Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sekojot Latvijas nekustamo īpašumu tirgus attīstībai, tam pievienojies jauns tirgus spēlētājs - starptautisks zīmols «1Partner nekustamie īpašumi».

Pašreiz uzņēmums darbojas Igaunijā un Latvijā, sniedzot pakalpojumus gan vietējiem klientiem, gan attīstītājiem un investoriem. Šogad darbība tiks uzsākta arī Lietuvā, tādējādi nodrošinot darbību visās Baltijas valstīs.

SIA «1Partner Latvia» izveidots uz uzņēmuma «RBA Realty» bāzes un sniedz integrētus nekustamo īpašumu pakalpojumus. Konsultanti piedāvā dzīvojamā fonda un komercplatību pārdošanas, nomas, vērtēšanas, investīciju pārvaldības, kā arī konsultāciju pakalpojumus. Uzņēmums plāno ieviest tirgū jaunus produktus atbilstoši tehnoloģiskā laikmeta strauji mainīgajām prasībām. Zīmolam ir biroji Rīgā, Tallinā un Tartu.

«Katrā valstī atsevišķi ir salīdzinoši mazs tirgus, tādēļ attīstītāji un investori raugās uz Baltiju kopumā, kas sniedz plašākas iespējas. Mēs darbojamies laikā, kad tirgus nepārtraukti mainās un attīstās. Redzam, ka Latvijas nekustamo īpašumu tirgū ir attīstības perspektīva un, salīdzinot ar Lietuvu un Igauniju, Latvija, lai gan ievērojami lēnāk, bet tomēr virzās uz priekšu ar attīstības potenciālu. 2019. gada pirmajos astoņos mēnešos lielākajā tirgus daļā nekustamo īpašumu tirgus segmentos dominējis pozitīvs noskaņojums. Darījumu skaits, salīdzinot ar to pašu periodu pērn, ir palielinājies par 8%, vidēji mēnesī noslēdzot 1279 pirkšanas - pārdošanas darījumus. Bankas turpina finansēt nekustamo īpašumu darījumus, dodot priekšroku vietējiem pircējiem. Turklāt tiek finansēti pieredzējuši attīstītāji un būvnieki, kā arī vietējie investori,» komentē SIA «1Partner Latvia» valdes priekšsēdētāja Sigita Rubina.

«Šobrīd pamata pieprasījumu pēc sērijveida mājokļiem galvaspilsētā veido vietējie iedzīvotāji. Lietuvā analoģisku nekustamo īpašumu cenas ir sasniegušas vēsturiski augstāko līmeni, savukārt, Igaunijā cenas šo līmeni jau pārsniedz, tādēļ prognozēts, ka dzīvokļu cenas Latvijas galvaspilsētā tuvākajā nākotnē turpinās augšupeju», komentē S. Rubina.

Komentāri

Pievienot komentāru