Jaunākais izdevums

Latvijā darbu uzsākuši 28 Post24 sūtījumu termināļi. Tie izvietoti Rīgā, Jelgavā, Ogrē, Ventspilī, Liepājā, Tukumā, Cēsīs, Valmierā, Rēzeknē, Daugavpilī, Jēkabpilī un Jūrmalā.

Marta sākumā Baltijā būšot uzstādīti 114 Post24 sūtījumu termināļi, tie tiks saslēgti vienā tīklā, sniedzot klientiem internacionālu piegādes servisu. Attīstot Post24 projektu, Latvijā izveidotas 14 jaunas darba vietas.

Termināļi ir uzstādīti ārpus telpām, strādā 24 stundas diennaktī, kā arī to atrašanās vietas ir izvēlētas tā, lai tie būtu klientiem viegli pieejami, gan braucot ar mašīnu, gan ejot ar kājām vai izmantojot sabiedrisko transportu.

Papildus pakalpojumam sūtīšanai no termināļiem, internetā ir atvērta pašapkalpošanās mājas lapa, kurā arī klienti var reģistrēt savus sūtījumus un veikt maksājumu par pakalpojumu. Pēc tā klienti var ievietot savus sūtījumus termināļos tad, kad tas viņiem ir ērti un pa ceļam, un sūtījums uzsāk savu ceļu pie saņēmēja. Post24 mājas lapā ir iespējams sekot līdz katra sūtījuma piegādes progresam.

Saskaņā ar Post24 vadītāja Baltijas valstīs Jona Saluvēra (Joona Saluveer) teikto drīz būs iespējams veikt sūtījumus no jebkura termināļa uz jebkuru adresi Latvijā un Baltijas valstīs.

Sūtījumu termināļu ražotājs ir Integer, un tā sūtījumu termināļi jau atrodas Krievijā, Ukrainā, Spānijā, Portugālē, Slovākijā, Čehijā un citās valstīs.

Post24 ir uzņēmums, kas ir saistīts ar internacionālo pasta un loģistikas uzņēmumu AS Eesti Post. Sākotnēji ārpus telpām izvietoto termināļu pakalpojumi sāka darboties Igaunijā, vēlāk — Lietuvā un tagad Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Paku terminālu tīkls Latvijā būs pieejams 2 - 3 mēnešu laikā. Papildu informācija sekos tuvākajā laikā,» tā uz biznesa portāla db.lv jautājumu par šī pakalpojuma piedāvāšanas plāniem mūsu valstī atbildēja Eesti Post.

Pagaidām igauņi nesniedz informāciju, kādā veidā notiks ienākšana Latvijas tirgū, piemēram, vai tiek veidota sadarbība ar kādu Latvijas uzņēmumu.

Kā skaidroja Eesti Post, pašapkalpošanās termināli Post24 tiek uzstādīti izdevīgās vietās - pie tirdzniecības centriem, degvielas uzpildes stacijās. Tie ir sasniedzami gan ar automašīnu, gan kājām, gan ar sabiedrisko transportu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Post24 izveido vienotu Baltijas «pakomātu» tīklu

Jānis Rancāns, 09.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sūtījumu termināļu pakalpojumu sniedzējs Post24 apvienojis termināļus, kas līdz šim darbojās katrā valstī kā atsevišķs pakalpojums, vienotā Baltijas valstu tīklā.

Uzņēmums norāda, ka paku sūtīšana ar «pakomātu» satarpniecību nodrošina sūtījumu piegādi starp visām trim Baltijas valstīm vienas līdz divu darba dienu laikā, turklāt jebkurā brīdī tiešsaistē ir iespējams noteikt sūtījuma atrašanās vietu un maršrutu.

Post24 visā Baltijā ir 114 «pakomāti»: 29 no tiem atrodas Latvijā, 50 – Igaunijā un 35 – Lietuvā.

Db.lv jau vēstīja, ka janvārī darbu Latvijā uzsāka Post24 sūtījumu termināļi. Attīstot Post24 projektu, Latvijā izveidotas 14 jaunas darba vietas.

Termināļi ir uzstādīti ārpus telpām, strādā 24 stundas diennaktī, kā arī to atrašanās vietas ir izvēlētas tā, lai tie būtu klientiem viegli pieejami, gan braucot ar mašīnu, gan ejot ar kājām vai izmantojot sabiedrisko transportu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Eesti Post gada pirmajos astoņos mēnešos nopelnījis 1,8 miljonus eiro

Lelde Petrāne, 27.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Loģistikas un pasta pakalpojumu uzņēmuma Eesti Post ieņēmumi 2012. gada pirmajos astoņos mēnešos ir 32,4 miljoni eiro, no kuriem 1,8 miljoni eiro ir tīrā peļņa.

Peļņa no pamatdarbības pirmajos astoņos gada mēnešos bija 1,72 miljoni eiro, savukārt peļņa no līdzekļu pārskaitījumiem sasniedza 75 000 eiro.

Salīdzinājumā ar 2011. gadu pirmajos astoņos mēnešos apgrozījums pieaudzis par 9,8%; apgrozījums no pasta pakalpojumu pārdošanas pieaudzis par 22,5%, bet apgrozījums no loģistikas pakalpojumiem – par 21,6%. Salīdzinājumā ar 2011. gadu informācijas loģistikas apgrozījums ir gandrīz divkāršojies. Igaunijā izsūtīto vietējo vēstuļu daudzums samazinājies par aptuveni 11%, toties ieņēmumi no starptautiskiem projektiem ir palielinājušies. Ar periodiskajiem izdevumiem saistīto pakalpojumu ieņēmumi pieauguši par 1,2%, savukārt ieņēmumi no tiešās realizācijas kritušies par 7,4%, galvenokārt samazinoties adresēto sūtījumu apjomam. Ieņēmumi no finanšu pakalpojumiem kritušies par 29%, galvenokārt eiro valūtas maiņas dēļ pasta nodaļās, kas kalpo par galveno atskaites punktu salīdzinājumā ar 2011. gadu, kā arī tādēļ, ka samazinās pasta nodaļās izmaksāto pensiju apjoms.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eesti Post noskata arī Latvijas elektronisko vēstuļu tirgu, savu risinājumu varētu sākt piedāvāt jau šī gada beigās.

To DB sacīja a/s Eesti Post meitasuzņēmuma Latvijā Post24 valdes loceklis Jona Saluvers (Joona Saluveer). Post24 Latvijas tirgū ienāca pērn, bet galvenās aktivitātes ar saviem automātiskajiem paku nodošanas un saņemšanas termināļiem- pakomātiem- ir izvērsis šogad. Pakomātu tirgus attīstoties labi, tomēr tas ir tikai pirmais no soļiem, par ko Latvijā interesējas Igaunijas valstij piederošais pasta un loģistikas uzņēmums, kas visu Baltiju redz kā savu mājas tirgu .

«Eesti Post ir izveidojis trīs sava biznesa virzienus: loģistika, kas nodarbojas ar paku sūtījumiem gan Igaunijā, gan ārpus tās, tradicionālais pasta bizness un info loģistika jeb elektroniskie pakalpojumi. Tieši elektroniskie pakalpojumi ir joma, kurā mēs, iespējams, jau šī gada beigās Latvijas tirgū varētu sākt piedāvāt kādu no saviem risinājumiem,» stāsta J. Saluvers. «Nav noslēpums, ka tradicionālo vēstuļu bizness visur Eiropā krīt ļoti strauji – ap 15 – 20% gadā, tāpēc arī mēs pastiprināti strādājam pie e-vēstuļu pakalpojumiem. Piemēram, mums ir savs risinājums ierakstītām vēstulēm, ko cilvēki var nosūtīt no mājām, izmantojot savu ID karti. Arī Latvijā ID karšu izmantošana kļūst arvien populārāka,» iespējamās biznesa nišas ieskicē J. Saluvers.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Igaunijas pasts pirmo pusgadu noslēdzis ar peļņu

Gunta Kursiša, 31.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas pasts (Eesti Post) šā gada pirmajā pusgadā nopelnījis 700 tūkstošus eiro, savukārt kompānijas ieņēmumi no uzņēmējdarbības veido 26,3 miljonus eiro jeb par 6% vairāk nekā iepriekšējā gada attiecīgajā laika posmā, Db.lv informēja uzņēmuma pārstāvji.

Uzņēmuma sūtījumu piegādes pakalpojumu apjoms minētajā laika posmā ir pieaudzis par 33%, e-pakalpojumu (elektronisko rēķinu) apjoms – par 24%, bet reklāmas pakalpojumu apjoms – par 16%.

Vēstuļu sūtījumu pakalpojumi ir samazinājušies par 8%, savukārt elektroniski nosūtīto dokumentu apjoms ir pieaudzis gandrīz 80 reizes.

Eesti Post finanšu rezultāti atbilst gaidītajiem un, lai sasniegtu nospraustos mērķus, uzņēmumam vēl vairāk jāpaplašina savu darbību gan Igaunijā, gan visā Baltijā, uzskata uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Āvo Kermas (Aavo Karmas). «Igaunijas Pasta mērķis ir kļūt par Baltijas e-tirdzniecības flagmani,» viņš pauda uzņēmuma ambīcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot no šodienas, SIA Post24 un tā mātes uzņēmuma Eesti Post (Igaunijas pasta) jaunais starptautiskais nosaukums būs Omniva. Tas tiks lietots uzņēmuma darbības un loģistikas risinājumu pakalpojumu virzīšanai visā Baltijas tirgū. Preču zīmes maiņā ieguldīti 140 tūkstoši eiro.

Jaunā zīmola ieviešana ir saistīta ar uzņēmuma darbības izvēršanu starptautiskā mērogā un vietējā tirgus paplašināšanu no Igaunijas uz Latviju un Lietuvu, norādījusi uzņēmuma vadība. Jaunais zīmols tiks izmantots uzņēmuma un tā meitas uzņēmumu informācijas un loģistikas pakalpojumu nodrošināšanā, tajā skaitā Latvijā jau esošajam pakomātu tīklam un kurjeru pakalpojumiem.

Omniva kļūs arī par uzņēmuma starptautisko nosaukumu, bet līdzšinējais Igaunijas pasta zīmols Eesti Post turpmāk tiks izmantots tikai kā zīmols pasta nodaļām un kā uzņēmuma juridiskais nosaukums Igaunijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Dubultojusies Eesti Post peļņa; palielinās algas darbiniekiem

Lelde Petrāne, 17.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas loģistikas uzņēmums Eesti Post, kas ir vienīgais universālais pasta pakalpojumu sniedzējs Igaunijā, aizvadīto finanšu gadu noslēdzis ar 2,52 miljonu eiro peļņu, liecina auditētie finanšu rezultāti.

2012.gadā uzņēmuma ieņēmumi bija 52,7 miljoni eiro, kas veidoja 9% pieaugumu pret iepriekšējo gadu, savukārt uzņēmējdarbības izdevumi bija 50,3 miljoni eiro, kas ir par 7% vairāk nekā iepriekšējā gadā.

Paku nosūtīšanas pakalpojumu apjoms pērn pieauga par 15%, reklāmas pakalpojumu apjoms – par 8%, savukārt e-komercijas pakalpojumu apjoms palielinājās gandrīz uz pusi – par 48%.

Kritums bija vērojams vienīgi vēstuļu nosūtīšanas apjomos – tās tika nosūtītas par 8% mazāk nekā iepriekšējā gadā. Uzņēmuma investīciju apjoms pērn palielinājās no 2,5 miljoniem eiro 2011.gadā līdz 4,8 miljoniem eiro 2012.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Pakomāti ir pareizais risinājums Latvijas iedzīvotāju mentalitātei

Egons Mudulis, 15.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Omniva plāno 30–40% apgrozījuma kāpumu vēl piecus gadus; grib jaunu loģistikas centru līdz nākamā gada beigām

Tā sarunā ar Dienas Biznesu norāda SIA Omniva vadītāja Latvijā Beāte Krauze.

Viņa vada uzņēmumu vienu gadu, bet pirms tam 11 gadus strādājusi Swedbank. «Banka kļuva ļoti zviedriska ar lēnāku organizāciju, bet man gribas rezultātu redzēt ātrāk,» darbības virziena maiņu un vēlmi pamēģināt kaut ko jaunu skaidro B. Krauze. Omniva šķitis inovatīvs un strauji augošs uzņēmums, un nevienu brīdi viņa šo izvēli nav nožēlojusi.

Igaunijas pasta meitas uzņēmums – tobrīd SIA Post24 ‒ darbu Latvijā sāka 2012. gadā. Tāpat igauņi iegādājās lietuviešu kurjerpasta kompāniju UAB Unipakas un tās filiāli Latvijā. Pašlaik Omniva Igaunijā darbojas kā valsts pasts ar plašu pakalpojumu klāstu, bet Latvijā un Lietuvā veic kurjerpiegādes klientiem uz mājām, birojiem un t.s. pakomātiem. Kaut arī automatizētus pasta termināļus Latvijā pirmā ieviesusi Post Service, Omnivai, ienākot tirgū, izdevies strauji izplesties.

Komentāri

Pievienot komentāru