Tehnoloģijas

Līdz aprīļa beigām var pieteikt pretendentus Eižena Āriņa balvai datorikā

Sanita Igaune, 18.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

IT uzņēmums Exigen Services Latvia, Latvijas Zinātņu akadēmija un Rīgas Tehniskās universitātes Attīstības fonds izsludina pieteikšanos uz ikgadējo profesora Eižena Āriņa balvu datorikā. Šogad balva tiks piešķirta informācijas tehnoloģiju (IT) profesionālim par Latvijai nozīmīgu praktisku ieguldījumu informācijas sabiedrības attīstībā.

Kandidātus balvai var nominēt jebkura organizācija, struktūrvienība vai fiziska persona, kā arī kandidāts var pieteikties pats, līdz 2013.gada 30.aprīlim aizpildot pieteikuma formu mājaslapā arinabalva.lv. Pretendentus vērtēs ekspertu komisija, un balvas saņēmējs tiks paziņots Rīgas Tehniskajā universitātē 17.maijā. Eižena Āriņa balvas ieguvējs saņem zelta medaļu, diplomu un stipendiju 1500 Ls apmērā (pirms ienākuma nodokļa nomaksas).

Eižena Āriņa balva nosaukta atzītā Latvijas datorzinātnes pamatlicēja vārdā un tiek pasniegta kopš 2000.gada. Balva atbalsta Latvijas IT speciālistus par viņu nozīmīgākajiem sasniegumiem, un to pasniedz par Latvijai nozīmīgu teorētisku ieguldījumu datorzinātnes attīstībā vai praktisku pienesumu datorikā. Šogad tiks apbalvots IT jomas praktiķis, kura radītie jaunievedumi ir nozīmīgi ne tikai konkrētas organizācijas, bet arī visas IT nozares mērogā.

2012.gadā, kad balva tika piešķirta par sasniegumiem datorikas zinātnē, par laureātiem kļuva izcilais kvantu skaitļošanas pētnieks Andris Ambainis un RTU Datorzinātnes un informācijas tehnoloģiju profesors Jānis Grundspeņķis. Iepriekšējos gados Eižena Āriņa balvu datorikā saņēmuši tādi atzīti datorzinātnes veicinātāji kā Rūsiņš Mārtiņš Freivalds, Vilnis Detlovs, Jānis Osis, Jānis Bārzdiņš un Ļevs Kacnelsons.

Komentāri

Pievienot komentāru