Tirdzniecība un pakalpojumi

Lielākais reģistrētais uzņēmums pagājušajā nedēļā – BST Optikum

Žanete Hāka, 07.10.2013

Jaunākais izdevums

Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrā (UR) ierakstīti 287 jauni subjekti, kas ir par trim vairāk nekā pirms nedēļas, liecina UR dati.

No kopējā skaita visvairāk jeb 273 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību, 10 - individuālie komersanti, bet 91 - biedrība.

Lielākais reģistrētais uzņēmums, skatoties pēc pamatkapitāla, pagājušajā nedēļā bijis SIA BST-Optikum ar 200 tūkstošu latu pamatkapitālu.Uzņēmuma vienīgais valdes loceklis ir Vitālijs Nikolajevs, taču kompānijas darbības veids nav minēts.

Otrs lielākais pamatkapitāls bijis SIA Unex Baltic – 168 tūkstoši latu. Kompānija reģistrēta Liepājā, un tās darbības veids Lursoft nav norādīts. SIA Unex Baltic vienīgais valdes loceklis ir Valerijs Kučminskis.

Aizvadītajā nedēļā ar 153,78 tūkstošu latu lielu pamatkapitālu reģistrēts SIA Birra Moretti. Kā liecina Lursoft dati, uzņēmuma juridiskā adrese atrodas Jūrmalā un tās valdē strādā Baltkrievijas pilsonis Andrejs Zitņikovs. Arī šī uzņēmuma darbības veids Lursoft nav norādīts.

Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrā ierakstīts arī nekustamā īpašuma tirdzniecības uzņēmums AS Baltic Re Group ar 36 tūkstošu latu lielu pamatkapitālu. Kompānijas valdē ievēlēta Dina Abaja, bet padomi veido trīs personas – padomes priekšsēdētājs Aleksandrs Mahajevs, padomes priekšsēdētāja vietnieks Edgars Murāns un padomes locekle Sanita Ādmine.

Savukārt 8,5 tūkstošu latu liels pamatkapitāls bijis pagājušajā nedēļā Ogrē reģistrētajai SIA Erica Synths. Uzņēmuma valdi veido viens valdes loceklis – Ģirts Ozoliņš.

Pagājušajā nedēļā likvidēti 75 subjekti, kas ir par 11 mazāk nekā pirms nedēļas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajā mēnesī reģistrēti 669 jauni uzņēmumi, liecina Lursoft apkopotā informācija.

Tas ir mazāk nekā šī gada jūlijā, kad reģistrēti 724 jauni uzņēmumi, kā arī mazāk nekā pērn attiecīgajā periodā.

Gandrīz puse no visiem jaunajiem uzņēmumiem augustā reģistrēti Rīgā, savukārt mazākais skaits – Zemgalē un Latgalē.

Neskatoties uz mazāku jaunreģistrēto uzņēmumu skaitu augustā, kopējais šī gada pirmajos astoņos mēnešos reģistrēto jauno uzņēmumu skaits ir lielāks nekā pērn attiecīgajā periodā. Lursoft aprēķinājis, ka šogad laika periodā no janvāra līdz augusta beigām reģistrēti 6230 jauni uzņēmumi, kamēr 2020.gadā šajā pašā periodā – 5973.

Šogad ne tikai reģistrēts lielāks jauno uzņēmumu skaits nekā pērn, bet arī to kopējais pamatkapitāls bijis teju divas reizes lielāks. Lursoft izpētījis, ka šogad reģistrēto uzņēmumu kopējais pamatkapitāls sasniedzis 89,79 milj. EUR, no tiem 27,73 milj. EUR veido augustā reģistrētie uzņēmumi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Septembrī Latvijā reģistrēti 803 jauni uzņēmumi, un tas ir lielākais viena mēneša laikā reģistrēto jauno uzņēmumu skaits šogad, liecina "Lursoft" apkopotie dati.

Līdz ar uzņēmumu skaita pieaugumu audzis arī to kopējais pamatkapitāls, kas sasniedzis lielāko rādītāju 2022.gadā.

Uzņēmumi – valsts asinsrite! 

Lielas daļas pasaules valstu, arī Latvijas, labklājība balstīta uz tajā strādājošajiem uzņēmumiem,...

Lai arī jaunu uzņēmumu reģistrēšanas aktivitāte septembrī augusi, "Lursoft" apkopotā informācija atklāj, ka šogad pirmajos deviņos mēnešos jauno uzņēmumu Latvijā bijis par 7,4% mazāk nekā pērn attiecīgajā periodā, savukārt, salīdzinot ar 2020.gada laika posmu no janvāra līdz septembra beigām, šogad jaunreģistrēto uzņēmumu ir par 4% mazāk, neraugoties uz to, ka 2020.gada pavasarī, līdz ar pastiprinātiem Covid-19 pandēmijas ierobežošanas pasākumiem, būtiski kritās jauno uzņēmumu skaits.

Šogad pirmajos deviņos mēnešos reģistrēto jauno uzņēmumu kopējais pamatkapitāls sasniedz 58,44 miljonus eiro, no tiem 13,88 miljonus eiro veido septembrī reģistrēto uzņēmumu pamatkapitāls.

No aizvadītajā mēnesī reģistrētajiem jaunajiem uzņēmumiem absolūtais vairākums ir sabiedrības ar ierobežotu atbildību (699), tāpat arī septembrī reģistrēti 89 individuālie komersanti, sešas ārvalsts komersantu filiāles, piecas zemnieku saimniecības, trīs pilnsabiedrības un viena akciju sabiedrība.

Jauni uzņēmumi septembrī reģistrēti visās Latvijas pašvaldībās, gandrīz puse no tiem Rīgā. Ārpus galvaspilsētas un Pierīgas lielākais jauno uzņēmumu skaits aizvadītajā mēnesī bijis Vidzemē, savukārt mazākais - Zemgalē -, kur mēneša laikā reģistrēti vien 55 jauni uzņēmumi.

Skatot sadalījumā pa pašvaldībām, vairāk nekā 20 jauni uzņēmumi septembrī reģistrēti sešās pašvaldībās - Rīgā (387), Liepājā (24), kā arī Mārupes novadā (24), Cēsu novadā (23), Daugavpilī (22) un Ogres novadā (21).

Vairums jeb 62,5% no visām septembrī reģistrētajām sabiedrībām ar ierobežotu atbildību ir mazkapitāla, proti, to pamatkapitāla apjoms nesasniedz 2800 eiro.

Lai arī lielākā daļa no visiem jaunajiem uzņēmumiem aizvadītajā mēnesī reģistrēta Rīgā, septembra lielākais uzņēmums atrodas Dienvidkurzemes novada Otaņķu pagastā. Ričarda Riepša reģistrētā SIA "RR Baltic Holding" reģistrētais un apmaksātais pamatkapitāls ir pieci miljoni eiro.

Dažas dienas pēc "RR Baltic Holding" reģistrēšanas, jaunreģistrētais uzņēmums kļuvis par SIA "Otaņķu dzirnavnieks" un SIA "Otanki Farming" īpašnieku. Iepriekš abu iepriekšminēto uzņēmumu lielākais kapitāldaļu turētājs bija Riepšs.

"Lursoft" pieejamie dati rāda, ka "Otanki Farming" 2021.gadā palielināja apgrozījumu līdz 231460 eiro, bet tā peļņa pēc nodokļu nomaksas sasniedza 37 060 eiro. Lai arī "Otaņķu dzirnavnieks" gada pārskats par 2021.gadu vēl nav pieejams, "Lursoft" Multi atskaites dati rāda, ka ar katru gadu uzņēmuma apgrozījums līdz šim audzis, 2020.gadā sasniedzot jau 16,9 miljonus eiro, savukārt tā peļņa pēc nodokļu nomaksas pieauga līdz 1,15 miljoniem eiro. Pēdējos gados "Otaņķu dzirnavnieks" darbinieku skaits pārsniedzis 100 strādājošos.

Arī otrs septembrī reģistrētais lielākais uzņēmums atrodas ārpus galvaspilsētas. Tas ir uzņēmējam Jūlijam Krūmiņam piederošais SIA "JK Baltezers estate", kas juridisko adresi reģistrējis Jūrmalā. "Lursoft" izziņas dati rāda, ka uzņēmuma pamatkapitāls ir 2,12 miljoni eiro. "JK Baltezers estate" juridiskajā adresē Turaidas ielā 19, Jūrmalā šobrīd reģistrēti kopumā 19 uzņēmumi. Gandrīz visu šo uzņēmumu patiesais labuma guvējs ir Krūmiņš kopā ar Maiju Krieviņu, bet atsevišķos uzņēmumos Krieviņa ir vienīgā patiesā labuma guvēja. Krieviņa arī iecelta par jaunreģistrētā "JK Baltezers estate" vienīgo valdes locekli. Krūmiņam patiesā labuma guvēja statuss šobrīd reģistrēts 17 uzņēmumos.

"Lursoft" izpētījis, ka no visiem septembrī reģistrētajiem uzņēmumiem, līdzīgi kā tas ir gan "JK Baltezers estate", gan arī "RR Baltic Holding", 48% gadījumu to īpašniekam jau iepriekš piederējušas daļas Latvijas uzņēmumos.

Trešais pamatkapitāla apjoma ziņā lielākais septembrī reģistrētais uzņēmums ir SIA "Univer". Septembra pēdējā dienā reģistrētā uzņēmuma dalībnieks ir būvniecības/nekustamo īpašumu jomā strādājošais SIA "Universitātes kvartāls", savukārt patiesie labuma guvēji ir Ināra Grāvīte, kā arī divi uzņēmēji no Krievijas - Ļevs Hutorjanskis un Timofejs Ļeontjevs.

"Lursoft" izpētījis, ka Hutorjanskis ir patiesais labuma guvējos četros Latvijas uzņēmumos, savukārt Ļeontjevs - deviņos. Lielākais no tiem ir Liepājā reģistrētais SIA "Lielā 13", kas 2021.gadā apgrozīja 1,2 miljonus eiro, tiesa, gads noslēgts ar 65 000 eiro zaudējumiem. Minētais uzņēmums pārvalda Liepājā esošo tirdzniecības centru "Kurzeme".

"Lursoft" norāda, ka "Univer", kura pamatkapitāls ir 1,78 miljoni eiro, juridiskā adrese reģistrēta Katoļu ielā 9 k-1-12, Rīgā. Šajā adresē patlaban atrodas arī kāds apmešanas darbu jomā strādājošs uzņēmums.

Pamatkapitāls, kas pārsniedz vienu miljonu eiro, starp septembrī reģistrētajiem uzņēmumiem ir arī SIA "Mena 1" (1,5 miljoni eiro) un SIA "Draugiem Capital I" (1,17 miljoni eiro). Pēdējais no tiem jau kļuvis par vairumtirdzniecības sektorā strādājošā SIA "Prime Prometics" līdzīpašnieku.

Septembrī reģistrētā vienīgā akciju sabiedrība AS "A1 Investment" starp visiem uzņēmumiem pamatkapitāla apjoma ziņā ierindojas 10. vietā. "Lursoft" izpētījis, ka tā valdē un padomē ieceltas personas no Ķīnas. Arī uzņēmuma patiesā labuma guvēja pastāvīgā dzīvesvieta rodama Ķīnā.

Ārvalstu kapitāls dalībnieku pirmajā līmenī reģistrēts 15% no visiem septembra jaunajiem uzņēmumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pagājušajā nedēļā lielākais jaunreģistrētais uzņēmums - Olaines Wess Logistics

Gunta Kursiša, 16.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītājā nedēļā Latvijā reģistrēti 390 jauni uzņēmumi un biedrības. Vērtējot pēc pamatkapitāla, lielākais no tiem ir Olainē reģistrētā SIA Wess Logistics, kuras pamatkapitāls veido 188 tūkstošus latu, liecina Lursoft dati.

Olainē, Dalbes ielā 8-96, reģistrētās SIA Wess Logistics vienīgais valdes loceklis ir Latvijas valstspiederīgais Aleksejs Jablonskis. 188 tūkst. Ls ir jaunreģistrētās kompānijas reģistrētais pamatkapitāls, bet tās apmaksātais pamatkapitāls veido 94 tūkst. Ls. Pašlaik vēl nav pieejami dati par uzņēmuma darbības veidiem.

Otrs pagājušajā nedēļā lielākais jaunais uzņēmums ir Babītes pagasta Mežārēs, Jasmīnu ielā 201 reģistrētā SIA Jasmine Investments. Uzņēmuma apmaksātais pamatkapitāls ir 181 tūkst. Ls, tikpat liels ir arī reģistrētais pamatkapitāls. Uzņēmuma vienīgā valdes locekle ir Azerbaidžānas pilsone Ajanda Adilova (Ayanda Adilova).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc tam, kad aizvadītajā gadā reģistrēts zemākais jaunu uzņēmumu skaits pēdējo 17 gadu laikā, dati par šī gada martu viesuši cerību par situācijas uzlabošanos.

To apliecina ne tikai Lursoft apkopotie dati par jaunu uzņēmumu reģistrēšanas aktivitāti martā, bet arī Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie Uzņēmējdarbības konfidences rādītāji, kas liecina, ka aizvadītajā mēnesī uzņēmēju noskaņojums uzlabojies gan pakalpojumu sektorā un mazumtirdzniecībā, gan arī rūpniecībā un būvniecībā.

Visaugstākais šis rādītājs martā bijis apstrādes rūpniecībā, ko ietekmējis uzņēmēju nedaudz pozitīvāks šī brīža pasūtījumu līmeņa novērtējums un optimistiskas uzņēmumu vadītāju prognozes turpmākajiem trim mēnešiem*.

Lursoft apkopotā informācija rāda, ka aizvadītajā mēnesī Latvijā reģistrēti 1032 jauni uzņēmumi. Tas ir lielākais viena mēneša laikā reģistrētais jaunu uzņēmumu skaits kopš 2018.gada marta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā šogad pirmajos četros mēnešos reģistrēti 3311 jauni uzņēmumi, kas ir par 15,6% vairāk nekā 2022.gada attiecīgajā periodā, liecina "Lursoft" apkopotā informācija.

Tostarp 2023.gada aprīlī reģistrēti 737 jauni uzņēmumi, kas ir par 13,4% vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā mēnesī, taču mazākais mēneša laikā reģistrēto jauno uzņēmumu skaits šogad.

"Lursoft" dati arī liecina, lai gan aprīlī reģistrēts lielāks jauno uzņēmumu skaits nekā pērn attiecīgajā periodā, to kopējais pamatkapitāls bijis mazāks. Aprīlī reģistrēto jauno uzņēmumu kopējais pamatkapitāls bija 2,31 miljons eiro, kamēr 2022.gada aprīlī 650 jauno uzņēmumu pamatkapitāls bija 3,6 miljoni eiro.

Pagājušā gada aprīlī lielākā reģistrētā uzņēmumam pamatkapitāls pārsniedza vienu miljonu eiro, bet šogad aprīlī lielākā uzņēmuma reģistrētais un apmaksātais pamatkapitāls ir 330 tūkstoši eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Vairākus apjomīga pamatkapitāla uzņēmumus reģistrē vienā adresē

Gunta Kursiša, 02.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajā nedēļā Latvijā, vērtējot pēc pamatkapitāla, lielākais jaunreģistrētais uzņēmums ir SIA Data Tech Systems, liecina Uzņēmumu reģistra iknedēļas statistika.

Uzņēmuma pamatkapitāls veido 200 tūkstošus eiro. Data Tech Systems juridiskā adrese ir Liliju iela 91 Mārupes novadā. Uzņēmuma valdē darbojas viena amatpersona – valdes locekle Inga Laurinenaite.

Otrs Latvijā pagājušajā nedēļā lielākais jaunreģistrētais uzņēmums ir SIA Barsa trade, kura pamatkapitāls veido 101 tūkstoti latu jeb aptuveni 143 tūkstošus eiro. Uzņēmuma juridiskā adrese ir Kr. Valdemāra iela 20-12, Rīga. Uzņēmuma valdē darbojas Uzbekistānas pilsonis, kurš pilda valdes priekšsēdētāja amatu – Midats Khidirovs.

Savukārt trešais pagājušajā nedēļā lielākais Latvijā reģistrētais uzņēmums ir SIA Zelos, kura pamatkapitāls veido 142,4 tūkstošus eiro. Uzņēmums vienīgais valdes loceklis ir Krievijas pilsonis Aleksejs Prokopenko, un uzņēmuma juridiskā adrese ir Baznīcas iela 20/22-40, Rīga. Db.lv jau rakstīja, ka novembrī šajā adresē reģistrēti vairāki jauni uzņēmumi ar vērā ņemamiem pamatkapitāliem. Proti, Baznīcas ielā 20/22-40 reģistrēta arī SIA Amfion, kuras pamatkapitāls veido 286 tūkstošus latu, kā arī SIA Amfitrita, kuras pamatkapitāls ir 142,4 tūkstoši latu. Kā viena, tā otra uzņēmuma valdēs darbojas Krievijas Federācijas pilsoņi – Amfion vada Oļegs Kravstons, bet Amfitritas vadības groži ir Jeļenas Rogačkinas rokās. Baznīcas ielā 20/22 atrodas Domuss biroju ēka.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

TOP 5 lielākie pērn reģistrētie uzņēmumi

Db.lv, 05.01.2021

Otrs lielākais uzņēmums ir aizvadītā gada decembrī reģistrētais SIA “Marijas 2”. Uzņēmuma vienīgais kapitāldaļu turētājs ir SIA “REGALS NAMI”, kas kopā ar “Novira Capital” attīsta septiņstāvu biroju un tirdzniecības ēku Marijas un Satekles ielu krustojumā iepretim Centrālajai dzelzceļa stacijai.

Avots: bbstudija

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vēl straujāk nekā jauno uzņēmumu skaits, pērn samazinājies jaunreģistrēto uzņēmumu pamatkapitāls. Vienlaikus netrūkst arī uzņēmumu, kuru pamatkapitāls pārsniedz miljonu eiro, liecina Lursoft apkopotā informācija.

