Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No desmit dalībvalstīm, kas pēdējās pievienojās Eiropas Savienībai (ES), Latvija viss aktīvāk izmantojusi iespēju apgūt ES fondus, saskaņā ar auditorkompānijas KPMG ziņojumu par ES fondu izmantošanu.

Ziņojumā iekļauta informācija par astoņām valstīm, kas ES pievienojās 2004.gadā – Čehija, Igaunija, Ungārija, Latvija, Lietuva, Polija, Slovākija un Slovēnija, kā arī par divām valstīm, kas pievienojās 2007.gadā – Bulgārija un Rumānija, ziņo portāls baltic-course.com.

Kopumā no 2007. līdz 2013.gadam jaunajām ES dalībvalstīm ekonomiskajai un sociālajai integrācijai iedalīti 208,2 miljrd. eiro. Latvijai no šīs summas pienākas 5 miljrd. eiro.

No 2007.gada līdz 2010.gadam, Latvija slēgusi līgumus par 3,7 miljrd. eiro, kas ir 76% no kopējās pieejamās summas. Šī ir lielākā apgūtā finansējuma daļa starp minētajām desmit dalībvalstīm.

Savukārt Lietuva ir otra aktīvākā ES finansējuma apguvēja. Kaimiņvalsts kopumā izmantojusi 68% no pieejamajiem 7,3 miljrd. eiro. Trešajā vietā ierindojusies Igaunija, kas noslēgusi līgumus par 60% no pieejamā 4,1 miljrd. eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru