Auto

Licences izsniegšana komercpārvadājumiem ar auto maksās 15 latus

Sanita Igaune, 14.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par licences izsniegšanu, pagarināšanu un pārreģistrāciju pasažieru un kravas komercpārvadājumiem ar autotransportu būs jāmaksā 15 Ls. Tas nozīmē, ka turpmāk šāda nodeva pārvadātājiem būs jāmaksā neatkarīgi no izmantojamo transportlīdzekļu skaita, un netiks piemērotas pašlaik spēkā esošās atlaides.

To paredz Satiksmes ministrijas (SM) izstrādātais noteikumu projekts «Noteikumi par valsts nodevu par speciālās atļaujas izsniegšanu komercpārvadājumu veikšanai ar autotransportu», kas 14. aprīlī tika izsludināts Valsts sekretāru sanāksmē.

Pašlaik komercpārvadājumu ar autotransportu licences izsniegšanas maksa ir 50 Ls, taču pārvadātājiem var tikt piemēroti atvieglojumi, piemēram, pasažieru pārvadātājiem, kā arī atkarībā no izmantojamo transportlīdzekļu skaita.

Proti, ja komersants pārvadājumiem izmanto no viena līdz pieciem transportlīdzekļiem, nodeva par katru no tiem ir jāmaksā 10 Ls, no sešiem līdz desmit transportlīdzekļiem – 25 Ls, bet, ja pārvadājumiem tiek izmantoti vairāk par desmit transportlīdzekļiem, nodevas apmērs ir 50 Ls, DB skaidro SM sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Svikliņa.

Lai noteikumi stātos spēkā, tie jāatbalsta valdībā.

Komentāri

Pievienot komentāru