Lursoft aprēķinājis, ka 2019.gadā reģistrēto jauno uzņēmumu kopējais pamatkapitāls sasniedzis teju 365 milj. eiro, kamēr aizvadītajā gadā rādītājs bijis par 56,61% zemāks, kopā veidojot 158,26 milj. eiro.

2020.gadā bijis zemākais jaunreģistrēto uzņēmumu skaits pēdējo 17 gadu laikā 

Aizvadītajā gadā reģistrēts zemākais jaunu uzņēmumu skaits pēdējo 17 gadu laikā, liecina...

Lursoft izpētījis, ka 61,29% no visiem pērn reģistrētajiem uzņēmumiem ir mazkapitāla SIA. Salīdzinot ar gadu iepriekš, jāteic gan, ka mazkapitāla SIA īpatsvars jaunreģistrēto uzņēmumu vidū sarucis, jo 2019.gadā tās veidoja 65,96% no kopējā jauno uzņēmumu skaita. Tajā pašā laikā būtiski nav mainījies mazkapitāla SIA sadalījums pēc pamatkapitāla apjoma, jo aizvien nedaudz vairāk nekā trešajai daļai no visām mazkapitāla SIA pamatkapitāls ir 1 eiro. Lursoft norāda, ka vairāk nekā pusei no visām mazkapitāla SIA, t.i., 57,07%, pamatkapitāla apjoms nepārsniedz 10 eiro.

Vienlaikus, neskatoties uz tendenci vairāk nekā pusei no visiem jaunajiem uzņēmumiem būt mazkapitāla SIA, netrūkst arī uzņēmumu, kuru pamatkapitāls pārsniedz miljonu eiro. Pēc Lursoft uzņēmumu izvērstās meklēšanas rezultātiem, šādi uzņēmumi 2020.gadā bijuši 37.

Lielākais no tiem ir aizvadītā gada maijā reģistrētais SIA “Orkla Biscuit Production”. Uzņēmuma sākotnējais pamatkapitāls bijis 10 milj. eiro, bet pagājušā gada decembra beigās tas dubultots. Uzņēmuma kapitāldaļu turētājs ir Igaunijā reģistrētais Orkla Eesti AS, savukārt ziņās par patiesajiem labuma guvējiem norādīts, ka tos noskaidrot nav iespējams. SIA “Orkla Biscuit Production” publiskotā informācija liecina, ka uzņēmums būs atbildīgs par cepumu un vafeļu ražošanu visiem “Orkla” grupas uzņēmumiem Eiropā.

Otrs lielākais uzņēmums ir aizvadītā gada decembrī reģistrētais SIA “Marijas 2”, kas 2020.gada 21.decembrī reģistrēts ar 2,8 tūkst. eiro lielu pamatkapitālu, bet jau divas dienas vēlāk tas palielināts līdz 14,50 milj. eiro. Uzņēmuma vienīgais kapitāldaļu turētājs ir SIA “REGALS NAMI”, savukārt kā patiesā labuma guvēja reģistrēta Ilona Savčenkova. SIA “REGALS NAMI” kopā ar “Novira Capital” attīsta septiņstāvu biroju un tirdzniecības ēku Marijas un Satekles ielu krustojumā iepretim Centrālajai dzelzceļa stacijai. Šajā projektā attīstītāji plāno investēt aptuveni 40 milj. eiro.

Tāpat kā abās pirmajās vietās esošajiem uzņēmumiem, pamatkapitāls pirmā gada laikā pēc reģistrācijas palielināts arī trešajam aizvadītā gada lielākajam uzņēmumam SIA “LEH INV.CSP”. Pērn februārī holdingkompānija reģistrēta ar 10 tūkst. eiro pamatkapitālu, bet oktobrī tas palielināts līdz 7,15 milj. eiro. Pēc Lursoft pieejamās informācijas, uzņēmuma vienīgais kapitāldaļu turētājs un reizē arī patiesais labuma guvējs ir Castella Garcia Marcos Vincente. Persona kā patiesais labuma guvējs reģistrēts sešos Latvijas uzņēmumos.

2020.gadā reģistrētie lielākie uzņēmumi pēc pamatkapitāla apjoma:

  • 1. SIA “Orkla Biscuit Production”: 20 milj. EUR;
  • 2. SIA “Marijas 2”: 14,50 milj. EUR;
  • 3. SIA “LEH INV.CSP”: 7,15 milj. EUR;
  • 4. SIA “RL2A”: 6,11 milj. EUR;
  • 5. SIA “Ulmana 115”: 4,79 milj.EUR.

Lursoft izpētījis, ka tāpat kā SIA “LEH INV.CSP”, arī ceturtā un piektā pērn reģistrētā lielākā uzņēmuma kapitāldaļu turētāji ir ārvalstnieki. Jānorāda, ka no visiem 2020.gadā reģistrētajiem uzņēmumiem, 1046 gadījumu vismaz viens no uzņēmuma kapitāldaļu turētājiem bijis no ārvalstīm.

Visbiežāk interesi par jaunu uzņēmumu reģistrēšanu Latvijā izrādījuši pārstāvji no tuvējām kaimiņvalstīm – Krievijas, Igaunijas, Lietuvas. Jaunus uzņēmumus Latvijā pagājušajā gada laikā reģistrējušas arī vairākas personas no Vācijas. Kopumā ārvalstnieku ieguldījumu apjoms Latvijas uzņēmumu pamatkapitālos 2020.gadā palielinājies līdz 7,59 miljardiem eiro. Salīdzinot ar 2019.gadu, tas ir pieaugums par 147,71 milj. eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad maijā reģistrēti 849 jauni uzņēmumi, kas ir tikpat, cik mēnesi iepriekš, liecina Lursoft apkopotie dati.

Salīdzinot ar aizvadītā gada maiju, kad Covid-19 pandēmijas ietekmē strauji samazinājās jaunu uzņēmumu reģistrēšanas aktivitāte, šis gads iezīmējies ar jauno uzņēmumu skaita kāpumu.

Kopumā šī gada pirmajos piecos mēnešos reģistrēto jauno uzņēmumu skaits sasniedzis 4171, kas ir par 374 uzņēmumiem vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā. Vairākums, t.i., 91,28% no aizvadītajā mēnesī reģistrētajiem uzņēmumiem ir sabiedrības ar ierobežotu atbildību. Maijā reģistrēti arī 45 individuālie komersanti, 12 zemnieku saimniecības, 3 akciju sabiedrības, kā arī uzņēmumi, kas pārstāv citas tiesiskās formas.

Reģionālajā sadalījumā vērtējot, redzams, ka 47% no visiem pagājušā mēneša jaunajiem uzņēmumiem reģistrēti Rīgā, vēl 21,32% Pierīgā, savukārt no pārējiem reģioniem lielāka aktivitāte bijusi Zemgalē, kur maijā reģistrēti 77 jauni uzņēmumi, savukārt zemākā tā bijusi Vidzemē, kur uzņēmēju pulkam aizvadītā mēneša laikā piepulcējušies 58 jauni uzņēmumi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā šogad desmit mēnešos reģistrēti kopumā 7350 jauni uzņēmumi, bet likvidēti - 8960, liecina "Lursoft" apkopotā informācija.

Vienlaikus "Lursoft" atzīmē, ka pērn attiecīgajā periodā bija lielāks gan jaunreģistrēto, gan arī likvidēto uzņēmumu skaits - 2021.gada desmit mēnešos Latvijā bija reģistrēti 7807 jauni uzņēmumi, bet likvidēti 11 722.

Šogad oktobrī reģistrēti 772 jauni uzņēmumi, to kopējam pamatkapitālam veidojot 3,39 miljonus eiro. Lai arī kopējais jauno uzņēmumu skaits viena mēneša laikā oktobrī bija lielāks nekā citos šā gada mēnešos, to kopējais pamatkapitāla apmērs ir mazākais, kāds šogad reģistrēts viena mēneša laikā.

Pēc "Lursoft" datiem, no oktobrī reģistrētajām 679 sabiedrībām ar ierobežotu atbildību vien 202 pamatkapitāls sasniedza vismaz 2800 eiro, savukārt 216 sabiedrībām ar ierobežotu atbildību pamatkapitāls bija mazāks par 10 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad sešos mēnešos reģistrēto jauno uzņēmumu skaits sasniedzis 4781, un, salīdzinot ar aizvadītā gada attiecīgo periodu, jauno uzņēmumu skaits audzis par 11,06%, liecina "Lursoft" apkopotie dati.

Šogad pirmajos sešos mēnešos likvidēti 3815 uzņēmumi, kamēr pērn šajā pašā periodā tika likvidēti 5799 uzņēmumi.

Jūnijā reģistrēti 708 jauni uzņēmumi, no kuriem 637 - sabiedrības ar ierobežotu atbildību, 62 - individuālie komersanti, tāpat arī pagājušajā mēnesī reģistrētas četras jaunas zemnieku saimniecības, trīs ārvalsts komersantu filiāles un pa vienai akciju sabiedrībai un pilnsabiedrībai. Jauno uzņēmumu kopējais reģistrētais pamatkapitāls sasniedza 8,17 miljonus eiro. Vairāk nekā pusi no šīs kopsummas veidojis viena uzņēmuma pamatkapitāls, liecina "Lursoft" dati.

"Top 10" lielākie jūnijā reģistrētie uzņēmumi ir SIA "Davhex" ar 4,5 miljonu eiro pamatkapitālu, SIA "KRC1" ar 939 000 eiro pamatkapitālu, SIA "KRC2" ar 526 000 eiro pamatkapitālu, SIA "Dotnuva Seeds" ar 500 000 eiro pamatkapitālu, SIA "Ortomed īpašumi" ar 320 000 eiro pamatkapitālu, SIA "Realto Vento" ar 92 000 eiro pamatkapitālu, SIA "Mednieku cilts" ar 75 000 eiro pamatkapitālu, SIA "eConcept Baltic" ar 55 000 eiro pamatkapitālu, SIA "NP enterprise" ar 36 600 eiro pamatkapitālu un AS "Nordimo Capital" ar 35 000 eiro pamatkapitālu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Lielākais reģistrētais uzņēmums – SIA Ģertrūdes 13

Žanete Hāka, 29.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Komercreģistrā un Uzņēmumu reģistrā (UR) reģistrēti 288 jauni subjekti, kas ir par 45 mazāk nekā pirms nedēļas, liecina Lursoft dati.

Biedrību un nodibinājumu reģistrā tika reģistrēti 19 subjekti. No kopējā skaita visvairāk jeb 270 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību, 13 – individuālie komersanti, 19 - biedrības.

Pagājušajā nedēļā likvidēti 135 subjekti, kas ir par 31 mazāk nekā pirms nedēļas.

Lielākais reģistrētais uzņēmums bijusi SIA Ģertrūdes 13, kura pamatkapitāls ir 191 tūkstotis eiro. Otrs lielākais uzņēmums ir SIA ViaMed Invest, kura pamatkapitāls ir 148 tūkstoši eiro. Savukārt trešais lielākais pamatkapitāls bijis pagājušajā nedēļā reģistrētajai SIA MG Media – 60 tūkstoši eiro.

Tāpat starp pagājušajā nedēļā reģistrētajiem lielākajiem uzņēmumiem var minēt AS KVV Liepājas metalurgs, kura pamatkapitāls ir 40 tūkstoši eiro un AS iHolding, kura pamatkapitāls ir 36 tūkstoši eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aizvadītajā nedēļā lielākais reģistrētais uzņēmums – Tomsona 103

Gunta Kursiša, 10.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā kopumā reģistrēti 312 jauni komersanti, no kuriem, vērtējot pēc pamatkapitāla, vislielākā bija SIA Tomsona 103, kuras pamatkapitāls veido 251,4 tūkst. latu, liecina informācija Lursoft.

SIA Tomsona 103 juridiskā adrese ir Brīvības bulvāris 19-23, Rīga, un kompānija dibināta 4. jūnijā. Uzņēmuma valdē darbojas viena valdes locekle – Irina Maslova, liecina Lursoft dati. Patlaban gan vēl nav pieejama informācija par jaunreģistrētā uzņēmuma darbības veidiem.

