Tirdzniecība un pakalpojumi

Lielākais aizvadītajā nedēļā reģistrētais uzņēmums – AS Energoeco

Žanete Hāka, 14.09.2015

Jaunākais izdevums

Pagājušajā nedēļā Komercreģistrā un Uzņēmumu Reģistrā (UR) ierakstīti 285 jauni subjekti, kas ir par 6 subjektiem vairāk nekā pirms nedēļas, liecina UR dati.

Biedrību un nodibinājumu reģistrā tika reģistrēti 27 subjekti. No kopējā skaita visvairāk jeb 265 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību, 12 individuālie komersanti un 26 biedrības.

Pagājušajā nedēļā likvidēti 233 subjekti, kas ir par 49 vairāk nekā pirms nedēļas.

Lielākais aizvadītajā nedēļā reģistrētais uzņēmums bija AS Energoeco ar 1,25 miljonu eiro pamatkapitālu. Kompānijas juridiskā adrese ir Rīga, Ģertrūdes iela 10 – 19. Tās vienīgais valdes loceklis ir Druvis Mūrmanis, bet padomē strādā padomes priekšsēdētājs Jānis Lielcepure, padomes priekšsēdētāja vietnieks Valdis Siksnis un padomes loceklis – Igaunijas pilsonis Silvers Ēnsārs.

Otrs lielākais uzņēmums pagājušajā nedēļā bija SIA Piebalgas 103. Tās pamatkapitāls ir 137,2 tūkstoši eiro. Kompānijas juridiskā adrese ir Cēsu novada, Vaives pagasta Piebalgas 103. Tās valdē darbojas Māris Makstenieks.

Pagājušajā nedēļā reģistrēti divi uzņēmumi ar 100 tūkstošu eiro pamatkapitālu – SIA Pillar Contractor un SIA Pillar 21.

Savukārt ar 80 tūkstošu eiro pamatkapitālu reģistrēta SIA BNR Assets.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

BaltCap Infrastruktūras fonds iegādājies 70% biomasas koģenerācijas stacijas kapitāldaļu

Db.lv, 11.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

BaltCap Infrastruktūras fonds (BInF) iegādājies 70% biomasas koģenerācijas stacijas kapitāldaļu, informē fonda pārstāvji.

Augstas efektivitātes šķeldas koģenerācijas stacija darbojas kopš 2017. gada oktobra un šī projekta realizācijas kapitālie izdevumi ir 17 miljoni eiro. Staciju paredzēts iegādāties no uzņēmuma AS Energoeco. Darījums gaida apstiprinājumu Konkurences padomē un tā detaļas netiek atklātas.

Koģenerācijas spēkstacija ir aprīkota ar 18 megavatu HoSt Bio Energy Installations augstspiediena tvaika katlu un 3,98 megavatu tvaika turbīnu, un tās saražotā elektroenerģija nodrošina siltumu Rīgas rajonu siltumapgādes sistēmai.

«Pēdējo divu gadu laikā mēs rūpīgi sekojām koģenerācijas staciju attīstībai Acones rūpnieciskajā parkā un uzskatām to par tehnoloģiski drošu un labi realizētu projektu, kas lieliski iekļaujas mūsu ieguldījumu portfelī. Pateicoties šai investīcijai, mēs būsim vienu soli tuvāk mūsu mērķim – ieguldīt vismaz 40% no fonda līdzekļiem klimata pārmaiņu mazināšanas projektos. Šāda tipa investīcijas kļūst arvien svarīgākas un steidzamākas, ņemot vērā nesen publicēto Starpvaldību klimata pārmaiņu paneļa (IPCC) īpašo ziņojumu par globālo sasilšanu,» komentē Šarūnas Stepukonis, BaltCap Infrastruktūras fonda vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru