Citas ziņas

Latvija ar Kazahstānu sadarbosies tūrisma jomā

Žanete Hāka, 04.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts prezidenta Andra Bērziņa oficiālās vizītes Kazahstānā ietvaros ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts parakstījis sadarbības līgumu tūrisma jomā starp Latvijas Ekonomikas ministriju (EM) un Kazahstānas Industrijas un jauno tehnoloģiju ministriju.

Kā informēja EM, līgumu no Kazahstānas puses parakstīja Kazahstānas industrijas un jauno tehnoloģiju ministra pirmais vietnieks Alberts Rau.

Līguma mērķis ir nostiprināt un turpmāk attīstīt sadarbību starp abām valstīm tūrisma jomā, veidojot efektīvu informācijas un pasākumu koordināciju tūrisma attīstības veicināšanā abu valstu interesēs.

Līgums paredz, ka tiks atbalstīta informācijas apmaiņa par tūrisma attīstību, statistiku, pētījumiem, spēkā esošu normatīvo bāzi tūrisma jomā, tūrisma nozares speciālistu sagatavošanu un izglītības sistēmas piedāvājumu. Tāpat abas valstis apņemas nodrošināt informācijas apmaiņu ar reklāmas un informatīvajiem materiāliem par tūrisma potenciālu. Plānots ciešāk sadarboties arī starptautisko tūrisma organizāciju un iniciatīvu ietvaros, kā arī darbā pie investīciju projektiem tūrisma nozarē.

Tāpat Kazahstānā ekonomikas ministrs D.Pavļuts piedalījās Latvijas – Kazahstānas biznesa forumā, uzsverot Latvijas uzņēmēju interesi paplašināt un stiprināt sadarbību ar Centrālāzijas valstīm. Latvijas skatījumā ekonomiskajās attiecībās ar Kazahstānu ir liels potenciāls attīstīt sadarbību tranzīta un loģistikas, tūrisma, sertifikācijas, informācijas un komunikācijas tehnoloģiju, standartizācijas, lauksaimniecības vides aizsardzības, izglītības un zinātnes, farmācijas, veselības aizsardzības un citās jomās, informē EM.

Pērn Latvijas un Kazahstānas divpusējās tirdzniecības apgrozījums sasniedza 168,3 miljonus eiro, ierindojot Kazahstānu 26. vietā Latvijas ārējo tirdzniecības partneru starpā.

Komentāri

Pievienot komentāru