Tāpat pagājušajā nedēļā Latvijā lielāko jaunreģistrēto uzņēmumu vidū ir SIA DeGo Logistics And Trading, kuras pamatkapitāls veido simts tūkst. Ls. Uzņēmums reģistrēts Rīgā, Dagdas ielā 4-2, un tā vienīgais valdes loceklis ir Krievijas Federācijas valstspiederīgais Deniss Jegorovs (Denis Egorov). Pašlaik nav pieejamas ziņas par kompānijas darbības veidiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn Latvijā reģistrēti 10 660 jauni uzņēmumi, bet likvidēti – 20 746. Salīdzinot ar gadu iepriekš, jaunreģistrēto uzņēmumu skaits gada laikā pieaudzis par 4,41%, bet likvidēto uzņēmumu skaits – par 25,89%, liecina Lursoft sniegtā informācija.

Atšķirībā no iepriekšējiem sešiem gadiem, kad jaunreģistrēto uzņēmumu skaits samazinājās, pērn jauno uzņēmumu skaits, salīdzinot ar 2017.gadu, pat nedaudz palielinājies.

No visām fiziskajām personām, kuras 2018.gadā reģistrējušas jaunu uzņēmumu, teju puse jeb 49,05% personas par uzņēmumu dalībniekiem kļuvušas pirmo reizi. Tajā pašā laikā pērn bijuši arī vairāki gadījumi, kad uzņēmēji izveido vēl kādu uzņēmumu. Piemēram, uzņēmējs Edgars Ruģelis 2018.gadā reģistrējis 8 jaunas kompānijas, no šiem uzņēmumiem sešiem kā pamatdarbība norādīta restorānu un mobilo ēdināšanas vietu pakalpojumi. Pēc Lursoft datiem, E. Ruģelis patlaban reģistrēts kā dalībnieks 29 uzņēmumos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Divi pagājušajā nedēļā lielākie uzņēmumi reģistrēti vienā adresē

Gunta Kursiša, 09.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītājā nedēļā Latvijā reģistrēti 286 jauni komersanti, tostarp arī tāds, kura pamatkapitāls veido 1,56 miljonus latu - SIA Biznesa centrs Rīga, liecina Uzņēmumu reģistra iknedēļas statistikas dati.

Uzņēmuma juridiskā adrese ir daudzdzīvokļu namā Mazā Nometņu iela 7-1B Rīga, un kompānija reģistrēta 2. septembrī, tomēr pašlaik Lursoft vēl nav pieejama informācija par uzņēmuma darbības veidiem.

SIA Biznesa centrs Rīga valdē darbojas Krievijas pilsonis Dmitrijs Kolosnicins (Dmitry Kolosnitsyn) un Latvijas valstspiederīgais Jurijs Sļotovs .

Tāpat pagājušajā nedēļā lielāko reģistrēto uzņēmumu vidū ir, piemēram, SIA Latgeo invest Latvia, kuras pamatkapitāls ir 593 tūkst. eiro, kā arī SIA Vlandlu 2 (pamatkapitāls – 91 tūkst. Ls), SIA Papservice group (pamatkapitāls – 25 tūkst. Ls).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pagājušajā nedēļā lielākais uzņēmums reģistrēts Tukumā

Gunta Kursiša, 01.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītās nedēļas lielākais Latvijā reģistrētais uzņēmums, vērtējot pēc pamatkapitāla, ir SIA Temporum, liecina Uzņēmumu reģistra statistika.

SIA Temporum reģistrēts Tukumā, Pasta ielā 8, un tā pamatkapitāls viedo 87,8 tūkstošus latu. Uzņēmuma, par kura darbības veidiem pašlaik informācija vēl nav pieejama, valdē darbojas viens valdes loceklis ar tiesībām jaundibināto kompāniju pārstāvēt atsevišķi Andris Ramoliņš. Viņš ir arī mežizstrādes uzņēmuma Stiga RM vienīgais īpašnieks un valdes loceklis. SIA Stiga RM pērn darbojusies ar 5,2 miljonu latu apgrozījumu un 97 tūkst. Ls peļņu, kopumā nodarbinot vidēji 54 strādājošos, liecina Lursoft dati.

Tāpat pagājušajā nedēļā lielāko Latvijā reģistrēto uzņēmumu vidū ir a/s IMTL, kuras pamatkapitāls veido 25 tūkst. Ls, a/s MEE invest (pamatkapitāls – 25 tūkst. Ls), a/s Wooh Outlet (pamatkapitāls – 25 tūkst. Ls) un SIA dllb logistics, kuras pamatkapitāls veido 15 tūkst. Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lielākais pagājušajā nedēļā reģistrētais uzņēmums Borgcamp invest

Gunta Kursiša, 14.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajā nedēļā Latvijā reģistrēti 307 jauni uzņēmumi, no kuriem lielākie ir SIA Borgcamp invest un SIA TeploStek, liecina Uzņēmumu reģistra apkopotā statistika.

SIA Borgcamp invest pamatkapitāls ir 400 tūkstoši latu, un uzņēmuma juridiskā adrese ir Rīga, Dārzcienma iela 60. Pašlaik vēl nav pieejami dati par pagājušajā nedēļā reģistrētā uzņēmuma darbības veidiem. Borgcamp invest vienīgais valdes loceklis ar tiesībām uzņēmumu pārstāvēt atsevišķi ir Uzbekistānas pilsonis Bakhodirs Ismailovs (Bakhodir Ismailov), liecina Lursoft informācija.

Otrs aizvadītajā nedēļā lielākais reģistrētais uzņēmums ir SIA TeploStek, kura pamatkapitāls veido 200 tūkstošus eiro (aptuveni 140 tūkst. Ls). TeploStek reģistrēts Rīgā, Rojas ielā 15. Uzņēmuma valdē darbojas viena amatpersona – Krievijas Federācijas pilsonis Andrejs Tolmačjovs, kuram ir tiesības uzņēmumu pārstāvēt atsevišķi. Pašlaik nav zināmas uzņēmuma darbības jomas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pagājušajā nedēļā reģistrēts uzņēmums ar 1,6 miljonu latu pamatkapitālu

Gunta Kursiša, 22.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajā nedēļā lielākais reģistrētais uzņēmums ir SIA Aj-Tech, kura pamatkapitāls veido vairāk nekā 1,6 miljonus latu, liecina Uzņēmumu reģistra dati.

Uzņēmuma juridiskā adrese ir Kr. Barona iela 122 K2 – 2, Rīga, savukārt uzņēmuma vienīgais valdes loceklis ir Andis Šadurskis, liecina Lursoft dati. Patlaban vēl nav pieejama informācija par kompānijas pamatdarbības veidiem.

Tāpat pagājušajā nedēļā lielāko reģistrēto uzņēmumu vidū ir arī SIA Rail Invest, kuras pamatkapitāls ir 150 tūkst. eiro, un SIA Arena Trade, kuras pamatkapitāls ir 143 tūkst. eiro. SIA Rail Invest valdē darbojas Krievijas Federācijas pilsonis Aleksejs Krivoručko un Latvijas valstspiederīgais Druvis Mūrmanis. Savukārt SIA Arena Trade vadības groži ir Latvijas iedzīvotāja Mihaila Kočņeva rokās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pagājušajā nedēļā lielākais reģistrētais uzņēmums - Sunrise Light

Gunta Kursiša, 29.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajā nedēļā Latvijā reģistrēti 296 jauni uzņēmumi, un lielākais no tiem, vērtējot pēc pamatkapitāla, ir SIA Sunrise light, liecina Uzņēmumu reģistra dati.

SIA Sunrise light apgrozījums veido 303 tūkstošus latu, un uzņēmuma vienīgā valdes locekļa amata pienākumus pilda Oļegs Timofejevs. Uzņēmums reģistrēts Rīgā, Dzirnavu ielā 62-9, taču informācija par jaunreģistrētās kompānijas darbības veidiem nav pieejama.

Otrs pagājušajā nedēļā lielākais reģistrētais uzņēmums ir SIA LD Metāls, kuras pamatkapitāls veido 205,5 tūkstošus latu. Rīgā, Rostokas ielā 36-32 reģistrētā uzņēmuma vadības groži ir Edmunda Liepiņa rokās - viņš uzņēmumā pilda valdes priekšsēdētāja pienākumus, savukārt Kristīne Liepiņa un Aiva Dambīte darbojas valdes locekļu amatā.

Savukārt ar pamatkapitālu 205,5 tūkstošu eiro apmērā pagājušajā nedēļā reģistrēta SIA AST Logistika, kuras valdē darbojas trīs amatpersonas – Zaurs Kadauovs, Oļegs Larins un Sergejs Vahtins.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Komercreģistrā un Uzņēmumu reģistrā (UR) reģistrēti 252 jauni subjekti, kas ir par 47 mazāk nekā pirms nedēļas, liecina UR dati.

Biedrību un nodibinājumu reģistrā tika reģistrēti 23 subjekti. No kopējā skaita visvairāk jeb 236 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību, 13 – individuālie komersanti, 20 - biedrības.

Pagājušajā nedēļā likvidēti 106 subjekti, kas ir par 7 mazāk nekā pirms nedēļas.

Lielākais pagājušajā nedēļā reģistrētais uzņēmums bijis SIA E15 – tā pamatkapitāls ir 3,8 miljoni eiro. Uzņēmuma juridiskā adrese ir Rīga, Elizabetes iela 15-2, bet darbības veids nav norādīts.

Otrs lielākais uzņēmums bija SIA IRI Investments Latvia, kura pamatkapitāls ir viens miljons eiro. Uzņēmuma darbības veids nav norādīts, bet juridiskā adrese ir Ģertrūdes iela 12-7, Rīga. Savukārt trešais lielākais reģistrētais pamatkapitāls pagājušajā nedēļā bijis SIA Noliktava A – 175,6 tūkstoši eiro. Uzņēmuma juridiskā adrese ir Rīga, Zilā iela 3.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pagājušajā nedēļā lielākais Latvijā reģistrētais uzņēmums - CFS Holding

Gunta Kursiša, 25.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajā nedēļā lielākais Latvijā reģistrētais uzņēmums, vērtējot pēc pamatkapitāla, ir SIA CFS Holding, liecina Uzņēmuma statistika (UR) par pagājušo nedēļu.

SIA CFS Holding pamatkapitāls veido vairāk nekā 257 tūkstošus latu, un kompānijas vienīgā valdes locekļa amata pienākumus pilda Igaunijas pilsonis Kuno Vains (Kuno Vain). Uzņēmuma juridiskā adrese ir Uriekstes iela 2A-22, Rīga.

Patlaban gan vēl nav pieejama informācija par uzņēmuma darbības veidiem. Zināms, ka Tallinā bāzētais uzņēmums CF&S Estonia Ltd., kura vadībā arī darbojas K. Vains, nodarbojas ar loģistikas pakalpojumu sniegšanu. Kompānija veic kravu pārvadājumus pa autoceļiem, dzelzceļu, jūru un gaisu, liecina informācija kompānijas mājas lapā cfs.ee.

Tāpat pagājušajā nedēļā Latvijā lielāko jaunreģistrēto uzņēmumu vidū ir Jūrmalā reģistrētā SIA Nostra Domus, kuras pamatkapitāls ir 145 tūkstoši latu. Kompānijas valdē darbojas Krievijas pilsone Siranuša Giričeva (Siranush Giricheva).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijā dibina divus pusmiljonu vērtus uzņēmumus

Gunta Kursiša, 19.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajā nedēļā Latvijā reģistrēti vairāk nekā trīs simti jaunu uzņēmumu. No tiem divu lielāko kompāniju pamatkapitāls ir lielāks par pusmiljonu latu, liecina Lursoft dati.

Uzņēmumu SIA Mers 1 un SIA Norra pamatkapitāls veido 547 tūkstošus latu. Abi uzņēmumi reģistrēti vienā adresē - Kuršu ielā 15-1, Rīgā. SIA Mers 1 vienīgais valdes loceklis ir Voldemārs Lejiņš, savukārt SIA Norra vienīgā valdes amatpersona ir Egils Spīgulis. Patlaban Lursoft nav pieejami dati par uzņēmumu darbības veidiem.

