Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Laval un partneri, kas savu taisnību pērn pierādīja Zviedrijas un Eiropas tiesās, bankrotējis.

Lai gan kreditoru sapulce lēmumu par SIA Laval un partneri bankrota procedūras uzsākšanu pieņēma jau pērn novembrī, ieraksts par procedūras uzsākšanu Maksātnespējas reģistrā izdarīts tikai šī gada 15. jūlijā. Uzņēmuma maksātnespējas administrators Andis Aizpurs nevarēja paskaidrot, kāpēc ieraksts parādījies ar pusgada nokavēšanos, taču norādīja, ka būtisku pavērsienu bankrota procedūrā neesot.

«Pa šo laiku ir tikai panākts neliels progress jautājumā par darbinieku prasījumu apmierināšanu - esam iesnieguši pieteikumu Garantiju fondā un šos prasījumus nāksies izmaksāt no valsts budžeta,» skaidroja A. Aizpurs. Viņš norādīja, ka, lai gan publiski skaļi izskanēja informācija par Laval un partneri panākumiem Zviedrijas tiesā, reāli nekāda nauda pagaidām no Zviedrijas nav saņemta un esot minimālas cerības to saņemt, turklāt ne tuvu tādas summas kā izskanējis presē.

Uzņēmuma aktīvos esot tikai kafejnīcas inventārs aptuveni 600 latu vērtībā, kreditoru prasījumi esot ap 30 tūkstošiem latu. «Tas ir mazs uzņēmums, kura pamatbizness bija konditoreja Mazo nometņu ielā,» uzsvēra administrators, norādot, ka preses uzmanību Laval un partneri izpelnījusies tikai ar savu neveiksmīgo un skandalozo mēģinājumu pelnīt Zviedrijā ar būvniecību.

Db.lv rakstīja, ka Zviedrijas Darba tiesa, līdzīgi kā iepriekš Eiropas Kopienu tiesa (EKT), pērn atzina Laval un partneri tiesības nodarbināt cilvēkus par minimālo algu, nevis vidējo, kā vēlējušās arodbiedrības.

Konflikts starp Zviedrijas arodbiedrībām un Latvijas Laval un partneri izcēlās 2004.gadā, kad uzņēmums sāka būvēt kādu skolu Zviedrijā. Konflikta dēļ pašvaldība lauza līgumu ar Laval, kas radīja zaudējumus uzņēmumam. Tiesa arī uzlika par pienākumu arodbiedrībām samaksāt Laval 185 tūkstošus latu par tiesas izdevumiem un 38 tūkstošus latu kā kompensāciju par nodarītajiem zaudējumiem. Tiesas izdevumi atmaksāti advokātu birojam, kas pārstāvēja Laval, taču kompensācija neesot saņemta. SIA Laval un partneri maksātnespēju Rīgas rajona tiesa atzina 2009. gada 15. jūlijā.

Komentāri

Pievienot komentāru