Tehnoloģijas

Latvijas iedzīvotāji līderi e-pakalpojumu izmantošanā

Žanete Hāka, 14.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn 54% Latvijas iedzīvotāju tiešsaistē ir sazinājušies ar publiskās pārvaldes iestādēm, apsteidzot pārējās Baltijas valstis, kā arī Eiropas Savienības (ES) vidējo rādītāju (46%), liecina Eurostat dati.

Veiktais pētījums rāda arī to, ka 2014. gadā 88,5% uzņēmēju izmantojuši e-pārvaldes iespējas, valsts un pašvaldību iestādēm iesniedzot veidlapas elektroniski. Šāda aktivitāte Latviju ierindo 4.vietā ES.

2014. gadā rudenī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) veica atkārtotu pētījumu par e-pakalpojumu lietošanu Latvijā. Rezultāti apliecina, ka pieaug iedzīvotāju skaits, kuri izmanto valsts un pašvaldību e-pakalpojumus.

Pētījums rāda, ka 2014.gada otrajā pusgadā starp valsts un pašvaldības iestādēm iedzīvotāji visvairāk izmantojuši Ceļu satiksmes un drošības direkcijas un Valsts ieņēmumu dienesta elektroniskos pakalpojumus.

Pētījumā pirmo reizi respondentiem tika lūgts novērtēt apmierinātību ar valsts un pašvaldību klātienes un elektronisko pakalpojumu saņemšanu. Vidējais novērtējums bija augsts - 8,3 (skalā 1 apzīmē ļoti neapmierināts un 10 apzīmē ļoti apmierināts).

Aptauja Sabiedriskās domas izvērtējums par e-pakalpojumu pielietojumu, ko organīzē VARAM, tiek organizēta divas reizes gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru