Finanses

Liela interese par ES fondu atbalstu praktiskas ievirzes pētījumiem

Dienas Bizness, 27.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) atklātā projektu iesniegumu atlasē ir saņēmusi vairāk nekā 300 projektu iesniegumus par Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstu praktiskas ievirzes pētījumiem. Atlases pirmajā kārtā kopējais pieejamais finansējums ir 25 miljoni eiro.

«Lielais projektu iesniegumu skaits, lai saņemtu ERAF atbalstu pētījumiem, mums nav pārsteigums – par to liecināja jau plaši apmeklētie projektu atlases tēmai veltītie semināri reģionos un Rīgā. Taču esam gandarīti, ka 89% projektu iesniegumu esam saņēmuši ES fondu e-vidē – ceram, ka sistēma, ko esam veidojuši, domājot par lietotāju ērtībām un iespējamo kļūdu izskaušanu, būs palīdzējusi sagatavot kvalitatīvākus projektu iesniegumus. Tāpat tas būtiski samazinās projektu iesniegumu apstrādei nepieciešamo laiku, jo lielākā daļa datu jau ir ievadīta informācijas sistēmā, līdz ar to ātrāk varam sākt arī iesniegumu vērtēšanas procesu,» saka CFLA direktore Anita Krūmiņa.

Visvairāk projektu pieteikumu iesniegts inženierzinātņu un tehnoloģiju nozarē – 41% no kopējā projektu skaita. Tāpat būtiska daļa projektu paredz veikt pētījumus medicīnas un veselības jomā - 23% un dabaszinātņu nozarē – 19% projektu. Pētījumi lauksaimniecībā paredzēti 9% projektu iesniegumu, savukārt sociālajās zinātnēs – 7% no kopējā projektu iesniegumu skaita.

Viena projekta maksimālais publiskā finansējuma apmērs ir 600 000 eiro, bet minimālais publiskā finansējuma apmērs - 30 000 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru