Citas ziņas

Latvijā dibina divus pusmiljonu vērtus uzņēmumus

Gunta Kursiša, 19.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajā nedēļā Latvijā reģistrēti vairāk nekā trīs simti jaunu uzņēmumu. No tiem divu lielāko kompāniju pamatkapitāls ir lielāks par pusmiljonu latu, liecina Lursoft dati.

Uzņēmumu SIA Mers 1 un SIA Norra pamatkapitāls veido 547 tūkstošus latu. Abi uzņēmumi reģistrēti vienā adresē - Kuršu ielā 15-1, Rīgā. SIA Mers 1 vienīgais valdes loceklis ir Voldemārs Lejiņš, savukārt SIA Norra vienīgā valdes amatpersona ir Egils Spīgulis. Patlaban Lursoft nav pieejami dati par uzņēmumu darbības veidiem.

Trešais pagājušajā nedēļā lielākais Latvijā reģistrētais uzņēmums ir SIA Amfion, kura pamatkapitāls viedo 286 tūkstošus eiro. Uzņēmuma juridiskā adrese ir Baznīcas iela 20/22-40, Rīga. Kompānijas valdē darbojas viena amatpersona – Krievijas Federācijas pilsonis Oļegs Kravstons.

Tāpat pagājušajā nedēļā reģistrēto lielāko uzņēmumu vidū ir arī SIA Tenco ar pamatkapitālu 157 tūkstošu latu apmērā. Uzņēmums reģistrēts Jūrmalā, Jāņa Pliekšāna ielā 90-32. SIA Tenco valdes locekļa amatā darbojas Latvijas valstspiederīgais Pāvels Tkačenko.

Piektais lielākais Latvijā pagājušajā nedēļā reģistrētais uzņēmums ir SIA Amfitrita. Arī šīs kompānijas juridiskā adrese ir Banzīcas iela 20/22-40, Rīga. Uzņēmuma pamatkapitāls veido 142,4 tūkst. eiro, un uzņēmuma valdes locekles amata pienākumus pilda Krievijas pilsone Jeļena Rogačkina.

Kopumā pagājušajā nedēļā reģistrēti 316 jauni subjekti, kas ir par demsit vairāk nekā pirms nedēļas. No kopējā skaita visvairāk jeb 298 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību, 14 - individuālie komersanti, 25 - biedrības.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad janvārī - maijā reģistrēts 3761 jauns uzņēmums, kas ir par 1009 uzņēmumiem jeb 21,2% mazāk nekā pērn attiecīgajā periodā, kad tika reģistrēti 4770 jauni uzņēmumi.

To liecina SIA "Lursoft" dati. Interesanti, ka šā gada pirmo piecu mēnešu laikā jauno uzņēmumu skaits ir viszemākais pēdējo 10 gadu laikā. "Iepriekš vidēji dienā tika reģistrēti 35 – 40 jauni uzņēmumi, tad šī gada marta beigās un aprīlī šis rādītājs saruka un ik dienu tika reģistrēts par 10 – 15 uzņēmumiem mazāk," situāciju vērtē SIA "Lursoft" valdes locekle Daiga Kiopa. Viņa gan piemetina, ka šobrīd situācija ir uzlabojusies un jaunu uzņēmumu reģistrēšanas aktivitāte atgriezusies iepriekšējā līmenī. Lai arī koronovīruss daudziem laupījis apetīti reģistrēt jaunus uzņēmumus, tomēr ir arī jaunreģistrēti subjekti ar ievērojamu pamatkapitālu un plāniem izvērsties Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru