Tehnoloģijas

Latvijas uzņēmums virtuālās realitātes ķiveres ražošanai plāno piesaistīt pusmiljonu eiro

Db.lv, 17.12.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas kompānija SIA Simbios CFV ar pūļa finansējuma platformas starpniecību plāno piesaistīt 521 tūkstoti eiro virtuālās realitātes ķiveres ražošanai, informē uzņēmuma dibinātājs un direktors Konstantīns Mamonovs.

Septiņu gadu laikā ierīces izveidē ir ieguldīti aptuveni 2 miljoni eiro. Jaunā ierīce, pēc K. Mamonova teiktā, spēj aizvietot simtiem ikdienā lietotu ierīču un kļūs par tehnoloģisku sasniegumu. Inovatīvās ierīces izstrādē tika izmantota modernākā pieeja, veicot unikālus pētījumus par cilvēka smadzeņu darbības simbiozi ar nākotnes tehnoloģijām. Projekta īstenošanas gaitu konsultēja Baltkrievijas neiroķirurgi, bet tehnisko izstrādi veica Latvijas programmētāji. Atsevišķi ierīces izstrādes posmi ir patentēti Latvijā un vairākās citās valstīs.

Papildu parastajām viedtālruņa funkcijām, SimbiosOne lietojumprogrammas iekļauj veselības analīzi un migrēnas profilaksi, automātisku ātrās medicīniskās palīdzības izsaukumu un ziņojumus ģimenes ārstam, atbalstu sporta nodarbībās un svara kontroli, gaisa un radiācijas piesārņojuma analīzi, kā arī melu detektoru, cenu aprēķinu veikalā un pat kriptovalūtas izgatavošanas iespēju. Tāpat ierīce piedāvās arī izklaides funkcijas, piemēram, filmas un mūziku. SimbiosONE radītāji sola, ka ierīce izpildīs arī balss komandas.

«SimbiosONE ierīce kļūs ne tikai par personīgo tā īpašnieka veselības asistentu un brīdinās par dažādām slimībām, bet tā mainīs uzskatus par viedajām valkājamām ierīcēm. SimbiosONE var pārvērst cilvēku emocijas par ienākumu avotu: cilvēku smadzeņu nervu aktivitāte tiek pārveidota par kriptovalūtu ieguves avotu un ierīce var izgatavot savu kriptovalūtu, kā rakšanas iekārtu izmantojot mūsu ķiveri. Ar šo kriptovalūtu var norēķināties mūsu ierīces lietotāju vidū, taču to varēs arī tirgot biržā,» stāsta K. Mamonovs.

SimbiosONE izveidotāji uzskata, ka nākotnē viedtālruņi vairs nepastāvēs – tie tiks aizstāti ar ierīcēm, kas neaizņem cilvēku rokas un apvieno dažādu citu ierīču funkcijas. Turklāt ierīce būs ļoti personalizēta – tā spēs uztvert smadzeņu impulsus par 90%, tādējādi piedāvājot lietotājiem tieši tās programmas, kas viņiem ir visvairāk nepieciešamas.

Šobrīd ir izveidots SimbiosONE virtuālās realitātes ķiveres prototips. Uzņēmums ar pūļa platformas starpniecību plāno piesaistīt 521 tūkstoti eiro, lai Ķīnā uzsāktu ierīces ražošanu. SimbiosONE darbosies gan ar Android, gan iOS operātājsistēmu.

Kompānija līdzekļu piesaistes kampaņu sāks janvārī. Paredzams, ka inovatīvais produkts tiks tirgots Eiropā, ASV, Austrālijā un Lielbritānijā.

Komentāri

Pievienot komentāru