltīts samits notiks Kairā nākamā gada jūnijā. M. El Rabijs ļoti atzinīgi novērtēja regulāro dialogu ar reģiona privātā sektora uzņēmumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Dzērumā braukuši 494 Jāņi un trīs Līgas

Lelde Petrāne, 22.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Transportlīdzekļu un to vadītāju reģistra datiem patlaban vadītāju apliecības ir 32081 Jānim un 4788 Līgām.

Tieši pirms vasaras saulgriežiem apkopotā informācija vēsta, ka arī šo vārdu īpašnieki ir pamanījušies «nopelnīt» pārkāpumu uzskaites punktus – gandrīz seši tūkstoši (5928) Jāņu un 337 Līgas par likuma pārkāpumiem kopā «nopelnījuši» 6265 pārkāpumu uzskaites punktus.

Lielākai daļai svētku gaviļnieku ir 1-4 punkti, tomēr likumsargu īpašu vērību izpelnījušies 14 Jāņi, kuri katrs jau uzkrājuši 16 punktus un viņiem ir atņemtas tiesības vadīt transportlīdzekli. Salīdzinot ar Jāņiem, Līgas ir prātīgākas braucējas – maksimālais punktu skaits kādai no Līgām ir sasniedzis desmit.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Partnera negodprātība Balderim liek vērsties tiesā

Māris Ķirsons, 09.01.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Visu laiku pazīstamākais Latvijas hokejists, leģendārais Helmuts Balderis Sildedzis ir zināms un cienīts arī biznesa vidē, kur šobrīd nodarbojas ar dārzeņu biznesu, būdams dalībnieks uzņēmumos SIA Ezerkauliņi Agro un SIA Ķeizarsils. Gluži tāpat kā sports, arī bizness dod un prasa rūdījumu, uzticēšanos, kā arī mēdz sagādāt vilšanos.

Ikviena gada sākums tradicionāli biznesa vidē iesākas reizē ar pārmaiņām, ko radījušas likumdošanas izmaiņas no 1. janvāra, kā arī atskatu uz aizgājušo gadu, tajā paveikto. Teju visos topos starp 2023. gada notikumiem dominē basketbols un hokejs. Redakcijā nolēmām pievērsties kādam no šo sporta veidu pārstāvjiem, kurš bijis vienlīdz sekmīgs kā sporta, tā biznesa laukumā, tāpēc uz sarunu aicinājām Latvijas hokeja leģendu Helmutu Balderi Sildedzi.

Vai sekojat līdzi tam, kas notiek hokeja laukumos?

Protams, sekoju gan atsevišķu hokejistu gaitām profesionālās līgās, gan arī Latvijas izlašu spēlēm. 2023. gada pasaules čempionāta bronzas medaļa tik mazai valstij, kāda ir Latvija, ir milzīgs sasniegums. Šī panākuma atslēga ir meklējama komandas saliedētībā, pašaizliedzībā jebkurā spēles situācijā, profesionālā treneru darbā, ko ledus laukumā realizēja spēlētāji, turklāt, iespējams, visbūtiskāk ir spēlēt, līdz atskan finālsvilpe. Tieši pēdējais faktors izvilka spēli gan mačā par pasaules čempionāta bronzu, gan pēdējo Rīgas apakšgrupas spēli pret Šveici un arīdzan pret Čehiju. Šajos mačos Latvijas izlase parādīja raksturu, nepiekāpību, kas galu galā tika atalgota ar uzvarām. Vēl vairāk - šīs spēles var kalpot un būs labs piemērs jaunajiem hokejistiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

KHL prezidents: Ukrainas Iekšlietu ministrija negarantē drošību Gagarina kausa spēļu laikā

LETA, 07.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ukrainas Iekšlietu ministrija pavēstījusi, ka negarantē drošību Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa spēļu laikā Doņeckā, tomēr cīņas tur tiks aizvadītas vietējo līdzjutēju dēļ, pavēstījis līgas prezidents Aleksandrs Medvedevs.

Kā ziņots, pirmajās divās Gagarina kausa Rietumu konferences ceturtdaļfināla cīņās piektdien un sestdien vietējā Doņeckas Donbass vienība uzņems Latvijas komandu Rīgas Dinamo.

«Cilvēciski ļoti žēl klubu un tā līdzjutējus. Komanda aizvadīja lielisku sezonu, tomēr politisku apstākļu dēļ tai draudēja mājas spēļu atņemšana play-off cīņās,» līgas oficiālajā mājaslapā citēts Medvedevs. «Protams, Donbass komanda un tās līdzjutēji to nebija pelnījuši.»

Tomēr Medvedevs atzina, ka Ukrainas Iekšlietu ministrija vēstulē devusi mājienu, ka negarantē drošību gaidāmajās spēlēs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgā pret «legālajām narkotikām» cīnīsies iedzīvotāju patruļas

LETA, 08.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā nākamnedēļ sāksies iedzīvotāju patruļas pie «legālo narkotiku» bodītēm, savukārt no 18.novembra pilsētā sāksies plaša informatīvā kampaņa par šo vielu kaitīgumu.

Iedzīvotāju patruļās varēs iesaistīties ikviens, kurš vēlas piedalīties «legālo narkotiku» rūpala apkarošanā. Iecerēts, ka brīvprātīgo grupas koši zaļās vestēs ar uzrakstu «Stop Drugs» patrulēs pie tirdzniecības vietām un informēs jauniešus un citus potenciālos klientus par šo narkotiku bīstamību, kā arī veiks pārrunas ar tirgotājiem un tirdzniecības vietu iznomātājiem.

Patruļu darbu koordinēs Latvijas Džudo federācijas valdes priekšsēdētājs, Rīgas Stradiņa Universitātes pasniedzējs un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) rezerves pulkvedis Raimonds Rubļevskis, kā arī atvaļinātais NBS kapteinis Sandris Bergmanis. Abu koordinatoru kontakti būs publiski pieejami, lai ikviens interesents varētu piedalīties šajās aktivitātēs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas Dinamo Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijas piektajā mačā ceturtdien ar 2:1 (1:0, 1:1, 0:0) uzvarēja latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvēto Ukrainas komandu Doņeckas Donbass.

Līdz ar to sērijā līdz četrām uzvarām rīdziniekiem izdevies samazināt deficītu līdz 2-3, bet nākamā abu komandu savstarpējā cīņa tiks aizvadīta sestdien Rīgā.

Latvijas komandas vārtus šajā mačā guva Gints Meija un Lauris Dārziņš, bet Donbass labā izcēlās soms Tuomass Kīskinens.

Rīdzinieku vārtos šajā mačā atkal stājās Jakubs Sedlāčeks.

Mača pirmajās minūtēs uzbrukuma smailē divreiz nonāca Gunārs Skvorcovs, kurš vispirms no pāris metru attāluma pēc plaukstas metiena ripu raidīja tieši virsū Donbass vārtsargam Jānam Laco. Neilgi pēc tam latvietis uzbrukumā devās vēlreiz, taču pretinieki viņam neļāva izdarīt metienu, bet Laco pēc sadursmes ar Skvorcovu pamanījās pazaudēt savu ķiveri.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Ķīniešu uzmanību piesaista Latvijā veidota spēle Apple ierīcēm

Gunta Kursiša, 26.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā tapusi jauna spēle Swipe Bo, kas paredzēta spēlēšanai iOS ierīcēs un kuras lejupielāžu skaits AppStore nepilnu divu mēnešu skaitā sasniedzis 35 tūkstošus, turklāt lielākā interese ir no Ķīnas spēļu faniem.

Latvijā radītās spēles ideja ir palīdzēt spēles galvenajam varonim Bo sakrāt atslēgas, lai atvērtu portālu, kas aizved uz nākošo spēles līmeni. Pašlaik spēlē ir pieejami 80 līmeņi. Dažādos spēles līmeņos atrodami arī interaktīvi elementi: portāli, caur kuriem iespējams teleportēties no vienas vietas uz otru, un bīdāmi bloki, kuri palīdz atrast noslēptus spēles elementus. Savukārt, ja spēles līmenis tiks paveikts ar pēc iespējas mazāk gājieniem, spēlētājs tiek apbalvots ar attiecīgu kausu: zelta, sudraba vai bronzas. Ja spēles līmenis šķiet par grūtu, to ir iespējams arī izlaist.

