Ražošana

Latvijas Finierim 7.7 miljoni eiro būs pieejami vēl divus gadus

Dienas Bizness, 28.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB banka uz diviem gadiem pagarinājusi Latvijas Finierim piešķirto kredītlīniju 7,7 miljonu eiro apmērā. Kredītlīniju paredzēts izmantot apgrozāmiem līdzekļiem, darbības paplašināšanai un investīcijām.

Latvijas Finiera valdes loceklis Pauls Ābele skaidro, ka uzņēmums jau vairākus gadus savā darbībā izmanto kredītlīnijas iespējas, jo piešķirtos resursus var izmantot tieši tad, kad ir nepieciešams. «Uzņēmumā izvērtējām iepriekšējo sadarbību ar SEB banku un pieņēmām lēmumu par jau esošās kredītlīnijas pagarināšanu uz diviem gadiem. Kredītlīnija būs kā papildu drošības spilvens mūsu darbības paplašināšanai Baltijas līmenī, kā arī tirdzniecības attīstībai vietējā un eksporta tirgos,» tā P. Ābele.

Kredītlīnija ir īstermiņa aizdevums, kas sniedz uzņēmumam iespēju aizņemties nepieciešamo summu apgrozāmo līdzekļu papildināšanai piešķirtās kredītlīnijas limita ietvaros – uzņēmums var vairakkārt aizņemties summu, kas nepieciešama konkrētajā brīdī, un atmaksāt to pa daļām, kad parādās brīvie naudas līdzekļi.

Latvijas Finiera pamatdarbība ir bērza saplākšņa ražošana, pārdošana, produktu attīstība un saistīto pakalpojumu sniegšana klientiem. Citi nozīmīgākie koncerna darbības veidi ir plātņu materiālu tirdzniecība, mežsaimniecība un mežizstrāde, kā arī sintētisko sveķu un fenola filmu ražošana. Latvijas Finierim ir 20 gadu darbības pieredze tirgos ārpus Latvijas. Uzņēmums eksportē aptuveni 95% no saražotā saplākšņa, ko pārdod vairāk nekā 50 valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru