Citas ziņas

Latvijas uzņēmēji meklēs iespējas Lietuvā

Elīna Pankovska, 09.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas uzņēmēji kopā ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru apmeklēs Lietuvas pilsētas Viļņu un Klaipēdu.

Kopumā biznesa vizītē piedalīsies 18 Latvijas uzņēmēji. Visplašāk ir pārstāvēti IT un komunikāciju tehnoloģiju uzņēmumi. Vizītē piedalīsies arī pārstāvji no tūrisma, tekstila, dizaina, mediju, iepakojuma un transporta nozarēm, biznesa konsultāciju, finanšu un tieslietu uzņēmumi.

Uzņēmēji Viļņā apmeklēs Zinātnes un tehnoloģiju parka Sunrise Valley uzņēmumus. Viļņā notiks arī Lietuvas – Latvijas biznesa forums Biznesa foruma otrajā daļā notisk uzņēmēju individuālās tikšanās ar sadarbības partneriem. Šobrīd jau esot pieteikušies 60 uzņēmēji no Viļņas.

Klaipēdā notiks Latvijas – Klaipēdas biznesa seminārs. Pēc tā uzņēmēji viesosies Klaipēdas Tirdzniecības, rūpniecības un arodu kamerā, kur notiks divpusējās tikšanās starp Klaipēdas un Latvijas uzņēmējiem, kā arī apmeklēs Klaipēdas Zinātnes un tehnoloģiju parku.

Pagājušā gada trešā ceturkšņa beigās Lietuva bija Latvijas lielākais preču eksporta un preču importa partneris. Preču eksports uz Lietuvu veido 15,8% no kopējā Latvijas preču eksporta, savukārt imports no Lietuvas veido 17,2% no kopējā preču ieveduma Latvijā. Galvenās Latvijas eksporta preces uz Lietuvu ir mašīnas un mehānismi, kā arī elektriskās iekārtas. No Lietuvas galvenokārt ieved minerālos produktus.

Komentāri

Pievienot komentāru