Ekonomika

Latvijā radītais viesuļvētras simulators atzīts par gada otro labāko jauno produktu pasaulē

Db.lv, 21.11.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā radītais viesuļvētras simulators "Beat The Storm" pasaulē lielākajā atrakciju industrijas izstādē Orlando, ASV izcīnījis 2. vietu labāko jauno produktu kategorijā.

Atrakcija vēja tunelī drošos apstākļos ļauj iepazīt vēja stiprumu līdz 160 km/h, kas līdzvērtīgs otrās kategorijas viesuļvētrai.

Globālā atrakciju industrijas asociācija (IAAPA) ir pasaulē lielākā šāda veida organizācija, kas dibināta 1918. gadā un apvieno dalībniekus no vairāk kā 100 valstīm. "IAAPA EXPO Orlando" ir gada lielākais asociācijas organizētais pasākums, kas pulcē atrakciju nozares profesionāļius no visas pasaules. Vienas nedēļas garumā notiek gan konferences, gan izstāde, kur tiek prezentēti aktuālie produkti un pakalpojumi. Šis pasākums pulcē vairāk kā 40 000 interesentu.

"Mēs gatavojāmies gadu, lai visas pasaules atrakciju parku nozarei prezentētu savu jauno produktu. Pirmo reizi klientu vērtējumam tas tika nodots 2022. gada jūnijā, kad pirmie divi vētras pieredzes tuneļi tika uzstādīti "Universe Science Park" Dānijā. Jau pāris mēnešos "Beat The Storm" kļuva par vienu no iecienītākajām parka atrakcijām. Šosezon to izmēģinājuši jau vairāk kā 100 000 interesentu," stāsta "Beat The Storm" autors Ingus Augstkalns.

Žūrija visaugstāk novērtējusi "Beat The Storm" vienkāršību, unikalitāti un to, ka simulatorā ir iespējams darboties patstāvīgi. Līdz ar konkursā iegūto godalgoto vietu "Beat The Storm" ir guvis lielu uzmanību un uzticamību no pasaules izklaides industrijas profesionāļiem. Tas noteikti palīdzēs startēt globālajā tirgū un piedāvāt savu produktu atrakciju un zinātnes parkiem, kā arī izklaides centriem.

"Interese ir ļoti liela. Nozares profesionāļiem patīk, ka piedāvājam ko īstu. Tāpat interesenti izceļ produkta vienkāršību, saprotamību, kā arī pievienoto vērtību, kas ir iespēja izglītot apmeklētājus par dabas spēku un ekstremāliem dabas apstākļiem," ar komentāriem iepazīstina Ingus.

Viņš uzsver, ka milzīga nozīme jaunā produkta radīšanā ir bijusi vairāk kā 18 gadu pieredzei vēja tuneļu industrijā, strādājot uzņēmumā "Aerodium Technologies". Radošums apvienojumā ar pieredzi ļauj piedāvāt augstvērtīgu izpildījumu, kas piedzīvojumu padara gan aizraujošu un drošu apmeklētājiem, gan produktu energoefektīvu un ilgtspējīgu ekspluatācijā.

"Beat The Storm" ir pilnībā Latvijā radīts produkts ar starptautisku patentu un reģistrētu preču zīmi. Iekārtas ražošanā tiek iesaistīti vairāk kā 50 dažādi Latvijas uzņēmumi.

Dalībai "IAAPA Expo Orlando" tika piesaistīts līdzfinansējums no programmas "Iedvesma" un izmantots Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Jūrmalas inkubatora atbalsts.

Komentāri

Pievienot komentāru