Transports un loģistika

Lēto lidojumu lidsabiedrība Sun Express ir apmierināta ar vasaras sezonu

Aivars Mackevics [email protected], 10.09.2002

Jaunākais izdevums

Lēto lidojumu lidsabiedrība Sun Express, kura ir dibināta kā meitas uzņēmums no tūrisma koncerna Thomas Cook un lidsabiedrības Turkish Airlines, ir apmierināta ar vasaras sezonas biznesu. Lidmašīnu noslogojums bija 78% kas ir virs plānotā, savukārt lidmašīnu parks nākošajai 2003. gada sezonai tiks palielināts no 7 lidmašīnām uz 8. Tiks iegādāts Boeing B-737-800. Avots: FVW

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas tiešsaistes aizdevumu kompānija "Sun Finance Group" gatavojas aiziešanai no Vjetnamas tirgus, komentējot "Sun Finance Group" pārstāvja Aigara Plivča aizturēšanu Vjetnamā, sacīja "Sun Finance Group" investoru attiecību vadītāja Zanda Apine.

Viņa skaidroja, ka "Sun Finance Group" vienmēr ir darbojusies vietējās likumdošanas ietvaros, tajā skaitā Vjetnamā. Vjetnamas medija "Saigon News" izplatītā informācija par "Sun Finance Group" Vjetnamā piemērotajām gada procentu likmēm neatbilst patiesībai, uzsvēra Apine.

Viņa norādīja, ka "Sun Finance Group" darbības pamatā vienmēr ir bijis atbildīgs un godīgs darbs vietējās likumdošanas ietvaros. Uzņēmumam nav informācijas, ka Plivčs būtu rīkojies pretēji šiem uzņēmuma darbības pamatprincipiem.

Apine atzīmēja, ka "Sun Finance Group" Vjetnamā ir licencēts pakalpojuma sniedzējs.

Līdz 2022.gada izskaņai uzņēmumam un nozarei kopumā bijusi konstruktīva sadarbība ar vietējām uzraugošajām institūcijām. Tās bija iepazinušās ar visiem "Sun Finance Group" procesiem, produkta parametriem un uzņēmējdarbības modeli, kas to ieskatā bija pilnībā atbilstošs likumdošanai, norādīja Apine.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā dibinātā finanšu tehnoloģiju uzņēmuma "Sun Finance" kopējā aizdevumos izsniegtā summa kopš darbības sākuma sasniegusi divus miljardus eiro, informē uzņēmuma pārstāvji.

Uzņēmumam izdevies šādu apjomu sasniegt sešu gadu laikā.

"Sun Finance" pirms pusotra gada sasniedza savu pirmo aizdevumos izsniegto miljardu. Uzņēmumā informē, ka pirmais aizdevumos izsniegtais miljards sasniegts 53 mēnešos kopš "Sun Finance" darbības sākuma, savukārt otrais miljards sasniegts vien 19 mēnešos.

"Sun Finance" dibinātājs un vadītājs Toms Jurjevs informē, ka tagad ik mēnesi aizdevumos izsniegtās summas kopējais apmērs ir vairāk nekā divas reizes lielāks nekā "Sun Finance" pirmajā darbības gadā kopumā. Turklāt izaugsme noris visos tirgos.

Kopš 2017.gada, kad tika palaists pirmais "Sun Finance" produkts, uzņēmumam ir izdevies ik gadu kāpināt aizdevumos izsniegtās summas apmēru salīdzinājumā pret iepriekšējo gadu. Pirmajā darbības gadā "Sun Finance" aizdevumos izsniedza 35 miljonus eiro. 2020.gadā "Sun Finance" kopējais izsniegto aizdevumu apjoms bija 300 miljoni eiro. Savukārt 2021.gads tika noslēgts ar izsniegtiem vairāk nekā 400 miljoniem eiro, bet pērn kopumā izsniegti 700 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvniecības profesionāļi zina, cik svarīga ir ātra, būvdarbiem nepieciešamo materiālu pieejamība, kvalitāte un atbilstība projektā paredzētajam mērķim. Ar šādu mērķi šoruden atvērts jaunais veikalu tīkla Onninen Express veikals Pārdaugavā, Rīgā. Viena no būtiskākajām Onninen Express veikalu priekšrocībām – ātra iepirkšanās, ko sniedz iespēja pircējam pašam noskenēt preču svītru kodu un pašrocīgi sakomplektēt visu nepieciešamo atbilstoši veicamā darba specifikai.

Jaunais Onninen Express veikals atrodas stratēģiski izdevīgā vietā, Raudas ielā 12b, paralēli K.Ulmaņa gatvei. Iepriekš šajās telpās atradās autosalons, bet, veicot pārbūvi, izveidota tirdzniecības zona 1100 kvm platībā. Papildu veikala teritorijā ir 1200 kvm plašs āra tirdzniecības laukums lielgabarīta precēm. Jāatzīmē, ka jaunais veikals būtībā ir 2014. gadā Tīrainē atvērtā Express koncepta veikala “turpinājums”. Septiņu darbības gadu laikā, būtiski palielinoties preču klāstam un pieaugot tirdzniecības apjomiem, radās loģiska nepieciešamība pārcelties uz plašākām telpām.

Veikals Pārdaugavā ir ceturtais Express koncepta veikals Latvijā. Viens no tiem atrodas Rīgā Daugavas labajā krastā, Dārzciemā, divi reģionos – Liepājā, kas apkalpo klientus Kurzemē, un Valmierā – Vidzemes klientiem. Veikals Onninen Express Pārdaugavā strādā katru darbdienu no 7:30 – 18:00 un apkalpo klientus “zaļajā” režīmā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Fin-tech

Sun Finance emitē obligācijas 50 miljonu eiro apmērā

Db.lv, 21.09.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā dibinātais finanšu tehnoloģiju uzņēmums "Sun Finance" uzsācis līdz šim lielāko obligāciju emisiju 50 miljonu eiro vērtībā. Piesaistītie līdzekļi tiks investēti uzņēmuma attīstībā, kā arī novirzīti "Sun Finance" otrās obligāciju emisijas refinansēšanai.

Jaunās obligāciju emisijas kopējais apjoms ir 50 miljoni eiro, gada kupona likme 11% + 3M EURIBOR un termiņš 3 gadi. Obligācijas investoriem tiek piedāvātas slēgta piedāvājuma veidā ar minimālo ieguldījuma summu 100,000 eiro, un esošajiem investoriem, kuru īpašumā ir obligācijas ar dzēšanas termiņu 30. septembrī, tika piedāvāta iespēja apmainīt savas esošās obligācijas pret jaunajām, tādējādi turpinot savu sadarbību ar „Sun Finance“. Līdzīgi kā iepriekšējās divas emisijas, arī šo obligāciju emisiju uzņēmums plāno iekļaut Nasdaq First North alternatīvajā tirgū.

“Šī ir jau ceturtā reize, kad emitējām obligācijas, lai finansētu “Sun Finance” straujo izaugsmi, turklāt ar katru reizi mums izdodas ievērojami palielināt emitējamo obligāciju apmēru. Investori atzinīgi novērtē un uzticas mūsu izvēlētajai biznesa attīstības stratēģijai. Novērojam, ka ar katru reizi investoru pulks arvien palielinās. Arī šoreiz iegūto finansējumu pamatā novirzīsim produktu klāsta paplašināšanai un jaunu tirgu apgūšanai,” stāsta “Sun Finance” dibinātājs un vadītājs Toms Jurjevs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Fin-tech

Sun Finance grupa trīs gados uzsāk darbu trīs kontinentos

Jānis Goldbergs, 16.11.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Sun Finance” ir finanšu tehnoloģiju (fintech) uzņēmums, kas nodarbojas ar kreditēšanu tiešsaistē. Grupa ir dibināta 2017. gadā un jau trešajā darbības gadā pārsniedza 100 miljonu eiro apgrozījuma robežu.

“Sun Finance” strādā 3 kontinentos un 7 valstīs, tostarp, Meksikā un Vjetnamā, bet šis gads, neraugoties uz Covid-19, kļūs par grupas rekorda izaugsmes gadu.

Par “Sun Finance” izaugsmi DB.lv stāsta grupas dibinātājs un vadītājs Toms Jurjevs.

Kas ir finanšu tehnoloģijas vai tiešsaistes kreditēšana?

Ja cilvēkam ir nepieciešams aizdevums, tad viņš var izvēlēties, kur to saņemt – bankā, patērējot tam nepieciešamo laiku, vai arī tiešsaistē mūsu uzņēmuma mājaslapā vai aplikācijā, tam patērējot aptuveni desmit minūtes.

Kā radās ideja par paša uzņēmumu?

Finanšu tehnoloģiju uzņēmumi visā pasaulē pēdējo desmit gadu laikā ir radušies daudz. “Sun Finance” vadošās komandas darba pieredze konkrētajā jomā ir pietiekami liela. Cilvēki ir strādājuši šajā jomā desmit un vairāk gadus. Arī pats esmu strādājis citā uzņēmumā kā vadošs darbinieks. Pienāca laiks, pirms “Sun Finance” dibināšanas, kad sapratu, ka pietiek sēdēt tikai pie vadības galda, gribu būt arī pie akcionāru galda. Toreiz sazinājos ar savu labāko draugu Emīlu Latkovski, kurš nu ir arī mans biznesa partneris, un šobrīd sēžam vienā kabinetā. Toreiz viņu aicināju līdzi dibināt start-up uzņēmumu finanšu tehnoloģiju jomā. Sākām mēs ar biznesu tepat Latvijā. Šo tirgu toreiz arī vislabāk pārzinājām. Mazu brīdi vēlāk uzsākām darbību Dānijā. Faktiski uzreiz pēc tam sekoja Polija, tad Kazahstāna un tālāk jau sekoja eksotiskākas valstis kā Meksika un Vjetnama. “Visjaunākā” valsts grupas portfelī, kurā esam uzsākuši darbu, ir Zviedrija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Alternatīvās finanses

Sun Finance kopējais aizdevumu apjoms sasniedz miljardu eiro

Db.lv, 28.07.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā dibinātā finanšu tehnoloģiju uzņēmuma “Sun Finance” kopējais aizdevumu apjoms kopš darbības sākuma sasniedzis miljardu eiro.

Starptautiskajai aizdevumu platformai izdevies sasniegt šo atzīmi, uzsākot darbību vien pirms četriem gadiem.

Kopš “Sun Finance” dibināšanas 2017. gada janvārī uzņēmums katru gadu ievērojami kāpinājis savu izsniegto aizdevumu apjomu. 2017. gads tika noslēgts ar izsniegtiem 35 miljoniem eiro, bet 2018. gadā apjoms tika pat trīskāršots - līdz 130 miljoniem eiro.

Izaugsme turpinājās arī 2019. gadā, kad iepriekšējā gada rezultāts tika pārspēts vairāk kā divas reizes, sasniedzot 290 miljonus eiro, un 2020. gadā, kad par spīti Covid-19 pandēmijas radītājiem izaicinājumiem “Sun Finance” kopējo aizdevumu apjoms bija jau 300 miljoni eiro.

Šogad “Sun Finance” turpina savu aktīvo izaugsmi, gada pirmajos sešos mēnešos izsniedzot 220 miljonus eiro, kas bija pietiekami, lai jūlijā sasniegtu arī kopējo miljarda eiro atzīmi kopš uzņēmuma nodibināšanas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Sun Finance emitējis obligācijas par 20 miljoniem eiro

Db.lv, 21.09.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā dibinātais finanšu tehnoloģiju uzņēmums "Sun Finance" veicis 20 miljonu eiro vērtu obligāciju emisiju, kuras rezultātā iegūtie līdzekļi novirzīti "Sun Finance" pirmās obligāciju emisijas refinansēšanai un investēti uzņēmuma attīstībā, informē uzņēmumā.

Obligāciju emisijas rezultātā refinansēta pirmā, 2019. gada augustā organizētā 10 miljonu eiro obligāciju emisija. Jaunās obligāciju emisijas kopējais apjoms ir 20 miljoni eiro, gada kupona likme 11% un termiņš 3 gadi.

Obligācijas tika piedāvātas investoriem slēgta piedāvājuma veidā, un esošajiem obligacionāriem bija iespēja apmainīt savas esošās obligācijas pret jaunajām. Uzņēmums plāno šo obligāciju emisiju iekļaut Nasdaq First North alternatīvajā tirgū.

“Līdz ar katru obligāciju emisiju sekmīgi turpinām uzsākto kursu, ko novērtē arī investori. Mēs izmantosim piesaistīto kapitālu, lai dažādotu finansēšanas avotus un koncentrētos uz agresīvu izaugsmi. Patlaban strādājam pie kreditēšanas produktu klāsta paplašināšanas esošajos tirgos, ko plānots veikt tuvākajā laikā. Vienlaikus atrašanās uz investoru darba galdiem pierāda ne vien mūsu starptautisko konkurētspēju, bet arī veiksmīgi izvēlēto biznesa modeli, kas palīdzēs iekarot jaunus tirgus un virsotnes,” akcentē uzņēmuma “Sun Finance” vadītājs un dibinātājs Toms Jurjevs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Sun Re.public attīstītājs restrukturizē kredītu projektam

, 07.04.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viena no lielākajām nule reģistrētajām komercķīlām ir saistīta ar vērienīga dzīvojamā kompleksa Sun Re.public Saulkrastos attīstīstītājiem.

Komercķīlas apjoms ir 7.998 milj. latu, ņēmējs ir a/s SEB banka, devējs vienā gadījumā ir Socolina trading limited, bet otrā Brodera Limited. Parādnieks abos gadījumos ir uzrādīta SIA Sun Re.public.

Interesanti, ka pavisam nesen Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesā reģistrēts SIA Sun Re.public maksātnespējas pieteikums, ko iesniegusi fiziska persona Jana Aļperšteina.

SIA Sun Re.public valdes locekle Jeļena Koroļova pirms tiesas, kas notiks šā gada 29. aprīlī, sniedza vien īsu komentāru. Reģistrētā komercķīla nav jauns kredīts, bet gan vecā aizņēmuma restrukturizācija.

Viņa teica, ka kompānijas akcionāri arvien plāno pabeigt projekta realizāciju. Pašlaik ir pabeigti aptuveni 75 % kompleksā paredzēto būvdarbu — izbūvēta pazemes autostāvvieta, ēku karkasi u.c. Visus būvdarbus plānots pabeigt un ēkas nodot ekspluatācijā jau šogad. Ņemot vērā pašreizējo tirgus situāciju, kompleksa aktīva tirdzniecība nenotiek.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Latvijas uzņēmums ierindots Financial Times reitinga augšgalā

Db.lv, 02.03.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā dibinātais finanšu tehnoloģiju uzņēmums "Sun Finance" ierindots otrajā pozīcijā prestižā Lielbritānijas biznesa medija "Financial Times" reitingā, kur apkopotas 1000 visstraujāk augošās Eiropas kompānijas.

Uzņēmumam no Latvijas izdevies sasniegt saraksta pirmo piecdesmitnieku pirmo reizi vēsturē.

"Financial Times" ikgadēji publicētajā reitingā iekļauti 1000 visstraujāk augošie uzņēmumi Eiropā, kas pēdējo četru gadu laikā spējuši organiski uzrādīt vislielāko kopējo ieņēmumu pieaugumu. Attiecīgajā periodā "Sun Finance" ieņēmumu rādītājs pieaudzis aptuveni 619 reizes.

"Kopš uzņēmuma pirmsākumiem vienmēr esam domājuši globālā kontekstā, ko apliecina straujā izaugsme no trim darbiniekiem līdz 750 cilvēku komandai septiņās valstīs un sasniegtais apgrozījums virs 100 miljoniem eiro ceturtajā darbības gadā. Fakts, ka esam pamanīti starptautiskajā biznesa arēnā, ir ārkārtīgi apjomīga komandas darba un izvēlētās stratēģijas rezultāts," norāda "Sun Finance" vadītājs un dibinātājs Toms Jurjevs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Lufthansas un TUI meitas uznēmumi dodas cenu karā

Aivars Mackevics [email protected], 02.09.2002

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas lidsabiedrību Lufthansas un Eurowings jaundibinātā aviokompānija Germanwings ar bāzes lidostu Ķelne/Bonna ir paziņojusi par iespējamām jaunajām cenām uz Londonu, Parīzi un Milānu, proti, 4 eiro jeb aptuveni 30 eiro ar lidostas nodevām un nodokļa maksājumiem. Tā ir atbildes reakcija uz pasaules lielākā tūrisma koncerna TUI pagājušās ceturdienas paziņojumu, ka meitas uzņēmums Hapag-Lloyd Express piedāvās šos maršrutus par 10 eiro. Tūrisma koncerna TUI jaundibinātais meitas uzņēmums Hapag-Lloyd Express, kas Rietumeiropas tūrisma tirgū ir pazīstama preču zīme, plāno uz 10 Eiropas lidostām (tajā skaitā uz Barselonu, Milānu, Parīzi un Romu) piedāvāt lidojumus sākot ar 10 eiro. Lidsabiedrības visas akcijas pieder TUI koncernam un pašlaik astoņas Boeing B-737-700 lidmašīnas tiks nomātas no lidsabiedrības Germania. TUI plānos ir pirmajā darbības gadā sniegt pakalpojumu vairāk kā 1,3 miljoniem pasažieru. Pašlaik tiek strādāts pie lidojumu maršrutu izveides ar bāzes lidostu Ķelne/Bonna. TUI vadītājs Mihaels Frencels (Michael Frenzel) uzsver, ka "Hapag-Lloyd Express izcelsies ar horizontālu organizācijas struktūru un ar zemu uzņēmuma pašizmaksu, pievēršot lielu vērību lidojuma tirgus analīzei un marketinga stratēģijai. Lidojumu biļešu tirdzniecībā tiks aktīvi iesaistīti arī TUI ceļojuma biroji." Germanwings plāno pirmos lidojumus uzsākt jau oktobrī ar 5 lidmašīnām Airbus 319, Precīza informācija par lidojuma cenām presei tiks paziņota šīs nedēļas nogalē. Jāatzīmē, ka Ķelnes/Bonnas lidostā nakotnē konkurēs trīs lēto lidojumu aviosabiedrības - vācu Germanwings un Hapag-Lloyd Express kā arī beļģu Virgin Express. Piloti ir nobažījušies par šo gigantu cenu karu, jo kritīsies sociālais standarts lidsabiedrību darbiniekiem, kuri strādā lēto lidojumu apkalpošanā. Interneta adreses sīkakai informācijai: GermanwingsHapag-Lloyd ExpressVirgin Express

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautisko autobusu operators "Lux Express" 22. maijā atsāks veikt regulārus reisus maršrutos Tallina-Rīga, Viļņa-Rīga un Tallina-Viļņa.

"Pašlaik atjaunojam tikai trīs no vienpadsmit starptautiskajiem maršrutiem, ko iepriekš nodrošinājām, un ar mazāk nekā pusi no iepriekš veiktā reisu skaita.

Jāpiebilst, ka regulāru starpvalstu braucienu atjaunošana ir mazs, bet svarīgs solis, lai pamazām atgrieztos iepriekšējā ritmā. Ceram, ka pēc iespējas ātrāk sasniegsim iepriekšējo reisu skaitu, tomēr paredzam, ka tam ir nepieciešami vismaz 18 mēneši," stāsta "Lux Express" starptautisko reisu biznesa attīstības vadītājs Raits Remmels.

"Lux Express" veiks sekojošus starptautiskos reisus no 22. maija:

Tallina-Rīga 7:00 (Lux Lounge); 10:00 (Lux Express); 12:30 (Lux Lounge); 18:00 (Lux Lounge)

Rīga-Tallina 7:00 (Lux Lounge); 12:30 (Lux Lounge); 15:00 (Lux Express); 18:00 (Lux Lounge)

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Polijas gaisa satiksmes tirgu sagaida paplašināšanās

Aivars Mackevics [email protected], 08.01.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Polijas gaisa satiksmes tirgū pirms iestāšanās Eiropas Savienībā vēl ir gaidāma liberalizācija. Uzsākot 2004. gada vasaras lidojumu plānu (marta beigās) tiek paredzēts, ka būs vairāk lidojumu piedāvātāju un lidojumu maršrutu. Tā, piemēram skandināvu lidsabiedrība SAS ir paziņojusi, ka palielinās savu lidojumu skaitu uz Poliju par 40%. Tai skaitā palielinot arī lidojumu skaitu maršrutā Kopenhāgena – Danciga un atverot jaunu lidojumu līniju Kopenhāgena – Krakova. Iestājoties ES, Polija rēķinās ar starptautisko sadarbības kontraktu palielināšanos un jaunu lidojumu līniju atklāšanu. Eksperti prognozē, ka pasažieru skaits varētu palielināties par vienu piekto daļu. No 1999. gada līdz 2002. gadam pasažieru skaits ir palielinājies ik gadu par 7,3%. Saglabājoties pozitīvajai 2003. gada tendencei, 2004. gadā varētu sasniegt septiņus miljonus pasažieru gadā, turpretī optimisti nosauc pat 8,5 miljonus pasažieru gadā. Polijas lielākā lidsabiedrība LOT vēlas palielināt esošo lidojumu maršrutu startu skaitu, kā arī plāno uzsākt lidojumus starp Štetinu – Minheni, Varšavu – Dublinu, Varšavu – Venēciju. Tāpat plānots ir arī biežāk nekā līdz šim veikt lidojumus uz Barselonu, Madridi, Tallinu un Odesu. Patlaban netiks veidoti citi lidojumu maršruti uz Rietumeiropu, jo vietu noslogojums lidmašīnās sasniedz tikai 60%. Lidsabiedrība British Airways plāno palielināt lidojumu skaitu no Londonas uz Krakovu līdz piecām reizēm nedēļā, turpretī lidsabiedrība KLM vēlas trīs reizes nedēļā veikt lidojumus no Amsterdamas uz Varšavu. Poļu pirmā lēto lidojumu lidsabiedrība Air Polonia no vasaras sezonas sāks piedāvāt lētos lidojumus uz Londonu, Madridi, Parīzi, Romu un Atēnām. Avots: Eiropa.lv