Trešais pagājušajā nedēļā lielākais Latvijā reģistrētais uzņēmums ir SIA Amfion, kura pamatkapitāls viedo 286 tūkstošus eiro. Uzņēmuma juridiskā adrese ir Baznīcas iela 20/22-40, Rīga. Kompānijas valdē darbojas viena amatpersona – Krievijas Federācijas pilsonis Oļegs Kravstons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pagājušajā nedēļā lielākais Latvijā reģistrētais uzņēmums: GL Finance Latvia

Gunta Kursiša, 25.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītājā nedēļā Latvijā reģistrēti 248 jauni uzņēmumi un biedrības. Vērtējot pēc pamatkapitāla, lielākais pagājušajā nedēļā Latvijā reģistrētais uzņēmums ir SIA IBS GL Finance Latvia, liecina Uzņēmuma reģistra iknedēļas statistikas dati.

Tā reģistrētais pamatkapitāls veido 150 tūkstošus eiro. Savukārt uzņēmuma apmaksātais pamatkapitāls ir 75 tūkstoši latu.

SIA IBS GL Finance Latvia juridiskā adrese ir Ilūkstes iela 24 – 52, Rīga, liecina Lursoft dati.

Uzņēmuma valdē darbojas divas amatpersonas – Krievijas Federācijas pilsone Irina Koritina (Irina Korytina), kura pilda valdes locekles amata pienākumus, kā arī igaunijas Germans Lillevali (German Lillevali) – valdes priekšsēdētājs.

Tāpat pagājušajā nedēļā lielāko reģistrēto uzņēmumu saraksta augšgalā atrodama SIA Adimant un SIA BCRE. Abu kompāniju pamatkapitāls veido 143 tūkstošus eiro. 143 tūkst. eiro ir gan uzņēmumu reģistrētais, gan apmaksātais pamatkapitāls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pagājušajā nedēļā lielākie reģisētrtie uzņēmumi – SKS Realty un Riga Estate

Gunta Kursiša, 17.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajā nedēļā Latvijā lielākie reģistrētie uzņēmumi ir SIA SKS Realty un SIA Riga Estate, kuru pamatkapitāls ir attiecīgi 129 tūkst. Ls un 100 tūkst. Ls, liecina Uzņēmumu reģistra (UR) statistika par pagājušo nedēļu.

SIA SKS Realty juridiskā adrese ir Slokas iela 187 – 55. Uzņēmuma vienīgais valdes loceklis ir Krievijas Federācijas pilsonis Antons Sviridenko (Anton Sviridenko), liecina Lursoft dati. Savukārt SIA Riga Estate reģistrēta Rūpniecības ielā 20-3, Rīgā, un uzņēmuma vienīgais valdes loceklis ir Latvijas valstspiederīgais Aleksandrs Zavjalovs. Pašlaik Lursoft nav pieejama informācija par SIA Riga Estate un SIA SKS Realty darbības veidiem.

Tāpat aizvadītajā nedēļā lielāko reģistrēto uzņēmumu vidū ir SIA NanoSky-Baltic, kuras pamatkapitāls veido 35 tūkst. Ls. Tērbatas ielā 14-2 reģistrētā uzņēmuma valdē darbojas Vācijas valstspiederīgais Andreass Ludekings (Andreas Ludeking). Patlaban nav pieejama informācija par jaunreģistrētās kompānijas darbības veidiem, tomēr zināms, ka Vācijā bāzētais uzņēmums nanoSky nodarbojas ar tādu tehnoloģiju ražošanu, kas uzlabo ceļu būves kvalitāti, palielina virsmu krāsojumu kvalitāti u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Graudu ražotājs un pārstrādātājs AS «Dobeles dzirnavnieks» palielinājis uzņēmuma pamatkapitālu par 37 807.50 eiro, un tagad tas ir 3 817 847.50 eiro, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Līdz šim uzņēmuma pamatkapitāls bija 3 780 040 eiro.

AS «Dobeles dzirnavnieks» pamatkapitāls palielināts, emitējot 1065 jaunas personālas akcijas ar katras akcijas nominālvērtību 35,50 eiro uz uzņēmuma nesadalītās peļņas rēķina.

Pēc palielināšanas uzņēmuma pamatkapitāls sastāv no 107 545 akcijām, no kurām 106 480 ir akcijas ar balsstiesībāmun 1065 ir personāla akcijas bez balsstiesībā un tiesībām uz likvidācijas kvotu.

Atbilstošas izmaiņas veiktas arī uzņēmuma statūtos. Izmaiņas ierakstītas komercreģistrā 26.jūlijā.

AS «Dobeles dzirnavnieks» reģistrēts 1991.gadā un ir starp 50 lielākajiem Latvijas uzņēmumiem pēc apgrozījuma. 2017.gadā uzņēmuma apgrozījums pieauga un bija 113,722 miljoni eiro, arī tā peļņa pēc nodokļiem pieauga un bija 4,174 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pagājušajā nedēļā lielākie reģistrētie uzņēmumi - Pieci kvadrāti un Eurobalt trade

Gunta Kursiša, 12.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajā nedēļā komercreģistrā reģistrēti 290 jauni subjekti, no kuriem lielākais pamatkapitāls ir diviem uzņēmumiem – SIA Pieci kvadrāti un SIA Eurobalt trade, liecina Uzņēmumu reģistra apkopotā informācija.

SIA Pieci kvadrāti un SIA Eurobalt trade pamatkapitāls ir 143 tūkstoši eiro, liecina Lursoft dati. Pirmā uzņēmuma juridiskā adrese ir Jūrmala, Gulbju iela 4, un tā valdē darbojas viena amatpersona – Krievijas Federācijas pilsonis Maksims Fomičevs. Savukārt SIA Eurobalt trade, kas reģistrēta Garkalnes novada Berģos, vienīgā valdes locekle ir Uzbekistānas Republikas valstspiederīgā Djamilia Adilova. Patlaban vēl nav pieejami dati par uzņēmumu pamatdarbības veidiem.

Tāpat pagājušajā nedēļā lielāko reģistrēto uzņēmumu vidū ir SIA Della Mamma, kuras pamatkapitāls veido simts tūkstošus latu, SIA Ezerceplis ar 30 tūkst. Ls pamatkapitālu un SIA Golden Sun, kuras pamatkapitāls ir 25 tūkstoši latu.

Komentāri

Pievienot komentāru