Lauksaimniecība

Lauksaimniekam neizmaksā naudu par lopiem

Dienas Bizness, 05.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau pusgadu Andris Rosvalds no Bunkas pagasta gaida SIA AG Market neizmaksāto naudu – 1250 eiro – par jaunlopiem, ko viņš nodevis uzņēmumam. Uzņēmums skaidro, ka nonācis sprukās Krievijas embargo un gaļas pārprodukcijas dēļ, vēsta reģionālais laikraksts Kursas Laiks.

A. Rosvalds nodevis četrus jaunlopus SIA AG Market, kas reģistrēta Vaiņodes pagastā. «Solīja samaksāt mēneša laikā, bet nu jau ir ziema,» sašutis ir A. Rosvalds, kurš nolēmis netaisnību vairs nepaciest un sūdzēt parādniekus tiesā.

«Droši vien jau būs jātiesājas. Viņi man parādā 1250 eiro. Lauku cilvēkam tā ir liela nauda,» saka A. Rosvalds.

«Kaut kad septembrī viņiem bija sludinājums, ka viņi atkal iepērk lopus. Mēs no cita numura piezvanījām, jautājām: kā maksājat? «Maksājam uzreiz skaidrā naudā,» atbild klausulē. Atklājāmies un jautājām: kāpēc mums kopš jūlija nav pārskaitīts par jau nodoto? «Jums jāpagaida,» uzņēmuma pārstāvis atbild. Tāda attieksme,» sašutis saimnieks.

Kursas Laikam SIA AG Market pārstāve skaidrojusi, ka lopus neiepērk. Krievijas embargo un lielās gaļas pārprodukcijas dēļ. Jautāta, vai uzņēmums ir parādā vairākiem cilvēkiem, viņa atklāja: «Jā, tā tas ir.»

Komentāri

Pievienot komentāru