Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Plašākai auditorijai prezentēts Latvijā radītais un izstrādātais auto un mājas viedpalīgs ERNEST. Risinājumu izstrādājusi programmētāju, inženieru un profesionāļu komanda no Latvijas.

ERNEST, Latvijā radītais risinājums, ar vienu aplikāciju ļauj aizsargāt un izsekot motorizētos transportlīdzekļus, kā arī kontrolēt – atvērt un aizvērt – mājas un garāžu vārtus. Produkta ietvaros Latvijā tika izstrādāta gan aplikācija, kas ļauj veikt attālinātu pārvaldību, gan iekārta, kas pieslēdzama motorizētajām ierīcēm. ERNEST ir izstrādāts uz Bluetooth bāzes, kas nodrošina ātru ierīču savienošanos ar tīklu, tas darbojas ar zemu enerģijas patēriņu. Izstrādātā aplikācija ļauj pievienot neierobežotu daudzumu lietotāju, kas atvieglo tālvadības pults lietošanu ģimenēs un darba vietās.

Šobrīd ir izstrādāti trīs produkti ERNEST HOME – vārtu un barjeru atvēršanai mājā un darba vietā, ERNEST BASIC – bluethooth imobilaizers un ERNEST PLUS, kas iekļauj bluethooth imobilaizeri, GPS risinājumus, statistikas uzskaiti un atgādinājumus. Ierīce fiksē auto atrašanās vietu, pārvietošanās ātrumu un virzienu, izmantojot tajā iebūvēto GPS/GLONASS moduli.

Projektu veidojusi profesionāļu komanda no Latvijas – idejas autors Artūrs Pumpurs, radošais direktors Fionn Dobbin un stratēģiskais vadītājs Kristaps Siliņš. Savukārt par vizuālo dizainu parūpējusies Maija Rozenfelde.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā radītā auto un mājas viedpalīga ERNEST izstrādātāji ir uzsākuši sadarbību ar Baltijas un Eiropas valstu uzņēmumiem par ERNEST tirdzniecību un pieejamību Lietuvā, Igaunijā, Polijā un Zviedrijā. Tāpat ir uzsākts arī uzņēmumu dibināšanas process ASV un Krievijā, kas nodrošinās ERNEST pārstāvniecības un vietējā tirgus izpētes funkcijas.

Baltijas valstīs šobrīd pieejami gan ERNEST HOME, gan ERNEST AUTO viedpalīgi. Līdz turpmākajai ENREST AUTO produkcijas pilnveidošanai kā prioritārais ERNEST eksporta produkts ir izvirzīts ERNEST HOME. To no jūnija saviem klientiem piedāvā vārtu un mājas preču tirgotāji ārpus Latvijas.

«Šobrīd aktīvi strādājam pie eksporta tīkla izveidošanas, trīs mēnešu laikā pēc viedpalīga ERNEST prezentācijas Latvijā, tas jau ir pieejams četrās valstīs ārpus Latvijas. No tehnoloģiskā un lietojamības viedokļa ERNEST ir potenciāls iekarot ne tikai Eiropas, bet arī pasaules tirgu, līdz ar to kā nākamo eksporta tirgu esam izvirzījuši ASV un Krieviju. Tur šobrīd notiek juridisko dokumentu formēšana par vietējās pārstāvniecības izveidi.

Komentāri

Pievienot komentāru