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Parex banka sākusi piedāvāt jauno American Express Blue kredītkarti

Ieva Mārtiņa [email protected], 13.10.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Parex banka sākusi jaunas kredītkartes – American Express Blue izdošanu Latvijā, Db informēja bankā. Parex bankas American Express Blue kredītkarte apvieno sevī modernus risinājumus: kredītu trīs mēnešalgu apmērā, iespēju izmantot 45 kredītbrīvdienas un iespēju izvēlēties kredīta atmaksas veidu – atmaksāt visu kredītsummu uzreiz vai pakāpeniski, īpašu darījumu drošību, apdrošināšanas pakalpojumus, īpašu klientu servisu, papildu atlaides un bonusus, norēķinoties ar kredītkarti. “Parex bankas American Express Blue kredītkarte sniedz jaunas iespējas Latvijas iedzīvotājiem. Jaunais piedāvājums ir piemērots visplašākajam klientu lokam. American Express Blue kredītkarte līdz šim ir bijusi ļoti pieprasīta vairāk nekā 20 pasaules valstīs, un mūsdienu dinamiskajā dzīves ritmā tā piedāvā virkni priekšrocību, kas apmierina daudzu Latvijas iedzīvotāju vajadzības, vēlmes un prasības,” saka Parex bankas Maksājumu karšu daļas vadītājs Andris Riekstiņš. Parex bankas jaunā American Express Blue kredītkarte ir aizsargāta pret krāpnieciskiem darījumiem. Tās lietotājiem tiek nodrošināts serviss: pirkumu aizsardzība – tiek kompensētas bojātas vai nozagtas preces ar vērtību virs 30 eiro, bet ne vairāk kā 1000 eiro par vienu preci, vai arī par kopējo vērtību līdz 20 000 eiro gadā. Klienta pašrisks gadījumā, ja karte tiek izmantota krāpnieciskiem mērķiem, ir 150 latu. Savukārt American Express® Selects īpašā piedāvājumu programma, kas darbojas visā pasaulē, kartes lietotājiem dod iespēju iepirkties ar ievērojamām atlaidēm gan Latvijā, gan visā pasaulē. Ar Parex bankas American Express Blue kredītkarti var veikt pirkumus vairāk nekā 4000 tirdzniecības vietās Latvijā – veikalos, degvielas uzpildes stacijās, viesnīcās un restorānos. Ar American Express Blue var norēķināties par pirkumiem un pakalpojumiem visā pasaulē. Tāpat American Express kartes īpašniekiem ir pieejami vairāk nekā 600 000 bankomātu skaidras naudas izņemšanai visdažādākajās pasaules valstīs. American Express ir daudzfunkcionāla pasaules mēroga ceļojumu un finanšu pakalpojumu kompānija, kas dibināta 1850. gadā. Parex banka ir viena no Baltijas valstu komercbanku sektora līderēm. Parex banka ir vienīgais American Express sadarbības partneris Latvijā, kam ir tiesības emitēt American Express kredītkartes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Parex banka: American Express karšu īpašniekiem jāuztraucas nav

, 03.07.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

American Express un Parex banka šodien paziņoja, ka Parex banka turpinās emitēt American Express kartes Latvijas patērētājiem, kā arī paplašināt to uzņēmumu skaitu, kas pieņem apmaksai kartes American Express, informē Parex bankas Korporatīvo komunikāciju speciālists Viktors Zaķis.

Latvijas patērētāji varēs joprojām izmantot American Express kartes pirkumu veikšanai, savukārt tirgotāji pieņemt tās veikto pirkumu apmaksai.

"Latvija ir viens no primārajiem tirgiem American Express karšu izlaišanai reģionā. Parex banka jau divus gadus emitē mūsu kartes un šajā periodā ir sasniegusi izcilus rezultātus, piedāvājot augstas kvalitātes produktus un piesaistot lojālus klientus ar augstu pirktspēju tirgošanas uzņēmumiem kas sadarbojas ar American Express," paziņoja Peter Wright, American Express viceprezidents. "Parex banka ir lielisks partneris un mēs noteikti turpināsim sadarbību, lai attīstītu American Express produktus un pakalpojumus, kas radīti, lai apmierinātu Latvijas patērētāju un tirgotāju augošās vajadzības."

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskais pasažieru pārvadātājs "Lux Express" no piektdienas, 28.aprīļa, palielinās reisu skaitu maršrutā Rīga-Tallina, informē "Lux Express" pārstāvji.

Ieskaitot maršrutu Tallina-Viļņa, turpmāk starp Rīgu un Tallinu ik dienu tiks nodrošināti 12 reisi. Braucienu dati liecina, ka Latvija joprojām ir viens no populārākajiem ceļojumu galamērķiem igauņu vidū, savukārt Latvijas iedzīvotāji labprāt ceļo uz Igauniju.

Salīdzinot ar 2022.gada martu, "Lux Express" maršrutā Tallina-Rīga pasažieru skaits šogad palielinājās par 61%. Savukārt kopējais pasažieru skaits visos reģiona (Baltijas valstis un Varšava) maršrutos šogad pieauga par 67%.

"Lux Express" starptautiskā biznesa vadītājs Raits Remmels norāda, ka visās trīs Baltijas valstīs novērojams intereses pieaugumu par ceļošanu, un to apliecina arī pasažieru skaita pieauguma tendences. "Lux Express" seko līdzi pasažieru vēlmēm un, reaģējot uz intereses kāpumu, atbilstoši palielina arī reisu skaitu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Dzīvojamā masīva Saulkrastos attīstītājam maksātspējas problēmas

, 30.03.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesā reģistrēts 7 dzīvojamo ēku kompleksa Saulkrastos attīstītāja SIA Sun Re.public maksātnespējas pieteikumu.

Maksātnespējas pieteikumu iesniegusi fiziska persona Jana Aļperšteina, liecina informācija Maksātnespējas aģentūras mājas lapā.

SIA Sun Re.public ir pazīstama kā 7 dzīvojamo ēku kompleksa Sun Republic Saulkrastos attīstītājs. Vēl pērnvasar SIA Sun Re.public tika norādīta kā parādnieks, reģistrējot komercķīlu 14.5 milj. latu apjomā. Šīs ķīlas ņēmējs bija SEB Banka, bet devēji — kompānijas Brodera Limited, Socolina Trading Limited un Pāvels Tomiļins.

Toreiz SIA Sun Re.public īpašnieki, pēc Lursoft datiem, bija Kiprā reģistrēta kompānija Socolina trading limited (50 %) un Latvijas iedzīvotāji Boriss Carjovs un Pāvels Tomiļins (katram pieder 25 %). Pašlaik 100 % uzņēmuma pieder Socolina trading limited, redzams Lursoft datu bāzē. Taču jau toreiz bija skaidrs, ka lielākais projekta līdzīpašnieks faktiski ir ietekmīga Krievijas holdingkompānija МИЭЛЬ. Projekts Sun Republic arvien tiek piedāvāts kompānijas МИЭЛЬ mājas lapā kā tās projekts ārvalstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

«airBaltic» paplašina vasaras sezonā lidojumu plānu

Aivars Mackevics [email protected], 21.03.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot no šā gada 27. marta līdz 29. oktobrim stāsies spēka airBaltic vasaras sezonas lidojumu saraksts, kurā ir paredzētas izmaiņas lidojumu grafikā, trīs jaunu tiešo lidojumu uzsākšana, kā arī iekšzemes lidojumu atklāšana uz Liepāju. Vasaras sezonā airBaltic no Rīgas kopumā veiks 26 tiešos lidojumus, bet no Viļņas - 11. airBaltic prezidents Bertolts Fliks komentē vasaras sezonas lidojumu saraksta izmaiņas: “Vasaras sezonā airBaltic pasažieri noteikti pamanīs ievērojamas izmaiņas, kas galvenokārt saistītas ar lidojumu skaita pieaugumu, trīs jaunu maršrutu atklāšanu - uz Barselonu, Minheni un Parīzi. Domāju, ka nozīmīgs notikums būs arī airBaltic lidojumu uzsākšana uz Liepāju, kas uztverams kā pilotprojekts iekšzemes gaisa satiksmes attīstībā. Mēs ceram, ka mūsu pasažieri pozitīvi novērtēs visas šīs izmaiņas un tas veicinās aviopasažieru skaita pieaugumu uz un no Latvijas, kā arī uz un no Lietuvas.” Vasaras sezonā galvenās izmaiņas lidojumos no Rīgas būs saistītas ar lidojumu skaita palielināšanu, piemēram, uz Helsinkiem un Tallinu līdz šim veikto divu lidojumu vietā airBaltic vasaras sezonā veiks trīs lidojumus katru darba dienu. airBaltic uz Pēterburgu lidos sešas reizes nedēļā katru dienu, izņemot sestdienas, bet uz Dublinu - piecas reizes nedēļā. Savukārt uz Stambulu airBaltic vasaras sezonā palielina reisu skaitu līdz trīs reisiem nedēļā līdzšinējo divu reisu vietā. Vasaras sezonā airBaltic uzsāks četrus jaunus tiešos lidojumus no Rīgas. Neilgi pirms vasaras sezonas sākuma, 24. martā airBaltic uzsāks tiešos lidojumus uz Barselonu, kas tiks veikti trīs reizes nedēļā. airBaltic sāks tiešos lidojumus uz Minheni, kas tiks veikti četras reizes nedēļā sākot no 27. aprīļa. Pirmais reiss uz Parīzi būs sestdien, 30. aprīlī un tiks veikts trīs reizes nedēļā. Savukārt, aprīlī airBaltic uzsāks pirmo iekšzemes lidojumu uz Liepāju. Sakarā ar AVRO RJ -70 tipa lidmašīnu izņemšanu no airBaltic flotes šī gada 4. martā, vairākos maršrutos AVRO RJ -70 lidmašīnu vietā tiks izmantotas Boeing 737 - 500 tipa lidmašīnas. Turpmāk no Rīgas uz Kijevu, Oslo, Briseli, Stokholmu, Berlīni, Štutgarti un Vīni airBaltic lidos ar Boeing 737 -500 tipa lidmašīnām. Vasaras sezonā, sākot no maija, airBaltic atsāks tiešos lidojumus no Viļņas uz Helsinkiem divas reizes dienā, bet pārtrauks lidojumus uz Ķelni. Tāpat vasaras sezonā airBaltic veiks divus reisus dienā uz Tallinu, bet uz Kopenhāgenu - trīs reisus dienā līdzšinējā viena reisa vietā. Sākot no 16. maija, airBaltic veiks lidojumus no Viļņas uz Dublinu katru dienu, līdzšinējo trīs reisu vietā. Savukārt uz Minheni airBaltic no Viļņas nodrošinās sešus lidojumus nedēļā. Pārējos airBaltic maršrutos gan no Rīgas, gan Viļņas vasaras sezonā nav paredzētas nekādas izmaiņas salīdzinājumā ar ziemas lidojumu sarakstu. Avots: airBaltic

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Dienvidāfrikā atpūtniekiem piedāvā lidot ar «Mirage» iznīcinātāju

Aivars Mackevics [email protected], 28.10.2002

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidāfrikas Republikas pilsētiņā Sun City ir izveidota bāzes stacija visa veida lidojumiem. Viesnīcu tīkls Sun International piedāvā saviem klientiem lidojumus ar dažāda veida lidmašīnām sākota ar 30 gadu lidaparātiem, Otrā Pasaules kara un pavisam moderniem iznīcinātājiem Mirage. Viesnīcu klientiem ir iespēja iepazīties ar lidmašīnu dokumentāciju, vēsturiskiem faktiem, lidojuma principiem, profesionālo literatūru, lidmašīnu modeļiem, katapultas krēsliem un izbaudīt lidojumu dažādās lidmašīnās. Visu šo darbu organizē 24 augstas klases lidojumu industrijas speciālisti. Sun City atrodas 187 km uz ziemeļrietumiem no Johanesburgas. Pilsētu ieskauj savannas ainava savukārt luksus viesnīca ir parūpējusies par klientu labsajūtu piedāvājot ūdens atrakciju dārzu, spēļu namus un lidaparātu testēšanu klātienē. Četru dienu uzturēšanās ar lidojumu paketi viesnīcā izmaksā sākot ar 14 600 eiro. Sun International pārvalda 17 luksus viesnīcas, kuras galvenokārt ir izvietojušās Dienvidāfrikas Republikā. Pazīstamākās ir Palace of Lost City pilsētā Sun City, Table Bay Hotel Kapštatē un Royal Livingstone Hotel pie Viktorijas ūdens krituma Zambijā. Sīkāka informācija:

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Lēto lidojumu lidsabiedrības neietekmē Irākas karš

Aivars Mackevics [email protected], 04.04.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lēto lidojumu lidsabiedrības nav ietekmējis Irākas karš. Piemēram, lidsabiedrība Germanwings neizjūt ietekmi Irākas kara rezultātā, bet secina, ka pasažieru ceļojumi kļūst īsāki. Arī Eiropas lielākā lēto lidojumu lidsabiedrība Ryanair darbībā nekādas negatīvas izmaiņas netiek novērotas. Lidsabiedrība Hapag-Lloyd Express atzīmē, ka patlaban notiek lielāka biļešu rezervēšana nekā parasti un apjomu samazināšanās netiek konstatēta. Tagad lēto lidojumu lidsabiedrības gūs priekšrocības no pilsēttūrisma, jo iedzīvotāji mazāk izmanto klasiskos standartizētos ceļojumus, bet vairāk seko lēto lidsabiedrību piedāvājumiem. Jāatzīmē, ka Hapag-Lloyd Express no visiem pārvadātajiem pasažieriem 40% ir darījumu biznesa pārstāvji. Turpretī lidsabiedrībai Lufthansai ir samazinājies pasažieru skaits, kā rezultātā vairs nelido jau septiņas lidmašīnas, kam sekoja arī darba vietu samazināšana, īpaši reisos uz Ameriku un Āziju. Visu līdzšinējo mērķu sasniegšanai tiek samazinātas frekvences un izmantotas mazākas ietilpības lidmašīnas. Kopš šī gada sākuma Lufthansai samazinājies lidmašīnu noslogojums, kā arī vietu rezervēšana sarukusi, īpaši biznesa klases dārgo vietu pārdošanā. Šī gada janvārī un februārī salīdzinājumā ar 2002. gadu Luhthansai palielinājās pasažieru skaits par 10,5%, sasniedzot 6,7 miljonus, bet noslogojums samazinājās par 1,2%, sasniedzot 68,9%. Avots: Wirstschaftsblatt

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aviācijas nozare Latvijā 2019. gadā piedzīvojusi strauju izaugsmi, būtiski palielinoties gan lidostu, gan aviokompāniju apkalpoto pasažieru skaitam, liecina valsts aģentūras "Civilās aviācijas aģentūra" (CAA) apkopotie dati.

Īpaši veiksmīgs pagājušais gads bijis divām lielākajām Latvijā reģistrētajām aviokompānijām "airBaltic" un "SmartLynx Airlines", kuru pasažieru skaita pieaugums ir bijis vairāk nekā 20%, pērn kopā pārvadājot vairāk nekā 8,6 miljonus pasažieru. 2018. gadā abas kompānijas kopā pārvadāja vairāk nekā 7,1 miljonus pasažieru, informē CAA pārstāvis Aivis Vincevs.

"airBaltic" 2019. gadā savā maršrutu tīklā pārvadāja 5 049 317 pasažierus jeb par 22% vairāk nekā gadu iepriekš, kad lidsabiedrība pārvadāja 4 135 711 pasažieri. No tiem 4 483 102 pasažieri pērn, bet 3 782 026 gadu iepriekš pārvadāti no Latvijas starptautiskajam lidostām.

Savukārt "SmartLynx Airlines" pagājušajā gadā pārvadāja 3,6 miljonus pasažieru, bet vēl gadu iepriekš - 3 miljonus pasažierus, par piektdaļu palielinot pārvadāto pasažieru skaitu. No starptautiskās lidostas "Rīga" "SmartLynx Airlines" pērn pārvadājis 83 896 pasažierus, kas ir par 22,19% vairāk nekā 2018. gadā, kad aviokompānija pārvadāja 68 661 pasažieri.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Lux Express plāno sākt pārvadājumus maršrutos Rīga-Liepāja un Liepāja-Daugavpils

LETA, 04.03.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskais pasažieru pārvadātājs "Lux Express" maijā plāno sākt komerciālos pasažieru pārvadājumus reģionālās nozīmes maršrutos Rīga-Liepāja un Liepāja-Daugavpils, aģentūrai LETA apstiprināja "Lux Express" Baltijas biznesa attīstības vadītājs Aldis Ķibēns.

