Mazais bizness

Lektore izveido pati savu akadēmiju

Vēsma Lēvalde, 24.10.2012

Liepājas Universitātes Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja un lektore Inga Pūre nodibinājusi pati savu skolu – PURE Academy.

Foto: Vēsma Lēvalde, Dienas Mediji

Jaunākais izdevums

Liepājas Universitātes Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja un lektore Inga Pūre nodibinājusi pati savu skolu – PURE Academy.

Ingai Pūrei ir maģistra grāds uzņēmējdarbībā un filoloģijā, un viņa ir zinātniskā grāda pretendente komunikācijas zinātnē. Inga ir Liepājas Universitātes (LiepU) studiju programmas Komunikācijas vadība direktore un lektore, audzina divus dēlus un meitu. Liekas – ar to visu vajadzētu pietikt, lai tik tikko atliktu laika sev. Taču jau aizvadītajā vasarā viņa aktīvi sāka organizēt svešvalodu kursus, bet septembra beigās kursanti uzzināja, ka turpmāk nodarbības notiks nevis Liepājas Universitātē, bet jaundibinātajā PURE Academy.

Atšķirībā no klasiskām valodu skolām PURE Academy nākotnē darbosies plašāk. Liepājā nepieciešami kursi arī sabiedrisko attiecību jomā, iespējams, pilnveidoties gribētu praktizējošie žurnālisti, lēš I. Pūre. Ikdiena akadēmiskajā vidē devusi ne tikai zināšanas, bet arī labus kontaktus, zināmi kompetenti, talantīgi pasniedzēji, kurus varēs aicināt vadīt dažādus profesionālās pilnveidošanās kursus. Sadarbība ar LiepU būšot pavisam oficiāla, ne tikai personīgo kontaktu līmenī. Iecerēts veidot kopīgus izglītības un intelektuālās attīstības projektus. Vai akadēmiskā vide ir pārāk smagnēja, lai šādus projektus īstenotu pašā Universitātē? «Man tā ir iespēja organizēt visu tā, kā es pati uzskatu par pareizu, izmēģināt kādu ideju, ko lielā iestādē neakceptē,» atbild I. Pūre.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mazs rundālītis rožu un liels, neizmantots pilsētvides potenciāls – tāds patiesībā ir grupas Līvi apdziedātais Rožu laukums Liepājā.

Laukums pilsētas centrā savu nosaukumu un funkcijas laika gaitā ir mainījis ne reizi vien. 1797. gada Liepājas plānā tas nosaukts par Neue Markt jeb Jauno tirgu. Taču 1910. gadā pašvaldība nolēma laukumā izveidot atklātu dārzu ar rozēm, bet tirgu pārcelt kvartālu tālāk. Tika iestādīti ap 500 rožu stādu, un 1911. gadā laukumu nosauca par Rožu laukumu. 1945. gadā tas pārtapa par Uzvaras laukumu, bet kopš 1988. gada, ar vārdiem «Liepājas klēpī visi vēji ligzdu sev vij, un dvēselē – Rožu laukums,» romantisko nosaukumu atkal saulītē izcēla dzejnieks Aivars Neibarts un grupa Līvi. Lielu daļu apbūves laukums zaudēja Otrajā pasaules karā. Padomju gados tukšo robu izlika betona plāksnēm un uzstādīja Ļeņina pieminekli, turklāt projektētāji jauši vai nejauši to bija ieriktējuši tā, ka, pa gabalu skatoties, tautu vadonis turēja rokās blakus esošās Sv.Trīsvienības baznīcas krustu. Tagad te ir lielākā bezmaksas autostāvvieta pilsētā un palaikam aktualizējas ambiciozi apbūves projekti. 1999. gadā pašvaldība pēc arhitekta Andra Kokina projekta rekonstruēja Rožu laukumu, izveidojot simbolisku rožu rundāli, ap kuru virknējas Liepājas sadraudzības pilsētu ģerboņi. No rundāļa uz visām pusēm stiepjas zināmākie Liepājas maršruti ar bruģī iestrādātu metāla noti – Zivju iela ar nu jau ilgāku laiku slēgto, taču tik un tā reprezentatīvo Rokkafejnīcas ēku un Mūziķu slavas aleju, uz ziemeļrietumiem stiepjas agrāk rosīgā, tagad noskumusī Graudu iela, bet, izejot cauri Tirgoņu jeb gājēju ielai, tieši uz jūru ved Peldu iela. Ziemeļu – dienvidu virzienā pa Lielo ielu garām Liepājas Universitātei un senākajam lielveikalam Kurzeme aizdun vienīgās līnijas tramvajs. Rožu laukuma aizmugurē ir romantiskā, bruģētā Stendera ieliņa ar vēsturiskām – gan noplukušām, gan uzpucētām – lielām un mazām ēkām. Rožu laukums ir kā sirds, no kuras uz visām pusēm stiepjas asinsvadi, taču to pulss ir neritmisks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sieviešu dizaina apavu zīmols SAZ pašmāju publikai prezentējis slāvu iedvesmoto rudens-ziemas 2016/17 kolekciju. Kā norāda ražotājs, kolekcija ir nostalģisks ceļojums folkloras fantāziju pasaulē.

Kolekciju, kas iepriekš jau prezentēta starptautiskā modes izstādē Pure London Londonā, raksturo kontrastu saspēle.

Kolekcija tika prezentēta atbilstoši kolekcijas stilistikai – par godu slāvu galda kultam un tējas dzeršanas senajām tradīcijām viesnīcā Pullman tika radīta mielasta noskaņa, kur galdā blakus patvārim un ēdienam tika «servēti» jaunās kolekcijas modeļi.

SAZ ir Latvijā radīts rokām darinātu dizaina apavu zīmols, kas pieteica sevi 2015. gada sākumā ar pavasara - vasaras 2015 kolekciju. Zīmols izstrādā 2 sezonālās kolekcijas gadā. SAZ zīmola autores un dizaineres ir Sanita Avotiņa un Inga Šabovica.

Komentāri

Pievienot komentāru