Spēli, kuru izstrādājusi divu cilvēku komanda – mākslinieks Artūrs Cimmermans un programmētājs Vasilijs Siņicins –, lejuplādējama AppStore un to var spēlēt iPhone un iPad ierīcēs. iPhone versija ir bezmaksas, bet iPad versija nopērkama par 0,99 ASV dolāriem (aptuveni 50 santīmiem), Db.lv stāsta galvenais spēles idejas autors Guntis Pontags.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piena pārstrādes uzņēmums «Latvian Dairy» plāno ieguldīt 1,1 miljonu eiro jaunās iekārtās, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Tostarp «Latvian Dairy» plāno iegādāties iekārtas piena pārstrādes ražotnei par 500 000 eiro, kā arī siera ceha iekārtu kompleksu «Tilsiter» un «Gouda» tipa sieru ražošanai par 440 000 eiro un siera sālīšanas iekārtu kompleksu par 160 000 eiro.

Piena pārstrādes iekārtas plānots uzstādīt ražotnē Saldus novada Nīgrandes pagasta «Briežkalnos» līdz 2018.gada 14.decembrim, bet iekārtu kompleksus siera ražošanai un sālīšanai plānots uzstādīt «Latvian Dairy» pienotavā Sērenes pagastā, Jaunjelgavas novadā līdz 2020.gada 3.februārim.

Investīciju projektu realizācijai plānots piesaistīt finansējumu Eiropas Lauku fonda lauksaimniecības attīstībai (ELFLA) pasākumā «Atbalsts ieguldījumiem pārstrādē».

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Likvidēs Latvian News Service

Dienas Bizness, 29.01.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ziņu aģentūras SIA «Latvian News Service», iepriekš zināmas kā SIA «BNS-Latvija», īpašnieks pieņēmis lēmumu izbeigt ziņu aģentūras darbību un uzsākt tās likvidāciju, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

SIA «Latvian News Service» vienīgais īpašnieks kopš 2015.gada ir Igaunijas uzņēmums «AMP Investeeringud OÜ», un tas lēmumu par uzņēmuma darbības izbeigšanu pieņēmis šogad 19.janvārī.

Komercreģistrā likvidācijas procesa uzsākšana reģistrēta piektdien, 26.janvārī.

SIA «Latvian News Service» likvidāciju veiks vienīgais uzņēmuma valdes loceklis Normunds Baķis, kurš apstiprināts par uzņēmuma likvidatoru.

SIA «Latvian News Service» Latvijā piedāvā BNS ziņu aģentūras pakalpojumus. Uzņēmums dibināts 1992.gadā, tā pamatkapitāls ir 9000 eiro.

2016.gadā SIA «Latvian News Service» apgrozījums bija 448 tūkstoši eiro, bet tas strādāja ar zaudējumiem, kas veidoja 32 tūkstošus eiro. Uzņēmums nodarbināja astoņus darbiniekus un nodokļos Latvijas valsts budžetā samaksāja 120 tūkstošus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apvienojoties vietējiem mazumtirdzniecības veikalu tīklu uzņēmumiem, kas līdz šim pārstāvēja zīmolu «top!», dibināta SIA «Latvian Retail Management», ko turpmāk atpazīs kā zīmolu «Citro»