Viņš norāda, ka Sabiedriskā transporta padome ir paudusi atbalstu reģionālās nozīmes maršruta Rīga-Liepāja atklāšanai pasažieru komercpārvadājumiem.

"Patlaban gaidām Autotransporta direkcijas (ATD) paziņojumu par šī maršruta atvēršanu komerciālajiem pasažieru pārvadājumiem un atbildi uz uzņēmuma pieteikumu izsniegt atļauju, lai varētu nodrošināt pasažieru pārvadājumus maršrutos Rīga-Liepāja un Liepāja-Daugavpils," pauž Ķibēns.

Viņš papildina, ka patlaban būtiskākais solis transporta nozares attīstībai būtu šo un citu maršrutu atvēršana komerciālajiem pasažieru pārvadājumiem, kas ne vien veicinātu konkurenci tirgū, bet arī pasažieriem dotu iespēju izvēlēties pakalpojuma kvalitāti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā dibinātais finanšu tehnoloģiju uzņēmums "Sun Finance" sācis darbu Filipīnās, informē uzņēmuma pārstāvji.

Uzņēmuma "Sun Finance" tiešsaistes finansēšanas pakalpojumi patlaban pieejami kopumā deviņās valstīs trijos kontinentos.

Uzņēmumā atklāj, ka paralēli pozīciju stiprināšanai esošajos tirgos 2023.gadā paredzēts turpināt ģeogrāfisko ekspansiju un produktu klāsta paplašināšanu. Filipīnas ir pirmais solis šajā virzienā. Filipīnas ar 111 miljoniem iedzīvotāju kļuvušas par "Sun Finance" otro lielāko tirgu, pirmo vietu saglabājot Meksikai ar 128 miljoniem iedzīvotāju.

"Sun Finance" dibinātājs un vadītājs Toms Jurjevs informē, ka digitālie maksājumi un citi digitālie finanšu pakalpojumi Filipīnās attīstās ātri, tāpēc šī valsts ir pievilcīga dažādiem finanšu tehnoloģiju uzņēmumiem. Filipīnas ir viena no visapdzīvotākajām vietām pasaulē, kur liela daļa sabiedrības runā angļu valodā, kā arī ļoti plaši izmanto viedierīces.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Sun Finance ar obligāciju emisiju piesaistījusi 10 miljonu eiro investīcijas

Žanete Hāka, 21.08.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēgusies pirmā Signet Bank organizētā obligāciju emisija – parakstīšanās uz Sun Finance grupas obligācijām. Obligāciju emisijā Sun Finance grupa ir piesaistījusi investīcijas 10 miljonu eiro apmērā.

Obligāciju dzēšanas termiņš ir 2021. gada 20. augusts, gada kupona likme – 11% ar kupona izmaksu reizi ceturksnī.

Obligācijas tika piedāvātas Signet Bankas klientiem un institucionāliem investoriem ar minimālo ieguldījumu apjomu 50 000 eiro katram investoram slēgta piedāvājuma veidā. Sun Finance grupa ir viens no straujāk augošajiem patēriņa kreditētājiem Eiropā, kas šobrīd darbojas piecās valstīs – Dānijā, Kazahstānā, Polijā, Latvijā un Meksikā.

Grupas kredītportfelis šī gada jūlija beigās sasniedza 85 miljonus eiro. Ar obligāciju emisijas palīdzību piesaistītie līdzekļi tiks izmantoti tālākas kredītportfeļa izaugsmes finansēšanai esošajos un jaunos tirgos, kā arī finansējuma struktūras diversificēšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kokteiļbāra īpašnieki Liepājā izveido mākslas platformu

Vēsma Lēvalde, 22.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kokteiļbārs Red Sun Buffet Liepājā radījis zīmolu Red Sun ART. Tas apvienos dažādus radošus projektus, kuriem bāra telpas būs atvēlētas katru ceturtdienu.

Red Sun ART oriģinālus jau zināmu mūziķu projektus un ne tik pazīstamus izpildītājus, radošas instalācijas, skandalozas foto izstādes, teātra izrādes, kas paredzētas mazākai auditorijai, gaismas šovus, nekomerciālā kino vakarus un visu citu, ko vien iespējams dēvēt par mākslu un radošu ideju lidojumu.

«Ir daudz jaunu mākslinieku un radošu cilvēku, kuru idejas ne vienmēr tiek realizētas, un darbi ne vienmēr sasniedz plašāku auditoriju, jo neatbilst lielajām skatuvēm vai mākslas galerijām. Bieži vien šķērslis ir arī nespēja šos māksliniekus, tā teikt, «pārdot»,» stāsta Red Sun Buffet līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Parex Bankas sāk American Express kredītkaršu izplatīšanu Lietuvā

, 04.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas Parex Bankas kļuvusi par oficiālo Amercian Express kredītkaršu emitētāju un apkalpotāju Lietuvā un no šodienas, 4.oktobra, klientiem piedāvā kļūt par American Express Platinum un American Express Gold kredītkaršu lietotājiem, liecina kredītiestādes sniegtā informācija medijiem.

American Express kredītkaršu ieviešana Lietuvā ir nākamais Parex bankas un American Express sadarbības posms. Parex banka ieguva ekskluzīvas tiesības izplatīt American Express kredītkartes Latvijā 2005.gada maijā, un patlaban Latvijas iedzīvotājiem tā piedāvā trīs veida kredītkartes - Amercian Express Platinum, American Express Gold un American Express Blue.

Komentāri

Pievienot komentāru