Citas ziņas

Latvija savu prezidentūru ES Padomes ēkā prezentēs par 85 500 eiro

LETA, 10.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē sekretariāts šodien izsludināja konkursu, atvēlot 85 500 eiro Latvijas valsts, dizaina un prezidentūras prezentācijai Eiropas Savienības (ES) Padomes ēkā Justus Lipsius Briselē.

«Justus Lipsius ēkas interjera dizaina veidošana ir ļoti nozīmīga iespēja, ko var salīdzināt ar valsts prezentāciju pasaules Expo izstādē, it īpaši tāpēc, ka Latvijai 2015.gadā būs pirmā prezidentūra ES Padomē. Justus Lipsius ēkas dizains būs redzams plašai starptautiskai auditorijai, tūkstošiem apmeklētāju pusgada garumā, reprezentējot Latvijas mūsdienu dizaina sasniegumus un radošo garu. Aicinu mūsu māksliniekus izmantot šo unikālo izdevību,» par iepirkumu sacīja prezidentūras publiskās diplomātijas un kultūras programmas departamenta vadītāja Selga Laizāne.

Plānots, ka Latvijas prezidentūras laikā Briselē un Luksemburgā norisināsies aptuveni 1500 sanāksmju, no tām lielākā daļa tieši Justus Lipsius ēkā, informēja prezidentūras komunikācijas un sabiedrisko attiecību departamenta projektu koordinatore Lāsma Lapinska.

ES Padomes ēkas interjera dizaina koncepta izstrāde un realizācija ir viena no redzamākajām ES Padomes prezidentūru tradīcijām. Tā apvieno iespēju parādīt gan prezidējošo valsti, gan tajā radīto dizainu. Projekts ilgs visu Latvijas prezidentūras laiku.

Ēkas interjera dizains tiks veidots ēkas ātrijā, 0.stāva vestibila koridorā un 50.stāva koridorā un divās apspriežu telpā, liecina iepirkuma nolikums.

Piedāvājumu iesniegšanas termiņš ir šī gada 7.aprīlis.

Latvijas prezidentūra ES Padomē norisināsies 2015.gada pirmajā pusgadā.

Komentāri

Pievienot komentāru