Par mazumtirgotāju tīkla, kas pagaidām darbojas pārsvarā Ziemeļkurzemē un Latgalē, Latvian Retail Management (LRM) dibinātājiem ir AS Diāna, SIA Gabriēla un SIA LEKON. Vienotu mērķu vadīti, uzņēmumu valdes locekļi jauno apvienību dibināja 2019.gada sākumā. Akciju sabiedrība Diāna un SIA Gabriēla bijušas ilggadējas top! zīmola pārstāves, AS Diāna esot arī vienai no mazumtirgotāju savienības dibinātājām. Lai arī uzņēmumi ir attīstījušies un daudz ieguvuši, darbojoties top! zīmola paspārnē, šodien šī sistēma kļuvi smagnējāka gan lēmumu pieņemšanā, gan ātrumā un šajā gadījumā arī funkciju sadalē, secina SIA Latvian Retail Management (LRM) valdes priekšsēdētājs Imants Kelmers.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Veikalu tīkls CITRO plāno piecu miljonu eiro investīcijas

Lelde Petrāne, 24.07.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vietējo uzņēmumu veikalu tīkls "CITRO" plāno vērienīgas - 5 miljonu eiro - investīcijas, liecina tā sniegtā informācija.

Latvijas uzņēmumu mazumtirdzniecības veikalu tīkls "CITRO" 2019. gadā strādājis ar vairāk nekā 80,3 miljonu eiro lielu apgrozījumu, kas ir par 5% vairāk nekā gadu iepriekš. Provizoriskās peļņas apmērs pērn ir vairāk nekā 3,5 miljoni eiro, liecina "CITRO" neauditētie finanšu dati. Plānotās investīcijas tiks ieguldītas vienota "CITRO" tīkla koncepta ieviešanā, tirdzniecības vietu modernizācijā un sortimenta piedāvājuma paplašināšanā.

Imants Kelmers, SIA "Latvian Retail Management" valdes priekšsēdētājs, informē: "Turpmākie šā gada attīstības mērķi ir ambiciozi, un mēs plānojam izaugsmi, kāpinot apgrozījumu par 8–9%, vienlaikus paplašinot gan sortimentu, gan veikalu tīklu, tostarp piesaistot jaunus apvienības partnerus."

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada 23. jūnijā vārda dienu svinēs 9 949 Līgas, un 24. jūnijā – 52 007 Jāņi, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Šobrīd Latvijā dzīvo 11 636 iedzīvotāji, kuri dzimšanas dienu svin 23. vai 24. jūnijā. No tiem 1 112 jeb 10 % gaviļnieku ir Jāņi un 413 jeb 4 % – Līgas.

Ja agrāk bija populāri Jāņos dzimušam bērnam dot Jāņa vai Līgas vārdu, tad mūsdienās šī tendence vairs nav tik izplatīta.

No visiem 23. vai 24. jūnijā dzimušajiem vīriešiem 1 112 jeb 21 % ir Jāņi. Bet no visām sievietēm, kuras dzimušas Jāņos, 413 jeb 7 % ir Līgas.

No visiem latviešiem, kuri Jāņos svin dzimšanas dienu, 1 055 jeb 33 % ir Jāņi, bet no visām latvietēm 397 jeb 11 % ir Līgas. Populāri Jāņos dzimušo latviešu vārdi ir arī Edgars, Andris, Mārtiņš, Kristīne, Janīna, Inese, Anna, Ilze un Ligita.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Rīgas Dinamo Sanda Ozoliņa vadībā uzsāk savu desmito KHL sezonu

LETA, 22.08.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas komanda Rīgas Dinamo leģendārā Sanda Ozoliņa vadībā šodien Omskā uzsāk savu desmito Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonu.

Rīdzinieki plkst.16 pēc Latvijas laika viesos spēkosies ar Omskas Avangard komandu. Maču tiešraidē varēs skatīties kanālā Viasat Sport Baltic.

Turpinājumā tiks aizvadīti vēl trīs izbraukuma mači - ceturtdien rīdzinieki spēkosies ar Novosibirskas Sibirj, sestdien duelēsies ar Astanas Baris, bet pirmdien krustos nūjas ar Hantimansijskas Jugra. Pēc tam būs piecu mājas spēļu sērija, kas sāksies 31.augustā ar maču pret Maskavas Spartak.

FOTO: Latvija, uzvara! Atskats uz basketbola nedēļas nogali

Komentāri

Pievienot komentāru