Citas ziņas

Latvija un Čehija vēlas kāpināt savstarpējo tirdzniecību un investīcijas

Žanete Hāka, 17.05.2013

Latvijas Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (no labās) un Čehijas premjerministrs piedalās ziedu nolikšanas ceremonijā pie Brīvības pieminekļa

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijai un Čehijai jākoncentrējas uz savstarpējās tirdzniecības kāpināšanu un apmaiņu ar investīcijām, secināts abu valstu premjerministru tikšanās laikā.

«Latvijas un Čehijas savstarpējās tirdzniecības apjomi pieaug jau pēdējos trīs gadus, un, ņemot vērā lielo neapgūto potenciālu, šogad mūsu uzdevums ir šo apjomu palielināt. Latvija var piedāvāt virkni būtisku priekšrocību, tostarp pieeju Austrumu tirgiem, konkurētspējīgu nodokļu režīmu un prasmīgu darbaspēku,» sacīja Latvijas Ministru prezidentsValda Dombrovskis.

Arī Čehijas premjerministrs Petrs Nečass apstiprināja Čehijas uzņēmēju interesi par jaunām sadarbības iespējām ar Eiropas Savienības (ES) visstraujāk augošo ekonomiku. Čehijas valdības vadītājs uzsvēra, ka Čehijas ekonomika ir atvērta Latvijas uzņēmēju precēm un pakalpojumiem, savukārt čehu uzņēmējiem ir interese par sadarbību ar Latviju transporta, loģistikas un vairākās citās nozarēs.

Tikšanās laikā amatpersonas pārrunāja arī abu valstu kopējās intereses ES ietvaros, tostarp nākamajā nedēļā gaidāmās Eiropadomes sanāksmes darba kārtībā iekļautos enerģētikas jautājumus. Abu valstu valdību vadītāji piekrita, ka ES līmenī nepieciešams likt lielāku uzsvaru uz atjaunojamo energoresursu proporcijas palielināšanu, vienlaicīgi sekojot, lai tas nepalielinātu energoresursu izmaksas un nesamazinātu ražojošo industriju konkurētspēju. V.Dombrovskis uzsvēra, ka jau pašlaik Latvija, kur aptuveni trešdaļu energopatēriņa sastāda no atjaunojamiem resursiem ražotā enerģija, ir viens no ES līderiem ar augstāko atjaunojamo energoresursu īpatsvaru. Latvija izvirzījusi mērķi līdz 2020. gadam šo īpatsvaru palielināt līdz 40%.

Komentāri

Pievienot komentāru