Citas ziņas

Lems par TV Dzintare bankrota procedūras izbeigšanu

Vēsma Lēvalde, 23.08.2010

Jaunākais izdevums

9. septembrī paredzēta maksātnespējīgās TV Dzintare noslēguma kreditoru sapulce.

Par to liecina informācija Maksātnespējas reģistrā. Kreditoru sapulce lēmumu par bankrota procedūras uzsākšanu pieņēma šī gada 8. jūnijā, kopumā pret reģionālo televīziju TV Dzintare bija pieteikti kreditoru prasījumi par vairāk nekā 176 tūkstošiem latu. Db.lv jau rakstīja, ka tiesa šī gada martā atzina Latvijas valsts radio un televīzijas centra (LVRTC) prasību pasludināt reģionālās televīzijas TV Dzintare maksātnespēju, nosakot maksātnespējas procesu no 5. februāra.

TV Dzintare pārstāvis Andis Rozītis atsaucās uz krītošo reklāmas tirgu, kura dēļ televīzija nav spējusi parādu kārtot pilnā apjomā, taču maksājusi LVRTC iespēju robežās nelielu summu ik mēnesi. Parāds pret LVRTC bija ap 12 tūkstošiem latu. Ap 40 tūkstošiem latu televīzija bija parādā a/s Ventbunkers, kā arī Valsts ieņēmumu dienestam par nenomaksāto PVN un IIN. TV Dzintare kontrolpakete piederēja TV Kurzeme.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Restorāna Bangert’s līdzīpašnieks: mēs šos piecus gadus godam turamies

Linda Zalāne, 31.07.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gleznainā vietā Kuldīgā, ar skatu uz Ventas rumbu pirms pieciem gadiem durvis vēra restorāns Bangert’s. Tā īpašnieki ir Artis Rozītis, Edgars Zalāns un Andis Putāns, kuri vēsturisko ēku iegādājās pirms astoņiem gadiem. «Ēku iegādājāmies un ilgi renovējām, restaurējām. Kas gan cits kā skaists restorāns tik skaistā vietā varētu būt? Restorāna izveidē ieguldīti apmēram 200 tūkst. eiro,» laikrakstam Dienas Bizness atklāj Bangert’s līdzīpašnieks A. Rozītis, kurš ēdināšanas jomā strādā jau 20 gadus.

Savulaik ēkā atradās Latvijas Banka.

A. Rozītim pieder arī viens no vecākajiem bāriem pilsētā Stenders. Gadu gaitā viņš ne tikai Kuldīgā, bet arī citās Latvijas pilsētās (Talsos, Ventspilī un Saldū) attīstījis picēriju tīklu Stenders.

«Ņemot vērā ēdināšanas sfēras specifiku Latvijā, tas nav vieglākais bizness. Rīgā restorāni veras ciet un vaļā, un tam ir kāds iemesls – nodokļu sistēma un likumdošana, kas šīs jomas uzņēmumiem ir pārāk liela nasta, jo apkalpojošā sfērā ir nepieciešams liels darbaspēka resurss, līdz ar to nodokļu slogs ir liels. Ņemot vērā visus šos faktorus, mēs šos piecus gadus godam turamies,» secina A. Rozītis.

Viņaprāt, Kuldīga uz pārējo Kurzemes pilsētu fona nevar sūdzēties, jo tā piesaista ļoti daudz viesu, kas nes labumu arī restorāniem un kafejnīcām. Tāpat, sākot no jūnija līdz augusta beigām, teju ik nedēļas nogali notiek kāds pasākums, uz kuru sabrauc cilvēki no visas Latvijas. Ēdināšanas uzņēmumu uzdevums ir turēt augstu kvalitātes latiņu un prast karstajā vasaras sezonā nopelnīt iztiku ziemai. «Tad sākas īstā dzīve un «žonglēšana», jo pilsētā uzturas pārsvarā pamatiedzīvotāji. Pozitīvi, ka pilsēta pēdējos gados veiksmīgi iesaistās gastrotūrismā un rīko restorānu nedēļu. Man bija liels pārsteigums, ka pirms diviem gadiem šis pasākums izdevās un bija ļoti daudz cilvēku, kas atbrauca uz Kuldīgu, lai ieturētu maltīti,» atminas A. Rozītis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atzīst TV Dzintare maksātnespēju

Vēsma Lēvalde, 08.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas tiesa šodien, 8. martā, atzina Latvijas valsts radio un televīzijas centra (LVRTC) prasību pasludināt reģionālās televīzijas TV Dzintare maksātnespēju, nosakot maksātnespējas procesu no 5. februāra.

Kreditoru pieteikšanās termiņš noteikts vienu mēnesi no ieraksta izdarīšanas Maksātnespējas reģistrā. Tiesā LVRTC pārstāve Laura Prikule uzsvēra, ka TV Dzintare rakstiski brīdināta par maksātnespējas prasības iesniegšanu, ja nenokārtos vairāk nekā 12 tūkstošus latu lielo parādu. Savukārt TV Dzintare pārstāvis Andis Rozītis atsaucās uz krītošo reklāmas tirgu, kura dēļ televīzija nav spējusi parādu kārtot pilnā apjomā, taču maksājusi LVRTC iespēju robežās nelielu summu ik mēnesi.

Kopējā parādu summa ir gandrīz 100 tūkstoši latu – no tiem 40 tūkstošus latu televīzija ir parādā a/s Ventbunkers, par aptuveni 24 tūkstošiem latu bijusi vienošanās ar kontrolpaketes īpašnieku TV Kurzeme par parāda kapitalizāciju, bet pārējā summa ir nenomaksātais PVN un IIN Valsts ieņēmumu dienestam. A. Rozītis atzina, ka pēc grāmatvedības bilances uzņēmuma pašu kapitāls bijis negatīvs jau kopš 2008. gada, kad viņš kļuva par vienīgo valdes locekli. Gada laikā samazināti izdevumi par 70 %, tomēr ekonomiskā lejupslīde pārvilkusi svītru cerībām nokārtot visus parādus. «Mēs tomēr darīsim visu, lai Liepāja nepaliktu bez televīzijas,» sacīja A. Rozītis. LVRTC pārstāve atzina, ka finansiālas grūtības esot gandrīz vai visām reģionālajām un arī centrālajām televīzijām, tomēr vairums esot saskaņojuši ar LVRTC parādu atmaksas grafikus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Uzsāks TV Dzintare bankrota procedūru

Elīna Pankovska, 10.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kreditori sapulcē ir pieņēmuši lēmumu uzsākt reģionālās televīzijas TV Dzintare bankrota procedūru, liecina ieraksts Maksātnespējas reģistra mājaslapā.

Jāatgādina, ka Liepājas tiesa 8. martā, atzina Latvijas valsts radio un televīzijas centra (LVRTC) prasību un pasludināja TV Dzintare maksātnespēju, nosakot maksātnespējas procesu no 5. februāra.

Tiesā LVRTC pārstāve Laura Prikule uzsvēra, ka TV Dzintare rakstiski brīdināta par maksātnespējas prasības iesniegšanu, ja nenokārtos vairāk nekā 12 tūkst. Ls lielo parādu. Savukārt TV Dzintare pārstāvis Andis Rozītis atsaucās uz krītošo reklāmas tirgu, kura dēļ televīzija nespēja parādu nokārtot pilnā apjomā, taču maksājusi LVRTC iespēju robežās nelielu summu ik mēnesi.

Kopējā parādu summa ap 100 tūkst. Ls – no tiem 40 tūkst. Ls televīzija ir parādā a/s Ventbunkers, par aptuveni 24 tūkst. Ls bijusi vienošanās ar kontrolpaketes īpašnieku TV Kurzeme par parāda kapitalizāciju, bet pārējā summa ir nenomaksātais PVN un IIN Valsts ieņēmumu dienestam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Dienas žurnāli saņem divas Preses naglas

Andra Briekmane, 20.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izdevniecība Dienas žurnāli saņēmusi divas Latvijas Preses izdevēju asociācijas konkursa Preses nagla balvas kategorijā Gada izdevējs, par sasniegumiem aizvadītajā gadā nacionālās preses kategorijā, un nominācijā Gada izrāviens. Balvas tiek pasniegtas par labākajiem pērnā gada apgrozījuma rādītājiem, izvērtējot tos kandidātus, kas bija iesnieguši savus pieteikumus šim konkursam.

Balvu par gada debiju šogad saņem AS Cits medijs par žurnālu Ir, bet reģionālajā kategorijā par Gada izdevēju kļuva SIA Kurzemes vārds.

Par Latvijas Preses izdevēju asociācijas valdes priekšsēdētāju uz trīs gadu termiņu šodien pārvēlēts SIA Izdevniecība Žurnāls Santa valdes priekšsēdētājs Ivars Zariņš.

Valdē uz diviem gadiem kā priekšsēdētāja vietnieks ievēlēts SIA Firma Zemgale valdes priekšsēdētājs Guntars Līcis, bet kā otrs vietnieks darbu turpinās pērn ievēlētā SIA Mediju nams valdes locekle Lilita Seimuškāne.

Kā valdes locekļi uz vienu gadu apstiprināti SIA Izdevniecība Lilita līdzīpašnieks Aivars Rudzinskis, SIA Kurzemes Vārds izpilddirektors Andis Rozītis, nacionālās ziņu aģentūras LETA valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Barkāns, SIA Izdevniecības nams Petits valdes priekšsēdētājs Aleksejs Šeiņins, AS Lauku Avīze valdes loceklis Viesturs Serdāns un AS Diena kontrolpaketes īpašnieks un valdes priekšsēdētājs Viesturs Koziols.

Komentāri

Pievienot komentāru