Finanses

Lielāko komercķīlu reģistrējis SIA Beinits

Žanete Hāka, 17.06.2013

Jaunākais izdevums

Pagājušajā nedēļā lielāko komercķīlu devis Valērijs Kļimovs, kā parādnieku reģistrējot SIA Beinits, liecina Uzņēmumu reģistra dati.

Ķīlas maksimālā nodrošinājuma summa ir 17,57 miljoni latu un to ņēmusi ABLV Bank.

Kā liecina Lursoft dati, uzņēmums nodarbojas ar sava vai nomāta nekustamā īpašuma izīrēšanu vai pārvaldīšanu, kā arī metālizstrādājumu, krāsu un stikla mazumtirdzniecību. Uzņēmuma vienīgais valdes loceklis ir Valērijs Kļimovs.

Otru lielāko komercķīlu devusi krāsu ražotāja SIA Tenachem – 8,272 miljonu latu apmērā. To ņēmusi AS Swedbank.

5,2 miljonu vērta komercķīla reģistrēta uz nekustamā īpašuma tirgotāja SIA Bulduru 19 vārda. Tās devēji bijuši Lovanderg Investments Limited, Sergejs Jermošins, SIA Bulduru Investment, SIA Prokapital Management un SIA Prokapital Invest.

Savukārt gandrīz 4,7 miljonu latu vērtu komercķīlu reģistrējusi stikla, plastmasas un citu iekārtu ražotāja AS Sidrabe, un tā dota SEB bankai.

Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrs reģistrēja 115 komercķīlas, bet 101 tika dzēsta.

Reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 118 miljards latu, no kuriem ir spēkā komercķīlas ar kopējo maksimālo prasījuma summu 78 miljardi lati. Dzēsto reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 40 miljardi lati.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamā īpašuma fonds SG Capital Partners Fund I sadarbībā ar Swedbank ir iegādājies 90 tūkstošu kvadrātmetru plašo loģistikas kompleksu Rīgā-Dreiliņos, izpērkot visas kapitāldaļas no SIA Beinits un SIA Balt Cargo Solutions.

Swedbank šajā darījumā sniegusi finansiālo atbalstu 30 miljonu eiro apmērā, kamēr pārējā darījuma summa ir SG Capital pašu ieguldījums. Loģistikas centrs ir pilnībā iznomāts vietējiem un starptautiskiem nomniekiem, piemēram tādiem uzņēmumiem, kā Depo, Latvijas Balzams, Via 3L, Tamro, TOP u.c.

“Mēs esam ļoti apmierināti ar šo investīciju, jo tā sniegs labu papildinājumu mūsu pārvaldītājam fondam un tā investoriem. Loģistikas centra izmērs un atrašanās vieta padara to par ļoti pievilcīgu ne tikai no loģistikas, bet arī no centrā strādājošo darbinieku puses,” uzsver SG Capital Partners valdes priekšsēdētājs Harijs Švarcs.

"Ssadarbība ar SG Capital fondu ir nozīmīga, jo gan mēs, gan citi investori novērtē ne tikai īpašuma komerciālo vērtību un nākotnes atdevi, bet pievērš arī lielu uzmanību korporatīvajai atbildībai. Ir svarīgi investēt īpašumā, kas rada labākus darba apstākļus nomniekiem un rūpējas par savu nekustamo īpašumu vides aspektiem – ieguldot, piemēram, energoefektivitātes veicināšanā,” piebilst Swedbank Uzņēmumu pārvaldes vadītājs Lauris Mencis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apvienojot divus uzņēmumus – “Balt Cargo Solutions” un “Beinits”, nekustamā īpašuma fonda pārvaldnieks “SG Capital” ir izveidojis lielāko loģistikas centru Latvijā.

Loģistikas centrs “NORDO” atrodas Dreiliņos un tā kopējā iznomājamā platība sasniedz 90 000 m2.

Centra lielāko nomnieku vidū ir vairāki Latvijā un Baltijā pazīstami uzņēmumi, piemēram, “DEPO DIY”, “VIA 3L Latvia”, “Latvijas Balzāms”, “TAMRO”.

Ņemot vērā esošo un potenciālo nomnieku interesi paplašināties, 2021. gada beigās “NORDO” loģistikas parks iegādājās 9 hektāru plašu blakus esošu īpašumu, kur plānots attīstīt vairāk kā 40 000 m2 papildu noliktavu platības. Pēc jaunā apjoma attīstības noslēguma kopējā “NORDO” loģistikas parka teritorija aptvers vairāk kā 30 hektārus, nodrošinot vairāk kā 135 000 m2 noliktavu platību.

Šobrīd tiek izstrādāts būvniecības projekts papildu noliktavas ēkai un būvniecību plānots uzsākt 2022. gada nogalē.

Komentāri

Pievienot komentāru