Nekustamais īpašums

Latvijas balzams par 2,136 miljoniem eiro pārdevis trīs īpašumus pie Z-Towers

LETA, 07.06.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Alkoholisko dzērienu ražotājs AS "Latvijas balzams" par 2,136 miljoniem eiro pārdevis trīs vēsturiskas ēkas blakus augstceltņu kompleksam "Z-Towers" Pārdaugavā, Rīgā.

Īpašumi Daugavgrīvas ielā 7 un 7B, kā arī Raņķa dambī 28 pārdoti "Z-Towers" kompleksa attīstītājkompānijas AS "Towers Construction Management" īpašniecei - Luksemburgā reģistrētam uzņēmumam "SPI RE Holdings". Gan "Latvijas balzama", gan "SPI RE Holdings" patiesā labuma guvējs ir Krievijas izcelsmes uzņēmējs Jurijs Šeflers.

"SPI RE Holdings" īpašumu iegādi skaidro ar iespējām integrēti veikt sava nekustamā īpašuma pārvaldīšanu, apsaimniekošanu un attīstību.Darījumu ir akceptējusi "Latvijas balzama" padome. Darījuma summa - 2,136 miljoni eiro - ir pamatota ar neatkarīgu vērtētāju slēdzienu, un to ir paredzēts apmaksāt pēc īpašuma tiesību pārreģistrēšanas zemesgrāmatā.

"Latvijas balzams" paredz, ka darījumam būs pozitīva ietekme uz kompānijas finanšu rezultātiem, gūstot papildu ienākumus.

Jau ziņots, ka "Latvijas balzama" neto apgrozījums 2020.gadā sasniedza 68,6 miljonus eiro, kas ir par 12,4% mazāk nekā 2019.gadā. Savukārt auditētā neto peļņa bija 9,3 miljoni eiro, kas ir par 7,2% mazāka nekā attiecīgajā periodā 2019.gadā."Latvijas balzama" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

Kopš 2015.gada uzņēmums ir daļa no starptautiska alkoholisko dzērienu ražošanas un izplatīšanas koncerna "Amber Beverage Group", kas strādā no galvenā biroja Luksemburgā, kā arī caur ražošanas un izplatīšanas uzņēmumiem Krievijā, Meksikā, Apvienotajā Karalistē, Austrālijā, Austrijā un Baltijā.

"Amber Beverage Group" īpašnieks ir miljardieris Šeflers.

"Z-Towers" kompleksa kopējā platība ir ap 90 000 kvadrātmetru - tajā paredzēti dzīvokļi un biroju platības, savukārt ēkas pirmajos piecos stāvos, kas savieno abus torņus, ieplānoti restorāni, telpas konferenču zālēm, kafejnīcas, tirdzniecības platības. Paredzēts arī fitnesa centrs un 25 metru baseins ar relaksācijas un SPA zonu.

Komentāri

Pievienot komentāru