Finanses

Latvietis iekļuvis pasaules spēcīgāko finansistu TOP 30

Dienas Bizness, 30.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaules čempionātā finanšu modelēšanā ModelOff spēcīgāko dalībnieku TOP 50 sarakstā iekļuvis arī finansists no Latvijas - Andrejs Grigoļunovičs.

Sacenšoties 4000 finanšu nozares profesionāļiem no vairāk nekā 110 valstīm, latvietis ieņēmis stabilu 30. vietu kopvērtējuma reitingā, apsteidzot vairākus pasaules līmeņa finansistus.

«ModelOff ir vienas no pasaulē prestižākajām sacensībām finanšu nozarē. Latvijas pārstāvja rezultāti šajā čempionātā pierāda, ka Latvijā ir augsta līmeņa speciālisti, kas spēj konkurēt un sasniegt izcilus rezultātus arī pasaules līmenī,» atzīmē investīciju baņķieris, vadošā investīciju bankas pakalpojumu un finanšu konsultāciju uzņēmuma Prudentia vadītājs Ģirts Rungainis.

Pasaules čempionāts finanšu modelēšanā ModelOff radīts ar mērķi veicināt analītiskās prasmes un finanšu pakalpojumu izcilību. Šī čempionāta dalībnieki mērojas spēkiem divos kvalifikācijas raundos internetā, risinot dažādus finanšu uzdevumus četru stundu garumā. Kvalifikācijas raundu rezultātā tiek atlasīti finālisti, no kuriem tiek noskaidrots pasaules čempions klātienes finālā Ņujorkā.

Jau otro gadu pēc kārtas Latvijas uzņēmuma AG Capital pārstāvji ir spējuši iekļūt pasaules 100 vadošo finansistu vidū. Šogad panākumi ir ievērojami uzlabojušies - 4000 dalībnieku konkurencē Andrejs Grigoļunovičs spējis iekļūt pasaules 30 spēcīgāko finansistu vidū, apsteidzot konkurentus no tādām globāli zināmām kompānijām kā KPMG, Ernst&Young un Goldman Sachs. Kopumā ModelOff reitingā dominē pārstāvji no lielvalstīm - ASV, Lielbritānija, Austrālija, Krievija, Kanāda, Polija,- bet no mazajām valstīm ir pārstāvēta tikai Ungārija un Latvija.

«Veiksmīga pieredze ar plaša spektra uzdevumu veikšanu mūsu klientiem reālajā dzīvē ir mans un manu kolēģu trumpis šajā čempionātā, jo pēdējo 5 gadu laikā AG Capital ir izstrādājis budžetus vairāk nekā 150 Latvijas un ārvalstu uzņēmumiem gandrīz visās Latvijā pārstāvētās nozarēs, kā arī dažās nozarēs, kas ir eksotiskas mūsu tirgum. Tas ļāva padziļināti izprast dažādu nozaru specifiku un iegūt plašu pieredzi, kas sekmēja panākumus starptautiskajā arēnā,» tā par startu čempionātā stāsta A.Grigoļunovičs.

«Saskārāmies ar apkārtējo pārsteigumu, ka tik mazas valsts speciālisti var ieņemt prestižu vietu šajā rangā. Patiesībā, kāpēc gan ne, ja pavisam nesen Latvija bija saskārusies ar smagu finanšu krīzi, kas ir bijis ievērojams mācību lauks un pārbaudījums visiem Latvijas finanšu sektora darbiniekiem,” stāsta Andrejs Grigoļunovičs. “Kopā ar kolēģiem ticam, ka aizrautība un patiesa interese par savu nozari vienmēr nesīs darba augļus. Šajā čempionātā esam startējuši jau iepriekš un darīsim to arī turpmāk, sekmējot uzņēmuma attīstību un konkurētspēju,» tā par dalību ModelOff stāsta A.Grigoļunovičs.

A.Grigoļunoviča vadītais uzņēmums AG Capital specializējas finanšu vadības ārpakalpojuma sniegšanā vidēja mēroga uzņēmumiem ne tikai Latvijā, bet arī pasaules tirgū. Galvenie uzņēmuma piedāvātie produkti, ir finanšu plānošana (budžeti un to izpildes analīze, uzņēmumu struktūrvienību rentabilitātes aprēķini, ikmēneša darbības rezultātu analīze), finansējuma piesaiste un banku pakalpojumu izvēle.

Komentāri

Pievienot komentāru