Jaunākais izdevums

Latvijā sākta budžeta klases viedtālruņa Nokia Lumia 630 tirdzniecība. Tas ir pirmais Lumia sērijas viedtālrunis ar divu SIM karšu atbalstu, kā arī pirmā ierīce ar jaunāko Windows Phone 8.1 operētājsistēmu, informē ražotājs.

Nokia Lumia 630 ir 4,5 collu LCD ekrāns ar Corning® Gorilla® Glass 3 aizsardzību, maināmi aizmugures vāciņi, 5 megapikseļu kamera. Tālrunim ir arī Nokia Camera attēlveidošanas lietotne, ar kuru var gan uzņemt secīgus kustības fotoattēlus, gan pielāgot tādus iestatījumus kā baltā balanss, fokuss, jutība pret gaismu (ISO), slēdža ātrums, spilgtums.

Viedtālrunim ir 8 GB iebūvētā atmiņa, un to iespējams paplašināt līdz 128 GB, pievienojot microSD atmiņas karti.

Nokia Lumia 630 aptuvenā nesubsidētā mazumtirdzniecības cena Latvijā ir 180 EUR. Viedtālrunis ir radīts divās versijās – Lumia 630 ar vienas un divu SIM karšu atbalstu. Latvijas tirgū šobrīd pieejams Lumia 630 ar divu SIM karšu atbalstu melnā un dzeltenā krāsā, bet Lumia 630 ar vienas SIM kartes atbalstu – baltā krāsā.

Latvijas tirgū šobrīd pieejami seši Nokia Lumia sērijas viedtālruņi ar Windows Phone 8.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Nokia Lumia prezentē trīs jaunus viedtālruņus; Latvijā divi būs pieejami oktobrī

Žanete Hāka, 04.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien izstādē IFA 2014 Berlīnē Nokia prezentēja trīs jaunus Lumia viedtālruņus — Nokia Lumia 830, Nokia Lumia 730 Dual SIM un Nokia Lumia 735 ar 4G, informē kompānijas pārstāvji.

Paredzēts, ka tuvākajā laikā Latvijā būs pieejami divi no šiem viedtālruņiem – Nokia Lumia 830 un Nokia Lumia 735 ar 4G atbalstu.

Jaunais Nokia Lumia 830 aprīkota ar Windows Phone 8,1 operētājsistēmu ar Lumia Denim atjauninājumu, 1,2GHz Snapdragon četrkodolu procesoru. Nokia Lumia 830 ir 16 Gb iebūvētā atmiņa, bet, ievietojot microSD atmiņas karti to var palielināt līdz 128 Gb. Papildus ir nodrošināti arī bezmaksas 15 Gb datu uzglabāšanai OneDrive mākoņkrātuvē.

Viedtālrunis ir aprīkots ar 10 megapikseļu PureView kameru ar ZEISS optiku, Rich Recording iespēju..

Nokia Lumia 830 ir aprīkots ar 5 collu ClearBlack ekrānu, kas nodrošina kvalitatīvu tā satura nolasīšanu arī saules gaismā, un Curved Gorilla 3.0 ekrāna stikliņu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no pēdējiem viedtelefoniem ar Nokia Lumia vārdu uzskatāmi atgādina Somijas uzņēmuma misiju – savienot cilvēkus , piektdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Iecerēts kā kompromiss starp jaunākajām un dažkārt arī labākajām tehnoloģijām un saprātīgu cenu, Nokia Lumia 830 vēsturē paliks kā Somijas lepnuma mirstošā gulbja dziesma. Līdz ar rudens metienu Nokia viedtālruņus vairs neredzēsim, un to vietu ieņems Microsoft Lumia.

Uzņēmums, kas savulaik nelielu ziemeļvalsti Somiju padarīja par ietekmīgu spēlētāju tehnoloģiju pasaulē, centies, cik nu spējis, lai aiziešana būtu cieņpilna. Lumia 830 gan nav flagmanis un nav arī īpašs inovāciju uzplaiksnījumu iemiesojums, ar kādiem kaimiņi laiku pa laikam palutinājuši pasauli. Atcerēsimies kaut PureView 41 megapikseļa superkameru. Šis modelis drīzāk ir atgriešanās pie saknēm, jo Nokia atbilstoši savai devīzei «Connecting People» vēsturiski centusies radīt optimālas ierīces plašam lietotāju lokam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien plašākai publikai tiek prezentēts pirmais Microsoft Lumia viedtālrunis - budžeta klases Microsoft Lumia 535, kura nosaukumā vairs nav iekļauts Nokia zīmols.

Telefons ir budžeta klases viedtālruņa Nokia Lumia 530 turpinājums. Viedtālrunis būs pieejams arī Dual SIM versijā.

Ierīce aprīkota ar Windows Phone 8,1 Lumia Denim operētājsistēmu, Snapdragon™ 200 četrkodolu procesoru un 1905 mAh akumulatoru. Iebūvētās atmiņas apjoms ir 8 Gb, ko ir iespējams palielināt līdz 128 Gb, izmantojot microSD karti. Tāpat pieejami arī 15 Gb OneDrive mākoņkrātuvē bezmaksas.

Microsoft Lumia 535 aprīkota ar 5 megapikseļu aizmugurējo kameru ar LED zibspuldzi un 5 megapikseļu platleņķa priekšējo kameru. Microsoft Lumia 535 aprīkots ar tādām lietotnēm, kā Bing vision, Creative Studio, Lumia Camera un Lumia Selfie.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lumia 930 ir pirmais Nokia izdotais flagmanis kopš pāriešanas Microsoft īpašumā

Vairākums mobilo telefonu ražotāju sliecas savus flagmaņus padarīt aizvien plānākus un noapaļotākus savukārt, Nokia atjaunotā 9. sērijas lūmija pārsteidz ar valdošajām tendencēm neatbilstošu un līdz ar to pamanāmu izskatu. Lumia 930 ir izteikti kantaina, platām malām un, kas biznesa klases modeļiem pavisam netipiski, pieejama uzkrītoši «indīgās» krāsās. DB rīcībā ir modelis ar spilgti oranžu aizmuguri, ko uz ielas nudien grūti nepamanīt. Košums Nokia izpildījumā gan vairs nav nekas neparasts, jo arī iepriekšējos gados bija pieejami dzelteni un sarkani aparāti. Ir padomāts arī par konservatīvajiem lietotājiem, jo ierīce pieejama arī klasiskajās krāsās – baltā un melnā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Microsoft plāno vērienīgāko darbinieku atlaišanu piecu gadu laikā

Žanete Hāka, 15.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju uzņēmums Microsoft Corp plāno atlaist lielāko skaitu darbinieku pēdējo piecu gadu laikā, integrējot pirms neilga laika iegādāto Nokia mobilo telefonu ražošanas biznesu, raksta Bloomberg.

Pagaidām pats uzņēmums šo informāciju nekomentē, un paredzams, ka kompānija par to paziņos šonedēļ. Darbinieki tiks atlaisti gan Nokia, gan tajās Microsoft daļās, kuras pārklājas ar Nokia biznesu, kā arī mārketingā un inženieru nodaļā. Visdrīzāk, tiks atlaists lielākais darbinieku skaits kopš 2009. gada, kad darbu zaudēja 5800 cilvēku vai pat pārspēs to. Tā bija lielākā darbinieku atlaišana uzņēmuma vēsturē.

Pēc tam, kad Microsoft iegādājās Nokia, darbinieku skaits uzņēmumā sasniedzis 127 tūkstošus, kas ir ievērojami vairāk nekā konkurentiem Apple un Google.

Db.lv jau rakstīja, ka 25.aprīlī Microsoft paziņoja, ka Nokia ierīču un pakalpojumu biznesa iegādes process ir noslēdzies. Iegādi ir apstiprinājuši Nokia akcionāri un atļauju devušas atbildīgās publiskā sektora organizācijas dažādās pasaules valstīs. Iegādes procesa noslēgšana iezīmējot pirmo soli abu uzņēmumu apvienošanā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Microsoft: «Šodien mēs uzņemam Nokia mūsu ģimenē»

Lelde Petrāne, 25.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 25.aprīlī Microsoft paziņojis, ka Nokia ierīču un pakalpojumu biznesa iegādes process ir noslēdzies. Iegādi ir apstiprinājuši Nokia akcionāri un atļauju devušas atbildīgās publiskā sektora organizācijas dažādās pasaules valstīs. Iegādes procesa noslēgšana iezīmējot pirmo soli abu uzņēmumu apvienošanā.

«Šodien mēs uzņemam Nokia ierīču un pakalpojumu biznesu mūsu ģimenē. Nokia mobilās tehnoloģijas dos lielu ieguldījumu mūsu kopējā biznesa attīstībā,» norāda Microsoft izpilddirektors Satja Nadela (Satya Nadella).

Satjas Nadelas tiešā pakļautībā būs bijušais Nokia prezidents un izpilddirektors Stefans Elops (Stephen Elop), kurš ir iecelts par Microsoft ierīču grupas viceprezidentu. Elops pārraudzīs ierīču biznesu, kas ietver Lumia viedtālruņus un planšetdatorus, Nokia mobilos telefonus, Xbox ierīces, Surface un Perceptive Pixel iekārtas un aksesuārus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mazāk nekā gadu pēc Somijas mobilo tālruņu uzņēmuma pārņemšanas Microsoft nolēmis atteikties no Nokia zīmola, vēsta BBC.

Jaunie Nokia Lumia viedtālruņi turpmāk tiks tirgoti kā Microsoft Lumia.

Nokia mobilo tālruņu biznesu Microsoft iegādājās aprīlī, samaksājot 7,2 miljardus ASV dolāru. Jau kopš tā laika Microsoft klusām sākusi atteikties no Nokia zīmola.

Komentāri

Pievienot komentāru