Jaunākais izdevums

Latvijā piegādāti pirmie četri kāpurķēžu bruņutransportieri CVRT (Combat Vehicle Reconnaissance Tracked), kas tiks izmantoti tehniķu un mehāniķu, kā arī karavīru apmācībai vienībās Ādažu bāzē, informē Aizsardzības minstrijā.

«Šis ir nozīmīgs solis pretī Latvijas pašaizsardzības spēju stiprināšanā, jo šīs modernizētās bruņumašīnas, kas tiks aprīkotas ar labākajiem prettanku ieročiem, nozīmīgi uzlabos Sauszemes spēku Kājnieku brigādes kaujas spējas un mobilitātes spējas,» uzsver aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis.

Mehanizētas vienības izveidei paredzētos CVRT Nacionālie bruņotie spēki saņems laika posmā no 2016.gada līdz 2020.gadam. Tehnikas piegāde notiks pakāpeniski, un līdz ar tehnikas piegādi tiks uzsākta arī tās ieviešana ekspluatācijā.

CVRT kāpurķēžu bruņutehnika ir Latvijas apstākļiem piemērota kaujas tehnika ar ļoti augstu mobilitāti, kas neprasa attīstīt smagnēju inženiertehnisko bāzi kaujas mobilitātes nodrošināšanai. Tehnika var pārvietoties pa visiem Latvijā pieejamiem koplietošanas ceļiem, tiltiem, grāvju pārvadiem, kā arī ārpus ceļu tīkla. Tehnikas svars ir 8 – 10 tonnu robežās atkarībā no modifikācijas un bruņu līmeņa. Tā ir viegli transportējama gan pa dzelzceļu, gan jūru, gan ar gaisa transportu.

2014.gada septembrī tika parakstīts līgums par 123 kāpurķēžu bruņutehnikas CVRT iegādi no Lielbritānijas.

Darbs pie Sauszemes spēku Kājnieku brigādes mehanizācijas projekta tika uzsākts 2012.gada nogalē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas robežu tuvumā sāksies plašas Krievijas un Baltkrievijas militārās mācības

LETA, 13.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šodienas līdz 19.septembrim Krievijas Rietumu kara apgabalā, Ņižņijnovgorodas apgabala Muļino poligonā, notiks apvienotās Krievijas un Baltkrievijas militārās mācības «Ščit Sojuza 2019», aģentūru LETA informēja Latvijas Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Pēc oficiālās informācijas, mācībās piedalīsies aptuveni 12 000 karavīru, tostarp aptuveni 8 000 Krievijas karavīru un vairāk nekā 4 000 Baltkrievijas karavīru.

Militārajās mācībās tiks iesaistītas aptuveni 950 kaujas tehnikas vienības, tai skaitā vairāk nekā 230 tanki, 240 artilērijas sistēmas un aptuveni 70 militārie lidaparāti. Minētajā militārās tehnikas apjomā ieskaitītas arī Baltkrievijas bruņoto spēku kaujas tehnikas vienības - vairāk nekā 30 tanki, 80 kājnieku kaujas mašīnas un bruņutransportieri, aptuveni 50 daudzstobru reaktīvās artilērijas sistēmas, artilērijas ieroči un mīnmetēji, kā arī aptuveni 15 lidaparāti.

Savukārt no 16.septembra līdz 21.septembrim Centrālā kara apgabala poligonos notiks Krievijas bruņoto spēku stratēģiskās militārās mācības «Centr 2019».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Naktī uz otrdienu Liepājas ostas stividorkompānija LSEZ SIA Terrabalt (sadarbībā ar Stena Line) ar prāmi no Vācijas saņēma militāro aprīkojumu un bruņu tehnikas vienības, kas tiek gatavotas tālākai transportēšanai pa dzelzceļu, vēsta reģionālais portāls Rekurzeme.

Kā iepriekš ziņoja LR Aizsardzības ministrija - 20., 24. un 27.oktobrī Liepājas ostā ienāks operācijā Atlantic Resolve iesaistīto ASV bruņoto spēku vienību aprīkojums un dažāda veida militārā tehnika, tostarp bruņutehnika - tanki Abrams un bruņutransportieri Bradley -, kas paredzēta nākamās rotācijas vienībām visās trijās Baltijas valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru